Franske makroner som kakebord!

Dagene går i et, mye å gjøre akkurat sånn som de fleste andre. Vi skal gifte oss 4. juni. Mye av vår tid går med til planlegging av dette. Mye av planleggingen går selvfølgelig på detaljer og hvordan festen og vielsen skal være. Et punkt som har tatt mer tid en det jeg hadde trodd var det økonomiske rundt det. Man kan kjøpe seg ut av det meste, men i kjent stil så synes jeg det er litt gøy å prøve å gjøre ting selv. Dette kan man spare mye penger på. 

Vi har gjester som kommer fra mange kanter av landet, og vi fant tidlig ut at det blir litt mye styr å spørre om alle kan bake kaker og ta med. Jeg synes tradisjonen og ideen om å få hjelp til slike ting er fantastisk. Dette er ganske vanlig i mange familier, de fleste setter pris på å bli spurt om slikt og vi som spør tar imot med glede. I våres tilfelle blir det ikke noe stort kakebord, til gjengjeld undersøkte vi franske makroner.

Makroner er noe av det beste jeg vet og synes at det står i god stil til hva vi (egentlig jeg) liker godt. Vi skaffet en rekke tilbud fra forskjellige leverandører og det var like dyrt som vi hadde regnet ut på forhånd. 

Heldigvis er min bedre halvdel veldig glad i å bake. Jeg synes også det kan være hyggelig å bake, men noe kan bli litt vel pirkete. Nå er saken avgjort, det blir hjemmelagde makroner. Oppskriften fant vi på Anne Brith sin blogg. Disse med sjokoladefyll ble helt nydelige og smaker himmelsk! Jeg gleder meg til å pynte bordet med disse makronene, de smaker godt og ser utrolig stilig ut. Hvis man har fargetema til forskjellige festligheter passer dette perfekt, når man kan lage "skallet" i akkurat den fargen man vil. Fyllet inni kan også tilpasses akkurat hva du liker.

Her er bilder fra prøvebakingen: Så synes jeg at makronene passet perfekt sammen med lyseblå servietter fra Zara Home og bestikk fra Søstrene Grene. Det trenger ikke å være dyrt for å se stilig ut!

Vi fant oppskriften til de franske makronene på Anne Briths blogg. Trykk her og prøv den selv! Og vær nøye på målene, ellers går det skeis. ;)

 

#osloliving #bryllup #figgjo #levvakkert #søstrenegrene #zarahome #marmor #makroner #kakebord #messing #symphoni #levlivet #planlegg #sparpenger #love #fargetema #inspirasjon #annebrith

2 kommentarer

Ser jo kjempe gode ut! :D

Makroner er både nydelige på smak og dekorative. Det jeg synes er så fantastisk er alle forskjellige smaker man kan ha på fyllet. Jeg anbefaler dere å prøve en syrlig krem som for eksempel eple eller pasjonsfrukt, det rocker (og salt lakris). Lykke til med videre planlegging og forberedelse til den store dagen!

Skriv en ny kommentar