Slik fikk jeg en fargerik spisestue

Når stuen skulle ommøbleres å få en ny funksjon så måtte jeg jo også gå løs på spisestuen. Når man først er i gang er det ganske lett å bare fortsette videre. 

Som jeg skrev i forrige innlegg så har jeg latt noen av møblene få litt nye funksjoner og byttet de på tvers av rommene. Maleriene har også fått nye plasser. Det å henge ting på nye steder å gi elementer en ny plass gjør også at hjemmet blir litt mer levende. Forandring fryder! 

Skjenken, jeg tidligere hadde i stuen er blitt flyttet til spisestuen, noe som gir en mye større mening siden alt av glass og serviser oppbevares her. Nå har jeg også endelig fått en skjenk inn i rommet, perfekt til å sette store blomsteroppsatser på, eller store lysestaker. Det gir en god mulighet til å ha lavere gjenstander på bordet under middagene og ta igjen i store elementer på skjenken. Den er moderne men kan nå brukes på et litt klassisk vis.

Det var også utrolig godt å få inn bilder med litt farge på, til tider har jeg følt at spisestuen har vært et litt grått sted. 
Det er litt enklere møblement her nå, men ellers er det egentlig ikke de store forandringene her.

I morgen blir det endelig bestilt teppe og gardiner til rommet, noe som kommer til å gi en god varme her. Kronen på verket blir nok lampeskjermer til lysekronen. Jeg tror dette blir veldig stilig og spennende. 

Utgangspunktet er ihvertfall blitt bra, og jeg er fornøyd. Sjekk stylingen! Elsker “Boblen”-vasen og blomstene oppi! Jeg har også mikset og matchet de andre pyntegjenstandene for å få litt mer liv inn i de og at det ikke skal virke statisk 🙂

LES OGSÅ: Slik ble stua ny på 1-2-3
LES OGSÅ: Mine fem interiørmagasin-favoritter

LES OGSÅ: Spennende ny norsk designer
LES OGSÅ: Jonathan Adler vase, Endelig!
LES OGSÅ: Fem smarte tips til gangen
LES OGSÅ: Hjemme hos Finn Schøll
LES OGSÅ: Halvors Bakke 5 tips til å fornye rom
LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv

#osloliving #levvakkert #ommøblering #skattold #interiør #interiørinspirasjon #blogg #interiørblogg #inspirasjon #magnorglassverk #JonathanAdler #styling #dybde #lavbudsjett #forandringfryder #omminredning  #ommøbelering #kunst #iittala 

Slik ble stua ny på 1-2-3

Noen ganger trenger man et skikkelig løft og en stor forandring.

Jeg fulgte Halvor Bakke sine råd og ommøblering stod denne uka for tur. Jeg var urolig lei av stuen og slik møbleringen fungerte. De fleste av oss vet også at januar betyr at det ikke nødvendigvis er rom for de store budsjettene heller. I et tidligere innlegg skrev jeg om Halvor sine tips til enkel og billig forandring i et rom, og tenkte at har jeg først skrevet om det, så må jeg prøve det. 

Problemet til mange av oss når vi møblerer et rom, er at vi plasserer alt for mange ting inntil vegger og fyller ofte rommet litt for mye. Halvor sitt tips var å ta alle møblene ut av rommet og etter hvert putte et og et møbel inn igjen og møblere rundt det første møbelet du satte inn. Jeg rakk aldri å ta møblene ut. Når jeg først har en plan, ser jeg den for meg med en gang og har en god plan for hvordan dette skal fungere.  For meg var det viktig å få sofaen bort fra veggen, jeg følte at alle møblene bare stod plasser langs veggen og at vi ikke utnyttet rommet på en ordentlig måte. Dette er et ganske stort rom, som man ikke fikk noe spesiell følelse av var stort.

Sofaen sentrerte jeg under lampen i taket for å møblere midt ut fra rommet. Hele stuen har fått et annet preg. Jeg har byttet plass på noen malerier og møbler med spisestuen (som dere får se i et senere innlegg). Noen bilder fikk ny plass slik de fortjente. Nå popper de frem og vises på en helt ny måte. Skattholdet fikk plass bak sofaen, for å skape dybde i rommet.

Det er fortsatt mange ting jeg har lyst til å gjøre med rommet, som for eksempel å bytte ut stuebord og få inn et nytt tilpasset gulvteppe.

Dette var en god start. Det er mange grunner til å sentrere ting i et rom. For det første skaper det en hygge uten at det ser overmøblert ut. Det gir en klassisk og elegant følelse i tillegg. Dette er også en mye mer sosial måte å møblere på, man kan prate med alle rundt bordet selv om man sitter i lenestolen eller på puffen. Og ikke minst så var utrolig godt å få litt luft rundt møblene! Jeg er superfornøyd, det krever noen timers innsats og til gjengjeld er det kostnadsfritt. 

Jeg håper dere blir inspirerte og finner på noe gøy! 😉

LES OGSÅ: Mine fem interiørmagasin-favoritter

LES OGSÅ: Spennende ny norsk designer

LES OGSÅ: Jonathan Adler vase, Endelig!

LES OGSÅ:  Fem smarte tips til gangen

LES OGSÅ: Hjemme hos Finn Schøll

LES OGSÅ: Halvors Bakke 5 tips til å fornye rom

LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv

 

 

 

 

 

 


 

#osloliving #levvakkert #ommøblering #skattold #interiør #interiørinspirasjon #blogg #interiørblogg #inspirasjon #magnorglassverk #JonathanAdler #styling #dybde #Lavbudsjett #forandringfryder #omminredning 

Spennende ny norsk designer

Nå er det den tiden av året der vi begynner å rydde bort ting og kanskje kunne tenke oss noe litt nytt og fresht. Slik fungerer jeg for min egen del. Hvis du er slik og så følg med her.

Det er mange ting jeg beundrer og synes er gøy – og ikke minst velfortjent. En av de tingene jeg synes er veldig spennende og beundringsverdig er mennesker som klarer og tør å følge drømmen sin. Thea Jegerud er en ganske ny designer for Magnor glassverk. Jeg er imponert over tingene hun har designet, og tankene bak designet er utrolig spennende.

Tanken bak et design er nettopp det som ofte skiller på noe en finner i en billig til butikk til det man får kjøpt av de litt mer respekterte merkene. Jeg synes det er fantastisk når man kan bruke ting på forskjellige måter og gi et nytt uttrykk for forskjellige anledninger. Det er nettopp dette Thea klarer.

Thea har tidligere designet en fantastisk lykt for Magnor (bildet lengst ned), i en blanding av betong og glass. Den kan man selvfølgelig bruke  på flere måter. Denne ble designet mens hun tok bachelor produktdesign ved HIOA. Tanken bak designene til Thea er estetikk og funksjon. Noe jeg synes hun virkelig har fått til! 

Det er utrolig flott med kreative mennesker, som har nye tanker og lykkes å sette dem ut i livet. Når dere nå ser hennes nye fantastiske lysestake Torus er det bare å glede våren når den blir å finne i butikken. Formen er stilig, rund og myk.

Torus-lysestaken kommer i fargene “Burned orange”, “Golden Yellow” og “Salmon”. Det som i tillegg er helt nydelig er at man kan putte ting under lysestaken og at det da vil synes igjennom. Dette gir en enorm mulighet til å variere. Man kan velge å ha det helt enkelt eller pynte med blomster fra vaser å skape en helhet. Jeg ser for meg mange av Theas lysestaker utover et pyntet bord med lave, vakre blomster rundt. Dette tror jeg blir virkelig god stemning! Sjekk ut de fantastiske nye lysestakene!

Jeg heier på Thea for mange år fremover med nye og spennende nyheter! 🙂

 


Torus-lysestakene


Lykten “Snu”

 

#osloliving #levvakkert #Torus #snu #magnorglassverk #TheaJegerud #Farger #lykt #betong #interior #inspirasjon #vårnyheter #Magnor #

Vårens nyheter!

I dag igjen har jeg vært så heldig å få bli med på pressevisning av vårnyheter fra en rekke leverandører. Dette er noe jeg har sett frem til siden jeg fikk invitasjonen.

Det er utrolig gøy å komme hit å se hva som kommer denne våren av nyheter. Og igjen er det gøy å se at det kommer enda mer farger inn i interiør og dekketøyet. Det kan være litt som å gå på leting i noen virkelig gamle skap, og finne store skatter. Ikke minst er det utrolig mange fine og hyggelige mennesker å hilse på, med kreative nyheter og du får se mye av det de har jobbet med siden sist. 

Det var mange leverandører her og nyhetene kommer på rekke og rad. I dag viser jeg bare en liten smakebit av mye av det som var å se. Jeg kommer til å gå dypere inn i mye av dette i senere innlegg her på bloggen. Magnor glassverk, Eva solo, Wedgewood, Aida, Le Creuset og ikke minst Raw er noen av de som var representert på vårslippet i dag. Noen av nyhetene er veldig spennende og andre er klassiske med en ny vri.

Alle presenterte spennende nyheter. Noen av produktene har fått nye farger og nye former, dette blir kjempespennende!

Her kommer noe inspirasjons bilder fra en topp dag! Gled dere til de fine nyhetene kommer i butikken 🙂

#osloliving #levvakkert #blogg #interior #glass #love #magnorglassverk #finnschjøll #Halvorbakke #evasolo #aida #lecruise #wedgwood #raw #nyheter #inspo #inspirasjon #interiorinspirasjon #interiorinspo #design 

Fem smarte tips til gangen

Noe av det beste jeg vet er når venner trenger litt hjelp, om det er til det ene eller andre. Denne gangen var det en god venninne som hadde litt “kaos” i gangen. Hun skal riktig nok bli litt unnskyldt av at hun flyttet inn for ikke så lenge siden og jobbet med å finne en god løsning på gangen. Det å finne en god løsning på akkurat dette rommet er ikke nødvendigvis veldig lett. 

En gang eller entree som det kan kalles er et rom med ufattelig mange behov, man har som regel et behov for mye lagringsplass og oppbevaring. I tillegg er det dette rommet som representerer resten av huset eller leiligheten. Det er nettopp her førsteinntrykket skapes av hvordan vi er som person og hvordan resten ser ut. Dette har jeg snakket litt om før, hvordan interiøret representerer de menneskene som lever her. Mange nybygg og gamle steder for den slags skyld kan ha mange dumme og vanskelige løsninger på en entre, ikke nødvendigvis lette å møblere. 

Hvis jeg skal gi et råd om hvordan man burde innrede en entre vil jeg foreslå å lage en liste over hva som er viktig for deg/dere før dere kikker på noe som helst annet. Prioriter og tenk deg godt igjennom, det er ikke sikkert man får dekket alle behovene.

Min fem tips:

*Oppbevaring (skap, fin komode det er viktig å holde orden i et lite rom)

*et sted man kan sitte (kjekt for enkelte gjester når sko skal på)

*plass til at gjester får hengt fra seg og ikke må legge alt på gulvet

*Et speil, konsollbord for å skape en hyggelig stemning.

*velg farger og detaljer som står i stil til resten av rommene, Innred det som et rom som skal brukes og kan ønskes velkommen i. 

Venninnen vår sin gang ble veldig stilig, selv om ikke alle løsningene er helt på plass enda går det fint an å leve slik. Det er hyggelig for gjester å bli tatt imot her og vaser og ikke minst lykter fra Magnor glassverk ble utrolig kult til skattholdet i retro stil (de passer til det meste). Dekorasjoner i en gang kan også sirkulere litt slik som man gjør i andre rom. Her er det samme farge som i stue og kjøkken, det skaper en fin helhet. 

Sjekk ut bildene! 🙂


 

Slik så gangen ut før vi satte igang: 

#osloliving #nøtterøy #FinnShøll #levvakert #inspirasjon #farger #levmedfarger #interiør #interiørisnpirasjon #gammeltognytt #grønterskjønt #Finnschøllsblomster #blomster #kunstogkultur #kombiner #magnorglassverk 

Hjemme hos Finn Schøll

Som mange sikkert husker var jeg for ikke så lenge siden hjemme hos selveste Finn Schøll. Jeg skrev da et innlegg om hvordan plantetrenden ser ut til å bli. Jeg klarte ikke å dy meg, jeg måtte lage et innlegg om interiøret også. Det er et sprekt interiør av både farger, stilarter, arvet, gammelt og helt moderne elementer. 

Jeg blir imponert når jeg ser hjem der mennesker klarer å få til denne kombinasjonen. Mange av oss kan være litt redde for å bruke for mye farger og er vi virkelig gale slår vi oss fort på en blå tone og er ganske fornøyd med oss selv (snakker på vegne av meg selv). Jeg synes kombinasjonen av farger i dette hjemmet er helt nydelig og det gir virkelig liv. Så mye farger og allikevel er det orden og et slags system. Jeg spurte Finn om hvordan han tenkte for å få til denne kombinasjonen. Grunnfargen kan være ganske nøytral, mørk eller lys. Det som gir resultatet er som regel hvordan du styler og hvor mye farger du tør å slippe inn i gjenstander. Det som jeg selv la merke til at var at ting var gruppert, noe som skaper en ro og en fin helhet. Det var lekre stilleben på forskjellige bord og hyller, det som gjorde de så estetisk vakre var at det var et helhetlig tema for hver installasjon. 

Inspirasjonen jeg fikk hjemme hos Finn var virkelig å kombinere det man har, sett stolt frem arvegods i kombinasjon med nye malerier og annet porselen. Bruk elementer som har en historie for deg selv eller for hele familien. Jeg forelsket meg selvfølgelig fullstendig i lampene som hang i entreen. De var utrolig vakre og så forseggjorte til de grader. Når man ser slike lamper står de ofte i en kombinasjon med et gammelt speil i gull og tilhørende bord. Gamle sett kan ha blitt delt opp gjennom tidene og så utrolig stilig å henge noe så nytt som et Montana møbel under slike lamper. 

Det er fantastisk å se mennesker som klarer å kombinere gammelt og nytt sammen på en slik måte som her. Inspirasjonen kommer strømmende innover og jeg håper andre også blir inspirert, både til å bruke farger og ikke minst kombinere nytt og gammelt. Når man skal bruke farger trenger man ikke nødvendigvis å starte med oransje, men man kan starte med en litt dypere farge og jobbe seg videre. 

Dette er et virkelig levende hjem og friske blomster i boblen vase i nydelige farger overalt. Sjekk bildene å bli inspirert du å! Og ikke minst en stor takk til Finn Schøll og hans samboer som åpnet opp hjemmet sitt og lot oss andre få mye inspirasjon 🙂 

LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge
LES OGSÅ: Finn Schjølls Oase
LES OGSÅ: Hvordan få et nytt kjøkken for kr 2500,-
LES OGSÅ: Halvors Bakke 5 tips til å fornye rom

FØLG MEG PÅ FACEBOOK HER
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER

#osloliving #nøtterøy #FinnShøll #levvakert #inspirasjon #farger #levmedfarger #interiør #interiørisnpirasjon #gammeltognytt #grønterskjønt #Finnschøllsblomster #blomster #kunstogkultur #kombiner #magnorglassverk 

Jonathan Adler vase, endelig!

Backe grensen, en fantastisk butikk som har mange elegante ting å velge mellom. Her er det bare fine ting alt fra kjente merkevarer til eksklusive ting som man ikke finner så mange andre steder. Her kan veldig mange serviser bestilles opp hvis det er vanskelig å finne de andre steder og ikke minst er servicemedarbeiderne her super hyggelige og hjelpsomme. Jeg går ofte innom denne butikken for å dagdrømme litt, man kan jo ønske seg ting selvom man ikke nødvendigvis trenger det. 

Vi var innom denne butikken forrige uke i forbindelse med ønsker til bryllupet. Jeg fant noe jeg har ønsket meg veldig lenge, nemlig en Jonathan Adler vase. Dette er selvfølgelig noe man kan få tak i flere steder, vrien her var nemlig at den var til halv pris! Når man ser etter denne type produkter kan det lønne seg å følge litt med, det kan sees på som en invistering. 

