Litt av en mandag!

Jeg fikk i dag den store gleden av å dra på presselansering for nye produkter fra forskjellige leverandører. En ting er sikkert, denne høsten kommer det mye fint og spennende ut på markedet. Glamour og farger er et godt stikkord. 

Jeg må nok innrømme at Magnor glassverk traff blink hos meg. De har fått inn noen nye designere med morsomme og kreative ideer. Sverre Uhnger har laget nye ølglass for Magnor. Og Thea Jegerud har laget de smarte lyslyktene Snu.  Det er gøy at en ting kan brukes på flere måter.

Nytt for sesongen var også champagneskåler. Og som du kanskje har lest om tidligere her på bloggen, så liker jeg champagneskåler…

Magnor sine nye champagneskåler (bildet øvesrt i innlegget) er blåst på gammelt vis etter hvordan de gjorde det på slutten av 1800-tallet. Disse skålene traff meg mitt i hjerte, det sier seg kanskje selv. Dette er nye glass blåst på gamlemåten, i tillegg er de stilfulle og i mange farger. 

Flere designere kan sies å ha truffet med en blanding av nostalgi og moderne trender.

Halvor Bakke har gjort stor suksess med sin Skyline-serie bestående av svarte lykter og vaser. Jeg elsker dem og har flere av dem stående på stuebordet hjemme. Nå har han gitt sin populære serie en tvist med den nye Skyline Lux-serien. Luksusvarianten har fått vakre, tidløse og stilrene slipninger. Her er nye former og et tradisjonelt mønster blandet virkelig harmonisk. Jeg synes designet lyser luksus og eleganse.

Finn Schøll sine Boblen-vaser er jeg også veldig glad i, og bruker dem på alt fra egenplukkede markblomster til roser og tulipaner. Nå har den populære serien fått nye spreke farger på sin boble-vaser.  

Dette var en morsom opplevelse. Jeg kunne skrevet mye mer, men etterhvert skal jeg gå litt mer i dybden. Det var så mange mange hyggelige mennesker å møte og hilse på. Det er alltid gøy å møte designerne bak en gjenstand å få høre om tanker bak produktet. Til alle som er nysgjerrige, kommer det mange bilder senere.

Ta en kikk på bildene under og kos deg. Jeg for min del, har laget meg en lang ønskeliste til jul allerede. 🙂


Hyggelig å møte flinke Halvor Bakke. Thea Jegeruds lyslykter “Snu”. Finn Schølls “Boblen” kommer nå i mange farger.Halvor Bakkes festdekkede bord er elegant i sin enkelhet.  “Rocks Green”-lykter signert Halvor Bakke.“Skyline Lux” fra Halvor Bakke.Sverre Hungers ølglass for Magnor.“Finns hage krystall” glass og dessertskåler.

 

Finn Schølls festdekkede bord med hans nye glass og dessertskåler er inspirert av hans egen hage.

 

#MagnorGlassverk #Magnor #produktlansering #Finnschøll #HalvorBakke #Champagneskåler #Boblen #stormlykt #Levvakkert #osloliving #Vinglass #ølglass #forendagm #interiør #champagne #fest #borddekking

Slik får du brukt de gamle karaflene dine

Det er én ting som mange har gjemt langt inne i skapet og gjerne har mange av; karafler.

Mange har arvet fine gamle karafler etter besteforeldre og foreldre. Disse står gjerne langt inne i et skap og støver bort, eller i beste fall på utstilling i et glasskap. Vi lever i en tid der det ikke nødvendigvis kreves å ha en karaffel på bordet når gjestene kommer. En flaske rødvin er i dag helt greit å sette rett på bordet, men det er selvsagt fint å bruke karafler istedenfor kartongvin på bordet. Personlig bruker jeg karafler til det meste. Det er hyggelig å ha dem stående på et fat med noen glass, og under store middager er dette noe fint å se på.

Her kommer et tips til hva dere kan bruke de nedstøvede karaflene til. Ta de frem og bruk dem! Og hvis du ikke har en karaffel er det mange fine å få kjøpt, i alle slags størrelser og former. Du kan kjøpe splitter nye på alt fra Tilbords, Kitchn og Traktøren, til Glassmagasinet og noen av de dyreste interiør butikkene. Du kan også gjøre gode kupp på Fretex og andre brukthandlere.

Karaffelen til høyre på bildet over er den nyeste i samlingen heter Aida og er kjøpt på Kitchn

Nå har jeg fått et utvalg av mine ut av skap og hyller. Jeg har rett og slett helt saftkonsentrat på de. Jeg har blandet karafler jeg har arvet, men nye som jeg har kjøpt selv. Plassert de på rekke på kjøkkenbenken som dekorative gjenstander.

Vi kan alle være enig at halvfulle plastflasker ikke er spesielt pent å ha stående rundt på kjøkkenet. Bruk karafler! Fyll de opp med saft eller hva annet du skulle trenge og vis dem stolt frem. 😉


 

#osloliving #levvakkert #Karafler #interiør #inspirasjon #nyttoggammelt #saft #hvaduvil #dekoration #styling #stil #pynt #maison 

Tips til når du skal dekke et bord

Dette er et must! I et tidligere innlegg skrev jeg litt om kaffe- og tekanner til å ha på bordet.

Glasskolben fra moccamasteren og vannkokeren er ikke nødvendigvis det man vil dekke et bord med. Dessuten så lever vi i den store berømte tidsklemmen og hvorfor ikke gjøre noe hyggelig uten at det tar tid.

Jeg kommer derfor med et tips: Gå til anskaffelse av sølvkanner. Sølvkanner kommer i mange varianter, alt fra nysølv til relativt billige fra kjedebutikker. Jeg har som dere ser valgt gamle kanner og sukkerskåler. Disse er kjøpt i Nothing Hill i London. Liker man det moderne og enkelt, så er det mange varianter å få kjøpt i litt finere butikker. Her har de også ofte et godt utvalg.

Bakdelen med mine gamle kanner er at de må pusses (noe jeg synes er en hyggelig søndagssyssel forsåvidt). Du får fortsatt kjøpt slike i forskjellige versjoner hos noen gullsmeder også. Kanskje man må lete litt i diverse butikker, eller tråle finn.no 

Grunnen til at jeg anbefaler sølvkanner er enkelt og greit,. De fleste av oss har forskjellige serviser. Disse kannene passer til både gamle og nye serviser. Kanner er relativt dyrt til nye serviser, og vanskelig å få tak i til gamle. I tillegg kan du spare plass på å ha ett sett med kanner du kan bruke til alt, istedenfor et til hvert servise. Dessuten gir dette litt liv til bordet når alt ikke er helt klin likt.

Løp og kjøp 🙂

 

#osloliving #levvakkert #Maison #Interiør #borddekking #tips #interiørinspo #dekorasjon #historie #tradisjoner #Sølvkanner 

 

Ny epoke for gammel spisestue

For et par år siden var jeg så heldig å komme over denne Gustavianske spisestuen, vi skulle til å kjøpe ny leilighet på dette tidspunktet og jeg tenkte at denne kunne sette en fin standard. Etter mye frem og tilbake endte jeg med å få lov til å kjøpe bordet av min samboer. Det kan bli litt kræsj når en liker scandinavisk stil og den andre helst skulle hatt et slott. Argumentet mitt for å få bordet var at det blir utrolig stilig med moderne stoler til, og det var greit. Et halvt år etter stod det seks vakre gustavianske stoler rundt bordet å, de “moderne” stolene står pent i kjelleren og brukes når vi har mange gjester.

Spisebordet er fra midten av 1800tallet og stolene fra slutten av 1700 tallet. De trenger en ordentlig overhaling og er tydelig slitte. Stolene har i det minste fått nye trekk siden vi fikk de. Det var 6 lag med stoff når vi tok av de øverste, disse har vi spart på inne i en stol, historien må tas vare på med slike gamle møbler. Det nye stoffet heter så mye som Louvre, mønsteret er nydelig og etter min mening passer det perfekt til denne spisestuen. Et lite tips er å gå innom Gardineksperten på St.hanhaugen i Oslo, de har utrolig mye å velge mellom og du får god hjelp (det er ikke nødvendigvis billig).

Nedover kommer noen detaljbilder av spisestuen og trekkene.

#osloliving #levvakkert #gustaviansk #interiør #Styling #Interiordecoration #home #lovemyhome #antikvitet #oppusiing 
 

Blandet drops og gode frokoster.

Det beste med søndager er for min del den gode lange frokosten, med gode samtaler og god mat. Når man har ekstra tid er det litt ekstra hyggelig å dekke på med litt finere servise enn vanlig. Svigermor var på besøk og da blir det jo litt ekstra sving på måltidet, gjester er gjester. Frokosten i seg selv kan være ganske enkel tenker jeg, det handler like mye om stemningen. 

Min samboer var så heldig å arve disse tekoppene med tallerkner etter sin farmor, og jeg mener virkelig at ting som er gamle eller arvet skal brukes. Vi har ikke mye skapplass og derfor er det viktig å bruke alle de tingene vi har. Vi lever etter den kjente regelen at ting man ikke har brukt på et år trenger man ikke å ha, derfor bruker å blander vi det meste her. 

Tekoppene er fra Porsgrunn porselen og er fra rundt 50 tallet en gang. Designet er enkelt å lekkert, rett og slett litt minimalistisk. Jeg var i tillegg så heldig å finne sukkerkopp og fløtemugge på vestkanttorget en lørdags formiddag. Personlig liker jeg ikke å sette vannkokeren på kjøkkenbordet, men til dette serviset har jeg verken kaffekanne eller tekanne. Nettopp derfor er jeg så glad for å kunne bruke sølvkannen min, i engelsk stil. Bruk gjerne en nettingkurv som brødskål, alt trenger ikke komme fra samme serie. Denne kurven er fra lagerhouse. Kos dere med flere bilder.  

#porsgrunnporselen #Lagerhouse #tekanne #interior #interiorinspo #inspirasjon #dekorasjon #interiørdekorasjon #levvakkert #Maison #frokost

Fra hagen – og rett på flaske

I forrige bloggpost fortalte jeg litt om vår fine formiddag på søndag i Kajabo, i Solvang kolonihage i Oslo.

Vi klarte å plukke nesten 25 liter plommer, jeg fikk med en hel haug hjem. Hva gjør man med så mye plommer?

Ofte har jeg laget syltetøy, men denne gangen har jeg lagt alt på sprit og sukker i håp om at det smaker på noe ala likør innen jul. 

Gå på polet kjøp den billigste spriten de har, mellom 40% og 60% (ja, den jeg brukte kommer på plastflaske). Søstrene Grene solgte noen utrolig billige å fine glassflasker som funket fint til dette formålet, kr 19 per stykk. 

Jeg har som sagt ikke gjort dette før, så jeg fant inspirasjon på kokkelere.blogspot.no. Plommene og flaskene må vaskes. Deretter putter du glasset halvfullt med plommer, heller sukker over og rister så alt er godt blandet og fylt helt tett og så sprit. Så fyller du resten av glasset opp på samme måte og blander godt. Jeg har i tillegg lagt en vaniljestang i noen og litt stjernanis i de andre glass.

Nå gjenstår det bare å snu de opp og ned noen ganger i uken de neste månedene, slik at alt blander seg. De skal visst også stå mørkt. Så får vi glede oss til jul å håpe dette blir godt!

Under kommer noen flere bilder. Jeg lover å vise resultatet når plommelikøren er ferdig til jul. 😉


#hage #plommer #frukt #likør #interiør #interiørdesign #designideer #interiørinspo #interiørstil #hjem #vakrehjem #maison #rom123 #bonytt  #casa #gjørdetselv #gjørdetselv #diy
 

Fremdeles sommer!


En fortreffelig søndag! Det kan bety mangt og vi har vel alle våre forskjellige definisjoner av hva det kan være. Vi var så heldig å bli invitert til lunsj i formiddag, en lunsj i Solvang kolonihage. Sommeren gjorde et nytt innspill i dag så vi slo til. Det er fantastisk å få være ute på en dag som denne, ekstra deilig er det å at Olav (vår hund) kan få løpe rundt og nyte livet.

Jeg på min side fikk dekke bord. Anne Karin er ganske grei å være på besøk hos. Hos henne får man lov til å grave i skap og hyller å ta frem det vakreste man finner. Da er det gøy å få denne oppgaven, det er noe med å få fritt spillerom. Damaskduk tenker jeg er helt supert å bruke ute som inne, det er lov med litt eleganse på en søndags formiddag. Hvite og blå serviser, og mokkakopper av den gamle sorten i forskjellige farger blandet med grønne plastglass.

I en kolonihagehytte er det lov å blande. Plukke blomster fra hagen og sette dem i gamle mugger. Det er ren nostalgi. Dette kan dere lett gjøre hjemme, på hytten eller en liten balkong i byen. Ved å bruke gjenstander på denne måten får man brukt litt mer av alt man har og ikke bare det faste serviset man bruker. Det er gøy å blande!

Til rundstykkene plukket vi stikkelsbær som forøvrig var perfekt til brie, vin og croissanter til dessert. En perfekt lunsj! Resten av ettermiddagen ble det plukket plommer og mye annet godt. 

Håper aller har kost seg like mye, kos dere i det minste med noen flere bilder 😉

  

  
Det fargerike kaffeserviset på bildet til venstre er fra tyske Bareuther. Tallerkene på bildet til høyre er fra Egersund porselens serie “Blå blomst”. 

Syv måneder gamle Olav slapper av i skyggen under lunchbordet.

Det er veldig koselig både inne ut ute i Anne Karins hytte Kaiabo på Solvang kolonihage i Oslo.

Nytt liv til gammelt nattbord

Det har seg slik at venner har stått i kø for å få hjelp til å olje møbler i flammebjørk etter innlegget om skattholdet. En liten overdrivelse med dog vi dro hjem til en av våre venninner og hjalp henne med å olje. Hun har akkurat flyttet inn i ny leilighet og kjøpte dette nattbordet i Sverige. Bordet er ca hundre år gammelt, hun som i likhet med meg er relativt glad i å blande nytt og gammelt. 

