Eplekake på en mandag

Hva er bedre enn eplekake en mandags ettermiddag? Dette er noe av det hyggeligste jeg vet om, dette er et av høstens høydepunkter. Det er noe spesielt med sesongens varer og spesielt hvis de er plukket selv. Dette er et av de barndomsminnene som jeg husker med varme, nybakt eplekake når det begynner å bli kjøligere ute og sola fortsatt skinner. 

Det bugner av oppskrifter på gode eplekaker her ute, så oppskrift kan dere finne et annet sted i dag. Se på dette som en oppfordring til å gjøre noe hyggelig i løpet av høsten og skap gode minner. Ta frem fint servise, ta gjerne et glass vin til og strø på med litt ekstra gode ting på kaken. Selv brukte vi blåbær, gode nøtter og litt brunost til. Saml folk du er glad i og kos dere med den tradisjonsrike eplekaken 😉 håper alle har en fin høstdag. 

#osloliving #levvakkert #nytlivet #eplekake #høst #tradisjon #bakst #interiør #dekketøy 

Sjekk mitt siste bruktmarked-kupp

Du vet når du skal gå en tur med hunden din, så plutselig ramler du innom et bruktmarked på Sagene i Oslo? Og vipps så har du kjøpt deg et vitrineskap i Hepplewhite-stil. Det var akkurat dette som skjedde meg denne helgen. Skapet ble kjørt hjem av den utrolig hyggelige selgeren. Jeg er kanskje litt vel løsningsorientert når det kommer til interiør.

Jeg har en stund vært ute etter et nytt vitrineskap til spisestuen. Tanken min var et antikt skap med mye sjel. Skapet jeg nå har kjøpt er ikke antikk, men sjel har det. Et antikt skap er dyrt å få kjøpt, og ikke nødvendigvis veldig enkelt å få tak i. Og er det anikt, må du nesten beholde det slik det er resten av livet.

Nettopp derfor ble jeg så glad for å komme over dette stilskapet i Hepplewhite-stil i går. Budsjettet passet og siden det er et stilskap fra 1967, vil det si at det ikke har noen stor verdi. Dermed kan jeg gjøre litt mer av det jeg vil med det, og jeg slipper frykten for å ødelegge en antikvitet. 

Det florerer av stilskap og spisestuer på markedet. De burde ikke være dyre og likevel ser de eksklusive ut. Jeg falt pladask for formen på dette skapet. Jeg elsker de rette linjene på toppen, og at det står på høye ben slik at det får ekstra luft under. Patinaen på dette skapet er slitt og planen er å male det og freshe det opp til noe litt mer spennende.

Det er et par tips jeg har til de som er ute etter et møbel som dette.

For det første, tenk godt igjennom hva slags stil du liker. Romantisk? Maskulint? Eller noe helt annet? Ikke betal for mye, selv om mange av disse skapene er forseggjorte, er de ikke mye verdt. Og ikke minst bruk litt tid på å finne det riktige møbelet. Tenk over detaljene. Jeg elsker skapdørene og sprossene. Dette er detaljer som jeg elsket med en gang.

Det aller siste tipset må være at du ikke må finne på å male det i akkurat samme farge som andre møbler du har eller som din egen spisestue. Jeg for min del har en gammel gustaviansk spisestue. For meg er det utrolig viktig at dette skapet ikke skal se ut som resten av antikvitetene i rommet. Det skal få stå og skinne for det det faktisk er, og ikke se ut som en etterligning til noe det ikke tilhører. 

Jeg gleder meg til å dele det ferdige resultatet med dere og vise dere hvordan det blir. Men først skal jeg bruke litt tid på å finne riktige farger og stil.

Noen som har noen tips?

#osloliving #levvakkert #DIY #Hepplewhite #stilmøbler #bruktmarked #finndinstil #interiør #interiørvalg #pynt #vitrineskap #design #styling

Enkle tips til litt mer eleganse på badet

Bad kan være et relativt kjedelig rom, ganske standard. Det behøver ikke å være “stygt”, men rett og slett upersonlig. Hvite fliser, grå gulv glassvegg til dusjen og et speil på veggen. Alt kan være fint, men gir ikke noe spesielt inntrykk og ikke nødvendigvis personlighetsfrembringende. 

Badet for min del, er et rom som jeg går til når jeg føler meg trøtt og sliten om morgenen. Og jeg håper alltid å gå ut med en litt bedre selvfølelse. Det er her man prøver å få en følelse av velbehag i hverdagen.

Det er noen ting jeg tenker det er lurt å vurdere før man skal style et bad. De fleste av oss har veldig mange personlige artikler av alt fra ansiktsrens til neglklippere. Badet er et rom som må vaskes ofte, det er tross alt der du gjør deg selv ren, pynter deg og det blir kanskje mye sminke og tannkrem over alt. 

Derfor er det lurt å bruke noen få men kule gjenstander som man dekorerer med. Alt skal jo løftes og tørkes relativt ofte. Personlig har jeg en skiferflis som jeg har liggende på badet, oppå der ligger noen klokker jeg bruker annenhver dag, litt parfyme og diverse. Og selvfølgelig et duftlys, jeg elsker Voluspa sine lys(spesielt Champagne), dette er hyggelig når man har gjester og ikke minst nødvendig og det gir en ekslusiv følelse. Når man vil ha en følelse av eksklusivitet på et bad er det lurt å tenke kvalitet på få ting. Gode håndklær (de behøver ikke å være dyre) er et must. Jeg har lysegrå, men jeg kunne virkelig tenkt meg noen litt mørkere. Ikke kombiner for mange mønster og farger, det kan bli litt mye. 

Knagger kan det og være litt for lite av på nye bad, jeg har brukt en kul gammel kleshenger fra Grand Hotel i tre, og hengt den på dusjveggen med et håndkle. Grønne planter er et must og skaper litt liv. 

Det er to ting jeg veldig ofte tenker over på bad, det er lyssetting og speil. Hvorfor skal man alltid ha et begrenset speil over vasken? Jeg har bestemt at etterhvert skal vi ha et speil som går helt fra vasken og helt bort til veggen over vaskemaskinen, det kommer til å øke romfølelsen og gi en kul attitude til rommet. Praktisk belysning er viktig slik at man ser ting man egentlig ikke vil se og får gjort noe med det. Så kan bruke dimmer når det trengs en litt hyggeligere atmosfære.

Sjekk bildene, det er enkle tips til et nytt bad 🙂

 

Nye drinkglass og fine folk.

Mandagen er her, og det er helt greit når helgen var fantastisk. Vi har feiret bursdagen til min bedre halvdel og hatt besøk av familie og venner. Jeg trengte en forandring, som jeg tidligere har skrevet så liker jeg å servere muserende som velkomstdrink. Ikke denne gangen. Forandring fryder og siden jeg har investert i virkelig fine drinkglass fra Holme Gaard måtte det bli en drink. Det falt ikke langt bort fra muserende, men en Aperol Spritz var både nydelig og dekorativ som velkomstdrink. Det satte et fint førsteinntrykk for festen. Jeg må innrømme at formene på glassene var i fin kontrast til resten av spisestuen, kanskje spesielt de tørkede hortensiaene.

Jeg har lenge ønsket meg drinkglass. Spørsmålet har vært om de skulle være vintage, nye, med skjæringer eller moderne. Jeg falt som sagt ned på glassene fra Holme Gaard, formene var fantastiske og de gjør mye ut av seg på et bord selv om de er enkle. I tillegg er det enkelt å få tak i nye om de skulle knuse (noe som fort skjer når drinker er innblandet) og de kan vaskes i oppvaskmaskin. 

Søndagen ble familietid og en lang tur ut for å nyte Oslo. Min fantastiske søster, samboer, Olav og jeg hadde en nydelig dag i fantastisk vær! 

#osloliving #levvakkert #Kongenolav #familietid #Hund #Holmegaard #drinker

Et lite, men viktig rom

Det er litt over to år siden vi flyttet inn i leiligheten nå. 

Vi totalrenoverte ikke, men alle de hvite veggene fikk noen nye strøk med maling, og det samme gjorde takene. Alle rom fikk forskjellige grånyanser. Etter to år syntes jeg rett og slett at noen av gråfargene var utrolig kjedelige, og dermed var det på tide å dra frem malerkosten igjen.

Til min kjæres store fortvilelse ble en del av rommene malt på nytt, inkludert gangen. Det som kanskje var det verste for ham var at det ble bare noen nyanser forskjell fra slik det egentlig var. Jeg stod på mitt og gjorde det likevel. Det er utrolig viktig å være fornøyd med de fargene man velger, og blir man ikke det så går det an å male på nytt. Dette gjelder óg hvis man kunne tenke seg noen nyanser lysere eller mørkere. Jeg for min del ville ha litt mer spenst og attitude i rommene. Så selv om det så helt greit ut i utgangspunktet, så ville jeg gjøre det hakket kulere. Den fargen som er på konsollbordet var den første fargen jeg hadde på veggen.

Mange har mye rot og rart i gangen. Det er kanskje ikke det rommet alle er så opptatt av å pusse opp siden man bruker relativt liten tid der. Dette er jo selvsagt helt feil! Gangen er jo det første gjester møter når de kommer hjem til deg, og det første du selv ser hver gang du kommer sliten inn døren. Dette rommet representerer deg som person og skaper et viktig førsteinntrykk, så gjør gangen fin og innbydende. 

Når vi flyttet inn var ikke gangen det rommet vi hadde satt av størst budsjett til, derfor endte jeg opp med å kjøpte et ekstremt slitt trebord på Marita-stiftelsen på Grunerløkka. Utfordringen er jo også litt gøy. Når man ikke kan kjøpe det beste med en gang, må man finne billige løsninger som ser bra ut. Det ble noen strøk med maling og det ble bra.

LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenbenken 

Det virkelige funnet i gangen er et utrolig kult (synes jeg) gullspeil. Dette popper nå ekstremt fint frem (med fargen “Kveldshimmel” fra Jotun). Speilet er slitt og gammel, men det er det jeg liker. Formene på den er fantastisk, og gjør at den stikker seg ut i forhold til de andre tingene som ganske enkle. 

I senere tid har jeg fått inn litt små sorte detaljer, som lyktene fra Halvor Bakke og lampen jeg fikset selv. I stolen har jeg pyntet med litt freshe puter. Gangen er liten, men den ble ikke mindre av mørk maling. Jeg synes den fikk mer liv. 

Bildet på veggen er signert den kanadiske streetart-kunstneren iHeart.

LES OGSÅ: Slik ga jeg nytt liv til en gammel lampe

Håper dere liker bildene.

Slik så gangen ut da vi flyttet inn.

 

 


 


 

#osloliving #halvorbakke #gang #liv #attitude #gammelt #miksgammeltognytt #levvakkert #bruktfunn #rokokko #interior #interiør #styling #oppussing #literom 

Nostalgi og renhet i hver detalj

Jeg liker ting, men jeg liker ikke nødvendigvis å ha dem stående overalt.

Vi har ofte litt mye stående rundt omkring. Sånn blir det gjerne når man liker å gjøre det hyggelig og ønsker å skape forandringer. Ikke nok med at vi har mange ting, men i tillegg er mye av det gamle ting. Jeg tar helt og holdent på meg skylden for dette, for jeg elsker ting med historie. Nå er tiden likevel inne for å “rydde opp” litt. Denne gangen er det vinduskarmen sin tur. 

LES OGSÅ: Slik mikser du gammelt og nytt
LES OGSÅ: Champagneskåler til hverdag og fest

Jeg synes det er fint å gi ting en ny betydning ved å samle dem sammen på et sted. Det er mitt enkle tips til å få et mer ryddig preg. Jeg er glad i å ha ting rundt meg, det behøver ikke være helt minimalistisk. 