Jeg elsker denne vasen og har lenge fulgt Jonathan Adler på instagram, men også vært i flere av butikkene hans i USA. Produktene hans er ofte klassiske på en leken måte og de bærer med seg masse glam, men de kan også brukes i det daglige i motsetning til mange pynteting. Jeg liker ting med en funksjon. Adler er kjent for både messing, gull og mye velur. Dette er utrolig lekent og gøy og ment for å bringe inn glede i hverdagen. Det kan være mye mønster å farge på stoffene og møblene, men alt er balansert og fremstilt på en veldig elegant måte. Mange kjenner sikkert til vasen som består bare av kvinnebryster eller de ikoniske banan skulpturene. 

Min samboer måtte bære meg nesten gråtende ut av butikken forrige torsdag fordi vi skulle være litt fornuftige å spare penger, nesten som et barn i en leketøysbutikk. I går på min bursdag var jeg allikevel så heldig å våkne opp med denne vasen på sengekanten, for en bursdagsgave! Vi har et hjem som er veldig klassisk på mange måter og jeg har lenge drømt om et litt morsomt element som denne til å ha midt på bordet, eller et annet fint sted. Denne vasen for ingen fast plass for øyblikket, den skal flyttes rundt og prøves her og der. Kanskje blir den også mer som en skulptur enn vase, hvem vet?

Jeg anbefaler å stikke innom å sjekke salget her, dere kan få mye fint. Nettsidene blir fikset opp for øyblikket, men det er informasjon om flere av butikkene her https://www.backeigrensen.no Dette er ikke et betalt innlegg, men en varm anbefaling til de av dere som ønsker seg det lille ekstra 😉

LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet

LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge

LES OGSÅ: Finn Schjølls Oase

LES OGSÅ: Hvordan få et nytt kjøkken for kr 2500,-

LES OGSÅ: Halvors Bakke 5 tips til å fornye rom

FØLG MEG PÅ FACEBOOK HER
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER


 

#osloliving #levvakkert #JonathanAdler #vase #morsomtogpraktisk #Backegrensen #backe #interior #interiordesign #interiosinspiration 
 

Hjemme i Finn Schjølls oase

Vi er mange som liker blomster, bruker gjerne mye penger på det og ikke minst setter vi stor pris på det. Jeg gjør det hele tiden og synes det er en veldig hyggelig lørdagssyssel å kikke på blomster. Blomster passer til alle anledninger, hverdag som fest. Et helt rom kan skifte uttrykk med nye blomster og andre planter. 

Jeg har vært så heldig å få lov til å komme hjem til selveste Finn Schjøll på Nøtterøy – Norges blomster konge! Han er en person full av kunnskap, kreativitet og innsyn i hva som kommer nå.  Dette var et veldig hyggelig og inspirerende besøk. Vi ble møtt i døren med eplekake og kaffe servert på det fineste servise. Det var planter overalt, i forskjellige krukker og keramikk og en veldig spennende fargepalett. Her er det historie, planter og blomster i hver krok og vinduskarm. Kjempesjarmerende og orden i alt, noe mange av oss andre bare kunne drømt om. Jeg ble inspirert til de grader, dette var en ren oase!

Jeg hadde selvfølgelig et spørsmål å stille, som jeg tenkte også dere lesere lurer på. Svaret overrasket litt, og det ble veldig gøy!

Det jeg lurte på var hva Finn selv mener blir trenden i år innenfor plantenes verden? 

På samme vis som det nå er veldig “in” å lage med mat fra bunn av og bruke kortreiste produkter, så er det innen flora trendy å plante ting selv. Finn forteller at nå er det mye fokus på å gro ting selv og ikke minst å ta godt var på plantene selv. Han oppfordrer meg og andre til å lage seg DIY-prosjekter i form av planter. Dette er jo kjempegøy!

Med avleggere fra venner, naboer eller familie, kan du plante de selv og følge de på veien til store frodige planter.  Jeg tror det kan bli gøy å finne glede i å ta vare på en plante på denne måten. Det er en godt tilskudd til plantene mange av oss nå kjøper. De er som regel dyrket fram i store plantasjer og reiser langt for å komme hit til oss.

Mitt neste spørsmål måtte bli; hva slags planter er det vi kommer til å ha denne sesongen?

Finn mener sukulentene er kommet for å bli. Disse er i følge Finn veldig enkle å plante selv. Bare stikk ett blad ned i jorden og gi det lite vann. Etter en stund kommer det en liten plante opp av jorden ved siden av avleggeren, og dette er starten på en ny blomst. Disse er morsomme å sette i en liten potte, og kan for eksempel gis bort i vertsgaver.. 

Eføy gjør også inntog igjen, litt frodige grønne planter som lever sitt eget liv. La de henge fritt, de trenger ikke å klatre rundt pinner og ståltråd. Det organiske er in! 

En annen plante som kommer tilbake er Dronning Ingerid plante. Denne hadde alltid bestemoren min i hagen, den er også veldig enkel å lage avleggere på. Plukk av en gren og ta av noen blader, sett den i jorden og så skal den også slå røtter. Jeg gleder meg til å prøve!

Det siste alle bør huske på, selv de som kanskje ikke er så interessert i interiør og stil; Ikke bruk plastpotter, kjøp heller en billig terracotta og la den bli preget av alderen.

Finn minner oss alle på om at vi må huske å gjødsle plantene i februar/mars!

Nyt bildene og bli med inn i Finn Schöll sitt planteparadis 

Takk for at jeg fikk komme på besøk! 😉


I dette rommet overvintrer plantene som Finn setter ut i hagen til våren. 


Rundt omkring i huset er det mye sukulenter i potter av ulik størrelse og stil.


Drivhuset i hagen har fått sin egen lysekrone. Her har Finn enda flere planer stående gjennom vinteren.

 

 

Inspirasjon, planlegging og handling!

 

Nå er jeg i gang igjen, jeg blir fort inspirert. Når jeg skriver for dere om hvordan man kan gjøre om på ting på en billig og effektiv måte så blir jeg selvsagt inspirert selv også. Tankene ruller å går over alt jeg har lyst til å gjøre. Noe av det jeg synes er vanskelig er når jeg skal velge stil hjemme hos meg selv, jeg har lyst på alt og skifter lett inspirasjon. Når jeg skal hjelpe andre med valg av interiør er det mye lettere å få til en helhetlig plan over interiøret. Det er enklere å gå for en stil når man skal hjelpe andre enn når man skal velge hjemme hos seg selv. 

Jeg synes spisestuen min er fantastisk, litt kald og litt lite liv selv om det er fullt av ting og elementer med mye minner og historie. Etter en høytidsfeiring som jul har jeg bestemt meg for å ikke slå sammen bordet igjen. Bordet kan bli så lite som en og en halv meter i diameter, men det er utrolig godt å kunne ha et stort bord i rommet. For meg er det viktig å kunne bruke alle rommene, etterhvert oppdaget jeg at spisestuen ikke ble brukt så mye. Det kan fort bli et rom man går igjennom. Langt bord er praktisk, man kan sitte å jobbe der, male og sy. Man kan gjøre alt der, så nå vil jeg få litt liv inn her igjen og bruke rommet på en ny måte.

Med så mange gamle ting i et rom synes jeg det er lett å ende opp med et bestemorspreg, dette må selvsagt gjøres noe med. Jeg prøver å finne ny farge til veggene, jeg vil også ha et gedigent teppe som dekker under hele spisebordet og stolene. Når man skal velge teppe så synes jeg personlig det blir mer elegant med store tepper som man kan sentrere møbler oppå, det er fort gjort å velge for små tepper. Og det skal ikke være hvitt! Gardiner står også på listen, jeg lengter etter litt varme og lunhet rundt bordet, jeg kikker på stoff og prøver å finne ut av det. Det som blir det viktigste nå er å få en helhet på interiøret og fargene. 

Helhet og et litt mer spenstig fargevalg er det jeg sikter etter i dette rommet. Jeg kunne godt tenkt meg en litt moderne lampe i taket, men må se an økonomien. Rommet skal ihvertfall ryddes slik Halvor Bakke sa, kanskje noe nytt kommer inn og noe annet må lagres litt. Jeg er veldig spent på å se om jeg kan få til å finne litt kule farger å få til en balanse mellom nytt og gammelt.

