14 dager igjen til bryllupet

 

 

Så deilig! Denne dagen har vært helt nydelig, for et vær. Dagen har vært brukt til å nyte livet i marka. Turen gikk til Ullevålseter i Oslo. Tre timer ute, kaffe å noe godt å spise på når vi kom frem. Og ikke minst får vi en veldig rolig og fornøyd hund når vi kommer hjem.

17. mai er over og vi har begynt å telle ned på nytt. Nå er det 14 dager igjen til bryllupet vårt, og vi gir oss selv lov til å drømme oss bort litt. Vi har ikke så god tid, og det er mye som skal ordnes og bestemmes. De fleste av valgene er tatt for lenge siden og det er ikke så mye å stresse med tross alt. Nå har vi kommet dit at vi virkelig kan begynne å glede oss. Familie og gode venner skal samles og feire dagen med oss. 

For å få litt inspirasjon har jeg selvsagt dratt frem boken fra Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit sitt bryllup. Jeg drømmer meg litt bort i den fantastiske bryllupskaken de hadde, vår blir nok ikke helt i samme størrelse eller for å snakke om samme antall etasjer. Det er allikevel inspirerende og gøy å kikke i. Vi har for så vidt byttet ut brudekjolen også. Vi håper på å kunne bruke bunad under vielsen siden dette er på en seilbåt. Så denne helgen har jeg ordnet en ny sølje til bunaden, jeg har bestilt knapphullsblomster, buketter og det som hører til. Bryllupskaken er blitt prøvd, jeg tror vi er i rute og kan glede oss til en fantastisk fest. 

Lerret og pensler er tatt frem denne helgen og nye blomster til balkongen er kjøpt. Sjekk bildene 😉

 

#osloliving #levvakkert #bryllup #inspirasjon #kunst #interiør #interiørinspirasjon #balkong #bryllupskake #kongelig #sølje #vestfoldbunad #magnorglassverk #klassisk #inspo #søndag #søndagstur 

17. mai

 

Nå håper jeg alle har hatt en fantastisk 17mai feiring! Både store, små og firbente.For oss er dagen nå over og sofaen er inntatt, men dagen har vært helt fantastisk. Vi har storkost oss i dag, det startet med 12 gode venner til frokost klokken 9. Det er ikke så mye som skal til bestandig, forberedelsene gjorde vi i går og alle hadde med litt hver til frokosten. Det aller viktigste er at alle bidrar med godt humør og hyggelige samtaler. 

Bordet er dekket enkelt, men med arvegods fra Hadeland glassverk, gamle damask duker er tatt frem og med matchende servietter. Jeg elsker å pynte og til 17mai tar jeg frem det fineste vi har. Som dere vet fra før av er det viktig for meg å ta vare på tradisjoner og arv. Det ser ut som mange andre gjør det samme, jeg har sett så mange fine pyntede bord i dag! 

Nyt kvelden videre alle sammen og igjen, jeg håper dere har hatt en super dag! 

 


 


 

#osloliving #hipphipphurra #levvakkert #hadelandglassverk #17mai #champagnefrokost #finn #cavalierkingcharlesspaniel #nasjonaldag #inspirasjon #interiør #inspo #borddekking 

Hipp hipp hurra!

Nå nærmer deg seg med stormskritt til den beste dagen i hele året, og nei det er ikke bryllup. Det er tre dager igjen til 17. mai! For min del er dette som sommerferie, påske, jul og bursdag på en gang! 

Her er bunadene funnet frem, sølvet skal pusses og skjortene skal strykes.

Jeg synes foberedelsene til fester og store anledninger ofte er like hyggelig som dagen i seg selv. For meg ligger det mye glede i å gjøre dette for å glede andre, og ha en hyggelig tid med venner og familie. Vanligvis har jeg hatt god tid til dette (det er jo selvsagt en tradisjon), men her har vi i tillegg bryllup og en hel del å planlegge å styre med i om dagen. Det er så mye som skjer fremover – og så mye å glede seg over.

Først er det 17. mai, som er fantastisk dag. Jeg elsker grunnlovsdagen av mange grunner; det er mye pomp og prakt, man synger og vi gjør ting som innebærer massevis av tradisjoner. Vi får også stadig vekk nye tradisjoner, som vi legger til denne dagen.

Jeg gleder meg til en god frokost og festpyntede mennesker. Jeg gleder meg til å se Kongen og Dronningen på slottsbalkongen, synge de klassiske 17. mai-sangene og ikke minst festdekte bord og bunader. Nå skal damaskduker og servietter strykes, servise og krystallglass finnes frem!

