Stylet venners leilighet til salgs

Så var vinterferien over, for de som har hatt det og hverdagen er tilbake til det normale. Personlig skulle jeg gjerne ha tilbrakt ferien på en fantastisk hytte med snødekte fjell og daler. Det virker som det ultimate sted å samle opp ny energi. Livet er en gang sånn at noen må jobbe, mens andre har ferie. Og denne gangen var det min tur, ikke har jeg hytte heller forresten. Til gjengjeld tok jeg vinterferie fra bloggen. Nå er som sagt hverdagen tilbake, og godt er det. 

Nå hører det med til historien at jeg ikke tok det helt med ro utenom jobb forrige uke. Det hadde blitt kjedelig.

Noen av våre beste venner skal selge leiligheten sin og trengte dermed litt hjelp til litt ekstra styling. For det første er det alltid hyggelig at noen vil ha hjelp til styling av meg og for det andre har de et veldig fint utgangspunkt. Det er helt utrolig å se hvor mye noen puter, litt lys og annet småstæsj kan gjøre. Fargene på putene er hentet opp fra bildene på veggene, for å skape en større helhetsfølelse. Med mye moderne synes jeg og det kan gi litt ekstra karakter å plassere inn et par gamle sølvlysestaker eller noe lignende. Det er selvfølgelig lurt å ta bort overflødige elementer, som ikke har noe nytte. Det er også viktig å tenke over at bildene skal se eksklusive og pene ut. Soverommene fikk hotellfølelse med en hel haug med puter og pledd!

Bare å sjekke bildene å se selv 🙂

Og vil du se hele boligannonsen, finner du den her.

LES OGSÅ: Jonathan Adler vase, Endelig!

LES OGSÅ: Fem smarte tips til gangen

LES OGSÅ: Hjemme hos Finn Schøll

LES OGSÅ: Halvors Bakke 5 tips til å fornye rom

LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv


 


 

Islandsk festkake!

Det er snart helg (endelig). Man kan selvfølgelig pusse opp, ordne noen møbler eller ommøblere hvis man har lyst i helgen. Jeg fikk en telefon fra min mor at hun skulle bake denne kaken, som kanskje er en av yndelingskakene mine. Da var det bare å sette i gang å bake den selv å. Med tanke på at det var valentines dag tirsdagen som var tenker jeg at det også kan være hyggelig å bake en kake. Når man baker en kake så er det litt lettere å inkludere flere mennesker på en gang. Personlig har jeg ikke veldig sansen for valentine, det er jo mye hyggeligere å inkludere flere folk. Denne kaken må du hvertfall be inn gjester til for du klarer ikke å spise hele alene! Det er jo også veldig hyggelig å Be gjester på besøk, skape litt liv og godstemning. For dere som liker litt gode konfektkaker er denne midt i blinken 😉

Slik gjør du:

Islandsk festkake

Marengs: 3eggehviter, 180gr brunt sukker (piskes godt). fordel marengsen godt og strø på salte pianøtter og kokesjokolade i biter før steking. Stekes i 60min på 150 grader.

Kakebunn: 3 eggeplommer, et egg og 80gram sukker, piskes til eggedosis. vend inn to spiseskjeer hvetemel og 1 teskje bakepulver i eggedosisen (forsiktig) fordel godt utover kakeform og stek  i 10-15min på 180grader. 

Krem: smelt 100 gram kokesjokolade og rør sammen med 2 eggeplommer, 100gram melis og 70gram mykt smør.

Du kan også ha et lag med pisket krem imellom hvis du vil, jeg droppet det.

Slik monterer du kaken:

1Kakebunn

2krem

3Eventuelt pisket kremfløte

4Marengs

Pynt gjerne med ekstra sjokolade hvis du vil.

Dette er en kake som imponerer og smaker utrolig godt! og det er jo litt gøy å imponere og 😉

#osloliving #kake #bakeblogg #levvakkert #islandskfestkake #gjester #nytlivet #søttogsalt #gjørnoeforandre

Ny stil med tingene du allerede har

 

Forandring fryder, når man lever midt oppi noe så forandrer også behovet seg fra tid til annen. Mange lever i mange år i en leilighet eller et hus. Kanskje fargene føles litt utdatert eller den lekre telefonbenken i furu ikke er fullt så lekker lenger. Kanskje barna er blitt store og at man ikke trenger samme type lagringsplass som tidligere. Det kan være mange som kjenner seg igjen i dette. 

Det er et par ting som jeg håper lyser litt igjennom det jeg skriver. En av de tingene jeg synes er viktig er at et hjem skal være levende. Det skal være rom for litt forandring, ta en lampe fra et annet sted og sette det sammen med noe annet et annet sted. Tingene i et hjem trenger ikke nødvendigvis ha fast plass, man må jo selv vurdere hvor lett det er å flytte rundt på ting. En taklampe er det litt lettere å la være der den er enn andre ting for eksempel. Gi gjerne et bilde, bordlamper og puter en ny plass, det forandrer mye.

Personlig liker jeg å kjøpe litt forskjellige stiler når jeg skal ha nye ting, at ikke alle lampene er helt like eller nødvendigvis i samme stil. Det samme gjelder når jeg pusser opp møbler. Det er mye lettere å skape forandring når man har litt forskjellig å velge mellom av ting. Dette er essensielt for meg, jeg er nok litt over gjennomsnittet glad i få litt forandring. Dette er også en av de tingene som gjør at jeg elsker hjemmet mitt og virkelig koser meg her.

Dere så kanskje blogginlegget om bordene jeg pusset opp, nå har et av de fått ny plass i gangen. Jeg klinte til med å flytte PH lampen ut hit og en ny sukulent i en marmorpotte. Det ble stilrent og helt annerledes enn tidligere. Stilrent er nok heller ikke min sterkeste side så jeg måtte få opp forlovelsebildene av Kronprinsesse Märtha og Kronprins Olav i gamle gull rammer på veggen. En rokokko stol mistet plassen sin til fordel for en enklere sement blokk.

Det er ikke så mye som skal til, men det er ganske spennende og stilig å gi tingene sine en ny plass en gang iblandt. Man ender ofte opp med å bli enda mer glad i disse tingene, de tingene man ikke blir mer glad i kan man vurdere om man trenger i det hele tatt. 

Endelig føler jeg gangen henger litt mer sammen med resten av leiligheten (noe som jeg synes er utrolig viktig) og helt ny med ting som var plukket litt her og der. 

 

 

 

 

 

 


#osloliving #forandringfryder #sukulent #phlampe #kongelig #miksogmatch #levvakkert #hjemsomlever #forandring #interior #DIY #love #maling #jotun #nyttogbrukt #skjønnforening #tilpasshjemmet #ingenskamogsnu #interiorinspiration #interiør #inspirasjon #bruktingpånytt
 

Mine tips til maling av møbler

Ting blir ikke morsommere enn hva man gjør det til selv. Derfor gikk jeg å kjøpte en liter med maling. Dette ble en flott aktivitetfor meg gjennom hele helgen. Jeg må riktignok passe meg litt, for jeg kjenner jeg ligner litt på min mor som går rundt å ser om det er noe mer man kan male. Det kan fort jo bli for mye.

Jeg har vært litt lei av alle de lyse vakre tonene i det siste, og har tenkt meg noe litt mer edgy. Personlig tenker jeg at det er mye man kan gjøre med det man har, man må ikke alltid gå ut å kjøpe noe nytt. Dette har jeg skrevet om mange ganger før, og jeg står like helhjertet for det enda. Bruk det du har.

Konsollbordet fra gangen fikk en overhaling, det samme gjorde to gamle nattbord og noe annet småtteri. 

Disse møblene har vært malt i lyse gråtoner tidligere, som dere sikkert har sett på forskjellige bilder. Den nye fargen jeg bruker er “Sophisticated Blue” fra Jotun Lady.

Jeg synes denne fargen gir møblene mer liv, og det blir større kontraster . Jeg synes også at former og annet detaljer kommer veldig til rette. Personlig er jeg veldig glad i mørke møbler. Det gir en dyp og elegant følelse.

Jeg har på bildene prøvd å vise hvordan en oransje vase eller friske tulipaner reagerer på mørke farger. Fargene stikker seg ut på en helt ny måte. Når man skal bestemme seg for en stil hjemme er det viktig  å tenke på om man liker at ting går litt i ett og holder seg rolig, eller om man vil ha litt kontraster og skape en større spenning i rommene. 

Når man skal velge farger på vegger og møbler så synes jeg det er viktig å tenke helhetlig og selv om jeg liker kontraster er det veldig smart å velge farger med litt brekninger. Det er viktig å ikke tenke sort/hvitt i en klassisk forståelse. Det kan fort bli bråkete og litt sirkus hvis man ikke er virkelig god til å kombinere i riktige mengder. Tenk heller en farge å lag kontrast ved å bruke nyanser fra hver side av skalaen. 

Det er et par ting som er viktig å huske på hvis man skal begynne å male og pusse opp møbler:

  • Det jeg er mest opptatt av er å ikke ødelegge gamle møbler. Man burde ikke male fine gamle tremøbler fra begynnelsen av 1900 tallet for at de skal bli lyse å fine, men det finnes unntak. Nattbordene jeg har malt her er riktignok gamle, men de var ødelagte da jeg kjøpte dem. Dørene måtte skiftes ut og de hadde allerede blitt malt før, noe som er synd for de var i flammebjørk.
  • Det er en stor forskjell på masseproduserte stilmøbler fra 60- og 80-tallet og en gammel rokokko-kommode. Masseproduserte møbler er bare å male å være kreative med, for de har ikke stor verdi og kommer heller ikke til å få det, men sjekk dette godt ut før det blir gjort.
  • En annen viktig ting når man skal pusse opp møbler, er å gjøre det ordentlig. Bruk maskeringsteip og for Guds skyld skru av knotter og hengsler før du begynne rå male. Dette er lite jobb og gir et mye bedre helhetsinntrykk når du er ferdig.
  • Sist men ikke minst sett av god tid å kos deg med opggaven. 

Sjekk flere bilader lenger ned på siden. 🙂

Slik å nattbordet ut før jeg ga det et nytt strøk malig:

Slik ser “Sophisticated Blue” fra Jotun Lady ut i dagslys. 

 

 


 

#osloliving #levvakkert #blogg #oppussing #bruktfunn #secondhand #love #interior #interiorinspiration #inspirasjon #tips #interiorstyling #hvordanvelgefarge #jotun #lady #sophisticatedblue #blått #magnorglassverk #kontrast #boblen #halvorbakke #skyline 

Det går mot lysere tider

Denne helgen har gått med til mye planlegging av både jobbrelaterte ting og mer av den private sfæren. Alt fra å hjelpe venner med innredning av nye hus til å planlegge oppussing av spisestuen, det er ufattelig gøy å hjelpe mennesker med å finne stiler de liker og ikke minst å kombinere forskjellige ting. Jeg elsker når jeg klarer å pusje folk litt utenfor sine komfortsoner. Det er så spennende, gøy og ikke minst morsomt når man skal hjelpe andre. Jeg føler meg så selvsikker å trygg på de valgene jeg tar, og det meste faller i god jord. Til gjengjeld måtte jeg ha hjelp når jeg skulle bestemme nye farger og stoffer til vår egen spisestue, det er rart hvor mye vanskeligere det er når man skal gjøre noe hjemme og leve med det. Alt blir veldig spennende og ikke minst er det utrolig gøy å samarbeide med andre å “kaste” litt ball til hverandre. 

Det litt mer private som jeg styrer med er å planlegge bryllup, alt fra salmer til borddekorasjoner. Dette er noe jeg gleder meg veldig til, planleggingen her er litt vanskeligere enn hva jeg hadde trodd. Poenget er at jeg har gått litt i arkivene mine for å finne inspirasjon til blomster og annen dekor. Da kom altså disse bildene opp og jeg kjente på en lengsel etter sommer, friske blomster og st.hansaften. Dette er ikke lenge til og som jeg gleder meg. Tenk når man kan gå ut å lukte på syrinen plukke fine store buketter å ha på bordet, hvite linduker og samles til lange lyse kvelder med reker og hvitvin. Vi har mye godt i møtet og mye inspirasjon og fine minner som skal skapes. Jeg elsker kombinasjonen av de gamle servisene etter besteforeldre i kombinasjon med Alba glass og lyslykter fra Magnor glassverk. Jeg kan ikke vente på å dekke flere slike bord fremover. Så gjenstår det bare å se om vi får til noe fint som borddekorasjoner til bryllupet! Nyt de sommerglade bildene nedover 🙂

#osloliving #lyseretider #magnorglassverk #halvorbakke #alba #blomster #buketter #bryllup #sommer #finnschjøll #boblen #griplivet #borddekorasjon #wedding