Kjøkken, forandring og oppussing..


Disse bildene er fra prospektet når vi kjøpte leiligheten for to år siden. Det var et greit kjøkken, men hvitevarene var dårlige og innredningen var ikke praktisk og begynte å bli relativt slitt. Prikken over ien var at vi fant ut at et lite vindu var dekket til for å få plass til høyskap. Vi var nødt til å få frem det lille vinduet, vi bor i en bygård i Oslo som står på de gule listene til byantikvaren og vi har derfor ikke lov til å gjøre noe utvendig med leiligheten. Vi klarte ikke å la være å ta frem et vindu og har liten forståelse for at det noen gang  var tettet igjen. For oss er det viktig å få frem alt som er av lys og luft.

Vi ville skape noe som i tilegg var litt mer personlig.Når vi først hadde revet var vi utrolige glade, det var brennmerker og dårlig ektrisk arbeid flere steder i kjøkkenet. Her kommer første del av prosessen, så får dere se det ferdige resultatet i morgen. Vi er ihvertfall fornøyd med de valgene vi har gjort, det var en større jobb enn det vi var klar over og har krevd mye av oss begge. Vi var noen av de heldige som føler vi kom styrket ut av det 😉

Et lite tips før noen andre skal det samme, Vit hvor hver eneste stikk kontakt skal være før dere begynner på noe, planlegg godt. Man sparer mye penger på å planlegge, det har jeg lært til neste gang 😉

Her er et bilde fra  vi hadde revet, fått frem vinduet og begynt å sette opp nye skap.

 

Et av fargealternativene.

Gamle rør og og forskjellige ledninger som gikk over alt.


De gamle flisene langs benkene.


Her er enkelte farger vi prøvde oss frem med.

Påsken 2016

Påsken 2016 er godt i gang, mange av oss har sterke tradisjoner bundet opp mot denne høytiden. For meg handler påsken om familie, kos og late dager til å hente seg litt inn. Denne påsken er imidlertid blitt satt helt på hode, vi har fått en liten valp. Olav er nå blitt ti uker, en nydelig liten skapning som opptar alt av den tiden man har. Derfor ble det bypåske på oss i år, vi har pyntet og gjort det enkelt, hatt familie som har besøkt oss og hatt super påske. Så skal jeg være helt ærlig og innrømme at jeg gjerne skulle vært en tur på fjellet, spist appelsin og tatt en skitur. Kanskje neste år? Under kommer ihvertfall noen enkle knep på påskepynt (hvis man ikke er veldig glad i duker og gule lys) 😉 Ønsker dere alle en fabelaktig påske.


 

Enkel vase med løk og noen avklipte grener, løk får man billig og de står hele påsken, de er like fine når de såvidt spirer som når de blomstrer. Har og hengt opp noen gamle påskeegg som jeg fant på loftet. Gulleggene på bordet klarte jeg bare ikke å gå forbi på Kremmerhuset.

Lysekronen fikk og en enkel styling, til høytider tenker jeg at det er gøy når ting er litt ekstra mye. har hengt opp små påskeeggkuler fra kremmerhuset. Synes det gav litt liv at de er i forskjellige farger. Silkebåndene var noe jeg festet på de, slik at de kunne henge i forskjellige høyder for å få litt liv (får man kjøpt billig på søstrene grene). 

God påske videre! om det er på ski eller i byen, 😉