Loppemarked #love

 

 

Jeg elsker loppemarkeder! Det er en gylden mulighet til å skaffe noen fine juveler eller billig skvip. Noe nytt er det for deg uansett. Det kryr av folk, jeg er ikke så kjent rundt om i landet og hvordan det fungerer andre steder. I oslo river folk ned gjerder og her helt klin gale for å komme først inn. Jeg er en av de som står litt lenger bak i køen og venter på tur, det kan bli litt kleint. Denne helgen ble det altså loppemarked på Marienlyst skole her i Oslo. 

Det er et par taktikker som kan være lurt å tenke over før man stormer et loppemarked, tenk deg godt om hva du egentlig er interessert i. Er det blomsterpotter og pynt fra Nille? Jeg løper alltid først til bøkene, her kan man gjøre noen virkelig gode kupp og bøker er dyrt. Jeg ser etter de gamle bøkene, krim er uaktuelt for meg. Du kan finne bøker som ikke har vært bladd i en gang. Jeg har mer sansen for gamle biografier der det ramler ut med avisutklipp og det ene og det andre.

Neste regel (etter min mening) er at finner du noe som noen i familien eller nære venner samler på, ja da kjøper du det! Min mor har samlet på et service fra stavanger flint som jeg kom over denne helgen. Man kjøper det med en gang og ringer etterpå, slik er det bare! 

Neste på listen er enten porselen avdelingen eller møbler, jeg er alltid ute etter begge deler. Jeg har litt flaks med akkurat det at jeg er ute etter litt andre ting enn det mange andre er. Ikea møbler og slike ting er uaktuelt. Jeg fikk tak i en stilstol fra rundt 60 tallet i Gustaviansk stil. Det er ikke en antikvitet eller noe, men vakkert nok møbel når man kan få det til 60kr. Skulle jeg ha hatt 6 stykker så hadde kostet mer. Se etter ting det bare er en av, eller to! Da ser det mindre verdifullt ut. Og det er jo de billige kuppene som er morsomt med et loppemarked.

Siste tips er å grave i esker, ta tak i ting som ser slitent eller ødelagt ut som du ser at du kan fikse. På min stol var det en stor flekk, men det er utrolig enkelt å trekke om. Skal du være skikkelig gjerrig så tar du en gammel skjorte i skapet, det er det du trenger til en stol. 

Jeg er veldig fornøyd med de to tingene jeg kjøpte til meg selv, virkelig en billig måte og oppdatere en entré eller et gjesterom på!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #bruktfunn #nytlivet #loppemarked #tips #styling #interiør #interior #stilkopi #oslo #Stavangerflint #miljø 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg