DIY! Stilige barnerom!

Styling er gøy, men man må også tenke praktisk. Det ser kanskje ofte ut som at mange hjem man ser er strippet for både det ene og det andre som hører hverdagslivet til. Det behøver ikke å være riktig, men man kan kanskje pakke det inn på en litt ny måte? Begynner du å bli lei av korktavlen din? Den er enkel å bytte ut!

Er det en ting vi har lært så er det at de som liker å ha et ryddig inntrykk burde samle ting og elementer et sted (personlig liker jeg litt smårot). Har man tingene overalt kan det fort virke rotete. Det er hyggelig å ta vare på kort og andre lapper eller små bilder og da er dette perfekt.

Jeg har nemlig laget to hus av korktavle, disse er til barnerom og da kan det være gøy å leke seg litt i formene. Disse tavlene kan du få kjøpt i mange interiør butikker, og de som vi ofte tenker på er nok de med bånd rundt som du kan stikke lapper og bilder imellom. Disse koster en del, en liten kommer fort opp i 1500-2000 kr. Dette er noe du fint kan lage selv, og til en mye billigere pris. Hvis man vil lage de selv kan du også velge å vrake i alle slags stoffer, former, prisklasser, nagler eller ikke. Alt er opp til deg. 

Hvis man vil ha det litt stilrent kan det gjøres som jeg har gjort, da får du helt rene flater som du kan dekorere som du vil. 

1 Skjær til en plate i ønsket form og størrelse (kan kjøpes billig på maxbo osv…)

2 lim kork plater oppå denne platen og legg den til press (slik at korken ikke buer seg). Kork plater kan du få kjøpt over alt, jeg kjøpte mine på Ikea.

3 Når korken har tørket så tar du en kniv og skjærer med en tapetkniv etter formen på platen under.

4 Ta et lag med vatt over korken og sørg for at den dekker rundt kantene og stift enkelt bak. Jeg kjøpte vatt på Panduro, vatt gjør det litt rundere i kantene og det blir litt mer sofistikert. NB! Bare et tynt lag slik at det tegnestiftene setter seg fast i korken under.

5 Til slutt tar du ønsket stoff og trekker rundt, her er det viktig å være nøye, dra ordentlig i stoffet slik at det sitter pent og ikke buler. Du stifter stoffet med en brett bakpå platen og vær nøye med stifting. Her er det nøyaktighet som avgjør resultatet. 

Dette er ikke vanskelig og du kan velge det akkurat som du vil, alt fra størrelse til farge og stoff. Det kan være lurt å velge et stoff som ikke kommer til å se hullete ut når du tar ut en stift, som lin. Hvis du får noen stoffrester til overs kan du lage matchende puter! 

LES OGSÅ: Mitt bohemske julebord!

LES OGSÅ: Boutiqe1854

LES OGSÅ: Hele huset er pyntet til jul!

LES OGSÅ: Se hvilket varp jeg gjorde på auksjon!

LES OGSÅ: Kabaret er tilbake!

LES OGSÅ: Slik ble stuen ny!

LES OGSÅ: Soveroms inspo!

LES OGSÅ: En Halloween med mening!

 

 

 

 

 

 

#osloliving #DIY #levvakkert #vakrehjem #gjørdetselv #tavler #korktavler #lin #velgogvrak #interiør #interior #inspirasjon #interiørinspirasjon #barnerom #styling #interiørstyling 

Siste innlegg