Imens skal jeg nyte siste rest av blomster og lys etter nyttår som jeg har stylet med på en litt mer hverdagslig måte og det er godt etter mange pyntede bord. Sjekk bildene videre og har dere blomster igjen så sett de i gruppe og bruk de litt til 😉

LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge

LES OGSÅ: Hvordan få et nytt kjøkken for kr 2500,-

LES OGSÅ: Halvors Bakke 5 tips til å fornye rom

FØLG MEG PÅ FACEBOOK HER
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER
LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet
LES OGSÅ: Slik gjemmer du de stygge fjernkontrollene
LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua

LES OGSÅ: 10 tips til valg av garderobeløsning
LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge


 

 

 

#osloliving #levvakkert #oppussing #styling #ominredning #gustaviansk #merliv #helhet #gruppering #gardin #teppe #stil #finndinstil #love #elskerinteriør

Halvor Bakkes 5 tips til å fornye rom

Nå som jeg først er i gang med fornyelser, noe jeg tenker mange er, så må jeg dele noen gode råd jeg fikk nylig. Dette er ikke mine tips, men stiller meg selvfølgelig bak dem, og tenker å gjøre akkurat det samme selv.

FÅ MINE OPPDATERINGER PÅ FACEBOOK
FÅ MINE INSPIRASJONSBILDER PÅ INSTAGRAM

Her er Halvor Bakkes fem tips til hvordan man kan fornye et rom – uten at det koster skjorta. Dette er enkle fine tips som de fleste kan benytte seg av. 

  • Det første tipset Halvor kommer med er et ganske enkelt men effektfullt råd. Pass på at det er plass til møblene i rommet og pass på at det er nok “luft” rundt. Man trenger ikke å stappe en stue full av møbler. Rommet føles lettere og mer velmøbelert om det er luft rundt lenestolen, og sofaen ikke står klint inntil veggen.

  • Tenk på fargene når du skal velge gardiner, puter, tepper eller om du har tenkt til å investere i en ny sofa. Det kan være lurt å bruke like toner i fargevalget, dette skaper ro og gir harmoni.

  • ​Har du lyst på en drastisk forandring uten å bruke for mye penger, så vil et strøk maling gir stor effekt. Da kan det også være lurt å tenke farge i forhold til rommet og hva slags stil man liker. Prøv å finne toner som går godt overens til møbler. Og husk på å være nøye med forarbeid som maskering, slik at det ser velgjort ut.

  • Det tipset jeg falt mest for er noe som gjør at man egentlig nødvendigvis ikke må kjøpe noe som helst; Ommøbler! Ta alle tingene ut av rommet og begynn med å sette inn igjen en og en ting om gangen. Hvis det fortsatt er noen ting igjen, når du føler deg ferdig, så gi det en pause for den følelsen stemmer helt sikkert. Det gir rom for forandring senere, å kunne ta frem de tingene man ikke fant ny plass til. Alt behøver ikke å stå fremme hele tiden.

  • Hvis du er ute etter bare et litt annet preg, så tenk på sesongvarer. Bytt ut gardiner puter og tepper med årstidene. Bruk sommerblomster om sommeren og høstblomster om høsten. Varier litt på vaser og lysholdere. Bruk gjerne sesongvarer litt i forkant av årstiden. Løkblomster kan man for eksempel begynne med ganske tidlig selv om det er mørkt og kaldt ute. Det gir rom for glede og forventning. 

LES OGSÅ: Hjemme hos Halvor Bakke i Trae

Dette er fem fine tips syntes jeg, og jeg håper andre kan bli inspirert og selvfølgelig en stor takk til Halvor Bakke, genialt!

LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge
LES OGSÅ:
Et lurt triks til kjøkkenet
LES OGSÅ: Slik gjemmer du de stygge fjernkontrollene
LES OGSÅ: Slik fikk jeg Oslo inn i stua

LES OGSÅ: 10 tips til valg av garderobeløsning
LES OGSÅ: Mine tips til styling av soverom for salg
LES OGSÅ: Slik gjemmer du de stygge fjernkontrollene

#halvorbakke #osloliving #trae #bohus #femtips #forandring #interiørforandring #oppussing #interiør #styling #interiørstyling #fornyelse #levvakkert #stil #interiørstil #blogg