Slik ble stua ny på 1-2-3Noen ganger trenger man et skikkelig løft og en stor forandring.

Jeg fulgte Halvor Bakke sine råd og ommøblering stod denne uka for tur. Jeg var urolig lei av stuen og slik møbleringen fungerte. De fleste av oss vet også at januar betyr at det ikke nødvendigvis er rom for de store budsjettene heller. I et tidligere innlegg skrev jeg om Halvor sine tips til enkel og billig forandring i et rom, og tenkte at har jeg først skrevet om det, så må jeg prøve det. 

Problemet til mange av oss når vi møblerer et rom, er at vi plasserer alt for mange ting inntil vegger og fyller ofte rommet litt for mye. Halvor sitt tips var å ta alle møblene ut av rommet og etter hvert putte et og et møbel inn igjen og møblere rundt det første møbelet du satte inn. Jeg rakk aldri å ta møblene ut. Når jeg først har en plan, ser jeg den for meg med en gang og har en god plan for hvordan dette skal fungere.  For meg var det viktig å få sofaen bort fra veggen, jeg følte at alle møblene bare stod plasser langs veggen og at vi ikke utnyttet rommet på en ordentlig måte. Dette er et ganske stort rom, som man ikke fikk noe spesiell følelse av var stort.

Sofaen sentrerte jeg under lampen i taket for å møblere midt ut fra rommet. Hele stuen har fått et annet preg. Jeg har byttet plass på noen malerier og møbler med spisestuen (som dere får se i et senere innlegg). Noen bilder fikk ny plass slik de fortjente. Nå popper de frem og vises på en helt ny måte. Skattholdet fikk plass bak sofaen, for å skape dybde i rommet.

Det er fortsatt mange ting jeg har lyst til å gjøre med rommet, som for eksempel å bytte ut stuebord og få inn et nytt tilpasset gulvteppe.

Dette var en god start. Det er mange grunner til å sentrere ting i et rom. For det første skaper det en hygge uten at det ser overmøblert ut. Det gir en klassisk og elegant følelse i tillegg. Dette er også en mye mer sosial måte å møblere på, man kan prate med alle rundt bordet selv om man sitter i lenestolen eller på puffen. Og ikke minst så var utrolig godt å få litt luft rundt møblene! Jeg er superfornøyd, det krever noen timers innsats og til gjengjeld er det kostnadsfritt. 

Jeg håper dere blir inspirerte og finner på noe gøy! ;)

LES OGSÅ: Mine fem interiørmagasin-favoritter

LES OGSÅ: Spennende ny norsk designer

LES OGSÅ: Jonathan Adler vase, Endelig!

LES OGSÅ:  Fem smarte tips til gangen

LES OGSÅ: Hjemme hos Finn Schøll

LES OGSÅ: Halvors Bakke 5 tips til å fornye rom

LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv


 


 


 


 


 


  

#osloliving #levvakkert #ommøblering #skattold #interiør #interiørinspirasjon #blogg #interiørblogg #inspirasjon #magnorglassverk #JonathanAdler #styling #dybde #Lavbudsjett #forandringfryder #omminredning 

Én kommentar

Det ble jo så lekkert!!! Nå fikk jeg noen ideer:) ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar