Påske tradisjon i ny drakt

 

 

De som tenkte at kasje bare var for barn, tenk om igjen. Karse er noe av det som vokser raskest og er nesten litt for enkelt å få til. Man trenger bare bomull, frø og vann. Frøene behøver ikke å koste mer enn 15kr på Mestergrønn og bomull kan du sikkert få enda billigere når du velger rett merke. 

Påsken nærmer seg (heldigvis) med stormskritt. De fleste har nok sådd karse på et eller annet tidspunkt i løpet av livet sitt. Dette er veldig gøy å ha med barn på, det gir de en god forståelse av hvordan liv eksisterer og vokser. Man ser forandring fra dag til dag og det er en fin måte å fatte et konsept på. Jeg har ikke barn, men synes det er like underholdene selv. Jeg tenker at dette kan alle gjøre, det smaker godt og blir det for mye kan man tørke det å bruke det til krydder. Dette smaker godt til mye.

Selv tenker jeg at man kan dra konseptet litt lenger enn en melkekartong. En stor glassvase er veldig dekorativ å plante dette i, det ser lekkert ut og gir fine vekstforhold for frøene. Jeg har plantet i orkide vasen min, den er stor og det blir mye. Dette gir en vårlig og fin følelse på kjøkkenbenken. Har du lyst til å gjøre den litt påskete kan du putte noen små kyllinger oppi. 

Det morsomste tipset synes jeg er å gi det bort i vertsgave. Bruk noen gamle syltetøyglass eller noen krukker fra Ikea som jeg har gjort. Putt bomull og frø i og sett på lokket. Verten kan selv få lov til å vanne å la det spire. Dette kan du også gjøre på forhånd så det er noen skudd når du gir den bort. En hyggelig gest i påsken når man ofte har invitasjoner stående rundt omkring. Og det kan jo være hyggelig å få noe annet enn gule blomster og :)


 


 


#osloliving #levvakkert #vertsgave #karse #påske #påske2017 #gjørdetselv #DIY #oppgradering #frø #dekorasjon #decoration #interior #havefun #mestergrønn #grønneng #grønterskjønt #ikea #interior #inspirasjon #interiør #pynt  

3 kommentarer

Så fint og dekorativt! :)

Så fint! Husker jeg elsket å dyrke slike når jeg var mindre!

Artig! Har prøvd å finne karsefrø her i usa, men har ikkje vært heldig enda. Får prøve ein gang til, for dette var fint :)

Skriv en ny kommentar