Her har jeg aldri spist middag

Annonse

Julen består av mange selskapeligheter, og det kan være gøy med litt forandring. Når færre gjester er invitert kan det være hyggelig å sitte i et annet rom med en litt mer intim atmosfære og kanskje det dukker opp noen nye samtaleemner?

Det er en spennende tanke om hvordan vi dekorerer de rommene vi skal sitte og spise i. På slottet og i mange restauranter så er nettopp dekoren lagt opp til at man skal ha noe å prate om uansett hvem man har ved siden av seg. Dette tenker vi ikke nødvendigvis over i våre private hjem. Alle kan sikkert være enige i at det under middagen er viktig å kunne ha en god og hyggelig samtale, selv om den ikke trenger å være så dyp. Nettopp av denne grunn tenkte jeg at det var gøy å dekke et bord i biblioteket. For hva er vel et bedre samtaleemne enn bøker? 

Bordet er ikke så stort så jeg ville gjøre det litt enklere enn hva jeg ofte pleier i spisestuen. Det ble dekket med Halvor Bakke sine tallerkener “Lerk” fra Magnor glassverk. Disse tallerkenene har et enkelt, men allikevel litt vinterlig preg over seg. Dette passet utmerket til ideen jeg hadde til dette bordet. Tallerkenene er tidløse og i motsetning til mange andre juleserviser kan dette brukes hele vinteren igjennom. Det er kjekt både med tanke på skapplass og at det er gøy å bruke det man har. For å skape litt ekstra vinterstemning festet jeg en fugl på hver serviett. Jeg elsker fugler og synes det gir en litt artig edge på bordet.

Til jul er det også litt hyggelig å sette noen fine kuler på bordet. Mange hadde kanskje valgt kuler i sølv, siden tallerknene er dekorert med sølv. Men jeg synes sølv og gull er utrolig stilig sammen, og jeg bruker gjerne hver anledning jeg får til å bevise det.

Istedenfor en stor bukett med blomster synes jeg at det kan være stilig å bruke en stor blomst. Det er ikke mye som er så enkelt og samtidig så vakkert, som en hortensia plassert midt i vasen “Boblen”. Det er noe med hvordan blomsten kan hvile på den brede kanten rundt vasen. “Lerk”-serviset kan du også få i kaffekopper og grøtboller og mikse og matche. 

Bordet ble jeg litt i overkant fornøyd med. Og så håper jeg at teorien min stemmer om at middagssamtalene blir gode i omgivelser av bøker. 😉

Sjekk bildene under, så lover jeg å fortelle om teorien min funker i praksis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#annonse #sponset #osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiør #tallerkner #servise #dekketbord #borddekking #fugler #servietter #Magnorglassverk #lerk #alba #boblen #Finnschjøll #HalvorBakke #bibliotek #samtaleemne #inspirasjon #inspo #interiorinspo #interiørinspirasjon 

 

  1. Nydelig dekket bord – det ser veldig koselig ut å dekke på i et bibliotek 🙂
   Koser meg med bloggen din og synes leiligheten deres ser så lun og fin ut.
   Ha en riktig god jul 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg