Det beste sommeren har å by på!

De fleste av oss har noen i vennegjengen eller i familien som er sykt gode på å lage mat. Jeg for min del er middels god og har ikke alltid tid til å gjøre altfor mye ut av det, men når tiden strekker til er det veldig gøy. Det betyr ikke at man ikke vil invitere mennesker på besøk, men det går å gjøre ting litt på lavterskel og!

Mitt tips er å servere reker.  Du kan få kjøpt det meste ferdig, og de fleste av disse produktene er veldig gode og ingen kommer til å klage over dette. Imponer med å pynte et vakkert bord med fine detaljer. Jeg prøver å tenke at når man skal sette maten frem, så er jo det som å dekke et bord. Dander maten fint, ta frem ostehøvelen og høvl fine skiver av smøret og putt det det på et stett fat (smørpakken trenger ikke stå på bordet). Bruk boller og fat litt lag på lag og vær kreativ, ha et eget lag med sitron og avokado og en bolle med reker eller brød oppå dette igjen. Man kan gjøre dette på så mange måter, man trenger egentlig ikke å pynte med blomster en gang for maten har vakre farger i seg selv. Ta frem det fineste serviset du har og vær kreativ. Som dere ser serverte jeg dette her om dagen, når gjestene kom inn og så bordet var første kommentaren: “det er første gang jeg spiser reker med sølvtøy”. Da tenker jeg at det var på tide 😉 Jeg elsker å ta frem det fineste jeg har, og det aller viktigste er at man bruker det man har og ikke er redd for det. Jeg kan ikke få sagt det nok, man har ikke ting for at det skal stå i et skap! Og så en “liten” advarsel: når man pynter bordet så trenger man ikke servietter med bilde av reker på, man trenger ikke et forvarsel. Bruk hvite eller ta frem damask servietter om du har det. Ta frem sølvtøyet og tenn levende lys, imponer og nyt livet. Jeg er veldig fornøyd må å ha innviet de nye tallerknene Arris fra Wedgwood og de fantastiske serviettringene fra Skultuna! Det er gøy å kunne bruke bryllupsgavene;)


Dette er et måltid som de aller fleste setter stor pris på. Sommerfølelsen kommer flytende over hele deg av det. Gjestene blir imponert og du kan være en vært som nyter kvelden med de andre og alle blir fornøyde 😉

LES OGSÅ: Hvilket liv!

LES OGSÅ: Hyttedrømmen!

LES OGSÅ: Puffer kan brukes til alt!

LES OGSÅ: Et liv med farger!

LES OGSÅ: Endelig! Mønster og farger! Sy puter selv!

LES OGSÅ: En minnerik uke!

LES OGSÅ: De beste kakene, de beste menneskene!

LES OGSÅ: Blomster, detaljer til bryllupet!

LES OGSÅ: Dette ble vårt drømmebryllup

LES OGSÅ: Blomster til bryllupet!

LES OGSÅ: 14 dager igjen til bryllupet!

LES OGSÅ: Hipp hipp hurra!

 

#osloliving #reker #rekertilmiddag #levvakkert #sommerbord #brukdetduhar #pyntetbord #nytlivet #arris #wedgwood #skultuna #serviettringer #bryllupsgaver #besøk #inviter #matpå123 #spisgodt

En ferie å se tilbake på!

 

For en fantastisk sommerferie det har vært, for meg er det litt viktig å skille mellom sommerferie og sommer. Ferien nærmer seg slutten, det betyr ikke at sommeren er over. I Norge må vi ta vare på den varme delen av året og den er heldigvis her selvom vi må delvis tilbake til hverdagen! 

Tidligere år har det vært viktig for meg å forberede meg til et nytt “jobbår”, leiligheten skal være klar, klærne skal være vasket og ikke minst skal man være helt uthvilt. I år har jeg gitt litt pokker i dette og heller prøvd å tenke at jeg har noe jeg skal i 8 timer i morgen og etter det er det fortsatt sommer. Dette har vist seg å være ganske befriende og deilig. 

For mange av oss kan dette være lett, vi for våres del har hatt en virkelig privilegert sommer. Vi har fått være på en fantastisk opplevelse av en bryllupsreise, sammen med familie her i Norge, gode middager med venner og mye mer. Jeg har i tillegg fått pusset opp et par rom, ryddet og solgt unna noe småtteri. Vi har heldige som har så fine minner å se tilbake på i møte med hverdagen igjen. 

Resten av sommeren og høsten som kommer skal jeg virkelig huske på alle de fine tingene og sette pris på det. Jeg har også store planer om å finne mange nye fine muligheter å sette pris på det neste halvåret. Selv om jeg kanskje ikke ser helt frem til å starte på jobb i barnehagen igjen akkurat nå så er det så mange fine ting å se frem til. Det blir godt å se kollegaer, barn og foreldre igjen, men august byr på mye fint. Endelig kommer folk hjem til byen igjen og er klare for sosialisering og feiringer på rekke og rad! 

Jeg håper mange har hatt en super ferie og har mye mer og glede seg til slik som jeg har, og til slutt må jeg si tusen takk til mannen min som har hjulpet meg med mange fine bilder denne sommeren. Jeg er nemlig en av de som synes det kan være vanskelig å ta bilder av meg selv ;).

LES OGSÅ: 14 dager igjen til bryllupet!

LES OGSÅ: Hipp hipp hurra!

LES OGSÅ: 17. Mai!

LES OGSÅ: Verdens beste vegetarpai!

LES OGSÅ: Endelig er uterommet klart!

LES OGSÅ: Utdrikningslag!

LES OGSÅ: Loppis på sitt beste! 

LES OGSÅ: Nydekket bord med gamle minner!

LES OGSÅ: Forvandling av spisestuen!

LES OGSÅ: Franske gaver!

 

#osloliving #Levvakkert #ferie #sommerferie #nyemuligheter #fortsattsommer #Livetioslo #minner #privilegert #bryllupsreise #levlivet

Cliveden! For en opplevelse!

 

 

For dere som synes dere har sett nok slott og bilder fra England for en stund så må jeg bare beklage, jeg har mange opplevelser og slott igjen å vise frem ;). Dag tre av vår bryllupsreise gikk til Cliveden House. Dette er et gammelt slott som har en lang og kanskje litt kontroversiell historie. Dette er et fantastisk sted ikke mer enn ca 40 min å kjøre fra Heathrow flyplass. Dette gamle slottet eller estatet som det også er blir i dag drevet som hotell. Dette var en fantastisk opplevelse, det er ikke et billig sted for overnatting, men når det først var bryllupsreisen så ville vi oppleve dette. Hvor ofte får man muligheten til å sove på et slott? 

Første delen av dagen vandret vi rundt i hagen og kikket, dette var selvfølgelig like vakkert som andre engelske hager. Rosehager, nydelige benker til å sitte ned og ta inn over seg alle uttrykkene. Det var utrolig gøy å sitte på benkene her å tenke på alle mennesker som har gått rundt i denne hagen med korsetter og flosshatter. Her har alt fra Dronning Victoria til Nancy Astor vandret rundt. Noen av de store personene har vært på besøk mens andre har eid dette. Cliveden House var kjent for sine store fester med noen av de største personene fra verden rundt. Selve stedet ble i sin tid bygd for Anna Marie, Buckhingham sin elskerinne. Jeg skal ikke gå inn på hele historien rundt stedet, da kunne man skrevet en stor bok! 

For meg var dette en fantastisk opplevelse både av interiør og ikke minst å få være tilstede på et slikt sted og kjenne på stemningen rundt et slott. Et av minnene jeg aldri kommer til å glemme er nok den grønne spisesalen, her var hele interiøret fra møblementet til gipsrosetter kjøpt rett fra Paris. Alt var bare revet ned fra en gammel spisestue i Paris og flyttet hit, og ikke fra hvem som helst. Dette var nemlig spisestuen som Madame de Pompadour hadde hjemme hos seg. Det er fantastisk at jeg har fått lov til å ta på en stol som hun har sittet på. 

Det fantes ikke numre på rommene, men navnene våres var puttet inn på døren slik de gjør det på store herskapshus. Resten av interiøret var helt nydelig, vi fikk champagne mens vi bare kunne vandre rundt å se på godset. Alle rommene hadde sine særpreg og ingen ting minnet om et vanlig hotell. Det ble både afternoon tea og tre retters middag i resturanten, som minnet mer om en virkelig fornem spisestue. Vi avsluttet kvelden med å sitte på takterrassen å se på solnedgangen og fullmånen til en flaske champagne! Dette var en opplevelse vi aldri kommer til å glemme, sjekk interiøret og bildene videre på bloggen! Dette er et sted jeg anbefaler alle å dra innom hvis man er i område, om ikke annet for en kopp kaffe! 🙂

 

LES OGSÅ: Slik ble gjesterommet forvandlet!

LES OGSÅ: Hvilket liv!

LES OGSÅ: Hyttedrømmen!

LES OGSÅ: Puffer kan brukes til alt!

LES OGSÅ: Et liv med farger!

LES OGSÅ: Endelig! Mønster og farger! Sy puter selv!

LES OGSÅ: En minnerik uke!

LES OGSÅ: De beste kakene, de beste menneskene!

LES OGSÅ: Blomster, detaljer til bryllupet!

LES OGSÅ: Dette ble vårt drømmebryllup

LES OGSÅ: Blomster til bryllupet!

LES OGSÅ: 14 dager igjen til bryllupet!

 

 

#osloliving #bryllupsreise #Clivden #Nancyastor #England #interiør #interior #inspirasjon #slott #gods #opplevelseforlivet #minner 

Slik ble gjesterommet forvandlet

 

Vi eller rettere sagt jeg har kjent litt på at vi har bodd i leiligheten vår i tre år nå. Det er ikke det at alt føles så veldig utdatert eller at man nødvendigvis må ha en forandring. Det jeg mener med at man har bodd et sted i tre år er nettop det at det er lett å få det litt overfylt. Det er fryktelig fort gjort å stappe skap og skuffer fulle av ting og tang når man rydder litt. For ikke å tenke på overflater som vinduskarmer, bord og arbeidspulten. Ting samler seg fort opp, det er nok en erfaring som mange har. Så er det den andre tingen, når vi flyttet inn her så ville jeg ha alt klart med en gang. Ikke alt var like godt gjennomtenkt og noen avgjørelser ble kanskje tatt litt i kjappeste laget. Det har hele tiden vært fint nok, men jeg har savnet litt en edge på enkelte rom. 

Nå har hele gjesterommet vært tømt og sortert. Enkelte ting har blitt kastet og andre solgt eller gitt bort. Rommet har fått tre nye malingstrøk, ny lampe, nye gardiner og et enklere uttrykk. Jeg ville at gjesterommet skulle bli et litt mer maskulint kontor og ikke et gjesterom som ble brukt som lager. 

En veldig enkel måte å få til dette på var å male rommet mørkere, så fargen ble enkelt og greit Sober fra jotun! Jeg har sett den hjemme hos noen venner og falt pladask. Et malingstrøk synes jeg er en veldig enkel måte til å få til et nytt uttrykk på et rom. Jeg har i tillegg fjernet stoler og forskjellige bilder fra rommet. Dette gir rommet et mye mer elegant og ryddig uttrykk. For å brekke av det mørke uttrykke litt har jeg også valgt å ha hvitt sengetøy og lyse silkegardiner. Jeg er som mange vet veldig fan av å ha gardiner. Etter min mening gir det vinduet litt klasse og varme. Her må vi også sy gardiner selv (eller bestille) på grunnlag av takhøyden så man kan velge å vrake i alt mulig. Det ble foret gardiner som jeg sydde selv. Det er utrolig gøy når man begynner å få litt mer snøring på det. 

Det er også en annen ting jeg synes et vindu fortjener og det er nettopp en fin lampe. Jeg fant en lampe jeg bare måtte ha på Townehouse interiør i kirkeveien. Her kan du finne massevis av inspirasjon og mange forskjellige kombinasjoner, det er ikke lett å gå ut derfra og ikke ha lyst på noe. 

Her er før og etter bildene! sjekk de ut!

 

 

Bilder fra før ovenfor og nedenfor.

#osloliving #jotun #levvakkert #interiør #kontor #oppussing #detaljer #maskulint #townhouseinteriør #opprydning #sommerferie #nyevalg

Hvilket liv!

 

Det er ingen hemlighet at jeg er en royalist, det vises godt på både bilder som jeg har hengende rundt, bøker og mye mer. Når jeg sier at jeg er en rojalist, så er ikke dette bare en beundring av dagens monarker, men mer en fascinasjon av historien rundt et monarki. Dette er historie som binder oss sammen med andre land, det er tradisjoner vi har latt oss prege av og ikke minst mye politikk. 


Drømmen gikk i oppfyllelse på vår bryllupsreise. Jeg fikk nemlig dra til Sandringham house, et sted jeg har lest ekstremt mye om og som har fascinert meg voldsomt mye. Det å få besøke Dronning Mauds barndomshjem var helt fantastisk og inspirerende. Dette stedet brukes fortsatt av den engelske kongefamilien og er blitt tatt godt vare på. Det er selvfølgelig mange forandringer som har skjedd siden Dronning Maud trasket rundt der, men historien sitter i veggene. Dronning Alexandra altså Maud sin mor var kjent for å være glad i interiør. Hun hadde draperte gardiner og små miniatyr figurer over alt, det bugnet av palmer, stoler og tepper over flygelet. Dronning Mary altså svigerinnen til Maud og farmoren til nåværende Dronning Elisabeth har fått æren av å ha ryddet opp i dette. Som hun selv skal ha sagt: Det hjalp å få litt “luft” rundt møblene. Det var flere portretter av Dronning Maud og Kong Haakon her, men det fineste var nok å sette alt i perspektiv fra alt jeg har lest og alle beskrivelsene. Vi fikk desverre ikke lov til å ta bilder innendørs (med god forståelse). 

Bygningen og interiøret var vakkert, men det mest spesielle er kanskje de engelske hagene. Sandringham var intet unntak. Hagen var helt nydelig, en park som er blitt formet og idealisert over 150 år, alt fra vakre rosebed til de fineste trærne. 

Etter tre timer rundt på godset gikk vi videre til kapellet, her var broren til Dronning Maud begravd (han levde bare i et døgn). Dette kapellet er noe av det vakreste og kanskje mest engelske man kan forestille seg. Kong Olav skal også ha blitt døpt her. Det rommer mye historie, også norsk historie.

Før vi rettet oss mot London igjen var vi selvfølgelig nødt til å undersøke en ting. Appelton House! Dette var huset som Dronning Maud og Kong Haakon fikk i bryllupsgave Mauds foreldre. Dronning Maud brukte det mye selv etter at hun ble dronning i Norge. Dette var stedet som hun lengtet tilbake til hele livet. Huset er nå bare ruiner, men vi fant stedet det en gang hadde stått på. Maud sine blomster klatret fortsatt rundt deler av grunnmuren og man kunne forestille seg alt. Kong Olav er født i dette huset, det var akkurat her mye av norsk historie startet. 

Dette var en fantastisk opplevelse!

#osloliving #kongelig #levvakkert #sandrigham #DronningMaud #DronningElisabeth #historie #norskhistorie #England #bryllupsreise #opplevelse #interiør #kjærlighet #kapell 

Hyttedrømmen


 

Nå har det vært stille her en stund, jeg er nemlig i virkelig feriemodus. Opplevelsene har stått i kø de siste fjorten dagene. Bryllupsreisen rundt i England var helt nydelig, og vi fikk oppleve ting vi aldri kommer til å gjøre igjen. Jeg fikk inspirasjon til tusner av denne ferien. Jeg gleder meg til å dele bilder og historier med dere. Så er det noe i ordtaket: Borte bra, men hjemme best! 

Vi blir ofte litt splittet en ukes tid på sommeren, mannen min har familie i nord og jeg i Vestfold. For oss er familie veldig viktig og en stor del av livet. Jeg setter veldig stor pris på denne delen av sommeren, komme tilbake til barndommen. Da bærer det avgårde til tanter, onkler og kusiner på kaffebesøk og nyplukkede jordbær. Lange turer med hunden nytes og ikke minst kveldsbad i et tjern eller ute ved sjøen. I tillegg har jeg tilbragt mye tid med nevøen min på 7 år. Vestfold er et fantastisk sted å komme tilbake til!

Etter en uke med dette kommer drømmen om en hytte sterkt tilbake. Jeg elsker Oslo, men det er noe fantastisk godt med å få en pause fra denne byen også. Vi har en drøm om å kunne kjøpe oss en hytte ute ved sjøen etterhvert. Et sted som man kan reise til og lade batteriene, ta med venner og familie. Hunden kan løpe fritt og ikke minst ha en hage å styre i. For meg er det ferie og fritid og ikke minst avkopling å kunne vanne blomster, sitte i en hage å lese en bok og ikke følge med på en klokke. Det følger også med mye ansvar og forpliktelser, en hytte må males og holdes vedlike, men jeg liker ikke at ting står stille, og jeg mener man skal ha litt å gjøre. Bare tenk å gå i hagen å kunne plukke blomster til bordet, hvite linduker på hagebordet, blått og hvitt porselen med markblomster over hele bordet! Dette er en drøm enda, men en dag håper jeg det blir virkelighet.

Vi må alle prioritere og vi har hittil prioritert et hjem i Oslo som vi er blitt veldig glad i, men en gang blir det nok en hytte og! 

Håper dere alle har en super sommer! 🙂


 

#osloliving #Levvakkert #nytlivet #livetmedhund #cavalierkingcharlesspaniel #arv #bavaria #porselen #drøm #hytte #ønske #sommer #Sommerinorge #lev #nythverdag #blomster #blomsterliv