I denne posten har jeg brukt noen bilder tatt av Olav og meg i fjor. Det er rart å tenke på hvor liten han har vært. På disse bildene var han akkurat blitt fire måneder gammel.  

Jeg håper alle koser seg med forbredelsene til 17. mai og gleder seg til dagen 😉

 

#osloliving #17mai #nasjonaldag #levvakkert #levlivet #nytdagen #inspirasjon #dekkbord #borddekking #nasjonalsang #bunad #vestfoldbunad #pynt #tradisjon #Norway 

Den berømte hotellfølelsen

 

 

 

Et veldig ofte stilt spørsmål er hvordan man kan få hotellfølelsen hjemme på sitt eget soverom. Når jeg skal hjelpe andre med styling eller å innrede et soverom så spør nesten alle etter den berømte hotellfølelsen. Jeg har full forståelse for at folk vil ha det hjemme, jeg vil det jeg også. Det man ofte forbinder med en hotell følelse er ro og avslappening. Det er et sted man kan komme seg litt bort, få overskudd og slippe unna rot og hverdagsliv.

Mange tror at du må kjøpe alt nytt og gjerne design for å få det til, det trenger du ikke. Man kan bruke mye av det man har, mest sannsynlig har du litt for mye så du kan nok begynne å ta bort litt.

Mine tips er:

*Fjern overflødige ting, ikke bruk soverommet som et lagringsplass for ting du ikke har andre steder å sette. 

*Du trenger ikke å kjøpe nytt sengetøy, men stryk sengetøyet du har å sørg for at putetrekk og dynetrekk som matcher hverandre.

*Invester i noen store puter, et fint sengeteppe og pynteputer til sengen.

Hvis du vil gå enda et hakk videre med hotellfølelsen så kan du ha noen litt store fine lamper på hver side av sengen og ikke minst noen deilige store gardiner. Tenk litt fluffy og tunge. Du må gjerne putte inn et stort fint speil og en fin puff. Få bort strykebrett og tørkestativ, det minner deg bare på alt du ikke vil 😉

En siste advarsel: Det krever litt jobb, sengen må res opp og putene må puffes for at det skal se virkelig eksklusivt ut! Lykke til!

 

 


 

#osloliving #interior #hotellfølelse #inspirasjon #billigetrils #eksklusivt #love #kjærlighet #soverom #bedroom #styling #interior #interiørstyling #Kid #sixbondstreet #strykejern #nystrøket #opprydding #godnattsøvn #sovgodt #interiørinspirasjon 

 

Verdens beste vegetarpai!

Nå tror jeg at mange som meg kjenner på at det nærmer seg sol og sommer. Det kommer haugevis med selskapeligheter fremover. Noen av disse skal man kanskje ha med seg noe? Eller kanskje du skal ha 17 Mai frokost? Uansett, her kommer et tips fra meg. Jeg er personlig veldig glad i pai, det funker til frokost, lunsj, middag, kveldsmat og gjerne som et mellom måltid!

Dette er ikke min oppskrift, men rett og slett en utrolig god oppskrift på spinat og fetaost pai. Oppskriften finner dere her på TRINES MATBLOGG. Mange paier kan bli tunge med mye fløte og videre, denne er det egg og lettmelk i og det funker supert. Det er også deilig at det er et kjøttfritt alternativ. Det er flere og flere som kutter ned på kjøttinntaket, da er dette et supert alternativ. Selv har jeg også kuttet ned. Etter at jeg fikk urinsyregikt måtte det endringer til på kjøtt inntaket, og det har egentlig ikke kostet meg noe. Vi spiser for mye rødt kjøtt, ikke er det bra for miljøet og det finnes sunnere alternativer. Så hvis du prøver å trappe ned med kjøtt så prøv denne!

Med denne paien kommer du ikke til å tenke på at du mangler kjøtt! Den er enkel å lage og smaker fortreffelig. Dette ble en fantastisk lørdagsfrokost på balkongen hjemme hos oss. Gjør litt ekstra ut av det å ta frem sølvtøy og kanskje en hvit duk?

Nyt livet 😉

 

#osloliving #kjøttfritt #nytlivet #vakreomgivelser #fetaost #spinat #pai #trinesmatblogg #inspirasjon #love #sølvtøy #sosialt #vegetar #snack #lunsj #middag #frokost #kveldsmat #mellommåltid #nytlivet #fripdagen

 

Endelig er uterommet klart!

Nå er det endelig tid for utesesong igjen. Noen har utesesong hele året, men for meg starter den virkelig nå, og det tror jeg den gjør for mange andre også. Man trenger ikke så stor uteplass for å nyte været og ikke minst livet. Vi har en liten balkong som vi prøver å gjøre mest mulig ut av. Vi har prioritert hva som er viktig for oss på den lille plassen.

Først er det selvfølgelig estetikk (det er min prioritering) og så var det viktig for oss å ha et sted å sitte for minst to personer. Jeg skulle gjerne hatt kjøkkenhage og haugevis med blomster, men det er det dessverre ikke plass til. 

Vi er veldig heldige som har en fantastisk bakgård med høye trær, masse liv, og ikke minst mange krukker med blomster og fine farger. Dette er heldigvis utsikten vår fra balkong og stue. Utenom dette er jeg veldig glad i blått, så jeg har innredet med to stoler som kan stå ute hele året og ellers blå detaljer. Jeg har vært å gravd i boden der jeg fant et gammelt ikea bord fra 2000-tallet i bøk laminat og børstet stål. Dette er noe vi aldri hadde tenkt til å bruke igjen, så da kunne jeg bare ta frem sprayboksen – og vipps så ble det et bord som matchet rekkverket. Gjenbruk er gøy!

For meg er det også viktig at denne balkongen er en del av leiligheten, den er liten og likevel den eneste muligheten vår for å få uterommet inn i leiligheten. Derfor er jeg ganske nøye på at de tingene jeg har, er ting jeg også kunne hatt i stuen. Telyseholdere jeg bruker i stuen brukes like gjerne ute, plastglass er uaktuelt for her gjelder krystallet like mye som i spisestuen. De hollandske krukkene etter oldemoren min har fått en sentral plass med en nydelig blå hortensia i. Jeg liker blomster og gjenstander som gjør mye ut av seg. Lyslykten fra Magnor glassverk og Iittala er som skapt for fargene her. Det skal jo også være godt å sitte, så sofaputene er tatt ut!

Kos dere ute å gjør det like hyggelig ute som man ville gjort inne! 🙂

#osloliving #uteplass #levvakkert #love #prioriteringer #uterom #interiør #ekstriør #balkong #nytlivet #vakkert #estetikk #smalavsommer #gjenbruk #blomster #hortensia #magnorglassverk #brukdetduhar #Hollandskekrukker #blått #fargetema #planlegging #flowers

 

Utdrikningslag

 

Som mange nå har fått med seg så blir det bryllup på oss den 4 Juni, ting begynner å falle på plass og jeg tror ting er under kontroll. Midt oppi dette kommer det berømte utdrikningslaget. Dette skjedde for min del forrige lørdag. 

Jeg må bare få starte med å si hvor fantastiske venner jeg har. Midt på Karl Johan møtte jeg på en som ble drukket ut, med penis i panna, brudekjole, hjelm med varm øl, og alt som verre er. Jeg kan ikke annet enn å være takknemlig for å ha sluppet unna slikt som dette. 

Min dag startet nemlig med å få lov til å se Oslo i et småfly, dette var helt nydelig. Jeg fikk se Bogstad gård fra over taket, Maridalsvannet, Bygdø og Holmenkollen blant annet. Dagen var proppfull av fine minner som champagne smaking, god middag, fotoshoot med de beste venner og fine aktiviteter.

Siden jeg er meg så var det en ting som traff spikeren på hode, og hvem andre enn meg får afternoon tea på Grand med i utdrikningslaget sitt? Palmehaven leverte. Vakre gamle kunstverk i skjønn harmoni med et moderne og komfortabelt interiør. Her har de virkelig klart å forene moderne mot det originale, noe jeg synes er utrolig deilig på et slikt sted som dette. Teservise fra Wedgwood selvfølgelig, kanner og kopper så langt du kunne se. Jeg synes det er så godt å komme til et sted der de har et moderne og lekent servise imot det gamle og tradisjonsrike rommet. Champagne og velur møbler i vakre toner. Det er godt å se et slikt sted med farger og fine former på møblementet. Lyst og elegant miljø med de lekreste farger. Maten leverte og stemningen var til å ta å føle på. Dette er et storslagent sted som de etter oppussingen av Grand Hotel virkelig har klart å ta vare på. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at det er Anemone Wille Våge som har hatt ansvaret for stil og interiør her. Dette var bare helt nydelig!

Til slutt må jeg bare si tusen takk til alle mine fantastiske venner som gjorde dette for meg! Og takk til selveste Her Majesty Queen Elisabeth Takk! 🙂


SONY DSC

 

SONY DSC

SONY DSC

#osloliving #utdrikningslag #love #palmehaven #grand #tobemarried #inspo #wedgwood #drikkesut #snartgift #blogg #livet #life #inspo #afternoontea #Grandhotel #Anemonewillivåge #interiørdesign #design