Godstol og en fabelaktig bok

Endelig!

Etter en helg med mye jobb og andre aktiviter er det godt å kunne kose seg litt en mandags kveld. Mens andre er ute å feirer Halloween er planen min å nyte Tor Bomann-Larsens ferske bok “Hjemlandet”. Som noen av dere kanskje har fått med dere så er jeg fullblods royalist, og denne boken føles det som om jeg har ventet på i snart fem år. Jeg vet at det ikke er så lenge, og ikke visste jeg heller at den hadde blitt sluppet nå.

LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet
LES OGSÅ: Slik gjemmer du de stygge fjernkontrollene

Overraskelsen var stor da jeg så den i bokhandelen, en glede uten like. Jeg må innrømme at det er godt å kunne kjenne på en slik glede over en bok og hjemmekosen som følger med. Hvis du har en forkjærlighet for gode bøker, historie eller den norske kongefamilien, så må jeg anbefale denne bokserien om Haakon og Maud! Jeg har en forkjærlighet for dette kongeparet og deres familie, noe som er lett å se på veggene rundt. 

Det har blitt lite kos med verdens fineste hund, Olav i det siste. Så nå er godstolen inntatt, bok og hund er på plass. Dette er en av de beste måtene jeg kobler skikkelig av. Ringer noen på døren er selvfølgelig det dekket og, Finn Schølls boblevase passet perfekt som Halloween-skål.

Håper alle har en super Halloween feiring eller nyter kvelden på en annen hyggelig måte! 

LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua
LES OGSÅ: 10 tips til valg av garderobeløsning
LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua

LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge
LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Mine tips til styling av soverom for salg

#osloliving #Halloween #levvakkert #inspirasjon #HakkonogMaud #TorBomannLarsen #Hjemlandet #historie #andreverdenskrig #Kongehuset #dennorskekongefamilie #nytlivet #kobleav #meditasjon #cappelendamm #Finnschjøll #magnor #cappelendamm #bok

Hvordan få et nytt kjøkken for 2500kr?

Det er mange av oss som drømmer om den tre mil lange kjøkkenøyen, med alle slags redskaper og dekorasjoner. Realiteten for de fleste av oss er at vi ikke har plass til det. Ikke alle kjøkkenene er like store, og ikke minst kan det bli relativt dyrt. 

FØLG MEG PÅ FACEBOOK HER
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER

Nå var det slik at en venninne av meg trengte litt hjelp med kjøkkenet. Vi bestemte oss for å la det gå litt sport i det: Hva om vi klarte å pusse opp kjøkkenet for 2500 kr?

LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet
LES OGSÅ: Slik gjemmer du de stygge fjernkontrollene

Her ser dere resultatet. 

Når man skal bruke 2500 på et kjøkken, sier det seg selv at kjøkkeninnredningen er ikke noe man får gjort så mye med. I dette tilfelle hadde vi flaks. Innredningen var fin i utgangspunktet. To strøk med maling på kjøkkenveggene og nye detaljer, hjalp mye.

Det som er lurt før man går til verks med å pusse opp på budsjett, er å planlegge. Hvilke farger vil du gå for? Og hva trenger du? Det er veldig lett å bli fristet til å kjøpe det ene og det andre, spesielt når man er ute å kikker i butikker. Man ender fort opp med mange forskjellige ting som ikke nødvendigvis passer helt sammen. 

Vi gikk for tre farger. Veggene ble malt i “Retro blå” fra Jotun Lady etter hennes eget ønske. Det hjalp veldig bare å få bort en oransje vegg. I tillegg er “Retro blå” er en fin farge å jobbe ut ifra. I kombinasjon med blåfargen så ville vi bruke messing- og gulldetaljer, og til slutt sort. Disse tre fargene går godt overens og skaper noen kule kontraster. Kjøkkenet er ikke kjempestort, så det var viktig å få til en litt kul atmosfære som gjør det hyggelig å bruke rommet. 

Det vi prioriterte å bruke pengene på var maling, gullspray og noen nye vaser, lykter – og til slutt nye putetrekk. Når man skal gjøre det så billig som vi gjorde det, må man selvsagt bruke gamle ting på nytt. En grundig vask og en real opprydding hjelper mye. Det kan også være lurt å velge noe som er veldig annerledes for å få en markant forandring. Lykter, fat, kurver og ikke minst den utrolig kule coctailshakeren kjøpte vi på Lagerhaus. I denne butikken får du mye for pengene. Putetrekkene er fra Kremmerhuset. Disse butikkene er supre hvis man vil ha en kjapp forandring uten at det skal koste for mye. 

LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua
LES OGSÅ: 10 tips til valg av garderobeløsning

Hele forvandlingen fikk vi gjort på fire timer en lørdags formiddag. Det er ikke bestandig så mye som skal til. Vi mangler litt til veggen bak benken, men det tar vi om en stund. 

Sjekk ut før- og etterbildene nedover, håper du blir inspirert. 😉

LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge
LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Mine tips til styling av soverom for salg

#osloliving #levvakkert #stil #forandringfryder #lagerhouse #kremmerhuset #jotunlady #forandring #interiør #inspirasjon #levmedfarger #kjøkken #billig #opprydding #marmor #gull #messing #retroblå #

Miks og match gammelt og nytt!

 

For en stund siden hadde vi et par venner på middag som seg hør og bør. Denne gangen dekket jeg bordet i blå- og grønntoner, for som tidligere sagt så liker jeg å dekke bordet med ny vri og på nye måter. Jeg tenker at det er hyggelig når man kommer til dekket bord et sted man har vært før, at det ikke ser helt likt ut som forrige gang. For min egen del går det litt sport i det, og jeg har latt venner få en forventing om at det er slik det er her.

Det jeg ville vise til i dette innlegget er hvordan man kan bruke de samme tingene på nytt og en ny måte. Kombinasjonen av nytt og gammelt synes jeg er kul. Det er veldig enkle grep man kan ta for å få litt variasjon og et nytt uttrykk. 

Til denne middagen kom det gjester som er veldig glad i vin. Og uten at jeg hadde det helt store valget, ble det moderne vinglass fra Hadeland. De ble kombinert med gamle grønne riesling-glass til desserten. Som vannglass tok jeg frem de helt nye glassene fra Magnor glassverk. Disse glassene er helt nydelige, de er tunge og gode. Dette ble en kul kombinasjon både i former, mønster og farge. Sølvtøyet er et must, det er det egentlig ved de fleste middager her. Når man først har et ordentlig bestikk synes jeg man burde bruke det mye, det ser jo ikke fint ut liggende i skuffen. 

LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet 

Serviset fra Jasper Conran ble brukt som dekketallerkner. Jeg elsker de blåstripete asjettene. I kombinasjon med dette synes jeg det er utrolig stilig med det gamle Figgjo serviset, jeg arvet etter en grandonkel. Kombinasjonen av nytt og gammelt er utrolig stilig, og til sammen lager man en helt ny historie på bordet. Figgjo-serviset har veldig fine rene linjer som rundes av med en gullkant på asjettene, noe jeg synes gir det en litt ekstra piff. Til slutt var det desserten som jeg bestemte meg for å servere i de nye coctailglassene med høy stett fra Holmegaard. De er nesten som en liten borddekorasjon i seg selv. Serviettene ble lyseblå og gled rett inn i fargene jeg hadde valgt for bordet. 

Til og med blomstene er brukt. Jeg synes tørkede hortensiaer er vakkert, og når jeg tilfeldigvis hadde noen gamle blå kunne jeg bare klippe de ned og sette dem i sølvbollene. Dette i kombinasjon med blå lyslykter fra Ittala og Magnor, synes jeg det ble et lekkert bord.

Jeg elsker når former og farger kan utfordre hverandre, men det må også til sammen bli harmoni i det. Det er utrolig gøy å mikse serviser til forskjellige retter, det kan bli litt kjedelig å bare dekke på med det samme hele tiden. Dette er også en super måte å få brukt alt man har ,og mye av det gamle arvegodset som ofte står i skapene. 

Det kan være lurt å tenke på tema hvis man skal dekke et slikt bord, enten det er et fargetema eller form-tema. Og om man vil ha det maksimalistisk eller minimalistisk? Jeg er defintivt det første! 

Bland og miks! Og sjekk resten av bildene for inspirasjon 😉

LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge
LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Mine tips til styling av soverom for salg

#osloliving #levvakkert #blandogmiks #figgjo #magnor #hadeland #holmegaard #hortensia #sølvtøy #hvordandekkeetbord #röhmerglass #coctailglass #oppsats #DIY #værkreativ #kreativ

Thanksgiving – med norsk vi?

Amerikanere har mange tradisjoner, og noen av dem synes vi kanskje går litt over stokk og stein. Og det synes kanskje de også om noen av våres. Det er imidlertid en amerikansk tradisjon jeg har veldig sansen for, og som jeg har bestemt at vi skal feire her hjemme i år. Thanksgiving.

Høsttakkefest – som det heter på norsk – er en veldig amerikansk tradisjon, men det er noe veldig fint å samle folk man er glad i rundt et bord for å vise sin takknemlighet. Denne tradisjonen har sitt opphav fra 1621 der indianerne og pilgrimene delte årets avling. Senere var det Abraham Lincoln som i 1863 gjorde dette til en offentlig fridag. I USA er dette en familiehøytid der man ofte reiser langt for å møte hverandre – årets største og viktigste tradisjon. 

Jeg er riktignok litt tidlig ute med planleggingen; i tradisjon tro er det siste torsdagen i november som er Thanksgiving Day. Siden vi her i Norge er godt i gang med julebordene innen den tid, synes jeg det er greit å planlegge litt. Og siden jeg er den jeg er, så har jeg allerede prøvd å dekke bordet. Siden vi snakker om dette med takknemlighet synes jeg varme farger hører sammen med denne middagen. Takknemlighet er og noe jeg synes vi burde ha snakket mye mer om, og vie mer tid til å tenke over. 

Høsttakkefest-bordet ble jeg veldig fornøyd med, endelig fikk jeg brukt mange av mine gamle glass og serviser. Jeg fant frem de fine blomstertallerkenene fra Porsgrund porselen, som jeg fikk etter min bestemor. Disse er veldig hyggelig å kunne bruke, de er nemlig i min familie bare tatt frem til litt finere anledninger.

Det som er greit å vite er at hvis man har gamle serviser, så er disse tallerknene ofte ganske små. Man kan da ofte bruke moderne tallerkener som dekktallerkener på grunn av størrelsen. 

De oransje og klare likørglassene er og etter min bestemor, noe hun fikk i bryllupsgave. Riesling-glassene eller röhmerglass som de også heter, kjøpte jeg brukt for et par år siden. Sølvtøyet er på, og nye sennepsgule servietter er på plass. Hvis man vil ha tøyservietter kan man også bare klippe opp stoffbiter, og gi dem en liten søm rundt. Det trenger ikke være dyrt eller vanskelig å få tak i.

De gule telysholderne fra Iittala skled også rett inn. Jeg gleder meg virkelig til å dekke bordet skikkelig, og invitere venner til denne dagen. Kalkun og gresskarpai blir spennende å lage. Det fine med denne dagen er jo at alle får være takknemlig – uansett hvordan maten smaker. 

Er det en amerikansk tradisjon vi burde ta til oss, så går jeg for denne. Samle folk man er glad i rundt et bord med mat og god drikke er jo noe jeg liker å gjøre uansett. 

Under ser du bildene fra prøveoppdekningen min.
Har du gjort dette før? Del gjerne erfaringer. 😉

LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge
LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Mine tips til styling av soverom for salg

…tok en liten pause i oppdekkingen. Olav trengte en luftetur. 😉

#osloliving #levvakkert #thanksgiving #interior #dekketøy #Riselingglass #servietter #ittala #sølvtøy #takknemmlighet #arv #tradisjoner #høsttakkefest #thanksgiving #høytid #prosgrundporselen

10 tips til valg av garderobe-løsning

 

Jeg tror mange av oss kan skrive under på en ting; vi skulle gjerne hatt et walkincloset.

Sannheten er dessverre slik at de færreste av oss faktisk har denne muligheten. Det kan være dyrt, men først og fremst går det på plassmangel. Vi for vår del, bor i Oslo og kan ikke prioritere å bruke et helt rom til dette. Dette var noe jeg syntes var litt leit, jeg ville gjerne ha denne lille biten av New York i min leilighet. De gamle, skranglete skapene som stod på soverommet, da vi flyttet inn var upraktiske og uaktuelle å beholde. Fine var de heller ikke. 

Vi sjekket ut forskjellige leverandører, alt fra Garderobemannen til andre spesialsydde løsninger. Vi fikk mange fine alternativer å velge mellom, men vi gikk for den vi syntes var best og mest praktisk. Det ble IKEAs Pax-serie. Og IKEA kan jeg anbefale på det sterkeste når det kommer til garderobeskap.

Vi var heldige og fikk utrolig god service og hjelp. Kjøreturen gikk til IKEA, fem minutter i kø og så var vi igang. På forhånd hadde vi prøvd å tenke ut hva vårt behov var, og ikke minst tatt nøye mål av hva vi hadde plass til. Vi fikk tips som vi ikke hadde tenkt på overhodet, selvom vi trodde vi hadde planlagt alt. Vi la litt ekstra penger i potten slik at vi kunne montere lys i skapet, noen glasshyller og skuffer til å gjemme pynteting i. Vi ville ha følelsen av et eksklusivt skap, og det synes jeg vi fikk. Vi gikk for hvite glassdører og skap med mørkebrunt inventar. Der noe vi føler kommer til å holde lenge. 

Jeg har ti tips å tenke over når man skal planlegge ny garderobe. Håper noen av dem er noe dere får bruk for:

 1. Velg skuffer og ikke hyller. Det blir mer ryddig i skuffene og du får brukt alle klærne.
 2. Velg skyvedør på garderoben, da sparer du masse plass i rommet.
 3. Tenk godt over hva slags behov du har før du bestemmer deg for garderobeløsning.
 4. Det er gøy å ha en egen skuff til å legge belter og klokker i, selv om det virker litt unødvendig.
 5. Man får faktisk bruk for egne knagger til slips.
 6. Tenk på hva slags klær du trenger du plass til, og hvor mye som må henge. 
 7. Ta hensyn til om det er kjoler eller skjorter som skal henge i skapet.
 8. Sett inn en ekstra hylle på toppen, det er alltid noen sko som ikke trenger å stå i gangen
 9. Gjør det eksklusivt. Det er ganske deilig med lys i skapet. Da ser man hva man velger. 
 10. Gå for løsninger som gjør at klærne holder seg pene, og ikke minst at du får plass til alt du trenger.

Til slutt må jeg bare legge til at det å skru sammen disse skapene, var noe av det verste vi har gjort sammen. Det kan være lurt å betale ekstra for at IKEA sender en montør. Hvis ikke kan man fort risikere å trenge ekteskapsrådgivning isteden. Og det er heller ikke billig… 😉

Sjekk ut bildene nedenfor 🙂

#osloliving #titips #levvakkert #levpraktisk #interiør #interiortips #garderobe #IKEA #

Slik fikk jeg hotellfølelsen på soverommet

Soverommet. Et finurlig rom.

Det å hjelpe andre med å finne en stil til rommene sine og gjøre dem gjennomført er ikke så vanskelig. Når det kommer til mitt eget soverom er det virkelig ikke like lett. Jeg har dratt ting ut og inn siden vi flyttet inn her for litt over to år siden. Jeg har flyttet rundt på alt fra stoler, nattbord, lamper og alt mulig annet. 

Da vi flyttet inn var alle veggene hvite, gulvet var gulnet og vinduer og dører var nesten blitt kremfarget. Skapene som stod her var gamle og skranglete. Vi hadde ikke noe enormt budsjett til soverommet og gjorde derfor det beste ut av det. Selv om vi burde ha fått opp nye gipsplater og byttet ut lister, måtte det holde med tre malingstrøk og nyslipt gulv. Etter ett år byttet vi ut klesskapene, noe som har satt sitt preg på rommet.

Innlegget fortsetter under bildet

Det aller viktigste for meg, er at et soverom ikke skal bli en lagringsplass. Soverommet skal se innbydende ut, og det skal være et sted man kan slappe av når man trenger det. Spesielt når man bor i leiligheter eller små hus, da er det viktig at man kan bruke alle rom hele tiden. 

Nå begynner jeg å bli mer og mer fornøyd med soverommet. Jeg ville ha rommet i litt mørke toner, noe som gir det et ganske kult og varmt uttrykk. Jeg ville holde rommet litt maskulint, og gi det litt hotellfølelse. Dette føler jeg virkelig at jeg har klart, men jeg mangler fortsatt noen ting. Neste på listen er gardiner og kanskje en god stol. Mitt siste kjøp til dette rommet er det nye grå sengeteppet fra Hay. Jeg kjøpte det største de hadde for å gi en eksklusiv følelse til sengen. Puter er en selvfølge i vårt hjem, og ikke minst på soverommet. Jeg mangler riktig nok noen, som er lånt bort til noen venner som skal selge leiligheten sin. På soverommet mitt har jeg holdt meg til mørke toner, og synes dette

Det er noen ting man burde tenke godt igjennom før man skal bestemme stil på soverommet.
Her er mine tips:

 • Ha nok lagringsplass, så ikke alt rot blir liggende framme.
 • Velg rolige, men gjerne litt kule farger som tema. Ikke tenk at et soverom må være hvitt.
 • Ikke style rommet som om du skal selge det. Gjør det personlig.
 • Gjør noe kult ut av ting du er glad i. Å samle flere speil på en vegg, er en måte å gjøre det på.
 • Dander sengen med store puter og sengetepper, det gir et eksklusivt uttrykk. 
 • En hodegavl gir en god og varm følelse til rommet.
 • Tenk over belysningen. Pass på at det blir lunt, koselig og ikke minst praktisk når klærne skal på plass.

Selv har jeg samlet forskjellige speiler på en vegg (det kommer flere). Ha en fin flaske eller en karaffel med vann på nattbordet, og det er bare hyggelig om man har noen bøker liggende fremme. 

Det beste av alt er at du som utgangspunkt kan bruke mange av de tingene du har fra før. Kanskje kan nattbordet males, og det holder å å kjøpe noen nye lamper og puter?

Sjekk ut før- og etter-bildene fra soverommet vårt nedenfor. 

LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge
LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Mine tips til styling av soverom for salg

PAX garderobeskap fra IKEA med skyvedører i glass har erstattet de skranglete garderobeskapene.

S

#osloliving #levvakkert #elegant #mørketoner #DIY #gjørdetselv #interiør #styling #sovgodt #personligesoverom #soverom #seng #puter #detlilleekstra #Hay #IKEA #pax #garderobeskap

Mine tips til kjøp av gamle serviser

Etter en tur hjemme hos min mor, jeg er nødt til å fortelle dere om dette serviset.

Dette tror jeg er noe av det vakreste jeg kan tenke meg, “Blå fasan” fra Egerund Fajanse. Det er noe elegant over dette settet, Det er mye men enkelt på samme tid. Det er mye dekor, men til gjengjeld enkle former. Jeg synes det her ikke er noen konnkuranse mellom form og dekor. Dette er et gammelt servise, men jeg vet at det ikke er vanskelig å få tak i tallerkner og fat på for eksempel finn.no. 

LES OGSÅ: Tips til bryllups-pynting

Moren min startet å samle på dette etter at hun arvet noen suppeskåler og asjetter etter min bestemor. Mange av oss har arvet eller fått tre tallerkner eller noen kopper av noen. Hvis man synes disse delene er fine kan man fint samle opp et helt servise av dette. Ikke kast det! Det kan være utrolig gøy å ha et slikt servise fremfor å kjøpe et helt nytt. Folk som kommer på middag blir nysgjerrige og kan mimre tilbake til sin egen barndom. Det er utrolig mye å velge mellom, så her kommer noen tips til hvordan du burde gjøre det hvis du vil skaffe mye.

 • Kjøp alltid kopper hvis du får mulighet. De er det som regel vanskeligst å få tak i.
 • Sjekk stempler nøye på det du har i skapet, så du vet hvor det er laget og eventuelt når.
 • Forhold deg til finn.no. Qxl.no, bruktbutikker, bruktmarkeder, Facebookgrupper for retro og antikk (det eksisterer mange slike).
 • Ha et bredt søk på de forskjellige stedene, det er mange som skriver feil.
 • Det kan også være lurt å legge ut “ønskes kjøpt”-annonse på finn.no.

LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua

Dette er ting jeg har gjort mye av selv. Jeg synes det er gøy, men kan ta tid. Og hvis du vil bli kvitt de tre tallerknene du arvet, så for Guds skyld ikke kast de eller la de støve ned. Legg de ut for salg eller lever de til Fretex. Det er garantert noen som mangler akkurat dine deler og gjerne gir dem et nytt hjem. 🙂

Sjekk gjerne ut resten av bildene av det vakre “blå fasan”-serviset.

LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge
LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Mine tips til styling av soverom for salg


#osloliving #levvakert #dekketøy #serviser #interior #inspirasjon #Egerund #blåfasan #samling #selg #brukt #ikkekast 

Tips til bryllups-pynting

Jeg var så heldig å få lov til å være forlover denne helgen.

Brudeparet som giftet seg er ikke helt av den typen som digger å pynte med hjerter og rosa farger. Det varr ikke jeg som tok noen store avgjørelser her – det stod brudeparet for helt selv. Men jeg må bare dele noen bilder fra denne fine festen. Det er gøy å få lov til å vise frem hvordan man kan gjøre et bryllup, uten at det blir for søtt og klissete. 

Første tips må være at hvis man ikke er så opptatt av blomster selv, så velg en butikk eller en person som skjønner hva du vil, og hva som passer til deg. Det hadde dette brudeparet klart! De hadde bestilt alle blomsteroppsatsene, brudebukett og knapphullsblomstene fra Floriss på Paleet i Oslo. Alt var selvsagt i samme stil og i utrolig fine enkle nyanser. Nydelig og utrolig kult med alle sukulentene samlet i en oppsats. 

Brudeparet hadde ellers valgt mye sort og hvitt, noe som ble utrolig stilig og stilrent. De liker det litt stramt og enkelt, og det var veldig gøy å se hvordan det faktisk passet inn i et bryllup – og den stemningen det var med å skape.

LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua

Et annet tips er å velge runde bord, slik brudeparet hadde gjort. Det var helt fantastisk. Alle rundt bordet fikk kontakt med hverandre og det var lett å holde samtalen igang med alle rundt bordet. Dette skapte en kjempestemning og det så veldig vakkert og forseggjort ut. Stoltrekkene hadde brudeparet leid inn for anledningen, noe som gjorde de egentlig så kjedlige stolene veldig fine. 

Under kan du se vakre bilder av detaljene fra bryllupet og ikke minst de fantastiske blomstene fra Paleet! Kos dere med bildene. 🙂

LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge
LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Mine tips til styling av soverom for salg


 

#osloliving #interiør #side2interiør #levvakkert #bryllup #decoration #kontrast #blomster #paleet #Floriss #interior #stil #inspirasjon  #wedding #borddekorasjon #fest

Endelig har jeg fått Oslo inn i stua

Sponset innlegg

Endelig har jeg fått Oslo inn i stua.

Jeg elsker byen jeg bor i. Det er mange bygninger og historier som har satt sitt preg på mitt bilde av hovedstaden. Det er utrolig gøy og ikke minst fint å kunne være så stolt av byen vår Oslo, Norges hovedstad. 

Det er ikke noe spesielt kult eller originalt å ha et masseprodusert bilde av en bygning i New York eller Paris hengende på veggen. Men et stilig grafisk trykk med et ikonisk norsk motiv synes jeg er både spennende og originalt. 

Osloplakater (annonselenke) har tatt tak i mange av de ikoniske bygningene og områdene i hovedstaden vår. De har tatt for seg kjente landemerker, og ved sine grafiske trykk gir de oss sin egen og litt abstrakte versjon av dem. Jeg liker måten de ser på ting, fra nye vinkler og har egne tanker rundt det de har laget. Dette er kult, og ganske annerledes enn hva mange andre har gjort før. 

Alle historiene som bildene forteller, hjelper meg også å se på stedene på en ny og unik måte. Det er utrolig gøy å ha fått lov til å henge byens historie på veggene her hjemme. Ikke minst er de utrolig kule og de gjør mye ut av seg! 

Om du har lyst på et av disse kule ikoniske bildene, har jeg ordnet mine lesere 20 % i rabatt på alle kjøp i galleriet deres nå i oktober. Det eneste du trenger å gjøre er å oppgi OSLOLIVING som rabattkode. Klikk her for å se utvalget. (annonselenke)

(Blogginnlegget fortsetter under bildet)

Jeg har vært så heldig å få velge tre bilder av Oslos ikoniske steder fra Wallstories sitt Osloplakater-galleri. Grunnen til at jeg valgte nettopp disse, er at de representerer forskjellige områder og historier av byen. Det som er gøy med Oslo, er jo at det er en liten by som har alt. 

Deres bilde “Barcode” valgte jeg fordi det for meg representerer det nye Oslo, og storbyen den begynner å bli. Siden den strekkodeinspirerte bygningsrekken stod ferdig i 2008, har den blitt et monument i Oslos skyline. Osloplakaters minimalistiske versjon av byggene spiller på en snedig måte på deres beliggenhet ved vannet. Jeg synes det er vakkert hvordan de høye byggene speiler seg i fjorden. 

Jeg valgte også “Morgen i Homenkollen”. Denne hoppbakken er noe alle kjenner igjen. Holmenkollen er blitt som et nasjonalsymbol for oss og er selvfølgelig et av Oslos største turistattraksjoner. Jeg synes dette forenklede bilde et utrolig stilig, og det passer spesielt godt inn på vårt mørkeblå kjøkken. 

Det var mange flere bilder jeg gjerne skulle hatt, men valget falt på “Frognerparken”. Vigelandsanlegget som vi også kjenner den som er fantastisk, Dette er et sted i Oslo som jeg har veldig mye kjærlighet til. Historien bak denne parken er fantastisk og unik. Gustav Vigeland lagde i sin tid alle skulpturene, hans livsverk er utrolig vakkert og et av de største man kan finne i verden. Dette bilde er abstrahert og viser gatenettet i Frognerparken, utrolig stilig og veldig grafisk.

Se flere bilder edenfor av hvordan bildene passet inn hjemme hos meg. 

 
 

#sponset #reklame #osloliving #wallstories #osloplakater #grafisktrykk #kunst #levvakkert #design #innramming #oslo #oslolove #barcode #frognerparken #holmenkollen #interiør #side2interiør

Slik fikk IKEA-bordet nytt liv

Vi liker å skifte ut ting, det må ihvertfall jeg erkjenne. Et nytt stuebord har stått lenge på ønskelisten, men budsjettet har ikke vært helt der enda. Det er noe jeg tror mange kjenner på til tider. Jeg har funnet noen utrolig lekre bord fra blant annet Slettvoll – helt fantastiske – men som sagt det har vi ikke budsjettet til for tiden. 

En dag kom noen venner med et gammelt IKEA-bord på døren. Kantene var ødelagte, stålbeinene hadde merker og bordplaten var ødelagt. Jeg liker noen prosjekter og utfordringer, og fant frem en bøtte med sparkel, litt gullspray og noen rester av gammel maling. Mine venner sa “Du ser potensiale i alt, så værsegod”. 

Mange der ute har gamle bord, med kule former og kanskje fine detaljer. Jeg tenker at dette er det bare å ha det gøy med. Puss dem opp! Til og med IKEA-bord kan man gjøre helt nye. Er du virkelig heldig, er ikke bordet veldig slitt. Da holder det med å pusse ned litt, og påføre noen strøk med maling. Når du skal velge farge til bordplaten så bruk gulvmaling. Slitesterk maling er viktig på noe som er i bruk hele dagen. 

Jeg ville ha et bord med litt glam, uten at det innebar paljetter og hodeskaller. Gullspray ble min redning. Bordplaten ble skrudd av, sparklet, pusset og malt. Malingen var Jotun Ladys “Dunkel” i høyglans, som jeg brukte på noe annet for et år siden. For en så liten flate var det greit å bruke noe jeg hadde liggende. Det er også lurt å ta et strøk ekstra.

Jeg ville ikke ha stålben og valgte gullspray på boks, en utrolig enkel og effektiv løsning. Jeg må bare anbefale en spray jeg har funnet “Nc Acrylic”. Bordplaten er nå skrudd på igjen. Resultatet ble kult og absolutt et bord som funker for oss. 

Sjekk bildene under. 😉

 

$osloliving #levvakkert #styling #ikeabord #oppusiing #brukdetduhar #interiorstyling #marmor #Sprayboks #hay #nc-acrylic #gold #gull