Forvandling av spisestuen

 

Påske er ikke helt det samme uten et prosjekt, vi har alle våre tradisjoner og det kan vel sies at mitt er blitt å pusse opp. Når jeg skriver "pusser opp", mener jeg ikke å totalrenovere, men et malingstrøk på veggen eller å fornye noen gamle møbler. 

Jeg har lenge hatt lyst til å få en litt mørkere spisestue, det er her vi samles hele året for sosiale og hyggelige måltider med både venner og familie. Dette rommet ville jeg at skulle være litt mer intimt. 

Vi har tidligere hatt Jotuns farge "Morgendis" (en gråtone) i denne stuen. Den var fin og enkel å kombinere møbler med. Nå ville jeg gå over til noe litt mer personlig, og en farge med litt mer edge. Jeg lette lenge i forskjellige interiørbøker for å finne inspirasjon. Jeg kan finne litt for mye inspirasjon til tider, og må kutte og sortere bort når runden er tatt. Jeg endte til slutt opp på en gråfarge med veldig mye rødt i seg, nesten på grensen til lilla/aubergine. Dette er en farge som fremhever mørkt treverk og varme metaller. 

Et tips til alle som skal male eller pusse opp, er å oppsøke en fargehandel som kan faget sitt. Det gjorde jeg, og fikk god hjelp på Malia på Majorstuen i Oslo.

Mitt neste tips er å tørre å gå for en farge du kanskje tenkte at var litt vel mye og ikke bare kjøre helt safe i fargevalget.

Og til slutt; kjøp et spann med fargeprøver og ikke mal uten å ha prøvd. Fargen ser annerledes ut når den har tørket, enn når den er våt. Når du skal prøve ut fargen, så velg forskjellige hjørner og flater og ikke bare en vegg, fargen ser også forskjellig ut i forskjellig lys. Og for Guds skyld gjør en god jobb med maskeringstapen i forkant, det hjelper på hele resultatet! 

Jeg har latt være å henge opp enkelte bilder og tatt bort noen møbler og pyntegjenstander etter oppussingen. Stuen ser helt annerledes ut og dette for bare kr. 1300,- Jeg er veldig fornøyd og har funnet en varm farge som gir intimitet og hygge. Håper dere også har en super påske. ;)

 

 

#osloliving #levvakkert #intimt #oppussing #varmetoner #levmedfarger #komfortsone #ryddopp #Tenkhelhet #inspirasjon #inspiration #fremhevfarger #tenknytt #interiør #interiørtips #maletips #fargetips #love #godpåske

2 kommentarer

Åå så fint! Ha en flott kveld!

Woooww!!! så utrolig stilig!!! ja eg har veldig lyst å male en vegg til i stua mi, men tror ikke eg bør det, siden eg allerede har en vegg som er turkisblågrønn liksom.. Det er denne betongveggen eg har snakket om før, Som eg enda ikke har fått gjort noe med.

Skriv en ny kommentar