Slik ga jeg rom med IKEA-hyller nytt liv

Et av de rommene i leiligheten vi får mange kommentarer og spørsmål rundt er en såkalt gang. Dette er et ganske stort rom midt i leiligheten uten vinduer. Rommet er for lite til å gjøre noe veldig mye ut av. Dette rommet har gått gjennom mange faser, mens vi har eid leiligheten. Det tar jo litt tid å bo seg inn et sted.

Da vi flyttet inn var rommet helt hvitt med “Billy”-hyller fra IKEA snekret fast i veggen. For oss var dette et utrolig bra utgangspunkt. 

Det jeg har lyst til å fortelle med dette innlegget er at man må tørre å bruke mørke farger i små rom, selv rom uten vindu. Jeg valgte å male “Billy”-hyllene i samme farge som veggene for å skape en helhet i rommet. Og ja, det går an å male IKEA-møbler og “Billy”-hyller. Det viktige er å grunne det godt og så male med gulvmaling, det er slitesterkt og fint.

Våre hyller var blitt misfarget og stygge. Fargen vi har brukt er Jotuns “Kveldshimmel”. Fargen er grå nok til at mange liker den, uten at den blir anonym. Jeg har i tillegg stylet rommet med mange blå og brune detaljer, slik at blåtonene popper ekstra frem. Siste element inn er de nye putetrekkene i velur. De er billige og greie å kunne bytte ut når de blir slitt. Trekkene er fra Hennes og Mauritz Home. Jeg har investert i kvalitetsputer som holder seg, og tenker at jeg heller kan bytte ut trekkene en gang iblant. 

Dette rommet er ikke lenger bare en gang som ikke brukes til noe. Et rom som dette kunne lett blitt en dødsone. Dette rommet har blitt til et slags bibliotek, som jeg er veldig glad i. For oss fyller det nå en praktisk funksjon i leiligheten. 

Slike soner har mange både i leiligheter og hus. De fleste av oss har ikke store nok rom, til at man kan bruke et helt rom som et bibliotek eller et stilig arbeidsværelse. Håper dere blir litt inspirerte både til å velge kule farger, og utnytte dødsoner som ikke blir brukt til noe fornuftig.

Håper alle har en fin dag!


#osloliving #levvakkert #tips #interiortips #fargetips #bibliotek #dødsoner #utnyttplassen #blått #jotunlady #interior #interiorstyling #interiordesign #malikeamøbler

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg