Hvilket liv!

 

Det er ingen hemlighet at jeg er en royalist, det vises godt på både bilder som jeg har hengende rundt, bøker og mye mer. Når jeg sier at jeg er en rojalist, så er ikke dette bare en beundring av dagens monarker, men mer en fascinasjon av historien rundt et monarki. Dette er historie som binder oss sammen med andre land, det er tradisjoner vi har latt oss prege av og ikke minst mye politikk. 


Drømmen gikk i oppfyllelse på vår bryllupsreise. Jeg fikk nemlig dra til Sandringham house, et sted jeg har lest ekstremt mye om og som har fascinert meg voldsomt mye. Det å få besøke Dronning Mauds barndomshjem var helt fantastisk og inspirerende. Dette stedet brukes fortsatt av den engelske kongefamilien og er blitt tatt godt vare på. Det er selvfølgelig mange forandringer som har skjedd siden Dronning Maud trasket rundt der, men historien sitter i veggene. Dronning Alexandra altså Maud sin mor var kjent for å være glad i interiør. Hun hadde draperte gardiner og små miniatyr figurer over alt, det bugnet av palmer, stoler og tepper over flygelet. Dronning Mary altså svigerinnen til Maud og farmoren til nåværende Dronning Elisabeth har fått æren av å ha ryddet opp i dette. Som hun selv skal ha sagt: Det hjalp å få litt “luft” rundt møblene. Det var flere portretter av Dronning Maud og Kong Haakon her, men det fineste var nok å sette alt i perspektiv fra alt jeg har lest og alle beskrivelsene. Vi fikk desverre ikke lov til å ta bilder innendørs (med god forståelse). 

Bygningen og interiøret var vakkert, men det mest spesielle er kanskje de engelske hagene. Sandringham var intet unntak. Hagen var helt nydelig, en park som er blitt formet og idealisert over 150 år, alt fra vakre rosebed til de fineste trærne. 

Etter tre timer rundt på godset gikk vi videre til kapellet, her var broren til Dronning Maud begravd (han levde bare i et døgn). Dette kapellet er noe av det vakreste og kanskje mest engelske man kan forestille seg. Kong Olav skal også ha blitt døpt her. Det rommer mye historie, også norsk historie.

Før vi rettet oss mot London igjen var vi selvfølgelig nødt til å undersøke en ting. Appelton House! Dette var huset som Dronning Maud og Kong Haakon fikk i bryllupsgave Mauds foreldre. Dronning Maud brukte det mye selv etter at hun ble dronning i Norge. Dette var stedet som hun lengtet tilbake til hele livet. Huset er nå bare ruiner, men vi fant stedet det en gang hadde stått på. Maud sine blomster klatret fortsatt rundt deler av grunnmuren og man kunne forestille seg alt. Kong Olav er født i dette huset, det var akkurat her mye av norsk historie startet. 

Dette var en fantastisk opplevelse!

#osloliving #kongelig #levvakkert #sandrigham #DronningMaud #DronningElisabeth #historie #norskhistorie #England #bryllupsreise #opplevelse #interiør #kjærlighet #kapell 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg