Borddekking og tradisjoner

 

Vi elsker jul og vi elsker å ha gjester på besøk! Julestemning for meg er å være sammen med mennesker jeg er glad i. Et juleselskap kan være så mangt, man trenger ikke å legge listen kjempehøyt. De fleste kommer uansett til å se på dette som et flott iniativ og møte opp med et smil. Man kan invitere på alt fra pepperkaker og gløgg til de store middagene, eller hva med bare en liten coctail fest? Mulighetene er mange.

Vi slo til med en lutefisk middag, noe jeg aldri har smakt før. Lutefisk var bedre enn hva jeg kanskje hadde forestilt meg eller rettere sagt enn hva jeg har blitt forespeilet. Det ligger nok allikevel ikke på topp tre. Det er vel kanskje på dette tidspunktet man kjenner på at man begynner å bli voksen når man samler en vennegjeng for lutefisklag. Alt har sin sjarm og det kommer mer og mer av det med alderen. Dette er slike kvelder jeg setter stor pris på. 

Det er så godt å kunne samles rundt et bord, og er det noe jeg virkelig er glad i så er det tross alt å dekke bord. Jeg streber hvert år etter å få et vakkert julepyntet hjem, det er min lille greie. Hvis man skal ha et ordentlig julepyntet hjem holder det ikke med en julestjerne og et juletre, da må man gå hakket videre. I år har jeg prøvd å pynte bedre enn noen gang uten å legge altfor mye penger i det, det gjelder selvsagt bordet også. Jeg er en utrolig stor tilhenger av å bruke det man har fra før av, også julepynt. Når man dekker et bord synes jeg alltid man skal bruke det fineste man har og ikke være redd for tingene. Dette gjelder av alt fra sølvtøy til porselen og glass. Og har du muligheten så bruk tøyservietter, det er elegant og delikat. Har du ikke tøyservietter går det an å bare klippe opp stoff og brette det på en stilig måte. 

I år tok jeg en litt ny vri når bordet skulle dekoreres, jeg valgte å bruke granbar utover hele bordet fremfor masse blomster. Jeg elsker masse blomster, men det kan bli dyrt til et stort bord når du vil at det skal se litt rikt ut. Dekk på med alt av serviser, glass og bestikk først og så legger du granbaret fint utover der det er plass. På toppen av granbaret kan du legge på de fineste julekulene du har eller andre ting som du synes er fint, som engler eller nisser. Her er det bare å styre som man vil, dette ble et billig alternativ for min del samtidig som at jeg synes at det ble vakkert og virkelig en god julestemning av! 

LES OGSÅ: Mitt bohemske julebord!

LES OGSÅ: Boutiqe1854

LES OGSÅ: Hele huset er pyntet til jul!

LES OGSÅ: Se hvilket varp jeg gjorde på auksjon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiør #interior #jul #christmas #lutefisk #borddekking #pynt #dekorasjoner #inspirasjon #interiørinspirasjon #glede #varme #pynttiljul #interiorinspo #finnhadeland #hadelandglassverk #skula #tøyservietter #damask

Siste innlegg