Dusker og litt glam


Prikken over i-en er noe man snakker mye om angående interiør og om innredning. For meg er ofte det de små detaljene, alt fra snittede blomster i vakre vaser til gardinstangen, eller noen bøker som ligger fremme. Alle har sine detaljer som de setter stor pris på og som er en prikk over ien. Møbler som jeg setter veldig stor pris er ofte skap, bord og konsollbord med skuffer, skap og fine nøkler. Og til nøkler er det kult med en dusk (synes jeg)

For mange er det kanskje litt overdrevent, men jeg synes det er litt mye på en elegant måte. Jeg kom over noen gardinoppheng på KID som var i en restkasse, og denne fikk med en gang plass på skapet mitt. Dette er en billig og enkel måte å ordne en dusk til pynt. Bling er litt utenfor min komfortsone, men alt kan sprayes (bare masker godt). Klipp av tråen på gardindusken så den ikke blir for lang. Lim endene sammen så den ikke rakner og sy. Husk på å få dette til å se bra ut, for dette handler om detaljer. TIl slutt tar du å syr en fin løkke som denne kan henges opp i. Jeg er ihvertfall veldig fornøyd. Denne ble stor og fin og gjør litt ut av seg. Sjekk bildene og bli gjerne inspirert.

#osloliving #dusk #levvakkert #elegant #helhet #finndinstil #interiør #love #interiørinspo #inspo #interior #interiørinspirasjon #inspirasjon #blogg #DIY #gjørdetselv #lavbudsjett #klippoglim #eleganse

Loppis på sitt beste!


 

Jeg tenkte å komme med noen hyggelige tips til loppemarked shopping. Å kjøpe brukte ting er noe av det beste jeg vet, gjenbruk er bra og du får tak i ting man ikke får tak i andre steder. Hvis man i tillegg går på loppemarked og ikke en vanlig brukt handel kan man få ting til en slikk og ingen ting. Mange løper ofte først til kjøkken og glass avdelingen og det kan være lurt hvis det er noe gøy du er ute etter. Personlig spurter jeg først inn å ser etter bøker, det er mye gøy å finne. Nest i køen står lampe og møbel avdelingen. 

Man må dessverre være litt frekk innimellom, men det kommer du ikke til å bli alene om. Man må lage seg litt plass og være litt først til mølla. Og til slutt, prut! Mange vet ikke en gang hva det er de selger. 

Jeg endte opp med både bord, lamper og bøker. Lampene får dere se senere, men her kommer bøkene og bordet. Ikke gå etter Ikea ting, det er så mye annet å finne. Bøker er fantastisk, man kan finne alt fra romaner i pocket format til nydelige prakt bøker. Jeg har funnet alt mulig rart og noen av mine fineste bøker er fra loppemarked. Alt fra signerte verk, kongebøker til vakre interiør og stil bøker. 

Denne gangen fant jeg fantastiske interiør bøker, av den litt klassiske typen. Disse bøkene har ofte en stil som ikke går så fort ut på dato og man kan finne inspirasjon her i mange år. De fleste av bøkene kan man fortsatt få kjøpt i butikk og da må du betale opp til 700kr pr bok, jeg kjøpte fire og fikk de til 50 kr stykk. De som gir til loppemarked har ofte hatt en rydderunde hjemme og tenker ikke nødvendigvis over verdi av ting, men det kan være ting som ikke betyr noe for de. 

Bordet ga jeg 80 kroner for. Jeg synes det er helt nydelig som det er, jeg kunne ha malt og pusset. Nøttebrunt er imidlertidig en klassisk fin farge som jeg synes passer inn til det meste og så lenge møbelet ikke er for slitt synes jeg orginalt er kult. Selv synes jeg bordet ser dyrt og eksklusivt ut ved siden av en relativt moderne stol fra slettvoll, det handler også om hvordan man styler det selvfølgelig. 

Løp på loppemarked å gjør noen fine kupp 🙂


#osloliving #loppemarked #levvakkert #kjøpbrukt #gjenbruk #noeforenhver #interiør #bøker #interiørbok #inspirasjon #inspiration #trend #klassisk #love #loppis #styling #tips #interiørtips #gjøretkupp #books

Gardinene er tilbake!

Endelig! Tiden er over for nakne vinduer, hjemme hos oss er den det. Jeg har nok mast om gardiner siden vi flyttet inn for tre år siden. Nå er de endelig oppe.

