Slik dekket jeg til høsttakkefest

I går var den store dagen for høsttakkefest. Den skal egentlig feires siste torsdag i november, men for oss så passet det best denne helgen. Som jeg har skrevet tidligere i bloggen er dette en av de Amrikanske tradisjonene jeg synes er veldig hyggelige. Og jeg hadde lyst til å ta den litt til meg og prøve den ut. Vi fornorsket den litt selvsagt, men prøvde å lage maten litt autentisk til slik de gjør det USA og ikke minst dekke et hyggelig bord. Det ble en hyggelig markering av at høsten er over og at det nærmer seg jul. Nesten som et lite førejulbord.

FÅ MINE OPPDATERINGER PÅ FACEBOOK
FÅ MINE INSPIRASJONSBILDER PÅ INSTAGRAM

Vi fikk 12 gjester til bords, det er utrolig hyggelig. Det er helt fantastisk å kunne samle mange mennesker rundt et bord, det tok hele spisestuen og jeg må jo innrømme at jeg elsker det gamle gustavianske spisebordet som kan bli så stort. Vi har ennå ikke en duk som kan dekke et så stort bord, men jeg liker å tenke at alt kan løses. Egentlig trenger man ikke ha duk på bordet selv om man får gjester på middag man må bare veie opp på andre måter. Krystallglass og sølvtøy ble tatt frem, nydelige roser i høstens farger og ikke minst rognebær. Jeg ville ha et klassisk preg på bordet siden det var en tradisjonsrik middag vi skulle markere. Jasper Conran-serviset vårt har ganske store tallerkner, så de ble brukt som dekketallerkener denne gangen, kombinert med figgjo serviset Symphoni. Jeg liker godt å kombinere gammelt og nytt, og synes det funker bra også. Tøyservietter er en selvfølge hos oss på store middager, denne gangen tok jeg frem de mørkegrå, bandt en liten sløyfe rundt hver og puttet en kvist med rognebær i hver. Til slutt må jeg jo bare innrømme at de gamle messinglysestakene gir en fantastisk lun og fin atmosefære. Det skulle være et høstbord og i mangel av masse pynt jeg ikke har til høsttakkefest så tok jeg frem de gamle rieseling glassene som brukes sjelden og puttet telys oppi de.

LES OGSÅ: Lyslykter på 1-2-3
LES OGSÅ: Julekuler og inspirasjon

Til sammen synes jeg bordet ble et lunt og hyggelig bord. Fargene ble fine sammen uten at det kostet noe ekstra, det er jo litt gøy å se på det som en utfordring også, det å bruke det man har. Bordet bærer preg av miksing av gamle og nye ting, og det å bruke gjenstander på en ny måte, tenke litt utenfor rammene.

På menyen stod det selvsagt kalkun med stuffing, tranebærgele, waldorfsalat og ikke minst gresskarpai, utrolig godt alt sammen. Jeg rakk desverre aldri å ta bilder av dette før det ble kuttet opp og servert, sånn blir det når man får sultne gjester på besøk ;)

Sjekk ut bildene nedover for inspirasjon! jeg fikk selvsagt god hjelp av Cavlieren min som syntes kjøkkenet var et fint sted å være på denne dagen, tror det luktet godt ;)

LES OGSÅ: Min alternative julekalender
LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet
LES OGSÅ: Slik gjemmer du de stygge fjernkontrollene
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge#osloliving #thanksgiving #høsttakkefest #Cavalierkingcharlesspaniel #Gjester #levvakkert #magnorglassverk #Olav #interiør #inspirasjon #inspiration #dekkettilfest #bordpynt #rognebær #hadelandglassverk #gresskarpai #kalkun 


 

3 kommentarer

Veldig fint dekket bord :) Så gøy å kunne mikse Amerikanske og Norske tradisjoner :)

Åh, så gøy! og fine bilder =D

Så utrolig koselig! Og så fint pyntet :)

Skriv en ny kommentar