Islandsk festkake!

Det er snart helg (endelig). Man kan selvfølgelig pusse opp, ordne noen møbler eller ommøblere hvis man har lyst i helgen. Jeg fikk en telefon fra min mor at hun skulle bake denne kaken, som kanskje er en av yndelingskakene mine. Da var det bare å sette i gang å bake den selv å. Med tanke på at det var valentines dag tirsdagen som var tenker jeg at det også kan være hyggelig å bake en kake. Når man baker en kake så er det litt lettere å inkludere flere mennesker på en gang. Personlig har jeg ikke veldig sansen for valentine, det er jo mye hyggeligere å inkludere flere folk. Denne kaken må du hvertfall be inn gjester til for du klarer ikke å spise hele alene! Det er jo også veldig hyggelig å Be gjester på besøk, skape litt liv og godstemning. For dere som liker litt gode konfektkaker er denne midt i blinken ;)

Slik gjør du:

Islandsk festkake

Marengs: 3eggehviter, 180gr brunt sukker (piskes godt). fordel marengsen godt og strø på salte pianøtter og kokesjokolade i biter før steking. Stekes i 60min på 150 grader.

Kakebunn: 3 eggeplommer, et egg og 80gram sukker, piskes til eggedosis. vend inn to spiseskjeer hvetemel og 1 teskje bakepulver i eggedosisen (forsiktig) fordel godt utover kakeform og stek  i 10-15min på 180grader. 

Krem: smelt 100 gram kokesjokolade og rør sammen med 2 eggeplommer, 100gram melis og 70gram mykt smør.

Du kan også ha et lag med pisket krem imellom hvis du vil, jeg droppet det.

Slik monterer du kaken:

1Kakebunn

2krem

3Eventuelt pisket kremfløte

4Marengs

Pynt gjerne med ekstra sjokolade hvis du vil.

Dette er en kake som imponerer og smaker utrolig godt! og det er jo litt gøy å imponere og ;)
#osloliving #kake #bakeblogg #levvakkert #islandskfestkake #gjester #nytlivet #søttogsalt #gjørnoeforandre

2 kommentarer

Skriv en ny kommentar