Takhøyden våres gjør at vi må sy gardiner selv eller bestille (noe som kan være relativt dyrt). Jeg har sydd selv, profesjonelle mennesker hadde nok revet seg i håret hvis de hadde sett sømmer og videre. Hjemme hos oss funket det allikevel. Gardiner er relativt enkelt å sy, vær nøye med målene og prøv å få rette sømmer. Stoffet er veldig enkelt og et godt tips til de som ikke har sydd så mye før, mønstrete stoff må man være veldig nøye med for at det skal se ordentlig ut. 

Gardiner gir en fin ramme og passer stilen hjemme hos oss, nå er det bare å sy til resten av vinduene.Man kan variere av alle slags stoffer og mønstre, jeg har valgt noen som gir et klassisk preg og er ganske tidløse.  Det viktigste å tenke over når man skal ha gardiner er hvordan de skal henge, her er det fort å gjøre feil. Billige gardiner kan se eksklusive ut hvis de henger riktig. Her er det bare å google, bruk instagram og pintrest for inspirasjon. Jeg valgte gardinstang (fra kid interiør) med ringer og kroker. Dette er en veldig klassisk og fin måte å henge opp gardiner på. Jeg ville helst ha messing stang, men det kan være litt dyrere og du må i litt andre type butikker for å få det. Det lå ikke i budsjettet nå. Et lite tips er å finne inspirasjon både fra magasiner og interiør bøker du liker godt før du setter i gang. 

FÅ MINE OPPDATERINGER PÅ FACEBOOK
FÅ MINE INSPIRASJONSBILDER PÅ INSTAGRAM

LES OGSÅ:Islandskefestkake

LES OGSÅ:Roser med en tvist

LES OGSÅ:Franske makroner som kakebord

LES OGSÅ:Mine fem interiørmagasin-favoritter

LES OGSÅ:Spennende ny norsk designer

LES OGSÅ: Jonathan Adler vase, Endelig!

LES OGSÅ: Fem smarte tips til gangen

LES OGSÅ: Hjemme hos Finn Schøll

LES OGSÅ: Halvors Bakke 5 tips til å fornye rom

LES OGSÅ: Slik ga jeg gangen med IKEA-hyller nytt liv

LES OGSÅ: Lyslykter på 1-2-3
LES OGSÅ: Julekuler og inspirasjon

LES OGSÅ: Min alternative julekalender
LES OGSÅ: Et lurt triks til kjøkkenet

LES OGSÅ: Boligstyling-tips til deg som skal selge

Les også: Finn Schjølls Oase

 

#osloliving #love #gardiner #curtains #innramming #klassisk #stoffogstil #DIY #gjørdetselv #sying #levvakkert #gardin #vindu #gardinstang #oppheng #kidinterior

Nydekket bord med gamle minner

Påske er en fin høytid som man kan invitere både familie og venner til middager og andre hyggelige sammenkomster. Her er påskebordet dekket og det har jeg selvsagt lyst til å dele med dere. Nå skal venner og familie som ikke har stukket på hytten denne påsken samles til et hyggelig måltid. 

Påske forbinder jeg med vår. Dekoren vi bruker til påske viser og at det har man gjort i mange generasjoner. Egg er et tegn på nytt liv, men mye av grunnen til at vi bruker mye av dette til påske er også fordi at før i tiden la ikke hønene så mye egg på vinteren. I vårhalvåret ble det mer lys og hønene begynte med mer eggproduksjon igjen. Nå har vi det hele året på grunn av spesial lys og videre (uten at jeg har veldig mye kunnskap om dette). Tulipaner og påskelilje tåler en del kulde og derfor en naturlig blomst å bruke mye av i påsketidene. 

Grønt er en farge jeg synes passer utmerket til et påskedekket bord. I likhet med andre høytider synes jeg det er ekstra gøy å kunne ta frem gamle tallerkner og glass som har en historie. Jeg elsker disse gamle grønne tallerknene som er dekket med et lekkert gull dekor. De er fra 50 tallet og har antakeligvis vært et samle servise siden det er forskjellige årstall under hver tallerken. Disse er fra Porsgrunn Porselen og helt nydelige. Hvis du har et gammelt servise du ikke vet så mye om kan du kontakte fabrikken eller gå inn på forskjellige nettsider som nasjonalmuseet og videre. Her kan du finne mye informasjon. Jeg klarte desverre ikke å finne noe navn eller mer informasjon. 

Dessertskålene fra Hadeland glassverk er selvfølglig tatt frem, Finn serien gir meg en utrolig god høytids følelse og er utrolig vakkert. Grønne röhmer glass understreker tallerknene og gulleggene understreker dekoren på tallerknene. Gule tulipaner klarte jeg ikke å holde meg unna. og de gjør seg veldig fint i Finn vasen fra Hadeland. Et hyggelig påskebord og nå gleder vi oss til gjestene kommer. 

Et lite tips når man skal dekke bord er å holde seg innenfor noen fargenyanser som matcher hverandre og ikke for mye kontraster. Bruk farger og ta frem serviset etter besteforeldre! Det setter alltid i gang en fin stemning.

God påske 🙂


#osloliving #love #levvakkert #sosialt #pp #porsgrunnporselen #hadelandglassverk #finnhadeland #finn #påske #borddekking #Gustaviansk #tulipaner #gamleserviser #messing #påskeliljer #dekketbord #interiør #inspirasjon #interiørinspirasjon #styling 

Forvandling av spisestuen

 

Påske er ikke helt det samme uten et prosjekt, vi har alle våre tradisjoner og det kan vel sies at mitt er blitt å pusse opp. Når jeg skriver “pusser opp”, mener jeg ikke å totalrenovere, men et malingstrøk på veggen eller å fornye noen gamle møbler. 

Jeg har lenge hatt lyst til å få en litt mørkere spisestue, det er her vi samles hele året for sosiale og hyggelige måltider med både venner og familie. Dette rommet ville jeg at skulle være litt mer intimt. 

Vi har tidligere hatt Jotuns farge “Morgendis” (en gråtone) i denne stuen. Den var fin og enkel å kombinere møbler med. Nå ville jeg gå over til noe litt mer personlig, og en farge med litt mer edge. Jeg lette lenge i forskjellige interiørbøker for å finne inspirasjon. Jeg kan finne litt for mye inspirasjon til tider, og må kutte og sortere bort når runden er tatt. Jeg endte til slutt opp på en gråfarge med veldig mye rødt i seg, nesten på grensen til lilla/aubergine. Dette er en farge som fremhever mørkt treverk og varme metaller. 

Et tips til alle som skal male eller pusse opp, er å oppsøke en fargehandel som kan faget sitt. Det gjorde jeg, og fikk god hjelp på Malia på Majorstuen i Oslo.

Mitt neste tips er å tørre å gå for en farge du kanskje tenkte at var litt vel mye og ikke bare kjøre helt safe i fargevalget.

Og til slutt; kjøp et spann med fargeprøver og ikke mal uten å ha prøvd. Fargen ser annerledes ut når den har tørket, enn når den er våt. Når du skal prøve ut fargen, så velg forskjellige hjørner og flater og ikke bare en vegg, fargen ser også forskjellig ut i forskjellig lys. Og for Guds skyld gjør en god jobb med maskeringstapen i forkant, det hjelper på hele resultatet! 

Jeg har latt være å henge opp enkelte bilder og tatt bort noen møbler og pyntegjenstander etter oppussingen. Stuen ser helt annerledes ut og dette for bare kr. 1300,- Jeg er veldig fornøyd og har funnet en varm farge som gir intimitet og hygge. Håper dere også har en super påske. 😉 

 

#osloliving #levvakkert #intimt #oppussing #varmetoner #levmedfarger #komfortsone #ryddopp #Tenkhelhet #inspirasjon #inspiration #fremhevfarger #tenknytt #interiør #interiørtips #maletips #fargetips #love #godpåske

Franske gaver

Det er alltid godt å få samboeren hjem fra reise, noen ganger er det litt ekstra hyggelig. Jeg er nok litt skjemt bort og dette kan virke litt flåsete, men hvis du har smakt te eller makroner fra Laduree så får du lyst på mer. Det var nemlig min daglige rutine å gå innom denne butikken forrige gang jeg var i Paris. Stemning på disse cafene er eksepsjonelt og bakverkene er helt nydelige. Litt klisje, men du får ikke en mer fransk følelse enn i dette bakeriet. 

Ladurée er et fransk bakeri som ble etablert i 1862. Dette er stilfullt og smaken er himmelsk. Det er ingen hemmelighet at jeg har sansen både for Frankrike, kulturen og ikke minst design. Her er alt i en salig miks. Det er noe deilig ved å gå inn i en butikk å få noe pakket inn på denne måten, det gir en følelse av ren ekslusivitet. Fargene og designet går som hånd i hanske og man kan virkelig drømme seg bort til svunnende tider. 

Er du glad i te eller andre franske bakverk så må du ha et stopp innom Ladurée neste gang du er i Frankrike. Jeg får kanskje ikke noe påskeegg i år, men det er vel mer enn rettferdig etter denne gaven. Nå skal kvelden nytes med Mareié Àntionette te og gode makroner. Eskene kommer nok til å bli her så lenge at det til slutt blir rot 😉

#osloliving #Ladurée #Frankrike #fransk #Paris #love #makroner #design #gave #estetisk #nytlivet 

Bypåske

Påsken er rett rundt hjørnet. Jeg kommer fra en familie der bestemoren min hadde egne påske gardiner for ikke å snakke om gule duker med kyllinger. Til jul pynter og styrer jeg noe voldsomt, men påske er ikke en høytid jeg overdriver noe voldsomt. Påske for meg er noen fantastisk gode fridager som kan nytes på forskjellige måter, gjerne med en god bok eller pusse opp et rom. 

En hytte på fjellet hadde vært drømmen nå, komme seg litt bort og gjøre litt andre ting enn det dagligdagse. Realiteten våres er ikke en hytte på fjellet, men en real bypåske. Når man først skal være hjemme er det hyggelig å markere høytiden litt. Jeg har pyntet lysekronen (akkurat som den ikke er nok fra før) med glass egg fra kremmerhuset i fine dempede farger. Dette gir en hyggelig, men enkel høytidstemning. De gule telys stakene fra ittala er også funnet frem igjen. Utenom dette så blir det påskeegg og noen løkblomster. Løkblomster er det som er mest påske i mine øyne, det er et tegn på våren og man kan pynte med de overalt. Jeg liker en enkel pyntet påske og til gjengjeld god mat, god drikke og en hel del god stemning.

Et påskebord blir nok dekket og hyggelige venner på middag er en selvfølge. Så om man er på fjellet eller i byen, skap god stemning på en enkel måte og nyt dagene 🙂

 

#osloliving #bypåske #levvakkert #enkelt #påske #påske2017 #pynt #påskepynt #hytte #interior #interiør #interiørdekorasjon #dekorasjon #kremmerhuset #ittala #løk #påskeliljer

Påske tradisjon i ny drakt

 

 

De som tenkte at kasje bare var for barn, tenk om igjen. Karse er noe av det som vokser raskest og er nesten litt for enkelt å få til. Man trenger bare bomull, frø og vann. Frøene behøver ikke å koste mer enn 15kr på Mestergrønn og bomull kan du sikkert få enda billigere når du velger rett merke. 

Påsken nærmer seg (heldigvis) med stormskritt. De fleste har nok sådd karse på et eller annet tidspunkt i løpet av livet sitt. Dette er veldig gøy å ha med barn på, det gir de en god forståelse av hvordan liv eksisterer og vokser. Man ser forandring fra dag til dag og det er en fin måte å fatte et konsept på. Jeg har ikke barn, men synes det er like underholdene selv. Jeg tenker at dette kan alle gjøre, det smaker godt og blir det for mye kan man tørke det å bruke det til krydder. Dette smaker godt til mye.

Selv tenker jeg at man kan dra konseptet litt lenger enn en melkekartong. En stor glassvase er veldig dekorativ å plante dette i, det ser lekkert ut og gir fine vekstforhold for frøene. Jeg har plantet i orkide vasen min, den er stor og det blir mye. Dette gir en vårlig og fin følelse på kjøkkenbenken. Har du lyst til å gjøre den litt påskete kan du putte noen små kyllinger oppi. 

Det morsomste tipset synes jeg er å gi det bort i vertsgave. Bruk noen gamle syltetøyglass eller noen krukker fra Ikea som jeg har gjort. Putt bomull og frø i og sett på lokket. Verten kan selv få lov til å vanne å la det spire. Dette kan du også gjøre på forhånd så det er noen skudd når du gir den bort. En hyggelig gest i påsken når man ofte har invitasjoner stående rundt omkring. Og det kan jo være hyggelig å få noe annet enn gule blomster og 🙂


 

 

#osloliving #levvakkert #vertsgave #karse #påske #påske2017 #gjørdetselv #DIY #oppgradering #frø #dekorasjon #decoration #interior #havefun #mestergrønn #grønneng #grønterskjønt #ikea #interior #inspirasjon #interiør #pynt