Endelig! Mønster og farger! Sy puter selv!

Noen ganger trenger man nye puter, eller i denne sammenheng var det noen venner som trengte nye puter. Puter kan man få kjøpt mange steder og i alle varianter, former og prisklasser. Legger du ekstra penger i putene får du også finere stoff og andre detaljer. Mange av de litt billigere kan også være fine og funke fint, når man styler riktig. Dette er jo en regel som gjelder de meste innenfor innredning. 

Jeg elsker at folk gjerne vil ha litt mere farger og mønstre igjen. Hvite puter er fint, men det er noe med mønstre og farger. Når du går i butikker ser du også mer dekor på putene nå, gjerne frynser og noe perleaktig dekor, dusker og videre. Noen av disse kan være litt dyre. Kjøp to eller tre virkelig fine puter som gjør litt ut av seg, og fyll på med noen litt billigere i enkle farger som tas igjen i mønsteret.

For å få harmoni i et rom kan det også være greit at alt ikke konkurrerer så dette tipset kan være lurt å tenke på generelt. 

En profesjonell syerske hadde nok revet av seg håret når de får se hvordan min prosess i å sy puter er. Man skal jo leke seg litt og prøve litt nye ting. Jeg tenker at mye handler om logikk. Jeg har nå sydd mine første seks puter med glidelås, de fire siste ble veldig fine. Det er gøy å lage litt ting selv. Disse putene er riktig nok enkle uten mye dill og dall, men jeg tenker at det er viktig å ta et skritt av gangen. Det beste med å sy putetrekk er at de fleste feilene kan skjules, dette blir sydd på vranga og så snur du innsiden ut når du er ferdig og dermed synes ikke sømmene. Mitt tips når man skal sy eller kjøpe nye puter er å leke seg litt med farger 

Jeg anbefaler også alle å prøve å sy selv, det er noe gøy med å prøve og ikke minst se resultatet etterpå. Her er noen bilder fra min "putereise" 
#osloliving #levvakkert #DIY #gjørdetselv #love #puter #putetrekk #tips #råd #sy #syselv #håndarbeid #mønster #farger #miks #match #stoffogstil #interiør #interior #inspirasjon #pynt 
 

3 kommentarer

Flott håndarbeid, du er flink!

Gode tips og flotte puter! Lenge siden jeg har tatt symaskinen i bruk... kanskje det er på tide!?!

Det synes jeg du skal! Alltid gøy og ha noe å jobbe med! :)Siv:

Skriv en ny kommentar