Høstens lekreste nyheter!

Dette begynner å bli en tradisjon! En veldig artig og spennende tradisjon egentlig. Jeg var igjen på bransjehuset i oslo for å få se på nært hold høstens vakre nyheter. Det er mange merker som er presentert her, Lecruise, Wedgwood, Evsolo, Magnor glassverk og mye mer. I dag deler jeg noen av de nydelige elementene fra Magnor glassverk. De skaper så mye fint og så er det ikke minst så utrolig lett å bli glad i menneskene bak produktene. 

Bak produktene står blant annet Finn Schjøll, Halvor Bakke, Dagny Thurmann-Moe, Jan Vincent Johannessen og Kristine Bjaadal. Magnor har også noen klassiske elementer som er designet av Magnor sitt team selv. 

Noen av produktene er kommet i ny drakt og andre elementer er helt nye og alt er like lekkert. Dette er ting som kommer i butikken utover høsten og det starter allerede i september. Halvor Bakke har en del nyheter som jeg tror kommer til å falle i smak hos mange, som nye lamper og nye coctailglass. Finn schjøll har gitt noen av boble vasene nye lekre dype farger (bare å glede seg til jul), Nye lysestaker er også kommet. Kristine Bjaadal har kommet med en lekker skålserie med lokk med navn drops, kjempekule! Og ikke minst har Magnor også kommet med matchende telysholdere til den fantastiske Happy serien! Og mye mer! Det er bare å kose seg med bildene nedover og skrive ønskeliste, min er klar og jeg gleder meg til jul! 🙂

LES OGSÅ: Cliveden! For en opplevelse!

LES OGSÅ: En ferie å se tilbake på!

LES OGSÅ: Det beste sommeren har å by på!

LES OGSÅ: Slik ble gjesterommet forvandlet!

LES OGSÅ: Hvilket liv!

LES OGSÅ: Hyttedrømmen!

LES OGSÅ: Puffer kan brukes til alt!

#osloliving #love #levvakkert #magnorglassverk #bransjehuset #høstnyheter #vakkkert #vakrefarger #Finnschjøll #Halvorbakke #Magnor #happy #kristinebjaadal #kunst #håndtverk #Drops #boblen #Alba #gleddegtiljul #ønskeliste

Hvordan velge stuebord?

Det er enkelte spørsmål man får ganske mye, dette er noe jeg tror mange snakker mye om når man skal kjøpe nytt og bytte ut. Hva slags stuebord burde man velge? Folk snakker mye om hva som er moderne og at det er vanskelig å velge. Og det kan være vanskelig å velge, mitt første svar er alltid: Hva skal du bruke stuebordet ditt til? Det er nemlig ikke så vanskelig å finne ut av hva slags bord man skal velge, man må bare finne ut av hva som er viktig for deg og familien når man skal velge et. 

Stuebord kommer i alle slags farger og fasonger, og ikke minst høyder og former (noe som virker forvirrende for folk). Lag en liste over hva som er viktig før man begynner å se på resten. De fleste stuebord kan bli fine uansett, det handler om hvordan man styler det (min opplevelse). Hva er viktig for deg når du trenger et nytt bord? Det er der man skal starte!

Fem tips til hva du bør tenke på:

Har du behov for å spise ved bordet?

Har du eventuelt mye kaffe selskaper?

Hva slags plass har du til et nytt bord? 

Hva passer det med i resten av stuen?

Hva slags former liker du?

Dette var noen av de tingene jeg tok hensyn til når jeg valgte vårt nye bord. Vi har en spisestue, så jeg har en holdning om at man kan spise middag der og ikke i stuen. Dette faktum gjorde til at bordet ikke trengte å være høyt. Jeg liker som dere sikkert har fått med dere før å møblere i grupper å skape sosiale arenaer, derfor fungerte et kvadratisk ganske stort bord hos oss. Og så måtte jeg selvfølgelig ta hensyn til rommet, hva har man egentlig plass til? 

For meg er det viktig hvordan man kan style et bord, jeg er som kjent ingen minimalist så jeg trives godt med mer enn en lysestake og kan godt sette frem tre vaser med blomster. Får jeg plass til et par bøker i tillegg er jeg ganske happy. Og så var det dette med høyden igjen, legger du godviljen til er det enkelt å sette fra seg en kaffekopp mens man sitter i sofaen. 

Jeg liker når bord får store flater og for meg så var det enklere og fungerte bedre i vårt rom å møblere rundt et kvadratisk bord enn det avlange vi hadde tidligere. Jeg er kjempefornøyd med vårt bord nå, hjemme hos andre kan det hende at et avlangt passer bedre til behov og rommet det skal stå i. Ta hensyn til hva man kjøper og tenk over hvordan man styler det, så blir det garantert fint! Lykke til 🙂

 

 

#osloliving #hvordanvelgestuebord? #stuebord #møblering #styling #hvaåtenkeoer #interiør #interior #inspirasjon #inspo #livingroom #stue 

Lun eplekake en sliten onsdag!

 

Du vet den følelsen når du kommer hjem litt sliten en onsdag? Det er mye du kan gjøre for å finne igjen energien igjen, men noen ganger trenger man bare å ta å kjenne litt på den følelsen av å være litt sliten. Da kan man like så greit smelle sammen en eplepai, kjenne litt på høst stemningen og virkelig kose seg! Det er slik det ble her i dag! 

Oppskriften har jeg delt med dere mange ganger, den er helt sykt enkel å lage og smaker så utrolig godt. Den er også like god i morgen, selvom det sjelden er mye igjen. Et lite tips er å dele eplene i små biter og varme de litt i en kjele med kanel før man putter de i paien, epler i en eplepai skal etter min mening være virkelig myke og smake masse kanel! Her er oppskriften: Verdens beste blåbærpai

Når paien står i ovnen dekker du på med det fineste du har å gjør deg klar til en kveld foran tv´en og finner frem en helt fantastisk serie. Nyt paien og den rolige gode høs stemningen (selvom det forøvrig er litt tidlig). 

 

LES OGSÅ: Sommerminner på sitt beste!

LES OGSÅ: Nytt kjøkken på en helg!

LES OGSÅ: Gjenbruk på fineste måte!

LES OGSÅ: Cliveden! For en opplevelse!

LES OGSÅ: En ferie å se tilbake på!

LES OGSÅ: Det beste sommeren har å by på!

LES OGSÅ: Slik ble gjesterommet forvandlet!

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #eplepai #høst #høstemning #mat #enkeloppskrift #smakenavoslo #epler #nytlivet #livetforantv #slappav #kos #bakselv #styling

Ny vri med biblioteket!

 

Nå har jeg prøvd både det ene og det andre i biblioteket vårt, eller med andre sine ord en gang. Her har vi hatt alt fra lenestoler til puffer og andre elementer. Når vi flyttet inn så ville jeg ha et bord midt i rommet, min bedre halvdel nektet å ha en rundkjøring midt i rommet. Noen ganger må man bare respektere hva andre mener, og jeg har virkelig prøvd. Etter tre år ble fristelsen for stor og jeg klarte ikke lenger å la være. Det er utrolig deilig å kunne finne møbler og andre ting på finn.no. Da har man mulighet til å angre uten at det er nødt til å bli for dyrt. Søndager er en deilig dag der mange av oss har mulighet til å å ligge å tråle nettet rundt og kose oss litt, som dere ser trålet jeg rundt på finn.no i går. 

Mange synes kanskje dette er litt mye, men jeg har virkelig sansen. For meg er dette et bilde av noe klassisk og stilfullt, litt New York. Jeg har i tillegg blitt veldig glad i å møblere ut fra midten i et rom, på en eller annen måte blir det sosialt og litt utadvendt. Det er lett å møblere rundt vegger og hjørner, noe jeg har gjort mye før. Dette gir fort et inntrykk av overmøblert og rotete, det kan være lurt å kutte noen møbler og heller skape et ryddig inntrykk. 

Det er ikke så lenge siden biblioteket fikk en makeover, jeg er fortsatt veldig glad i fargen og det er gøy å se hvordan et møbel kan gjøre rommet til noe helt nytt. Noe jeg har lært meg etterhvert er å tenke godt igjennom hva et rom skal brukes til når det skal møbleres. Jeg liker å dele inn i soner og at hver sone har sine “oppgaver”. Dette rommet er ikke noe som er mye i bruk og blir fort et sted man bare går igjennom. Med et bord midt i rommet kan man fint servere velkomstdrinker til selskaper her og til hverdager kan man fint ha en bøtte med orkideer eller friske blomster. Bordet kan også brukes til å vise frem familieportretter eller andre fine minner!

LES OGSÅ: Sommerminner på sitt beste!

LES OGSÅ: Nytt kjøkken på en helg!

LES OGSÅ: Gjenbruk på fineste måte!

LES OGSÅ: Puffer kan brukes til alt!

LES OGSÅ: Et liv med farger!

LES OGSÅ: Endelig! Mønster og farger! Sy puter selv!

LES OGSÅ: En minnerik uke!

LES OGSÅ: De beste kakene, de beste menneskene!

LES OGSÅ: Blomster, detaljer til bryllupet!

LES OGSÅ: Dette ble vårt drømmebryllup

LES OGSÅ: Endelig er uterommet klart!

LES OGSÅ: Utdrikningslag!

LES OGSÅ: Loppis på sitt beste! 

LES OGSÅ: Nydekket bord med gamle minner!

LES OGSÅ: Forvandling av spisestuen!

LES OGSÅ: Franske gaver!

LES OGSÅ: Bypåske!

LES OGSÅ: Påsketradisjon i ny drakt!

LES OGSÅ: Franske makroner som kakebord!

 

LES OGSÅ: Blomster til bryllupet!

LES OGSÅ: 14 dager igjen til bryllupet!

LES OGSÅ: Hipp hipp hurra!

LES OGSÅ: 17. Mai!

LES OGSÅ: Verdens beste vegetarpai!

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #møblering #rundebord #finn.no #forandringfryder #interiør #livsstil #styling #interior #blogg #nytlivet #sosialt #møblersosialt #entidforalt #gjenbruk #secondhand 

Gjenbruk på fineste måte!

Det er noen ting jeg elsker mer enn andre ting, en av de er når noen skal rydde opp og gir bort gamle stoffrester de ikke lenger trenger. Mesteparten av stoffene er blitt brukt til poser til barn i barnehagen og litt forskjellig småtteri. Noen av disse stoffprøvene var allikevel så fine at jeg klarte ikke helt å motstå fristelsen, det måtte bli noen nye putetrekk. Jeg er kjempefornøyd! 

I noen uker nå har jeg øvd meg mer og mer på symaskinen og det er en fantastisk følelse å mestre. Resultatene blir bedre for hver gang og jeg sitter igjen med en fantastisk følelse med å ha skapt noe. Det er utrolig deilig å kunne bruke ting du har skapt og at det gjør en forskjell! for meg er det innen interiøret. I tillegg er det gøy å kunne gjøre ting selv og ikke måtte gå å kjøpe bestandig! 🙂 Jeg er veldig fornøyd 🙂 Olav har selvfølgelig også godkjent putene!

LES OGSÅ: Endelig! Mønster og farger! Sy puter selv!

LES OGSÅ: En minnerik uke!

LES OGSÅ: De beste kakene, de beste menneskene!

LES OGSÅ: Blomster, detaljer til bryllupet!

LES OGSÅ: Dette ble vårt drømmebryllup

LES OGSÅ: Blomster til bryllupet!

LES OGSÅ: 14 dager igjen til bryllupet!

LES OGSÅ: Hipp hipp hurra!

LES OGSÅ: 17. Mai!

LES OGSÅ: Verdens beste vegetarpai!

LES OGSÅ: Endelig er uterommet klart!

LES OGSÅ: Utdrikningslag!

LES OGSÅ: Loppis på sitt beste! 

LES OGSÅ: Nydekket bord med gamle minner!

LES OGSÅ: Forvandling av spisestuen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #putetrekk #gjørdetselv #DIY #kongenolav #syselv #forandringfryder #love #interior #interiorinspo #syselv #interiør #detaljer

Nytt kjøkken på en helg!

Det er ikke mer en et og et halvt år siden vi pusset opp kjøkkenet, den gang tok det virkelig. Vi snakker elektrisitet, innredning , hvitevarer og videre. Kjøkkenet ble malt i en mørk gråblå farge. Det var en del som aldri ble helt ferdig, som flislegging og den siste umalte listen (som alltid). Veggene uten fliser var blitt stygge etter matlaging og små detaljer begynte å plage oss litt. 

Jeg synes mørke farger er utrolig stilig som vegg farger, men det er viktig å tenke seg godt om hva rommet skal brukes til og ikke minst hvor mye som skjer i et rom. For meg er kjøkken et arbeidssted hvor man koser seg, gjerne med et glass vin og gode venner mens man venter på maten. En spisestue derimot tenker jeg at tåler en mye mørkere farge fordi det er et rom som skal være lunt og hyggelig, et sted hvor man skal kunne sitte rundt bordet i mange timer å ha hyggelige samtaler å nyte god mat.

Kjøkkenet ble trangt med den mørke blå fargen så nå har jeg valgt faregen Washed linen fra jotun, en av grunnene til dette var også flislegging. Vårt kjøkken har mange vinkler og innebygde rør, som gjør dette til et litt oppdelt rom. For meg var det viktig å få store flater fordi rommet er så oppdelt. Flisene går fra benken og helt opp til taket, dette gir et ryddig og ordentlig inntrykk i et relativt lite rom. Dette var også grunnen til at rommet ble malt lysere, da stikker ikke vinklene ut på samme måte som med mørke farger. Jeg ønsket å dele opp veggene minst mulig, og med riktig fargekombinasjoner kan man få til alt! Jeg elsker fargene og den varme energien kjøkkenet gir nå 🙂

LES OGSÅ: En ferie å se tilbake på!

LES OGSÅ: Det beste sommeren har å by på!

LES OGSÅ: Slik ble gjesterommet forvandlet!

LES OGSÅ: Hvilket liv!

LES OGSÅ: Hyttedrømmen!

LES OGSÅ: Puffer kan brukes til alt!

LES OGSÅ: Et liv med farger!

LES OGSÅ: Endelig! Mønster og farger! Sy puter selv!

LES OGSÅ: En minnerik uke!

LES OGSÅ: De beste kakene, de beste menneskene!

LES OGSÅ: Blomster, detaljer til bryllupet!

LES OGSÅ: Dette ble vårt drømmebryllup

LES OGSÅ: Blomster til bryllupet!

LES OGSÅ: 14 dager igjen til bryllupet!

LES OGSÅ: Hipp hipp hurra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #detaljer #kjøkken #oppussing #smådetaljer #interiør #interiørinspirasjon #fliser #rightpricetiles #gjørdetselv #sparpenger #DIY #flisleggeing #maling #jotun #washedlinen 

Sommerminner på sitt beste!

Vi har alle våre gleder, heldigvis! Når jeg er ute og reiser så er det bøker som er mitt fokus. Noen kjøper tallerkner eller små figurer som minner og jeg klarer meg ikke uten bøker. Dette er det beste jeg vet, bøkene er som regel om steder vi har besøkt og vært. Akkurat dette har jeg drevet med lenge, fra alt fra London, Paris til Versailles. Jeg lot selvfølgelig ikke denne tradisjonen være etter årets ferie. Det bugnet av bøker og suvenirer ved hvert hjørne og hvert slott. 

Disse bøkene gir meg minner uten at det blir rot. Det er så deilig å gå forbi bokhyllene å se bøkene, med en gang man ser boken husker man alt. Det bygger seg opp minner og gode følelser hver gang man ser de. Jeg gleder meg til å ta frem hver og en av bøkene utover kalde høstkvelder, Olav på fanget og en varm kopp kaffe! Bøker er jo ikke bare minner, det er også en fin måte å lære mer historie om steder man har vært og opplevd selv. Noen av bøkene er riktignok mer i sjangeren coffetable books enn en biografisk bok. Litt blandet drops, jeg elsker bøker og gleder meg til å lese de (en gang til). Disse bøkene representer kanskje litt i meste laget mitt interessefelt. Alt fra kongelige feriehus, Blenheim hvor Churchill vokste opp til Cliveden med sine politiske skandaler. Fellesnevneren er historie på sitt mest spennende, spennende interiører og personlige historier. Dette er mine desidert beste ferieminner 😉  

LES OGSÅ: Cliveden! For en opplevelse!

LES OGSÅ: En ferie å se tilbake på!

LES OGSÅ: Det beste sommeren har å by på!

LES OGSÅ: Slik ble gjesterommet forvandlet!

LES OGSÅ: Hvilket liv!

LES OGSÅ: Hyttedrømmen!

LES OGSÅ: Puffer kan brukes til alt!

LES OGSÅ: Et liv med farger!

LES OGSÅ: Endelig! Mønster og farger! Sy puter selv!

 

 

 

 

 

 

#osloliving #Blenheimcastle #Windsorcastle #royal #reise #reiseminner #minner #travel #høstkvelder #godstemmning #sandringham #cliveden #interiør #historie #interiørhistorie #Churchill