Bordet ble vasket godt, så oljet inn med OSMO hardvoks-olje som koster rundt 200 lappen på nærmeste jernvarebutikk. Finn en gammel fille eller klut og smør godt inn, gamle møbler kan trenge rundt tre omganger. Et lite tips er å la møbelet tørker godt før bruk, slik at ikke ting setter seg fast i overflatene!

Bordet ble plassert ved siden av en helt ny og moderne seg fra Bohus, nærmere bestemt serien Signatur. Disse møblene utfylte hverandre og jeg synes det ble et ganske kult uttrykk. Begge møblene er stilrene og enkle og har et spennende formspråk. Her kommer noen bilder, nyt spesielt solsikken! 

  
Bordbeinene var slitte og skitne (bildet til venstre). En liten omgang med en svamp og rent vann så forsvant skitten (bildet til høyre).

FØR  
Til venstre: Nattbordet slik det så ut før behandlingen. På bildet til høyre hvordan treverket ser ut etter behandlingen.

#interiør #interiørdesign #møbler #antikvitet #antikviteter #stil #designideer #soverom #seng #inspo #interiørinspo #interiørstil #arkitektur #hjem #vakrehjem #maison #rom123 #bonytt #interiørinspo #interiørdesign #innredning #inspirasjon #interiørinspirasjon #interiørinspo #interiørstyling #hjemmedekor #maison #casa #gjørdetselv #oppussing #norskdesign #gjørdetselv #diy

Sommerminner fra Lofoten!

Endelig har jeg kommet i gang med malingen igjen. Til tider har jeg malt veldig mye, noe som betyr mye for meg.

Jeg liker å jobbe kreativt på flere måter. Fra tid til annen pusser jeg opp møbler, styler for andre, pusser opp, dekker gjerne fine bord med antikviteter og historie i lange baner. Noe jeg ikke har skrevet så mye om, eller vist noe særlig frem her, er kanskje at jeg maler mye. Det er som terapi, og det er noe jeg gjør for meg selv. 

Lørdag morgen la jeg ut dette bildet “Lofoten” på min Instagram-konto. Jeg gjorde det ferdig i går morges, og fant ut at dette må jeg dele her på bloggen også. Det føles så godt å ta tak i kosten igjen. Jeg er veldig fornøyd med resultatet.

Bildet og fargene er noe som har kvernet rundt i hodet mitt etter at vi hadde sommerferie i Nord-Norge og Lofoten. Fargene, stemningen og miljøet der oppe satte meg i en veldig kreativ prosess. Denne uken klarte jeg ikke å la være å lage et bilde av det. Jeg må også takke for alle tilbakemeldinger jeg har fått, dette er så gøy! Flere bilder kommer helt sikkert etterhvert. 

Hvis du i mellomtiden er veldig nysgjerrig må du gjerne sjekke ut Jørn P. Andersen malerier på Facebook. Der finner du noen av de eldre verkene mine.

Ha en super søndag! 🙂

#maleri #osloliving #Lofoten #kreativitet #kunst #interiør 

Kos, en sliten torsdags kveld

 

Det er torsdagskeld, jeg er relativt utkjørt etter bare en uke på jobb. Heldigvis er det fredag i morgen og helg med nye planer. 

Man skal uansett leve litt hver dag, jeg er ikke en person som orker å trøste meg med at i morgen er det helg. Min plan er å nyte denne kvelden til det fulle! Det synes jeg at de fleste burde gjøre. 

Min definisjon av å nyte en rolig kveld er for nå å ta frem boken Herskapelige Norge, skrevet av the one and only Toppen Bech. Denne damen er fantastisk, jeg mimrer tilbake på alle de vakre stedene og historiene som ble fortalt gjennom hennes NRK serie. En av mine store drømmer må være at Bech kommer seg på tv skjermen igjen og viser frem flere unike herskapelige gårder og slott, kanskje også med litt mer moderne perspektiv. Litt mer pomp og prakt hadde gjort kveldsunderholdningen en tjeneste :). Uansett liker jeg å bla og lese i slike bøker, det kan være mye inspirasjon og noe å lære. kos dere med bøker, om det er Toppen Bech, Arnstein Arneborg eller Eric Kuster. Sett deg ned i godstolen, tenn et lys og nyt stillheten.

Nå er det tilbake til min fantastiske bok og en god kopp te. Koppen er for den del nytt arvegods fra porsgrunn porselen. Perfekt torsdagskveld, uten for mye å gjøre 🙂

Håper dere har en fin torsdags kveld!


#Osloliving #ToppenBech #herskapelig #Porsgrunnporselen #bok #torsdag