Ut med plast – inn med noe levende

 

Jeg har en liten “greie” som jeg føler at vi må ta et lite oppgjør med. Det er nettopp dette med plastblomster. I en rekke grupper på Facebook om interiør og andre ting, er det veldig mange som lurer på om hvor man får kjøpt “fake” blomster og plastikkplanter. Og de skal selvfølgelig være “naturtro” osv.

Jeg lurer litt på om hva som skjedde med en vanlig levende plante, og forsøke å ta vare på den?

Et hjem skal være levende, og min tanke er at grønne planter skal være med å gjøre et hjem levende. Jeg kan ikke noe for det og jeg får sikkert litt krittikk for det, men stiliserte hjem er ikke min greie. Ting skal ikke bare se fint ut. Det skal leve og dø, og ikke minst kunne brukes. Jeg liker levende matrialer og elementer som gir rommet en levende atmosfære. 

Greia er den at planter og blomster er en slags dyd man må lære seg, og jeg er ikke fullt utlært på noen som helst måte. Det som er gøy er å lære, steg for steg, og øke mestringsfølelsen. Det er så gøy når man først begynner å få det til. Ja, jeg er en pedagog.

Er du en av de som sverger til plastblomster? Kjøp en levende plante først. Det er sånn man starter. Da har man en ting å passe på- Lær deg litt om planten; Hvor mye lys, varme og vann den trenger. Når du kjenner på at dette er noe du mestrer så kjøper du et par til. Etter et par måneder så kan du ha en hel jungel hjemme. Noen kommer til å dø og du blir lei deg. Og sånn er livet. Dette er for det meste gøy, det er morsomt å lære seg teknikker og ferdigheter til å ta vare på disse levende vekstene. Og det aller siste er at det skaper et fantastisk innemiljø. Det er kanskje litt jobb, men det er gøy! 

Ut med plast og “fake” og kjøp en grønn plante!
Det er nemlig gøy!

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiør #grønneplanter #utmedplast

Siste innlegg