Mine tips til maling av møbler

Ting blir ikke morsommere enn hva man gjør det til selv. Derfor gikk jeg å kjøpte en liter med maling. Dette ble en flott aktivitetfor meg gjennom hele helgen. Jeg må riktignok passe meg litt, for jeg kjenner jeg ligner litt på min mor som går rundt å ser om det er noe mer man kan male. Det kan fort jo bli for mye.

Jeg har vært litt lei av alle de lyse vakre tonene i det siste, og har tenkt meg noe litt mer edgy. Personlig tenker jeg at det er mye man kan gjøre med det man har, man må ikke alltid gå ut å kjøpe noe nytt. Dette har jeg skrevet om mange ganger før, og jeg står like helhjertet for det enda. Bruk det du har.

Konsollbordet fra gangen fikk en overhaling, det samme gjorde to gamle nattbord og noe annet småtteri. 

Disse møblene har vært malt i lyse gråtoner tidligere, som dere sikkert har sett på forskjellige bilder. Den nye fargen jeg bruker er "Sophisticated Blue" fra Jotun Lady.

Jeg synes denne fargen gir møblene mer liv, og det blir større kontraster . Jeg synes også at former og annet detaljer kommer veldig til rette. Personlig er jeg veldig glad i mørke møbler. Det gir en dyp og elegant følelse.

Jeg har på bildene prøvd å vise hvordan en oransje vase eller friske tulipaner reagerer på mørke farger. Fargene stikker seg ut på en helt ny måte. Når man skal bestemme seg for en stil hjemme er det viktig  å tenke på om man liker at ting går litt i ett og holder seg rolig, eller om man vil ha litt kontraster og skape en større spenning i rommene. 

Når man skal velge farger på vegger og møbler så synes jeg det er viktig å tenke helhetlig og selv om jeg liker kontraster er det veldig smart å velge farger med litt brekninger. Det er viktig å ikke tenke sort/hvitt i en klassisk forståelse. Det kan fort bli bråkete og litt sirkus hvis man ikke er virkelig god til å kombinere i riktige mengder. Tenk heller en farge å lag kontrast ved å bruke nyanser fra hver side av skalaen. 

Det er et par ting som er viktig å huske på hvis man skal begynne å male og pusse opp møbler:

  • Det jeg er mest opptatt av er å ikke ødelegge gamle møbler. Man burde ikke male fine gamle tremøbler fra begynnelsen av 1900 tallet for at de skal bli lyse å fine, men det finnes unntak. Nattbordene jeg har malt her er riktignok gamle, men de var ødelagte da jeg kjøpte dem. Dørene måtte skiftes ut og de hadde allerede blitt malt før, noe som er synd for de var i flammebjørk.
  • Det er en stor forskjell på masseproduserte stilmøbler fra 60- og 80-tallet og en gammel rokokko-kommode. Masseproduserte møbler er bare å male å være kreative med, for de har ikke stor verdi og kommer heller ikke til å få det, men sjekk dette godt ut før det blir gjort.
  • En annen viktig ting når man skal pusse opp møbler, er å gjøre det ordentlig. Bruk maskeringsteip og for Guds skyld skru av knotter og hengsler før du begynne rå male. Dette er lite jobb og gir et mye bedre helhetsinntrykk når du er ferdig.
  • Sist men ikke minst sett av god tid å kos deg med opggaven. 

Sjekk flere bilader lenger ned på siden. :)

Slik å nattbordet ut før jeg ga det et nytt strøk malig:

Slik ser "Sophisticated Blue" fra Jotun Lady ut i dagslys. 

 

  

#osloliving #levvakkert #blogg #oppussing #bruktfunn #secondhand #love #interior #interiorinspiration #inspirasjon #tips #interiorstyling #hvordanvelgefarge #jotun #lady #sophisticatedblue #blått #magnorglassverk #kontrast #boblen #halvorbakke #skyline 

3 kommentarer

Flotte tips! Jeg håper du får en fin søndag :-)

Wow! For ein nydelig farge :)

å tipp topp! kunne lite om maling av møbler, så dette var jo greit å lese litt om!

Skriv en ny kommentar