Nytt liv til gammel skjerm

 

 

Detaljer. Detaljer i interiøret betyr veldig mye, bakdelen er at det kan være dyrt. Lamper og lampeskjermer er ikke det billigste nødvendigvis. Allikevel betyr belysning veldig mye og jeg synes det ofte setter stemningen og det er et av de elementene som setter litt standard. 

I tidligere innlegg viste jeg dere eksempler på hvordan man kan bruke de nydelige porselenslampene fra 80 og 90 tallet på nytt. Mange av disse er ganske store og kan ha ganske stilige former, som ikke er langt fra nåtidens former og idealer. Jeg sprayet min i gull og kjøpte en sort lampeskjerm til. Disse lampene får du kjøpt for rundt 150kr, så et billig alternativ. 

Jeg ble aldri helt fornøyd med lampeskjermen som jeg kjøpte til, den ble rett og slett ikke spennende nok til formene på lampen. For her kommer kriterie nummer to når man skal innrede. Former må passe sammen på en eller annen måte. Enten kan de gjenspeile hverandre eller utfordre hverandre, dette kommer an på din stil. 

Nå ville tilfeldighetene til at jeg gikk forbi en konteiner ute i gaten og fant en relativt slitt oransje lampeskjerm. Den var ikke fin, men formen var akkurat perfekt og det var størrelsen og. Jeg tok den med hjem og hadde litt gullspray på lager. Nå har lampen og skjermen fått samme farge, teksturen er forskjellige og det gjorde det bare spennende. Lampen fikk et veldig bra helhetsuttrykk. Formene og fargen ble utrolig stilige sammen, og det aller beste er at dette ble veldig billig. 

Så kjøp spraybokser og gi gamle skjermer et nytt uttrykk. Skjermer blir nesten gitt bort på bruktbutikker og loppemarkeder. Skjermen jeg har brukt er av hard plast, trukket med stoff. Slike ting er kanskje greit å være litt oppmerksom på, rene stoffskjermer har jeg ikke prøvd enda. 

Sjekk bildene, lampen fikk et nytt liv 😉


 


 

FÅ MINE OPPDATERINGER PÅ FACEBOOK
FÅ MINE INSPIRASJONSBILDER PÅ INSTAGRAM

LES OGSÅ:Islandskefestkake

LES OGSÅ:Roser med en tvist

LES OGSÅ:Franske makroner som kakebord


Tydelig strukturforskjell, da funker samme farge godt på både lampen og skjerm. 


Samme lampe med sort skjerm.

Gammel farge på skjerm

#osloliving #fornyelse #levvakkert #former #forandringfryder #blogg #sprayboks #altkansprayes #gjenbrukern #Fretex #brukdetduhar #interior #DIY #gjørdetselv #lyssetting #formogfarge #interiørinspirasjon #inspirasjon #inspiration #sparpenger

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg