Jul i biblioteket

 

 

Nå kommer innleggene på rekke å rad om jul og alt det jeg liker å gjøre i førjulstiden.

Hvordan jeg pynter til jul, kan vel sies å være nesten litt mer skryteinnlegg enn tips og annen praktisk informasjon. Jeg håper allikevel at dere kan finne det inspirerende og at det kan skape litt god førjulsstemning. 

Nå har jeg begynt så smått å pynte, biblioteket stod først i køen. Endelig fant jeg et sted som jeg følte det grønne gilanderet passet inn. Det er egentlig hovedpynten i dette rommet i år. Jeg måtte også henge opp de fine nøttene jeg kjøpte på Townhouse her og, en til hver hylle. 

Det skjer ganske mye i dette rommet i utgangspunktet, så jeg tenkte å ikke plassere alt mulig inn her. Det ble virkelig en amerikansk julefølelse her, men fint ble det. Ellers har jeg pusset sølv og vasket krystallkaraflene, de i seg selv gir høytidsstemning så det holder. Alle de store julekulene har fått plass i hyllen, litt rundt omkring. Disse kulene er jeg veldig glad i og de gjør seg veldig godt rundt bøkene, de er store og gjør mye ut av seg. 

Når man skal pynte til jul synes jeg det er fint å kunne ta frem det fineste man har, det behøver ikke å være høytidspynt i seg selv. Sølvtøy og krystall lyser av tradisjoner og minner, og med litt puss og vask blir det et vakkert lite smykke rundt omkring. Jul for meg handler om tradisjoner og minner, derfor synes jeg det er hyggelig å bygge opp om tradisjonsrike gjenstander som har vært i bruk fra barndommen av. Ikke alt behøver å kjøpes nytt. 

Sjekk bildene videre, håper dere blir litt inspirert 😉

 

#osloliving #christmas #jul #levvakkert #interiør #inspirasjon #inspiration #love #tradisjon #julihuset #endeligjul #adventstid #bibliotek #Interiørdesign #gjenbruk 

Slik dekket jeg til høsttakkefest

I går var den store dagen for høsttakkefest. Den skal egentlig feires siste torsdag i november, men for oss så passet det best denne helgen. Som jeg har skrevet tidligere i bloggen er dette en av de Amrikanske tradisjonene jeg synes er veldig hyggelige. Og jeg hadde lyst til å ta den litt til meg og prøve den ut. Vi fornorsket den litt selvsagt, men prøvde å lage maten litt autentisk til slik de gjør det USA og ikke minst dekke et hyggelig bord. Det ble en hyggelig markering av at høsten er over og at det nærmer seg jul. Nesten som et lite førejulbord.

FÅ MINE OPPDATERINGER PÅ FACEBOOK
FÅ MINE INSPIRASJONSBILDER PÅ INSTAGRAM

Vi fikk 12 gjester til bords, det er utrolig hyggelig. Det er helt fantastisk å kunne samle mange mennesker rundt et bord, det tok hele spisestuen og jeg må jo innrømme at jeg elsker det gamle gustavianske spisebordet som kan bli så stort. Vi har ennå ikke en duk som kan dekke et så stort bord, men jeg liker å tenke at alt kan løses. Egentlig trenger man ikke ha duk på bordet selv om man får gjester på middag man må bare veie opp på andre måter. Krystallglass og sølvtøy ble tatt frem, nydelige roser i høstens farger og ikke minst rognebær. Jeg ville ha et klassisk preg på bordet siden det var en tradisjonsrik middag vi skulle markere. Jasper Conran-serviset vårt har ganske store tallerkner, så de ble brukt som dekketallerkener denne gangen, kombinert med figgjo serviset Symphoni. Jeg liker godt å kombinere gammelt og nytt, og synes det funker bra også. Tøyservietter er en selvfølge hos oss på store middager, denne gangen tok jeg frem de mørkegrå, bandt en liten sløyfe rundt hver og puttet en kvist med rognebær i hver. Til slutt må jeg jo bare innrømme at de gamle messinglysestakene gir en fantastisk lun og fin atmosefære. Det skulle være et høstbord og i mangel av masse pynt jeg ikke har til høsttakkefest så tok jeg frem de gamle rieseling glassene som brukes sjelden og puttet telys oppi de.

LES OGSÅ: Lyslykter på 1-2-3
LES OGSÅ: Julekuler og inspirasjon

Til sammen synes jeg bordet ble et lunt og hyggelig bord. Fargene ble fine sammen uten at det kostet noe ekstra, det er jo litt gøy å se på det som en utfordring også, det å bruke det man har. Bordet bærer preg av miksing av gamle og nye ting, og det å bruke gjenstander på en ny måte, tenke litt utenfor rammene.

På menyen stod det selvsagt kalkun med stuffing, tranebærgele, waldorfsalat og ikke minst gresskarpai, utrolig godt alt sammen. Jeg rakk desverre aldri å ta bilder av dette før det ble kuttet opp og servert, sånn blir det når man får sultne gjester på besøk 😉

Sjekk ut bildene nedover for inspirasjon! jeg fikk selvsagt god hjelp av Cavlieren min som syntes kjøkkenet var et fint sted å være på denne dagen, tror det luktet godt 😉

LES OGSÅ: Min alternative julekalender
LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet
LES OGSÅ: Slik gjemmer du de stygge fjernkontrollene
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge

#osloliving #thanksgiving #høsttakkefest #Cavalierkingcharlesspaniel #Gjester #levvakkert #magnorglassverk #Olav #interiør #inspirasjon #inspiration #dekkettilfest #bordpynt #rognebær #hadelandglassverk #gresskarpai #kalkun 

 

Slik ble årets adventsstake

Tiden er inne igjen for å begynne å pynte så smått til jul.

Det handler om å forberede seg til en hyggelig tid. Her går forberedelsene nok så fort. Jeg er ikke så flink til å pynte så smått, men tar ganske mye på en gang. Julen synes jeg er en veldig hyggelig tid og jeg liker å få mest mulig ut av den på forhånd.

Enn så lenge kan jeg ikke skryte på meg så mye mer enn en konglekrans – og nå adventstaken. Jeg har på nytt tatt frem marmorfatet og pyntet det. Jeg har gjort mange forskjellige ting opp igjennom årene, men klassikeren har blitt fatet i marmor med litt forskjellig pynt til. Jeg liker farger som harmonerer med hverandre og som skaper en rolig og fin stemning.

I år som andre år ble det kubbelys. Jeg liker de hvite best. Fatet er pyntet med mose og svibler. I år fikk de fine whisky glassene i finn serien fra Hadeland glassverk æren av å romme sviblene. Da blir det også et litt klassisk uttrykk, skjæringene er fantastiske fine og lyser av tradisjon. Fire lys må man ha på et advents fat, men i utgangspunktet liker jeg veldig godt oddetall når man skal pynte ting. Derfor har jeg valgt fem svibler og tre julekuler. I år gikk jeg for gullkuler fra Townhouse interiør. Jeg har ofte brukt hvite kuler på fatet, men som dere sikkert har fått med dere er gull på full vei inn i hjemmet vårt og derfor et naturlig valg i år. Dette er egentlig et veldig enkelt å realt fat, og enkelt å gjøre. Svibler er jul for meg, lukter kjempegodt og er fylt opp av minner. Mange har mye forskjellig pynt på, men personlig liker jeg fine og klassiske elementer. 

Sjekk bildene videre 🙂 

Er dere klare for advent?

 

#osloliving #levvakkert #interiør #interior #adventsfat #klarforjul #inspiration #inspirasjon #hadeland #hadelandglassverk #marmor #marmorfat #kubbelys #Townhouseinterior #mose #naturlig #gull #enkelt #realt #svibler #christmas #jul #styling

Julekrans av kongler

Jeg føler jeg driver nesten litt stalking på jule kranser for tiden, de dukker opp over alt i DIY grupper og andre steder. Jeg er selvfølgelig blitt inspirert og måtte gjøre det selv. Min krans skal henge på døren og jeg ville ha noe av det litt naturlige slaget. Jeg må innrømme at jeg var veldig redd for at den skulle se veldig hjemmelaget ut, men over all forventning så ble jeg ganske fornøyd. 

FØLG MEG PÅ FACEBOOK HER
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER

Kongler er en greie jeg har, jeg synes det er estetisk vakkert, ganske jordnært og det går lett i harmoni med andre ting. Det er utrolig hvor mange forskjellige typer kongler som eksisterer ute i skogen. Heldigvis for meg har moren min et urolig fint tre i hagen med de lekreste kongler. Og siden jeg liker å tenke fremover i tid, jeg liker også å planlegge, klarte jeg å plukke med meg to bæreposer med kongler. Det er litt hyggelig at kransen jeg har på døren er kongler fra akkurat den hagen. Konglene har ligget i en eske i boden å fått tørke skikkelig i noen uker nå, slik at de åpner seg og fukten blir borte. Det du trenger utenom dette er ståltråd og jeg brukte en krans av halm, alt kjøpt på  Panduro og koster ikke mer enn 136 kroner. Jeg har kikket litt rundt i butikker og du må nesten på 400kr og oppover for en ferdig laget en. Dette er gøy og du kan spare penger i tillegg. 

LES OGSÅ: Lyslykter på 1-2-3
LES OGSÅ: Julekuler og inspirasjon

Du starter med å surre ståltråden et par ganger rundt stammen på kransen og feste den ene enden godt først. Etter det er det nøysomt arbeid med å sette en og en kongle i den vinkelen og den plassen du vil ha den på. Så surrer du ståltråd inn i konglen og så tar du en til… (dette tar litt tid). En gang iblant er det lurt å surre en runde ekstra over konglene uten å sette på nye kongler slik at de andre konglene sitter stabilt. Når du har surret rundt hele kransen og tror du er ferdig, bruker du de minste konglene du har og putter innimellom alle små hull. Etter dette tar du mer ståltråd å surrer rundt hele kransen. En ting som man burde tenke over før man begynner er at man som regel skal henge kransen inn mot en dør eller vegg, derfor trenger du ikke kongler på den ene siden (da henger den stødigere). Hvis dette virker komplisert så sjekk bildene nedover, noen ganger er det enklere å forstå det utifra bilder enn mine hjemmelagde oppskrifter.

Til slutt følte jeg for å henge opp nøtten i midten, det ble stilig og mest for moro skyld. Jeg kommer nok til å style den litt mer med sløyfer eller noe annet 🙂

Håper dere blir inspirert! Se bildene under. 🙂

LES OGSÅ: Min alternative julekalender
LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet
LES OGSÅ: Slik gjemmer du de stygge fjernkontrollene
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge

 

 

 

#osloliving #DIY #kongler #julekrans #krans Jul #interior #love #snartjul #pynt #advent #levvakkert #gjørdetselv #styling #ytterdør #sparpenger #vakkert #estetikk #christmas 

 

Endelig er tulipanene på plass

 

Tiden er her igjen, tulipanene er tilbake og det er jeg evig takknemlig for. det bugner av det, i alle flotte farger. Tulipaner er noe av det vakreste jeg vet, de er reale, unike og har en veldig naturlig utvikling. De er fine fra start til slutt og forandrer seg mye underveis. Selv synes jeg man kan bruke de nesten over alt, jeg har de på stuebordet, på sidebord i stuen, på toppen av skap, på spisebord og gjerne på konsollbordet i gangen slik at alle ser de i det de kommer inn. 

Det er noe spesielt med sesongvarer, ribbe til jul og tulipaner når det er kaldt ute. Den knakende fine lyden når du putter de ned i en vase og fjerner blader. Helt nydelig.

Hvis du vil ha tulipaner til å stå “pent” litt lenger så snitt de når du kommer hjem, sett de rett i vann og behold plastikken eller papiret på de to første timene mens de står i vasen å tar til seg vann. Da får de trukket til seg vann og får støtte samtidig, så blir de ikke så fort slappe. Putt gjerne en isbit i vannet og slik at det holder seg kaldt, da trives de godt. Sist men ikke minst, sett de kaldt om natten. Etter hvert burde man også kutte tulipanene, da synes jeg det kan være gøy å blande de inn i andre buketter. Når noen blomster begynner å visne, slik som skjer uansett hvilke blomster du har synes jeg det er stilig å mikse forskjellige typer blomster inn i samme bukett. Lag gjerne en gedigen bukett ut av det du har igjen å sett den midt på bordet.

Jeg for min del elsker å bruke den klare boblen vase av Finn Schøll fra Magnor glassverk, stilkene på tulipanen er fantastisk fine og det er fint å se de krølle seg rundt i vannet. Når blomstene er nesten ferdig blomstret bruker jeg ofte mine små Boblen vaser, utrolig kult når man skal dekke bord. Vil man ha en litt strammere look på bordet liker jeg også veldig godt Georg Jensen Living serien, den sorte vasen. Her har jeg bilder av begge to, så dere kan se hva dere liker.

Tulipaner er vakkert uansett, del gjerne noen bilder av hva slags vaser eller farger dere liker spesielt godt 😉

 

 


 


 

 


 

#osloliving #tulipaner #blomster #vinter #interior #magnorglassverk #Georgjensen #living #Boblen #Finnschøll #Kaldt #inspiration #Tips #pynt #interiordecoration #Interiorinspo #dekketbord #love #elskerblomster

Stil til hunden!

Stil har mange breddegrader. Jeg synes det med stil er spennende på mange områder, det har ikke bare med interiør og lysestaker å gjøre. Stil for meg har noe med en mer helhetlig tanke å gjøre, det handler om hvem du er og hvordan du for eksempel liker å se verden. Din egen stil handler om alt fra klær, interiør, interesser, mat, til hva du velger å legge på hunden din. 

Hjemme hos oss står ofte vår kjære lille Olav i sentrum. En Cavalier king Charles spaniel som betyr alt for oss. Når vi fikk hund var jeg “livredd” for at vi måtte ha et gedigent bur eller en forferdelig plastseng i stua. Det er ikke det jeg tenker på som veldig vakkert.

Som innledningen her nevnte så synes jeg det er viktig å ta stilen videre. Jeg kom heldigvis over en butikk her i Oslo, PET SHOP GIRLS. For det første var de ekstremt hyggelige, man kan komme innom å slå av en prat med andre hundeeiere og kjøpe en hundekjeks til de og et aldri så lite kakestykke til seg selv. Og så til det som jeg synes er det viktigste, nemlig utvalget de har. De har fantastiske fine ting i alle slags stiler, Jeg klarte ikke å gå fra hundesengen “Antionette”. Hunden vår Olav elsker sengen og har brukt den siden han var valp. Ikke minst er dette et fint møbel som ikke gjør noe at står fremme. 

Når vi først snakker om stil så måtte jeg vise dere litt av det andre jeg og har kjøpt i denne butikken. For meg var det viktig å ha litt rene, men fine halsbånd og lenker. Vi endte opp med dette brune og messing halsbåndet (fra merket Cloud7). Det er enkelt, men med fine detaljer. Man kan kalle det litt sofistikert. Tingene man får kjøpt i denne butikken er utrolig fine og forseggjorte. Det ser ikke ut som plast og har stil så det holder. Legg også merke til den fantastiske ullgenseren til Olav. Den er desverre er blitt altfor liten nå. Som vi vet fra motebildet og stilikoner så er tilbehøret viktig og det samme gjelder hunden.

Sjekk bildene og sjekk gjerne ut PET SHOP GIRLS og, utrolig mye fint og gøy der 🙂

PS: Dette innlegget er ikke sponset. 

#osloliving #levvakkert #dyreutstyr #petshopgirls #Cavalierkingcharlesspaniel #hund #hundeseng #interiør #stil #inspirasjon #love #mennsketsbestevenn
 

Beste browniesen

Hjemme hos oss så ramler det inn folk i hytt og pine, ramler de ikke inn hos oss så ramler vi inn hos de. Nå har jeg kommet opp med den gode ideen, det er riktig nok litt bestemor over det. Ideen er rett og slett å ha noe godt å servere som kan ligge i fryseren. Kaken er bakt og den skal ligge i fryseren, jeg må bare smae litt til på den først. Faren ved denne kaken er at den er like god rett ut av fryseren som nybakt og den trenger egentlig ikke å tine en gang. Dere skal nå få oppskriften og den er litt for enkel og krever ikke noe spesielt av redskaper. Den er i tillegg ferdig på 25 min. Bak og kos dere 😉

Brownies i langpanne: 

6egg, 9dl sukker (piskes sammen, ikke eggedosis)

450gr smeltet margarin (blandes i)

5 dl hveteml (siktes i)

9ss Kakao (siktes i)

2ts vanlijesukker

bland godt sammen med en slikkepott og hell røra i en langpanne. 15min på 175gr med varmluft eller 20min uten. 

La kaken avkjøles og dryss litt melis og friske blåbær over og server 😉

 

#osloliving #brownie #bestebrownie #kake #kakeifryseren #kaffebesøk #figgjo #bestemor #nytlivet #enkelt #gjørdetselv #love 

 

Julekuler og inspirasjon

Jeg har mange tradisjoner jeg driver med rett før jul, eller man kan kanskje til og med kalle det rutiner. Noe av det hyggeligste jeg vet er å gå i butikker å titte på julepynt. Mange har forskjellige temaer når man skal pynte juletreet, og julepynt har sine trender som alt annet. 

Jeg har selvfølgelig sjekket ut litt av trendene for juletreet i år. Man kan velge litt i år, rødt begynner å komme inn i bildet igjen. Først og fremst skal det glitre og gyldne farger er det hotteste. En annen ting som ligger høyt oppe på lista er fjær og fugler. Det er ekstremt mye å velge mellom og det er jo gøy å finne sin egen stil på julepynten. 

Jeg gjør det på en litt annen måte, julepynt har for meg med tradisjon og historie å gjøre. Julekuler etter bestemødre, grandonkler og farmødre har en sentral plass på mitt juletre og for ikke å snakke om kulene som er kjøpt på julemarkeder i New York og London. Jeg synes kombinasjonen er fantastisk! Jeg kjøper hvert år tre nye kuler til treet mitt. Og jeg holder meg litt i de samme tonene; altså gull, hvitt og sølv. På mitt tre er det såpass mye pynt at jeg har måttet tenke like farger for at det ikke skal bli rotete. 

I år gikk turen innom Townhouse på Majorstuen, en helt nydelig butikk. Denne butikken er fantastisk og du finner fine skatter der hele året rundt. Jeg er spesielt svak for denne butikken rundt juletider, de har god service og mye ikke helt standard julepynt. Nydelig! I år klarte jeg ikke å holde meg til tre kuler, jeg måtte ha fem. Jeg synes det er gøy å legge litt ekstra penger i fem kuler, fremfor å kjøpe alt billig og nytt hvert år. Tre av kulene er elegante, men klassiske. Og nøttene jeg kjøpte, kunne jeg bare ikke slippe taket på. Litt humor er også lov i julepynten!

Sjekk bildene 🙂
Hvordan gjør du det? 

#osloliving #jul #levvakkert #townhouse #gull #godjul #julekuler #interiør #glitter #tradisjon #snartjul #dekoration #Decoration #forbredelser 

Retro stil hos naboen

 

Det beste som er, er å bli inspirert.

I dag ble jeg såpass inspirert at jeg bare må dele dette med dere. Jeg har noen fantastiske naboer som tenker litt utenom mange andre, og som resultat har de fått en leilighet med både historie og stramme linjer. Dette er en veldig inspirerende leilighet. De viser at man ikke behøver å  lage alt selv, eller kjøpe nye ting for å få en personlig stil. 

FØLG MEG PÅ FACEBOOK HER
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER

Våre kjære naboer har en stil som er ren, men samtidig stram. Her er det fabelaktige detaljer, og det oser av historie. De som tror man trenger en lysekrone i krystall for å få et stilig hjem, er de første som burde sjekke ut dette.

Over spisesbordet har de hengt noen fatastiske retro lamper i messing og grønt, de er helt nydelige. Slike lamper blir ofte kastet fordi det er vanskelig å se for seg hvordan man kan bruke dem. Man må se på slike elementer ut fra en ny kontekst, og ikke nødvendigvis henge seg opp i  hvordan de nødvendigvis har vært brukt tidligere.

Disse lampene er hengt opp på en moderne skinne, det gir dem et nytt liv. De er selvfølgelig koblet til en dimmer. Disse lampene er enkle og et fantastisk smykke i rommet. Nå er det bare å starte jakten på et loft hos besteforeldre, så kan man finne mye av dette i forskjellige varianter. 

Jeg kan selvfølgelig ikke unnlate å nevne de helt utrolige bordene.

La oss starte med formene. Formene er noe vi ikke er vant til å se, jeg elsker at de avsluttes på skrått, slik at de enkelt kan skyves sammen. Det tomrommet som blir mellom de to bordene er med på å gi dem karakter og gjør dem helt unike.

Bordene har i tillegg en unik historie og kommer ikke fra Norge. De har tidligere vært brukt som konferansebord av den tyske regjeringen frem til gjenforeningen mellom øst og vest i 1989. Bordene har fått sin spesielle design for at de skal kunne settes sammen i mange forskjellige konstellasjoner når regjeringen var samlet til møter. 

Lampene og bordet gir rommet en helt unik opplevelse. Det siste som må nevnes her er benkene og de stilfulle retro stolene rundt bordet.

Dette rommet sier mye om, og representerer naboene mine veldig godt. De er gjestfrie og alle er velkommen nesten uansett, akkurat slik rommet signaliserer. Du rekker ikke sette deg ned før du har et glass vin i hånden. 

Kos dere grenseløst med inspirasjon og bildene nedenfor. 😉

LES OGSÅ: Min alternative julekalender
​LES OGSÅ: Hvordan få et nytt kjøkken for kr 2500,-

LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet
LES OGSÅ: Slik gjemmer du de stygge fjernkontrollene
LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua

LES OGSÅ: 10 tips til valg av garderobeløsning
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge
LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Mine tips til styling av soverom for salg

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #stil #retro #retrolampe #realt #interiør #styling #interiorstylying #Berlin #tyskstil #sennepsglass #rustikt #livetioslo #gjenbruk #bliinspirert #inspirasjon #spisebord #lampe

Jul tilbakeblikk


Den følelsen! Det snør ute og i tillegg kjente jeg lukten av pinnekjøtt når jeg kom opp oppgangen våres. Det får meg og kanskje deg til å mimre litt, det er faktisk ikke lenge igjen til jul. Det er mange hyggelige ting som skal forberedes og tenkes på. Og når ting skal forberedes kan det være lurt og ikke minst hyggelig å ta et tilbakeblikk på hvordan man har gjort ting før. 

Jul er en av de hyggeligste tidene på året for min del, i år er jeg i tillegg så heldig at jeg får familien min inn til Oslo for å feire her sammen med meg. Slaget starter allerede lille julaften, det er ikke mye som er så hyggelig å kunne få lov til å feire jul med en familie man er glad i. Dette er selvfølgelig noe vi som kan burde sette stor pris på, ikke alle har den muligheten og ikke alle har nødvendigvis et godt forhold til sin familie heller. 

Jeg fortsetter mimringen og her er noen bilder jeg har fra tidligere år på både dekking av bord og adventstaker, dette gleder jeg meg virkelig til. Jeg gleder meg voldsomt til å begynne å pynte, rom for rom og skape en hyggelig jule atmosfære der venner og familie kan bli bedt til hyggelige tilstelninger. Jul for meg er å gjøre hyggelige ting for andre og ikke bare pynting av leilighet. Snart begynner bilder fra årets julepynting å komme, jeg håper dere gleder dere til å se 😉

#osloliving #levvakkert #jul #christmas #inspirasjon #juleinspirasjon #adventstid #glede #tidforkos #interior #familie #pynt