Nytt liv til gamle Billy hyller, bibliotek med nytt liv.


Når man pusser opp et rom, så blir ihvertfall jeg inspirert til å gå løs på de andre rommene, her er et gammelt bilde av biblioteket. Dette rommet har jeg prøvd alt mulig med, nå føler jeg at jeg har funnet en god plan og løsning. Nå blir bokhyllene malt i samme farve som veggene. Dette er billy bokhyller fra ikea, de er bygd inn i veggen. Misfarget å fæle, alternativet var å rive de ut. Nå får de fire strøk med gulvmaling og de er grunnet på forhånd.

Her er jeg igang, farven heter kveldshimmel fra Jotun. Blågråtoner er en fantastisk farve og skaper litt liv og røffhet. Følg med og se det ferdige resultatet litt senere 😉

 

Søndagssyssel og orkideer!

Nå har vi pusset opp, gått langt over budsjett så tiden er kommet igjen for å ta litt vare på det man har! Derfor prøver jeg nå alt jeg kan for å få orkideene tilbake, jeg har klart dette før, men det er et tålmodighetsarbeid. Orkideer er riktignok blitt relativt billige, men det er denne stemmen i hodet som sier meg at man kaster og kjøper nytt litt vel mye. Den største drivkraften er allikevel å mestre disse plantene og faktisk kunne skryte litt av at “denne planten har jeg hatt i tre år”. Det er jo gøy!

Orkideene har nå fått stå i oppvaskkummen i en halvtime. Jeg har gitt de gjødselpinner fra Mester Grønn. Jeg har i tillegg klippet ned døde grener etter alle kunstens regler.

Etter dette blir jeg litt usikker… Skal man bare vente å håpe på det beste?

Er det noen som har noen tips å dele? Hvordan klare å få tilbake orkideene? 😉 

 


Og på søndager så blir det jo alltid  tid til en tur med valpen!

God søndag alle sammen!

 

Slik pusset vi opp kjøkkenet

Da vi kjøpte leiligheten for to år siden kom det med et greit kjøkken, men hvitevarene var dårlige og innredningen var ikke praktisk. I tillegg begynte det å bli relativt slitt.

FØLG MEG PÅ FACEBOOK HER
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER

Prikken over i-en var at vi fant ut at et lite vindu var dekket til, for å få plass til høyskap. Vi var bare nødt til å få frem det lille vinduet. Vi bor i en bygård i Oslo som står på de gule listene til byantikvaren og vi har derfor ikke lov til å gjøre noe utvendig med leiligheten. Vi klarte ikke å la være å ta frem et vindu, og har liten forståelse for at det i det hele tatt var tettet igjen. For oss er det viktig å få frem alt som er av lys og luft.

LES OGSÅ: Hvordan få et nytt kjøkken for kr 2500,-

Vi ville skape et kjøkken som var litt mer personlig. Prossessen tok oss noen uker, og det var mange lange kvelder med riving og sparkling. Og det gamle kjøkkenet? Vi ga det bort på finn.no. Utrolig praktisk!

LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet
LES OGSÅ: Slik gjemmer du de stygge fjernkontrollene

Under ser du bildene fra oppussingen steg-for-steg – og selvfølgelig det ferdige kjøkkenet. Bak gipsveggen skjulte det seg et lite søtt vindu. Se bildet under.

LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua
LES OGSÅ: 10 tips til valg av garderobeløsningVinduet er kommet frem og benken er flyttet inn til veggen. Tanken på en kjøkkenøy er fantastisk, men i dette rommet var det for trangt. Rommet ble betraktielig større. Kjøkkenet er fra ikea. Valget falt på et kjøkken vi kunne ha i mange år, et klassisk et samtidig som det er relativt moderne. Vi ville ha litt farger, derfor malte vi veggene, de er tross alt enkle å male over igjen. Vi valgte å legge pengene ned i benkplater, vi er veldig fornøyd med vår nye korian benk. Det er utrolig godt å slippe skjøter på benkplaten, men det beste er vasken som er nedsunket.

Veggene er malt i fargen “Byge” fra Jotun Lady supermatt. Alt i stål er byttet ut med varme metaller, jeg elsker kontrasten det skaper og ikke minst varmen det gir til rommet.
LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Mine tips til styling av soverom for salg
Skapskrogene er fra IKEAs MEDTOD-system. Frontene heter Voxtorp. 

Kongetallerkenene er oppe, de går i samme farger som resten av tilbehøret. Det viktigste når man pusser opp er å prøve å få frem sin personlighet, mote og stilarter er spennende. Det er gøy å bli inspirert og følge tiden, men det føles ikke helt som et hjem før man får inn noe som viser deg og hvem du er. 

LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selgeArmatur i messing fra Tapwell. Corianbenken fikk vi laget hos Morild InterDesign


Vegglamper fra Skeidar, til tross for å tenke budsjett så behøver det ikke å gå utover resultatet, Vi er fornøyd med de valgene vi har gjort. Det var en større jobb enn det vi var forberedt på og har krevd mye av oss, men vi er heldige som føler vi kom styrket ut av det. 😉

Et lite tips før noen andre som tenker på å gjøre det samme: Vit hvor hver eneste stikkontakt skal være før dere begynner på noe, og planlegg godt. 

Kjøkkenet er endelig ferdig og vi er klare for å lage middager til gjester og oss selv igjen, endelig! 😉

#osloliving #levvakkert #DIY #værkreativ #kreativ #ikea #interiør #metod #voxtorp #kjøkken #oppussing #gjørdetselv #corian #kjøkkenbenk #messing #tapwell #jotun