FØLG MEG PÅ FACEBOOK HER
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER

Det gamle “sølvfatet”, som vi vanligvis bruker på kjøkkenet til frukt, blir i dag gjort om til potteskjuler for en ny plante som henger litt. Plassert i vinduskarmen i spisestuen kliner jeg til og plasserer to gamle lysestaker i messing sammen med fatet.

Denne planten bugner det av i alle blomsterforretninger nå, den koster veldig lite og er virkelig dekorativ. Tingene jeg har samlet i vinduskarmen er avgrenset med marmorfatet jeg elsker, som vi for mange år siden kjøpte på Hay. Ved å rydde litt opp og i tillegg avgrense ting, virker det ryddigere og de gamle tingene får et moderne preg. Ikke minst kommer hver vakre lille detalj til sin rett.

Rydd opp og kos deg med et par ting av gangen, det er jo gøy å bruke ting til forskjellige anledninger. Bruk gjerne boller på nye måter og til nye formål, og få frem nostalgien og det vakre i hver detalj! 🙂

LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge
LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Mine tips til styling av soverom for salg

 

#osloliving #levvakkert #planter #marmor #detaljer #nostalgi #modernepreg #vinduskarm #ryddopp #rent #ryddig #pyntmeddetduhar #vindu #blomst #høst #interiør

Champagneskåler og speil, god fest!

Jeg elsker den nye champagneglass-serien Happy til Magnor glassverk! Det er fantastisk at slike skåler kommer tilbake, og i tillegg med farger. Klassiske og stilrene.

Jeg elsker luksus i hverdagen – og til store anledninger – og disse glassene setter prikken over i-en. Vi skal arrangere bursdagselskap for min kjære, og nå skal glassene innvies. Her i huset er det standard med musserende som velkomstdrink, det blir det i kveld og. 

Til vanlig står alltid glassene klare på bordet og folk får forskyne seg som de vil, det gjør de forsåvidt også i kveld. Et lite tips som jeg bruker selv i dag er å finne frem en speil. Fat er fint og lekkert, men i kveld står glassene på et speil med et lite innslag av en hortensiakvist. Det ser eksklusivt ut og det fordobler effekten av glassene, drikken og blomstene. 

Finn frem et gammelt speil og server velkomstdrinker fra det, legg gjerne til noen ekstra blomster eller flasker av noe slag. 

Jeg synes dette ble veldig stilig. Det fremhever fargene og lyser av eksklusivitet. Sjekk bildene under.

God fest! 🙂

#magnorglassverk #happy #osloliving #hortensia #speile #nytlivet #levvakkert #champagne #magnor #skåler #tips #interiør #fest #party

Høst, nye uteplanter og hyggelige naboer

Høsten har kommet, og vi går inn i en hyggelig tid. Det er på tide å rydde litt opp etter sommeren, gamle visne blomster må fjernes og vi tar  frem noen lykter å pledd. I dag var dagen for våres del. Søndager er en fabelaktig dag for å rydde opp og forberede seg for tiden fremover. En del av de visne sommerblomstene måtte takke for seg i dag og isteden kom røsslingen.

Røssling er en av de klassiske plantene som kan brukes hver høst, de går aldri ut på dato. Det eneste er at det kan bli litt ensformig med røssling overalt. Derfor liker jeg best når jeg kan blande de inn med noen av de andre plantene vi har stående. Alt må ikke rives opp, mangfold er fint og skaper liv. 

Vi har ingen hage ettersom at vi bor innenfor Ring 2 i Oslo. Til gjengjeld har jeg fått med meg hele oppgangen på å pynte opp inngangspartiet med to store fine blomsterpotter som pynter opp litt. En ting er at det ser fint ut, det andre er at det har skapt et veldig hyggelig samhold mellom oss naboer. Blomster har en effekt på de fleste. Det er godt å komme seg ut å kjenne litt på den friske høstluften, og hyggelige folk som går forbi som sier “hei”. Hunden min Olav var også med. Dette er en hyggelig aktivitet for hele familien!

Pynt opp! Forbered dere på en fin høst med fine farger å masser av kos, håper alle har en strålende søndag!

Se flere bilder under.

 #osloliving #livetioslo #Høst2016 #levvakkert #komdegut #blomster #hund #familieaktivitet #nytlivet #hyggeligfolk #naboer #interiør #tips #inspo #kos

Slik gjemmer du de stygge fjernkontrollene

Rot er ikke helt min greie. 

Ikke misforstå, det er ofte rotete her. Dette er ikke noe perfekt hjem sånn sett. Noe av det som står øverst på min liste over ting jeg hater, er disse utrolig stygge fjernkontrollene. De havner alltid utover stuebordet, ligger i sofasprekker eller under bordet. Man vet aldri helt hvor de er når man trenger dem. Det holder selvfølgelig ikke med en, man må helst ha fem forskjellige. 

Hvis det er flere enn meg som irriterer seg over dette så følg med, vi har en løsning.

Jeg er kanskje ikke så glad i fjernkontroller, men til gjengjeld elsker jeg bøker. Vi fant derfor bøker uten “innhold”, som vi plasserte oppe på en bunke med bøker som allerede ligger til utstilling. Her finner du alltid fjernkontrollen, det er utrolig deilig å alltid ha et sted å legge dem.

Fjernkontrollene har nå fått et sted og vi finner dem alltid. Det beste er at man ikke har de utover stuebordet lenger.

LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet

Disse bok-formede pappeskene er kjøpt på Søstrene Grene. De fås i tre forskjellige størrelser fra kr 34,- og oppover. De er både billige å dekorative.

🙂

Kongebøker kjøpt på Fretex i Oslo og Gjenbruker´n i Sande. Bord fra Milla Boutique på Aker Brygge i Oslo. 

#søstrenegrene #bokuteninnhold #fjernkontroll #rot #levvakkert #levryddig #Osloliving #tips #inspo #interiør #gjørdetselv #diy #interiørinspo #side2interiør

Nå mangler jeg bare Ragnhild

Tallerkener som skal henge på veggen hører kanskje til en svunnen tid, eller ihvertfall bestemor sin tid. Det blir sett på som litt upraktisk og litt unødvendig i en relativt minimalistisk verden. Jeg er selvsagt ikke enig! 

Man trenger ikke å henge opp hele julesamlingen til Porsgrunn porselen, det kan bli for mye.

Jeg vil gjerne vise frem min lille samling. Jeg mener noen av disse tallerkenene kan gi en kul effekt i et moderne hjem, men dette kommer selvsagt an på stil og farger og ikke minst motiver.

For de som kjenner meg kommer det nok ikke som noe sjokk at mine tallerkener er av den norske kongefamilien. Jeg elsker disse minneplatterne fra Figgjo flint. De er en utrolig fin kontrast til et moderne kjøkken. De har også den fordelen at de representerer vår historie og skaper alltid debatt og gir kule samtaleemner når vi har venner på besøk. Fargene passer perfekt inn, gull og brunt er en fin kontrast til kjøkkenveggens dype gråblå farge. Jeg synes det er viktig å tenke helhetlig selvom man vil ha en kontrast. 

Her er Kong Haakon, Kronprins Olav, Kronprinsesse Märtha, Prins Harald og ikke minst prinsesse Astrid. Tallerkenene med Kronprins Olav og unge prins Harald kom jeg nylig over en lørdag på Vestkanttorget her i Oslo. De skal nå opp på veggen.

Nå mangler jeg bare Ragnhild 😉

Prisene er forskjellige og noen er enklere enn andre å få tak i. Tallerkenen med Kronprinsesse Märtha er den det ble laget flest av og i dag er lettest å få tak i.

Noen andre som har noen bilder av veggtallerkener å dele?

🙂