Hvordan velge stuebord?

Det er enkelte spørsmål man får ganske mye, dette er noe jeg tror mange snakker mye om når man skal kjøpe nytt og bytte ut. Hva slags stuebord burde man velge? Folk snakker mye om hva som er moderne og at det er vanskelig å velge. Og det kan være vanskelig å velge, mitt første svar er alltid: Hva skal du bruke stuebordet ditt til? Det er nemlig ikke så vanskelig å finne ut av hva slags bord man skal velge, man må bare finne ut av hva som er viktig for deg og familien når man skal velge et. 

Stuebord kommer i alle slags farger og fasonger, og ikke minst høyder og former (noe som virker forvirrende for folk). Lag en liste over hva som er viktig før man begynner å se på resten. De fleste stuebord kan bli fine uansett, det handler om hvordan man styler det (min opplevelse). Hva er viktig for deg når du trenger et nytt bord? Det er der man skal starte!

Fem tips til hva du bør tenke på:

Har du behov for å spise ved bordet?

Har du eventuelt mye kaffe selskaper?

Hva slags plass har du til et nytt bord? 

Hva passer det med i resten av stuen?

Hva slags former liker du?

Dette var noen av de tingene jeg tok hensyn til når jeg valgte vårt nye bord. Vi har en spisestue, så jeg har en holdning om at man kan spise middag der og ikke i stuen. Dette faktum gjorde til at bordet ikke trengte å være høyt. Jeg liker som dere sikkert har fått med dere før å møblere i grupper å skape sosiale arenaer, derfor fungerte et kvadratisk ganske stort bord hos oss. Og så måtte jeg selvfølgelig ta hensyn til rommet, hva har man egentlig plass til? 

For meg er det viktig hvordan man kan style et bord, jeg er som kjent ingen minimalist så jeg trives godt med mer enn en lysestake og kan godt sette frem tre vaser med blomster. Får jeg plass til et par bøker i tillegg er jeg ganske happy. Og så var det dette med høyden igjen, legger du godviljen til er det enkelt å sette fra seg en kaffekopp mens man sitter i sofaen. 

Jeg liker når bord får store flater og for meg så var det enklere og fungerte bedre i vårt rom å møblere rundt et kvadratisk bord enn det avlange vi hadde tidligere. Jeg er kjempefornøyd med vårt bord nå, hjemme hos andre kan det hende at et avlangt passer bedre til behov og rommet det skal stå i. Ta hensyn til hva man kjøper og tenk over hvordan man styler det, så blir det garantert fint! Lykke til :)

 

 

#osloliving #hvordanvelgestuebord? #stuebord #møblering #styling #hvaåtenkeoer #interiør #interior #inspirasjon #inspo #livingroom #stue 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar