Det å være gnien!

 

Jeg elsker å bruke penger for å kjøpe meg ting, men jeg kan også være skikkelig gnien. Når man er skikkelig gnien og blander det med blomster så blir det frøpakker. Jeg får en utrolig god følelse inni meg av å handle, og spesielt de tingene som er litt spesielle. På den andre siden er jeg såpass gnien og prioriterer godt hvor pengene blir brukt. Jeg tar alltid vare på plast potter etter døde planter, eller lyng når man har det til høsten. Du kan alltid bruke det til noe igjen og det er bortkastet å kjøpe nye.

Jeg har nå startet våren for fullt, riktig nok inne i stuen. Alle plast pottene jeg har samlet på har kommet til god nytte. Nå har jeg sådd sommerens blomster som hittil er blomkarse og ringblomster. Man får lett jord og noen pakker frø for 300kr, skulle jeg ha kjøpt blomster til kassene under sesongen kommer det fort på 1500-2000kr. 

Dette er første gang jeg gjør, så får vi se om jeg nå har tapt 300kr eller om dette går bra. Misforstå ikke, dette handler ikke bare om å spare penger. Det handler om at jeg trenger prosjekter å holde på med. Og så er det utrolig gøy (som regel) å se resultatet av de prosjektene man setter i gang med. Det er som når man har pusset opp et rom og er fornøyd, det er en så god følelse. Det er nøyaktig denne følelsen jeg håper å sitte igjen med når jeg til sommeren sitter på balkongen og ser utover. 

Det å så frø skal være et relativt enkelt prosjekt, noe alle skal klare sies det. Så får vi se, kanskje jeg har begynt for tidlig eller for sent. Det handler om jord, potter , vann og frø! Jeg tenker at det handler om det samme som med alt annet, man starter med noe som er relativt enkelt å få til. Hvis dette funker i år så går man litt mer drastisk til verks neste år. Aller helst skulle jeg hatt mitt eget lille orangerie på landstedet mitt. I år får det holde med vinduskarmen i spisestuen!

Jeg er i full gang og gleder meg til å se resultatet.

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #blomster #plantselv #DIY #gjørdetselv #balkong #uteliv #hageliv #livetibyen 

2 kommentarer
    1. Spennende! Det er nåke med å plante sjølv og 🙂 Har du tenkt å plante blomstene i jord ute, eller bruke potter? 🙂 Har så lyst å så planter eg og, men vil gjerne kunne plante de ute i beddet mitt på sikt.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg