Jul med gamle ting på en ny måte


Julen er i fullt inntog her hjemme. For våres del ligger pinnekjøttet i vann, gaver er pakket inn og roen har senket seg (nesten). Vi er litt sent ute i år, det har vært mange ting på agendaen, tre julekonserter og flere vennelag.

FÅ MINE OPPDATERINGER PÅ FACEBOOK
FÅ MINE INSPIRASJONSBILDER PÅ INSTAGRAM

Dette er jo de tingene som gjør jul til jul. Det er dette som er julefølelse, i morgen kommer det middagsgjester tradisjonen tro på en lillejulaften. Å samles og få besøk er noe av det hyggeligste med juletiden. Om det er venner som kommer innom til middag eller for et glass vin, så er begge deler høyt verdsatt her i huset.

Bordet for lillejulaften er ferdig pyntet, og i år så tenkte jeg å ha et litt klassisk bord med noen ordentlige juledetaljer. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg ble veldig inspirert av julehjemmet til Halvor Bakke. Jeg ville derfor, slik som ham, bruke naturmatrialer til å dekke bordet.

LES OGSÅ: Jul hos Halvor Bakke

Grønne greiner var en selvfølge, noe som gjorde hele grunnlaget. Her har jeg brukt greiner fra et furutre hos slekt i Sande. Adventsstaken er demontert og brukt til å pynte bordet. Jeg var ikke veldig lysten på å gå ut å kjøpe noe denne gangen, så jeg ville bruke det vi hadde. Sviblene tok jeg ut av de gamle glassene, fjernet jorden de stod i og satte de opp i de fine grønne rieseling-glassene våre. Med noen kubbelys, telys og messinglysestaker ble dette veldig hyggelig.

Man kan og gå ut å kjøpe egne vaser til svibler, men kan også benytte seg av mange av de tingene man allerede har i utgangspunktet. Ellers er bordet dekket med sølvtøy, servise fra Figgjo og ikke minst de gamle krystallglassene etter mine besteforeldre. Krystallglassene tas frem hver jul.

Jul skal være tradisjonsrik, men det er fortsatt gøy å bruke gamle ting på en ny måte. Jeg synes også det er gøy å se at det går an å skape julestemning uten å bruke fargen rød. Jeg synes bordet ble ganske kult, og veldig deilig å kunne gå ut å skaffe ting uten at alt må kjøpes.

Sjekk bildene under. jeg håper du blir inspirert. 😉

LES OGSÅ: Mine fem interiørmagasin-favoritter
LES OGSÅ: Lyslykter på 1-2-3
LES OGSÅ: Julekuler og inspirasjon

LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Min alternative julekalender

 

 

#Osloliving #halvorbakke #interior #lillejulaften #familieselskap #love #gamleting #gjørdetselv #inspirasjon #jul #christmas #nytlivet #gjester #interior #decoration #dekorasjon #pyntbordet

Jul hos Halvor Bakke

Denne bloggen heter Osloliving og har handlet mye om livet i byen. Når man er så heldig å får lov til å komme hjem til Halvor Bakke på Trae i Vestfold kommer drømmen om et lite gårdsbruk ute på landet snikende litt i forteste laget. Plutselig virket det ikke så ille å bli pendler. 

FÅ MINE OPPDATERINGER PÅ FACEBOOK
FÅ MINE INSPIRASJONSBILDER PÅ INSTAGRAM

Halvor har som mange av dere vet en serie med møbler for Bohus, han designer for Magnor glassverk og er ikke minst et kjent TV-fjes. Jeg elsker stilen hans! En blanding av nytt og gammelt, samtidig som han ikke gjør ting til et museum, men noe man virkelig kan leve i.

Jeg var virkelig spent på julen her hjemme, og det kom ikke som noe sjokk at juleroen la seg i det jeg kom inn dørene hos Halvor. Her er det julestemning fra ende til annen. Det lukter godt og er pyntet til det fulle. Selvfølgelig alt godt balansert. På Trae hjemme hos Halvor går det i mye mørke vakre toner, uten at det føles mørkt og kaldt. Det er en eleganse her uten at det blir feminint, og sjelen av huset er bevart selv om alt er praktisk og kan brukes. 

Jeg blir fort inspirert og tenkte at akkurat slik vil jeg også ha det hjemme hos meg selv. Derfor måtte jeg stille noen spørsmål om hvordan han får det til, og ikke minst hva som er viktig for ham nå i julen? 

Halvor kom med noen enkle og fantastiske tips om hvordan man kan få til denne julestemningen uten å måtte kjøpe alt nytt. Og jeg er så heldig at jeg får lov til å dele dette med dere.

Så hva er det som gir Halvor julestemning? Med en gang man kommer inn dørene hos ham merker du det… For ham, og som for mange av oss andre, handler det om å få lov til å senke skuldrene, og ikke minst å få lov til å slappe av og være sammen med familie og venner.

Jeg kjente at jeg gjerne skulle hatt samme julestemning hjemme hos oss, som hva Halvor har, og jeg tenker flere kunne tenke seg det.

Så hvordan får Halvor det til? Halvor pynter med naturmaterialer, kongler, kvister, grønne kranser, mose, hvite og grønne blomster. Halvor bruker ikke rødt til jul. Og man opplever også med en gang at ingenting konkurrerer noen annet ut, fordi alt er i samme fargepalett. Her er det ikke noe som skriker om oppmerksomheten.

Det er mye gylne toner. Foruten om disse gull-elementene, kan man faktisk selv gå ut i skogen å finne veldig mange av de andre elementene. Dette snakker rett til mitt hjerte. Det er så godt å kunne komme ut i naturen å finne pynt selv. Det er ganske godt å tenke på at man ikke nødvendigvis trenger å kjøpe masse nytt hvert år også. 

Til slutt har han også et tips til de som ikke har rukket å gjøre så mye enda.

Gjør det enkelt, finn frem fat med lys, bland inn kongler eller julekuler og gjerne en vase med amaryllis eller en hvit julestjerne. Det blir julestemning fortere enn det man tror. 🙂

Sjekk ut bildene under. Noen ganger er det bedre å se enn å lese for å få inspirasjon. Dette er et vakkert julehjem!

Bildene snakker for seg selv 🙂

LES OGSÅ: Mine fem interiørmagasin-favoritter
LES OGSÅ: Lyslykter på 1-2-3
LES OGSÅ: Julekuler og inspirasjon

LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Min alternative julekalender

 

 


#osloliving #halvorbakke #levvakert #interior #juletips #Harmoni #magnorglassverk #bohus #eleganse #levlandig #julestemning #inspirasjon #jul #christmas #senkskuldrene #vakkert #interiør #vestfold #stemning 
 

Julebakst – en perfekt vertsgave

Jul handler om mye mer enn å pynte, det er selvsagt en stor del av det. Jeg pynter for å skape en hyggelig stemning der folk får lov til å komme inn å kose seg, selskaper eller bare en kaffe en ettermiddag. Jul innebærer mye og først og fremst er jul for meg en tid for kos og glede. 

For meg er også jul det å bake å lage god mat. Jeg baker ikke nødvendigvis så mye til oss, men det kan være utrolige hyggelige gaver å gi til andre. Bakevarer kan være veldig hyggelige vertsgaver eller julegaver til de som har alt. Det er mye som står på listen over hva som kan lages, noe tradisjonelt og noe av det litt nyere slaget. Jeg for min del har startet med goro, en av de beste tradisjonelle norske julekakene. Disse kakene har en lang tradisjon og krever litt jobb. Dette er en av de første julekakene som ble laget, og de var for de rikeste fordi det krevde mye fløte og sukker. 

Mange synes det er litt vel mye jobb å lage de, ettersom deigen må holdes kald og kjevles ut gang på gang. Nettopp derfor er det mange som ikke lager de lenger. Dette er grunnen til at jeg lager de, de er hyggelige å gi bort og ikke minst ser de utrolig lekre ut. Det lyser jul av de. Oppskriften fant jeg bare på matprat, enkelt og greit. Et tips som gjør dette enklere er selvsagt å måle opp formen i jernet og klippe ut en form, da er det enkelt å skjære ut deigen og du kan kjevle ut større partier hver gang. Dette tar litt tid, så ta et glass rødvin og sett på julemusikk og kos deg!

Og for guds skyld ikke glem forkle, det blir litt klinete, ihvertfall når jeg gjør det 😉

#osloliving #levvakkert #levlivet #tradisjon #julekaker #goro #nytjulen #bakst #traditon #jul #christmas #mønster #stemning #gjørdetselv #DIY #gaver #gave #værtsgave

Jul i stuen

Nå nærmer det seg jul. 

Vi har holdt på lenge, men det er egentlig nå det begynner å nærme seg. Nå har stuen fått en overhaling, endelig. Stuen er jo et av de rommene som man bruker mye i julen, ikke bare til selskaper og diverse, men det er der man sitter å ser på julefilmer og har rolige kvelder i hverdagen. Dette er selvfølgelig et rom som de fleste pynter til jul. 

FÅ MINE OPPDATERINGER PÅ FACEBOOK
FÅ MINE INSPIRASJONSBILDER PÅ INSTAGRAM

Hos oss står juletreet i fokus i stuen. Jeg pynter selvsagt med andre ting i stuen også, men juletreet gjør så mye ut av seg at det skal få stå i fokus uten å konkurrere med alt annet. I år har det blitt mange kranser, og intet unntak for stuen. Vi har veldig fine vinduer fra 1921  og de er pyntet med enkle grønne kranser og et rødt julebånd. Og selvsagt står det nypussede sølvlysestaker under, enkelt og veldig lekkert synes jeg. Noen planter har selvfølgelig sneket seg inn og det er litt hyggelig at man begynner å velge de som bestemoren min hadde før. mye av de gamle plantene er tilbake igjen. Vi har selvsagt et lysfat på bordet og litt andre små hyggelige ting, men det er ganske enkelt.

Jeg har en tradisjon for meg selv at jeg alltid hvert år kjøper tre nye kuler til treet. Når jeg gjør dette så er jeg opptatt av å kjøpe i de samme nyansene som vi har i utgangspunktet, slik at det ikke blir for skrikete. For meg er det viktig å ha tradisjon rundt juletreet, jeg eier ikke helt lysten til å bytte ut all pynt for å følge siste mote. Når juletreet blir pyntet her så har vi en historie bak alle kulene, til og med “fyllkulene” fra ikea, man må jo ha det og. Noen er kjøpt i New York og andre er etter besteforeldre. Dette er veldig hyggelig, og det å gå å lete etter tre nye kuler som passer inn er morsomt. Vi har holdt oss til hvitt, sølv og gull som hovedfarger på treet og mye av pynten har vi hatt i over ti år. Nå er juletreet pyntet og det skaper en hygge uten like, jeg blir selvsagt litt missunnelig når jeg ser de stilrene trærne som ligger ute over alt, men tradisjon er også hyggelig og viktig hos oss.

Det aller nyeste av julepynt som har kommet inn i stuen er det røde juleteppe til Olav, han er selvsagt storfornøyd. Alt skal jo pyntes 😉

LES OGSÅ: Mine fem interiørmagasin-favoritter
LES OGSÅ: Lyslykter på 1-2-3
LES OGSÅ: Julekuler og inspirasjon
LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv
LES OGSÅ: Min alternative julekalender

LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge
LES OGSÅ: Hvordan få et nytt kjøkken for kr 2500,-

#osloliving #levvakkert #jul #christmas #juletre #pyntistuen #endeligjul #tradisjon #interior #høytid #styling #godjul 

Når lysekronen skal stæsjes opp!

Mange har sin greier på ting de samler på til jul. Noen samler på engler jeg har en greie for fugler (som mange andre). Alt startet med at jeg fikk noen gammeldagse fugler etter min bestemor. Disse skulle egentlig henge på juletreet, men klypene virket ikke. Etter hvert har jeg i likhet med min tante som alltid har fått en ny engel til jul, så har jeg fått en fugl. 

Det har etterhvert begynt å bli ganske mye, jeg har ikke så mange steder å pynte opp med fugler. Jeg kunne helt sikkert ha hengt en tråd opp i taket, eller puttet de rundt omkring på fat og andre steder. Interiørmessig liker jeg å samle ting i grupper, derfor bestemte jeg meg for å pynte opp et element som var mye i utgangspunktet. Hvert år kommer fuglene opp i lysekronen igjen. Og hvert år blir det flere av disse. Jeg synes selv at det er veldig stilig å pynte opp det som er mye i utgangspunktet, da slipper flere ting i samme rom å konkurrere hverandre ut.Her eksisterer alt fra påfugler til ugler og andre fine fugler. Dette er litt dillitte og langt fra en minimalistisk jul, men jeg synes det er gøy og det ser ganske stilig ut. 

Jeg liker at det er litt mye om julen, det er verre for min stakkars samboer som egentlig kunne tenke seg en leilighet i et litt mer skandinavisk design. Og så er det jo slik at det beste med å pynte skikkelig til jul er at når man tar alt ned i januar føler man at alt er så ryddig og at man har veldig kontroll på ting 😉

Det er ihvertfall gøy å ha en fast ting som man tar frem år etter år, at man skaper en ny tradisjon. Dette er i tillegg pynt som passer til alle de forskjellige borddekkingen man har i løpet av julen. 

Hva slags tradisjoner har dere med fast pynt?

FÅ MINE OPPDATERINGER PÅ FACEBOOK
FÅ MINE INSPIRASJONSBILDER PÅ INSTAGRAM

LES OGSÅ:Mine fem interiørmagasin-favoritter

LES OGSÅ: Lyslykter på 1-2-3
LES OGSÅ: Julekuler og inspirasjon

LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv

LES OGSÅ: Min alternative julekalender
LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet

LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge

 


 

 

#osloliving #blogg #interiør #jul #krystallkrone #chandelier #christmas #love #interiorlove #fugler #pynt #julepynt #christmasdecoration #levvakkert #juleliv #interiørinspo #inspirasjon #krystall #dekadent #littmye #klassisk #interiørblogg #tips #bliinspirert

Mine 5 interiørmagasin-favoritter

Noen kjøper tegneseriehefter til jul, jeg må ha interiørmagasiner.

Og det bugner, det er veldig mange å velge mellom. Magasinene spesialiserer seg på forskjellige ting og forskjellige livssituasjoner. Selv har jeg ofte følt at det er vanskelig å velge et som treffer meg. Men ettersom tiden har gått, har jeg fått mine favoritter selvfølgelig. Dette kan også være litt skummelt, fordi man kan gå glipp av mye lesestoff og inspirasjon i de magasinene man ikke kjøper.

Alle magasiner har sine stiler og sin målgruppe, det finnes et blad for alle. Jeg har pløyd meg gjennom alle jeg har funnet ute i butikkene nå, og de er alle fulle av julestemning og mange gode ideer.

Disse bladene er enkle å få tak i og kan kjøpes over hele landet. Dette er selvfølgelig min mening om bladene, men hvis du trenger noen tips om hvilket du skal velge så følg med.

Her er mine favoritter:  

ROM 123
Dette bladet er fylt til randen med morsomme og spennende tips. Her finner du ting man kan gjøre selv, uten at det koster en formue å gjennomføre. Er du litt kreativ og liker en litt leken stil passer dette midt i blinken for deg. De presenterer en fin kombinasjon av retro, minimalistiske og morsomme innslag. Julen her blir litt lite for min del, men jeg er nok mer maksimalistisk i smak

BO BEDRE
Her finner du mye kult og skandinavisk design. Stilen som blir presentert er gjennomført og stilrent. Det er mye informasjon rundt design og de forskjellige elementene. Interiør-repotasjene bærer preg av stil og er godt gjennomført. Jeg får lyst på akkurat de samme tingene og kunne fint vurdert å totalrenovere ditt eget hjem på denne måten. Inspirasjon er gøy og det gjelder også å bli kjent med andre stiler. Julen i dette magasinet er også litt fraværende for min del, rett og slett litt enkelt for min del.

BONYTT
Dette er et fint blad, preget av moderne stil. Men samtidig er det en del rustikke elementer, noe jeg synes er veldig kult. Bildene og artiklene er stilige og morsomme. De gir inspirasjon til å tenke at man kan bruke noe av det man allerede har – og kombinere med helt andre ting. Dette magasinet synes jeg har begynt å vise mer farger. Det er samtidig litt indistruelt i stilen og det liker jeg. Dette er interiør og hjem jeg gjerne kunne se for oss at vi bodde i. Julen i denne utgaven av magasinet stikker seg litt mer ut enn de andre, og man får hyggelige tips til både feiring og pynting.

KK LIVING
Dette er et magasin jeg ble overrasket over. Det er ikke helt det jeg forventet det skulle være. Og jeg ble overrasket på en positiv måte. Dette er et blad jeg tenkte at bare skulle være søtt og kanskje litt i meste laget av shabby chic og mange kvinne-produkter. Selvsagt er det preget av at bladet er laget for kvinner og noe av innholdet er litt i søteste laget for min del, men det er også rustikt og kult. Her finner du mange fine ideer og jeg liker jule-stoffet i denne utgaven godt. Det er en smak for mange og enhver her. Du finner også mye inspirasjon til borddekking og forskjellige innslag av jul, og hvordan man kan bruke naturelementer til dekorasjon. 

MAISON
Til slutt er Maison interiør, og det er ikke noe å legge skjul på: Dette er mitt faste blad og jeg elsker hvert nummer. Jeg koser meg ihjel med dette bladet. Det er veldig min stil, ihvertfall den stilen jeg selv liker. Jeg er veldig glad i den klassiske stilen, det oser av eleganse her uten å nødvendigvis å være striglet. Jeg er veldig glad i kombinasjonen av antikviteter og nytt, og det møtes på en fabelaktig måte her. Jeg skulle gjerne bodd i et av disse hjemmene. De klarer å få frem enkelhet, renhet uten å bli upersonlig. Dette magasinet anbefaler jeg virkelig. Hvis noen sliter litt med å blande inn tradisjon i en moderne livsstil så sjekk ut dette bladet. Julestemning kommer jeg også i!

Hva liker dere lese? Del gjerne.

 

LES OGSÅ: Tradisjonell jul i spisestuen
LES OGSÅ: Lyslykter på 1-2-3

LES OGSÅ: Julekuler og inspirasjon
LES OGSÅ: Min alternative julekalender
LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet

#osloliving #levvakkert #Maison #bonytt #kkliving #bobedre #rom123 #interiørmagasiner #interiør #jul #christmas #bladfordeg #aller #bonnier #egmont #julehjem #julekos #inspirasjon #interiørinspirasjon

 

 

Første jul i nytt kjøkken

Kjøkkenet, som tidligere skrevet er det jul i alle rom. Kjøkkenet er et av de rommene jeg synes det kan være litt enkelt dekorert i, men det må pyntes av likevel. Det gjør mye bare å få inn en lysestake og bytte de vanlige klutene ut i rødt. Jeg er veldig heldig som har en svigermor som liker å strikke, det kommer nemlig nye røde kluter til hvert år som hun lager og jeg elsker. For meg er det viktig at disse røde tingene er juleting og dermed blir de også pakket bort når det ikke er jul, det gjør at selv røde kluter føles litt ekstra spesielt. 

FÅ MINE OPPDATERINGER PÅ FACEBOOK
FÅ MINE INSPIRASJONSBILDER PÅ INSTAGRAM

På kjøkkenet skal det bakes, lages mat og en hel del herlige ting, folk samles her for å hjelpe til og kose seg sammen. Det er ikke til å stikke under en stol at det er viktig med hygiene på et kjøkken, derfor står det ikke nisser og alt mulig pynteting overalt. Dessuten synes jeg fine gamle kakebokser, adventsatke og noen røde kluter gjør seg godt, og ikke minst er det ting man skal bruke. 

I år ble det ny krans i vinduet, en billig trekrans fra KID Interiør (kr 99,-). Den har jeg dekorert med de enkleste led lysene fra Nille. Man kan velge i alle slags batteridrevne led lys om dagen, men hjerter og snøfnugg og videre ble litt mye for min del. De enkle gjorde seg veldig godt. De foregående årene har jeg hatt stjerne i dette vinduet, men jeg orket ikke lenger ledning i og rundt vinduet, derfor var det helt perfekt med noe på batteri. Kranser er jo vakkert og estetisk på mange måter, runde former og med naturlige elementer i seg. Og det siste må være at det er utrolig deilig å bare kunne knyte kransen opp i vinduet med et rødt bånd, den vrir seg ikke og ingen stygge ledninger noe sted.

Svibel er et must hos oss i julen, lukter helt nydelig og rimelige å bytte ut hvis det trengs i løpet av adventstiden. Puttet den inn i en glasskuppel som vi har stående, dekorativt og kult. Nå gjenstår det bare å se om den tåler det. 

Jeg gleder meg til å stå i dette rommet å bake til jul, det er første julen med det nye kjøkkenet og jeg elsker den varme atmosfæren det har blitt her. Det er hyggelig, moderne og enkelt å holde rent og masse gammel tradisjon. Og det er ikke lenge igjen til det kommer bilder og inspirasjon om julebaksten heller 😉

Nyt bildene nedenfor! 😉

LES OGSÅ: Tradisjonell jul i spisestuen
LES OGSÅ: Lyslykter på 1-2-3

LES OGSÅ: Julekuler og inspirasjon
LES OGSÅ: Min alternative julekalender
LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet

 

#osloliving #jul #Levvakkert #christmas #nyttkjøkken #interiør #interior #inspirasjon #juleglede #kjøkken #julepynt #advent #Ikea #nille #Kidinteriør #svibel #jotunlady #tradisjon #kakebokser #arv 

Tradisjonell jul i spisestuen

 

Et av de viktigste rommene er nå klart for jul, spisestuen. Tilleggsplatene er lagt i bordet og kransene på plass. Jeg tenker på dette rommet som et av de viktigste til høytider, det er en enkel grunn til det. Man kan pynte så vakkert og stæsje opp så mye man vil, men det som er høytid og jul er for meg å samle familie og venner. Det er nettopp rundt dette bordet i dette rommet jeg elsker å samle mennesker. Her sitter vi til middag, det drikkes rødvin ut i de sene nattetimene og ikke minst juleverksteder og kakebaking. Til vanlig står det et lite bord midt i rommet, men når høytiden kommer liker jeg å gjøre bordet stort med plass til alle. Det er ikke rart at jeg elsker dette bordet. Man kan ha plass til alt fra fire mennesker til 24 rundt det. 

Tidligere har julepynten vært preget av mye sølv, gull og hvitt. Jeg må bare innse at jeg begynner å bli eldre og barndomsminner begynner å hente meg inn igjen. I år er nemlig bordet preget av store røde kranser, røde blomster og ikke minst gamle messinglysestaker. Og jeg elsker det. 

Når jeg pynter til jul blir jeg egentlig aldri helt ferdig, men det er også hyggelig å leve i et dynamisk hjem der ting ikke nødvendigvis har fast plass, det er godt å kunne flytte rundt på ting ettersom hvilke anledning man har den den dagen. Bordet står i fokus i dette rommet, resten har jeg holdt enkelt. en krans er hengt opp på det nye skapet (som jeg fortsatt ikke har rukket å pusse opp). Årets nye greie for meg er nok de grønne kransene, de er enkle og naturlige og gir et veldig varmt preg. Lysekronen er også pyntet i år som andre år, men det kommer på en egen blogspot så det er bare å glede seg.

Jeg gleder meg ihvertfall til alle slags aktiviteter rundt mitt pyntede tradisjonelle høytidsbord 😉 Sjekk bildene for mer inspirasjon.

Hva slags farger bruker dere til jul i år?


 

 


 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #jul #maisoninteriør #love #holiday #christmas #langbord #julebord #jul #christams #interior #rødjul #Inspirasjon #inspo #adventstake #advent #familieogvenner #friends #familiy #interiordecoration #gustaviansk