Cliveden! For en opplevelse!

 

 

For dere som synes dere har sett nok slott og bilder fra England for en stund så må jeg bare beklage, jeg har mange opplevelser og slott igjen å vise frem ;). Dag tre av vår bryllupsreise gikk til Cliveden House. Dette er et gammelt slott som har en lang og kanskje litt kontroversiell historie. Dette er et fantastisk sted ikke mer enn ca 40 min å kjøre fra Heathrow flyplass. Dette gamle slottet eller estatet som det også er blir i dag drevet som hotell. Dette var en fantastisk opplevelse, det er ikke et billig sted for overnatting, men når det først var bryllupsreisen så ville vi oppleve dette. Hvor ofte får man muligheten til å sove på et slott? 

Første delen av dagen vandret vi rundt i hagen og kikket, dette var selvfølgelig like vakkert som andre engelske hager. Rosehager, nydelige benker til å sitte ned og ta inn over seg alle uttrykkene. Det var utrolig gøy å sitte på benkene her å tenke på alle mennesker som har gått rundt i denne hagen med korsetter og flosshatter. Her har alt fra Dronning Victoria til Nancy Astor vandret rundt. Noen av de store personene har vært på besøk mens andre har eid dette. Cliveden House var kjent for sine store fester med noen av de største personene fra verden rundt. Selve stedet ble i sin tid bygd for Anna Marie, Buckhingham sin elskerinne. Jeg skal ikke gå inn på hele historien rundt stedet, da kunne man skrevet en stor bok! 

For meg var dette en fantastisk opplevelse både av interiør og ikke minst å få være tilstede på et slikt sted og kjenne på stemningen rundt et slott. Et av minnene jeg aldri kommer til å glemme er nok den grønne spisesalen, her var hele interiøret fra møblementet til gipsrosetter kjøpt rett fra Paris. Alt var bare revet ned fra en gammel spisestue i Paris og flyttet hit, og ikke fra hvem som helst. Dette var nemlig spisestuen som Madame de Pompadour hadde hjemme hos seg. Det er fantastisk at jeg har fått lov til å ta på en stol som hun har sittet på. 

Det fantes ikke numre på rommene, men navnene våres var puttet inn på døren slik de gjør det på store herskapshus. Resten av interiøret var helt nydelig, vi fikk champagne mens vi bare kunne vandre rundt å se på godset. Alle rommene hadde sine særpreg og ingen ting minnet om et vanlig hotell. Det ble både afternoon tea og tre retters middag i resturanten, som minnet mer om en virkelig fornem spisestue. Vi avsluttet kvelden med å sitte på takterrassen å se på solnedgangen og fullmånen til en flaske champagne! Dette var en opplevelse vi aldri kommer til å glemme, sjekk interiøret og bildene videre på bloggen! Dette er et sted jeg anbefaler alle å dra innom hvis man er i område, om ikke annet for en kopp kaffe! 🙂

 

LES OGSÅ: Slik ble gjesterommet forvandlet!

LES OGSÅ: Hvilket liv!

LES OGSÅ: Hyttedrømmen!

LES OGSÅ: Puffer kan brukes til alt!

LES OGSÅ: Et liv med farger!

LES OGSÅ: Endelig! Mønster og farger! Sy puter selv!

LES OGSÅ: En minnerik uke!

LES OGSÅ: De beste kakene, de beste menneskene!

LES OGSÅ: Blomster, detaljer til bryllupet!

LES OGSÅ: Dette ble vårt drømmebryllup

LES OGSÅ: Blomster til bryllupet!

LES OGSÅ: 14 dager igjen til bryllupet!

 

 

#osloliving #bryllupsreise #Clivden #Nancyastor #England #interiør #interior #inspirasjon #slott #gods #opplevelseforlivet #minner 

Siste innlegg