Langt inn i Sveriges skoger!


 

Huset med det rare i er noe jeg forbinder med barne-TV fra den gang jeg var liten, men langt langt inn i Sveriges skoger finnes det virkelig et hus med det rare i. Vi var så heldige å bli invitert med av en fantastisk famile fra Råde. Disse folkene visste om en antikk- og bruktbutikk som de trodde jeg kom til å like. To og en halv times kjøretur fra Oslo, ble denne turen til Värmland sommerens beste utflukt.

Sjövikens Antik kan nesten ikke beskrives med ord. Det er fylt med historie og nostalgi fra gulv til langt over taket. Prismekroner fra Sveriges gamle ballsaler, spisestuer, rokokko stoler og serviser så langt du kan se. Vi brukte halvannen time bare på å få oversikt. Speil, kommoder, vitrineskap, bokskap, skatthold, bøker og glass. Det var mange inntrykk å fordøye.  

Butikken Sjövikens Antik drives av fabelaktige Lennart Johansson. Det er ikke noe spesielt billig sted, men til gjengjeld skal det sies at han er utrolig hjelpsom og nøye. Han passet svært godt på at glass og serviser var hele og pene. I tillegg har han en historie og kunnskap om alt, noe som er gøy hvis man først skal ha noe gammelt hjemme. Gjenstandene er i god stand og utvalget er mer enn du kan tenke deg! 

Nostalgien oser! Det er lett å se for seg sene ball med champagneskåler, forgylte speil og nedsølte rokokkostoler. Alt i et stort sammensurium. Jeg skal ihvertfall reise tilbake så fort som mulig, men da med en plan om hvor og hva jeg trenger et møbel til. Selv endte jeg opp med de fantastiske champagneskålene som jeg blogget om i går.

Under er bilder fra dette fantastiske stedet. Det kommer flere en annen dag.
For mer info om Sjövikens Antik, sjekk 
ut deres Facebook-side. 

#osloliving #antikviteter #brukt #sverige #nostalgi #loppis #interiør  

Klar for champagne!Drømmen, eller en av drømmene er gått i oppfyllelse. Endelig har jeg fått champgneskåler i hus. Disse glassene lyser av glamour og jeg forbinder det som så mange andre med det glade 20 tallet. Min kjære samboer har en formening om at dette er søleglass og at det kommer til å bli seigt overalt. Det kan jo være noe rett i det, men jeg er i ekstase og gleder meg til å bruke de. Det er utrolig mange mønstre og stiler på disse glassene, det kommer an på fra hvilket land og tidsepoke de er fra. Jeg likte dette mønsteret veldig godt, det er enkelt og ganske stilrent. Dette er et svensk mønster og ifølge han jeg kjøpte de av er glassene fra mellom 1890-1910 (uten at jeg er helt sikker). Jeg kjøpte disse glassene på et helt fabelaktig sted i Sverige, som blir en helt egen spesiell bloggpost. Dette stedet anbefaler jeg sterkt, det er drevet av en auksjon forhandler og jeg gleder meg til å dele med dere!

Champagneskåler var i designet for at boblene i champagnen skulle roe seg litt fortere av den grunn at det var en del mer bobler før i tiden. Slik som champagne er i dag har man egentlig ikke behov for skåler, de fleste glass er heller tynne og lange for at boblene ikke skal bli fort borte. 

En god del glass er å få tak i på bruktmarkeder og antikvitetsforhandlere, det kan være vanskelig å finne mange nok av glassene. Det kan jo være at det før som nå at disse glassene gikk fort i stykker når folk fikk litt mye utover kvelden :). Her kommer det bilder, håper dere liker de like godt som meg!

#interiør #osloliving #champagne #skåler #brukt #antikk #nytlivet 

Fikset og klart :)I går viste jeg dere hvordan jeg har gitt det gamle skattholdet fra 30-40-tallet et nytt liv.

Kikk her for å se prosessen.

Jeg sa jeg skulle legge ut bilder av det ferdige resultatet. Skattholdet er ferdig, det har som sagt fått mange strøk med voks og jeg er superfornøyd. Jeg har prøvd å bruke lampen jeg har sprayet selv, og tatt bort en hel del av smånips som har stått der tidligere. Selv synes jeg det hele ble bra, styling er jo noe man kan forandre på relativt ofte. Jeg er veldig glad for å få møbelet i god stand igjen, og elsker hele det fornemme bildet et skatthold gir. 

Her er noen bilder 😉 God kveld til alle!

#interiør #møbler #oppussing #makeover #antikviteter #loppis #gjørdetselv #doityourself 

Ny epoke for eldre møbler


Dette er kanskje for mange bakdelen ved å skaffe seg møbler av eldre dato, vedlikehold. Vedlikehold er selvfølgelig nødvendig og må til for å ta vare på gamle skatter. Ofte har ikke eldre møbler vært brukt på en stund, eller stått bortgjemt, tid kan også lage mange sår. Dette møbelet i flammebjørk er jeg blitt veldig glad i og nå fikk jeg endelig tid og anledning til å få gjort noe med det. Etter mange år på et loft var skuffene blitt trege og treverket veldig tørt, direkte stygt enkelte steder. Jeg er en av de som liker å bruke sommerferien min til slike aktiviteter. 

Selv om jeg elsker gamle møbler og gjenstander med en fin historie, så må det kunne brukes til noe. Jeg har ikke spesielt sans for gamle ting som skal stå til pynt, med mindre det er på et museum. I mitt hjem skal alt kunne brukes, om det er gamle glass, serviser eller møbler.

Jeg tok turen innom den lokale fargehandleren på Majorstuen og fikk gode tips om hvordan og hva jeg burde gjøre, så nå er skuffene pusset, overflatene er vasket grundig og noen lag med hardvoks for treverk smurt på. Gamle malingflekker er fjernet og forhåpentligvis skal dette møbelet få en ny tidsepoke fult av eleganse og glede. Jeg gleder meg til å vis dere det ferdige resultatet, her er noen bilder fra prosessen. 


#oppussing #inspo #møbel #stue #antikk #interiør #osloliving #makeover

Sommer, sol og ny balkong!


Etter to år ganske nøyaktig i denne leiligheten, har vi endelig hatt tid til å gjøre noe med balkongen. Mitt ønske var opprinnelig en 1920-tallshage med store hortensiaer, en fontene midt på plassen, lekre steinheller rundt og noen uforglemmelige champagnefester. Det er bare det at hvis man vil bo innenfor Ring 2 i Oslo, så er det en litt uoppnåelig tanke for de aller fleste av oss. Jeg er allikevel en drømmer og har absolutt tenkt til å fortsette med det.

På tross av alle mine uoverkommelige drømmer trives jeg enormt godt på vår nye balkong. Min kjære samboer tok på seg snekkerbuksene og lagde et nytt tregulv for oss. Det gamle var bulkete slitte trefliser. Ellers var det en stusselig verandakasse der, kanskje slik som mange har det på en balkong. Lenger ned kan dere se de gamle flisene. Gulvet er blitt supert og vi har overfylt balkongen med blomster og nye kasser. Dette er relativt fort gjort og enkelt å gjøre.

Det aller viktigste er å fylle balkongen med blomster, i alle farger og størrelser slik at den ser større ut. Personlig liker jeg blomster som henger litt slik som blomkarsen gjør, og andre som står opp for å skape litt forskjeller. Litt lavendel gir en god og behagelig lukt og hortensiaen hører bare hjemme etter min mening. 

Slik så de gamle slitte treflisene på balkomgen ut før oppussinga startet.

Og slik ble resultatet.

Prikken over i-en er de to fine stolene.
Nyt sommerkvelden 😉 

Jeg fant, jeg fant på Bislett!


Jeg må bare dele denne fantastiske opplevelsen. Vi gikk fra St.Hanshaugen og hjem til Fagerborg her i Oslo, da ramlet vi innom en lekker blomsterforetning. Frøken Flood blomster. Butikken har vært der lenge, men vi har ikke oppdaget den før nå. Blomstene er utrolig fint representert, butikken er chic og utrolig stilig stylet.

Her selger de alt fra fine gamle glass, til de lekreste planter. Utvalget er utrolig bra og litt utenom de vanlige plantene. Jeg må jo i tillegg si at jeg har utrolig sans for at de har et så personlig møblement i butikken, ingenting føles som kjøpt ut av en katalog. Denne butikken er helt spesiell og en opplevelse å gå inn i! 

Vi kjøpte med noen sukulenter og forskjellige bregner, blomster som tåler litt og gjør mye ut av seg, kanskje noe du husker fra din bestemors vinduskarm? Jeg må ihvertfall anbefale dere å ta turen innom – om ikke for å kjøpe, så for å oppleve. Dette er ikke ment som reklame, men et tips om en litt annerledes butikk i Oslo 🙂

Under ser du hvilke planter jeg endte opp med å kjøpe, og hvordan se ser ut i stua vår hjemme.

 

Spreke farger i ny vase!


For en tid tilbake var vi på en liten utflukt (fint å komme litt utenfor Oslo sentrum også). Denne gangen tok vi en tur til det tradisjonsrike Hadeland glassverk. De har produsert krystall og glass siden 1765. En lang tradisjon. Som en del andre har jeg arvet noen forskjellige glass derfra, disse tradisjonsrike Finn glassene. Disse har blitt produsert siden litt utpå 1900 tallet, og mange har de. Jeg har kjøpt litt brukt og noe nytt opp igjennom tiden. Vi dro derfor til Hadeland for å kjøpe opp blant annet champagneglass som er relativt nye og ikke så lett å få tak i brukt. 

Det fine med å ta turen til Hadeland er at de selger unna en mengde varer til nedsatt pris, som kan være lønnsomt når ønsker seg mye. Disse såkalte B varene er etter min mening like fine som de man får kjøpt ellers og i tillegg er det en opplevelse å være der. Folkene som jobber der er superhyggelige og hjelper mer enn gjerne til. Prikken over i`en denne gangen ble en ny vase i serien, personlig var jeg ikke klar over at de hadde begynt å lage vaser i denne serien. Jeg synes slipingen på glasset er vakkert og elegant. Jeg klarte selvfølgelig ikke å la være å kjøpe den, jeg bruker den hele tiden og den er fin selv om den står fremme uten blomster i. Akkurat nå har jeg valgt å ha noen litt moderne blomster med spreke farger på i vasen, Her kommer noen bilder, synes fargene passet fint med putene fra ROOM (relativt gamle), det er greit å tenke litt helhetlig slik at man får et litt ryddigere uttrykk. Olav min Cavalier nyter også utsikten 😉

Ha en fortsatt fin fredags kveld!

Röhmer glass


Det er sommerferie, vi ville ha oss en liten utflukt. Derfor endte vi opp på antikk Karlsen i Skjeberg. Når man skal handle gamle glass, møbler og etc kan det være spennende å dra til litt mindre tettsteder. Det er ofte billigere der og noe forskjellig utvalg.

Jeg endte selvfølgelig opp med 11 av disse röhmer glassene. De er stilige, de blir en leken farge på bordet som veldig ofte består av klare glass. Disse glassene rommer ikke spesielt mye vin, vi liker jo godt store glass med plass til mye i. Min tanke er ihvertfall at man fint kan bruke de til litt andre drikker enn det de opprinnelig var ment for, de er utrolig kule å servere Velkomstdrink i, eller som desertvin. Det kan man jo selv bestemme. 

I dette bilde må man jo også få med seg at det er en fin historie som hører til de. Grønnfargen har jeg fått høre at er der fordi hvitvin var ofte fryktelig grumsete før i tiden, slik at det ikke skulle synes. De er et fint håndverk, ingen er helt like og utrolig fine detaljer. Slipningen altså dekoren er vak men med utrolig flotte vindruer og tilhørende blader, men det blir ikke for mye.

Det finnes utrolig mange varianter av röhmer glassene, jeg har gjort litt research og det ser ut som om mine er fra Hadeland glassverk og går under navnet Fredrik og trolig fra 1933-35.

Hvis du har noen gamle glass og lurer på hva de kan hete så sjekk ut matslinder.no du kan få mange svar der og oppdage mye historie. 

Her kommer noen flere detaljbilder. Kos dere 🙂


 

Vakkert, stilrent og klassiskVakkert, elegant og stilfullt, hvis du spør meg. Sort kløver fra Egersund. Vi har vært så heldige å arve mye av dette serviset, det har tilhørt min samboers besteforeldre. Det er godt tatt vare på, ettersom det ble brukt som søndags servise. Jeg synes det er lekkert og elegant med de sorte blomstene og enkle linjene av gull. Jeg kan ikke helt la være å slå et slag for disse gamle servisene. Man kan få kjøpt mye som er nytt og lekkert, men de har en annen verdi enn et gammelt som har vært i bruk i mange år. For meg er dette historie, jeg gleder meg til å dekke bordet med dette gamle serviset når familien kommer på besøk som har sett det hos sine foreldre i god bruk. 

Egersund har masse historie, som et av de første potteverksted i landet, de startet opp i ca 1847. Fabrikken har laget mye forskjellig og begynte etter noen branner og konkurser på nytt og gikk mer over til steintøy. Dette serviset er fra ca 1921 ifølge nasjonalmuseet.no

Vi fikk serviset av familien i Harstad. Nå starter jobben med å pakke det nøysommelig og sikkert ned i esker så det kan sendes. I tillegg blir det noen turer innom antikk og brukt butikker og ikke minst nettsider for å finne kaffekopper og noen flere kake tallerkner! 


Kaketallerkner med en enklere tegning

Terrin med litt større dekor

Fat på rekke og rad

God kveld. Hvis noen vet om noen steder man får kjøpt deler til dette, så del gjerne, eller om det er noe annen informasjon!

Gammel lampe i nytt lys 💡

Nå var det på tide å vise frem et lite prosjekt som verken koster mye eller tar mye tid. Dette er lett overkommelig og det snakker veldig til meg, med tanke på gjenbruk og at ikke alt behøver og kastes.

Jeg kjøpte lampen på Fretex i Oslo. Fargene og mønsteret på lampen er totalt utenfor hva de fleste synes er fint eller langt mindre vil ha inn i stuene sine nå. 

Skal man ha fine lamper, så koster de litt. Jeg kjøpte en gullspray og vasket lampefoten før jeg satte i gang med sprayen. Jeg valgte gull som farge, synes det passer best hjemme hos oss. Det gir en fin varme og en fin kontrast til sort skjerm( som jeg hadde liggende).   

Et lite tips: dekk til der du skal gjøre det med plast(sprayen treffer mye)! Lykke til! Håper noen finner noen gamle lamper å er litt kreative, lek dere med farger og det som er 😉