Sy putetrekk selv!

 

 

Puter er det samme som litt luksus, og for meg er puter en nødvendighet. Det er prikken over Ien. Det er mye inspirasjon å få mange steder, det fører kanskje til at man bytter ut litt oftere enn hva man gjorde før i tiden. Jeg har ikke penger til å bytte ut i et sett for ordentlige puter er ganske dyrt. Dette endte med at jeg lærte meg å sy putetrekk selv. Å sy selv har vært kjempegøy, men også en læringskurve. Man skal være relativt nøye for å fine resultater og jeg har ingen utdannelse innenfor søm, alt er selvlært. Når man først har begynt å klare å lage en fin pute så må man jo også legge til noe for å øke læringskurven. Et skritt av gangen. Det forrige jeg lærte meg var glidelåser, dette tok litt tid å få pent, men teknikken begynner å sette seg. 

Det er noe jeg har hatt veldig lyst på lenge og det er puter med frynser, og disse koster en del i butikkene. Så naturlig nok har jeg nå sydd det også. Og jeg må innrømme at jeg er fornøyd med resultatene selv om det tok litt tid. Frynsene har jeg bestilt på Aliexpress.com, her får du tak i alt! Stoffet er kjøpt på stoff og stil. Jeg er litt rar, for jeg har også hatt et par gardiner liggende fra jeg var 16 år, som jeg ikke har klart å kvitte meg med. Det er et stoff jeg har vært veldig glad i og endelig fikk det sin renessanse! Det ble perfekte puter, og resten skal få bli et vakkert teppe en dag jeg har litt tid 😉

Oppskrift:

1Vær nøye med å klippe, da har du et godt grunnlag, mål opp og pass på at alt stemmer. 

2Ta den ene stoffdelen og fest frynsene nøye (du vil ikke ha noe glipp i frynsene når puten er ferdig. Så syr du frynsene fast i stoffet. Her er det viktig å feste frynsene “foran” på stoffet siden du vrenger puten etterpå. 

3Når frynsene er sydd på syr du på glidlåsen på halve trekket.

4Brett alle frynsene inn på stoffet og tilpass baksiden av stoffet som blir den andre delen av trekket. Sy på glidelelåsen så bitene henger sammen.

5Sjekk en gang til at frynsene ligger “inni” puten før du syr rundt hele trekket.

6Når dette er gjort vrenger du trekket og rufser til frynsene litt og så er det klart til bruk!

Jeg er veldig fornøyd med mine nye puter og gleder meg til å sy flere, både i versjoner av tepper og puter 😉 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #nytlivet #DIY #putetrekk #syselv #interiør #interiørblogg #gjørdetselv #gjenbruk 

Siste innlegg