Dekorasjoner til bryllup

Nå har jeg drevet med en veldig hyggelig syssel; å arrangere blomster er bestandig hyggelig. Det kan gjøres på mange måter og kreativiteten er vel egentlig det eneste som setter en stopper. Friske blomster er hyggelig, noen vaser her og der med fine blomster i alle slags farger. Denne gangen har jeg testet ut hva slags dekorasjoner vi skal ha til bryllupet. 

Blomster kan bli dyrt når du skal ha dem i store kvantum, spesielt buketter. Akkurat til bryllup er det er relativt vanlig å bestille gjennom en blomsterforhandler. Det tenkte vi også ,og de gjør nok en bedre jobb enn hva jeg kanskje klarer. Llikevel har jeg veldig lyst til å prøve selv. Å arrangere blomster er en morsom og hyggelig kreativ aktivitet (så får vi se om det blir bra).

Jeg har tatt utgangspunkt i fargene vi har valgt til bryllupet som er gull, blått og hvitt. Jeg ville ha noe som var klassisk, sommerlig og estetisk vakkert. Hvite roser falt veldig naturlig inn, de er vakre og klassiske. Akkurat i borddekorasjonene har jeg tenkt meg å holde det litt enkelt; gull og hvitt. Når man skal ha så mange borddekorasjoner som til et bryllup, tenkte jeg at det er fint å finne noe som også “fyller” litt. Jeg liker at det ser litt mye ut. Derfor har jeg vært ute og kuttet ned hekken til en venninne, og begynt å spraye kvistene i gull. Jeg tror dette kan bli stilig og det er en fin måte å få mange fine vaser med blomster.

Bildene dere ser her er bare tester på hvordan det kan gjøres. Rosene kjøpte jeg veldig billig, de var egentlig avblomstret og pinnene som er sprayet er også bare funnet på bakken. Det er gøy å teste litt ut og se på forskjellige muligheter.

Jeg klarer ikke helt å bestemme om vi skal ha høye eller små lave buketter rundt omkring, vi får se. Fargene synes jeg likevel gir et harmonisk uttrykk og jeg tror dette blir fint på et bord med masse av lys ute ved vannkanten.

Hva synes du? 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #bryllup #roser #borddekorasjon #dekorasjon #blogg #finnhadeland #vaser #kvister #DIY #mangemuligheter #krystall #klassisk #pyntettilfest #bryllupsfest #hviteroser #flowers #grønterskjønt 

Nytt liv til gammel skjerm

 

 

Detaljer. Detaljer i interiøret betyr veldig mye, bakdelen er at det kan være dyrt. Lamper og lampeskjermer er ikke det billigste nødvendigvis. Allikevel betyr belysning veldig mye og jeg synes det ofte setter stemningen og det er et av de elementene som setter litt standard. 

I tidligere innlegg viste jeg dere eksempler på hvordan man kan bruke de nydelige porselenslampene fra 80 og 90 tallet på nytt. Mange av disse er ganske store og kan ha ganske stilige former, som ikke er langt fra nåtidens former og idealer. Jeg sprayet min i gull og kjøpte en sort lampeskjerm til. Disse lampene får du kjøpt for rundt 150kr, så et billig alternativ. 

Jeg ble aldri helt fornøyd med lampeskjermen som jeg kjøpte til, den ble rett og slett ikke spennende nok til formene på lampen. For her kommer kriterie nummer to når man skal innrede. Former må passe sammen på en eller annen måte. Enten kan de gjenspeile hverandre eller utfordre hverandre, dette kommer an på din stil. 

Nå ville tilfeldighetene til at jeg gikk forbi en konteiner ute i gaten og fant en relativt slitt oransje lampeskjerm. Den var ikke fin, men formen var akkurat perfekt og det var størrelsen og. Jeg tok den med hjem og hadde litt gullspray på lager. Nå har lampen og skjermen fått samme farge, teksturen er forskjellige og det gjorde det bare spennende. Lampen fikk et veldig bra helhetsuttrykk. Formene og fargen ble utrolig stilige sammen, og det aller beste er at dette ble veldig billig. 

Så kjøp spraybokser og gi gamle skjermer et nytt uttrykk. Skjermer blir nesten gitt bort på bruktbutikker og loppemarkeder. Skjermen jeg har brukt er av hard plast, trukket med stoff. Slike ting er kanskje greit å være litt oppmerksom på, rene stoffskjermer har jeg ikke prøvd enda. 

Sjekk bildene, lampen fikk et nytt liv 😉


 


 

FÅ MINE OPPDATERINGER PÅ FACEBOOK
FÅ MINE INSPIRASJONSBILDER PÅ INSTAGRAM

LES OGSÅ:Islandskefestkake

LES OGSÅ:Roser med en tvist

LES OGSÅ:Franske makroner som kakebord


Tydelig strukturforskjell, da funker samme farge godt på både lampen og skjerm. 


Samme lampe med sort skjerm.

Gammel farge på skjerm

#osloliving #fornyelse #levvakkert #former #forandringfryder #blogg #sprayboks #altkansprayes #gjenbrukern #Fretex #brukdetduhar #interior #DIY #gjørdetselv #lyssetting #formogfarge #interiørinspirasjon #inspirasjon #inspiration #sparpenger

Franske makroner som kakebord!

Dagene går i et, mye å gjøre akkurat sånn som de fleste andre. Vi skal gifte oss 4. juni. Mye av vår tid går med til planlegging av dette. Mye av planleggingen går selvfølgelig på detaljer og hvordan festen og vielsen skal være. Et punkt som har tatt mer tid en det jeg hadde trodd var det økonomiske rundt det. Man kan kjøpe seg ut av det meste, men i kjent stil så synes jeg det er litt gøy å prøve å gjøre ting selv. Dette kan man spare mye penger på. 

Vi har gjester som kommer fra mange kanter av landet, og vi fant tidlig ut at det blir litt mye styr å spørre om alle kan bake kaker og ta med. Jeg synes tradisjonen og ideen om å få hjelp til slike ting er fantastisk. Dette er ganske vanlig i mange familier, de fleste setter pris på å bli spurt om slikt og vi som spør tar imot med glede. I våres tilfelle blir det ikke noe stort kakebord, til gjengjeld undersøkte vi franske makroner.

Makroner er noe av det beste jeg vet og synes at det står i god stil til hva vi (egentlig jeg) liker godt. Vi skaffet en rekke tilbud fra forskjellige leverandører og det var like dyrt som vi hadde regnet ut på forhånd. 

Heldigvis er min bedre halvdel veldig glad i å bake. Jeg synes også det kan være hyggelig å bake, men noe kan bli litt vel pirkete. Nå er saken avgjort, det blir hjemmelagde makroner. Oppskriften fant vi på Anne Brith sin blogg. Disse med sjokoladefyll ble helt nydelige og smaker himmelsk! Jeg gleder meg til å pynte bordet med disse makronene, de smaker godt og ser utrolig stilig ut. Hvis man har fargetema til forskjellige festligheter passer dette perfekt, når man kan lage “skallet” i akkurat den fargen man vil. Fyllet inni kan også tilpasses akkurat hva du liker.

Her er bilder fra prøvebakingen: Så synes jeg at makronene passet perfekt sammen med lyseblå servietter fra Zara Home og bestikk fra Søstrene Grene. Det trenger ikke å være dyrt for å se stilig ut!

Vi fant oppskriften til de franske makronene på Anne Briths blogg. Trykk her og prøv den selv! Og vær nøye på målene, ellers går det skeis. 😉

 

#osloliving #bryllup #figgjo #levvakkert #søstrenegrene #zarahome #marmor #makroner #kakebord #messing #symphoni #levlivet #planlegg #sparpenger #love #fargetema #inspirasjon #annebrith

Roser med en tvist

 

Friske blomster er utrolig hyggelig. Jeg har friske blomster nesten hele tiden, det gir meg en liten følelse av kontroll og hygge. Veldig mange har en tradisjon på å kjøpe friske blomster til helgen, det er rett og slett kos for mange. 

Til tider kan jeg bli litt lei av den tradisjonelle buketten, spesielt med roser. Det kan være mange som har et litt stramt interiør og kanskje synes roser kan bli i det litt for romantiske hjørnet? Uansett, man har alle sine preferanser på hva slags blomster man velger. Jeg synes det er litt gøy å sette blomster annerledes enn hva min mor kan finne på (selv om hun gjør det veldig fint). Når jeg kjøper roser synes jeg det er stilig å putte de oppi den største vasen jeg har. De rekker ikke over kanten, men det blir et veldig stilig element. Jeg liker at en stram glassvase setter en ramme rundt de organiske formene på blomsten. Det er også noe veldig estetisk vakkert med de lange grønne stilkene kronet av vakre farger på toppen oppe i en vase på denne måten. 

Det er bare å prøve ut nye måter å sette blomster. Dette blir et stort og stilig element, slik jeg liker det. Det er noe fint med det at en vase med blomster kan forandre stemningen så mye også. Man kan jo også leke seg med å bruke forskjellige blomster på denne måten. Blomster er vakre uansett 🙂

 

 

#osloliving #pyntmedblomster #blomster #flowers #levvakkert #bukettpånymåte #estetisk #stortelement #ikeaglassvase #Ikea #klartglass #interiør #inspirasjon #interiørinspirasjon #pynt #sesong #roser #fairtrade