Eplepai og barndomsminner

 

 

Det er noe godt med å stå litt på kjøkkenet en onsdags ettermiddag, det er i grunn ganske hyggelig å lage mat. Det er kanskje enkelt med tv og sofa, jeg kjenner  også ofte på den følelsen der jeg ikke orker noe. På en annen side så er det en utrolig god følelse når man klarer å unngå den forferdelige “sliten” holdningen, for det er jo sjelden gøy. Etter at vi tok siste finish på kjøkkenet så er nok dette blitt et av mine favoritt rom, det er lunt og hyggelig og ganske stilig. Jeg foretrekker den innbydende atmosfæren som kjøkkenet har nå. 

Sånn i utgangspunktet skal man sikkert ikke spise kake i enhver anledning som byr seg, men når det kommer norske epler i butikkene så er fristelsen for stor for meg. Det er ikke mye som er som et virkelig godt stykke eplekake med litt knuste mandler og ikke minst den deigete deilige smaken (eplekaker må ikke være tørre). Når jeg kjenner lukten av eplekake så gir det meg den gode følelsen av omsorg, glede og kvalitetstid med min mor og søster når jeg vokste opp. Det er virkelig gode minner. Denne oppskriften har jeg stjålet av min svigermor, den er helt nydelig! Så sett i gang kaffetrakteren eller kok te hvis det er din preferanse, bak kake og dekk bord med det hyggeligste du har (legg gjerne på litt fine servietter, de er ikke så vanskelig å vaske;). Oppskrift:

Bland sammen i en bolle: 125gr sukker

                                          125gr hvetemel

                                          125gr smør

                                          2 egg

                                          2ts bakepulver

Putt deigen i en form og skrell to epler og legg delikat ned i deigen (trykk litt ned). Og til slutt det som gjør denne så nydelig er å hakke en neve med mandler og strø på toppen. La kaken steke i 30min på 160 grader! 

Nyt kaken 😉

LES OGSÅ: Stil, forandring og detaljer!

LES OGSÅ: Er dette “kitch”?

LES OGSÅ: Det er så mye å se frem til!

LES OGSÅ: Et royalt besøk!

LES OGSÅ: Når du liker store ting!

LES OGSÅ: Når Eva Solo henter frem barndsomsminner!

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #arris #wedgwood #teservise #søstrenegrene #norskeepler #epler #eplekake #gold #gull #nytlivet #høst #minner #barndomsminner #styling #pyntopp #pynt #tøyservietter #kveldskos #gjester 

Stil, forandring og detaljer!

Det er mye som forandrer seg gjennom tidene, både verden og vi og på kort tid. Stilen og valgene mine har forandret seg ganske drastisk siden jeg startet denne bloggen. Hvis man har interesse for interiør og følger med på forskjellige medier, butikker, leverandører og  designere kan man få ganske mye inspirasjon. Det er lett å finne stiler og ting man liker, og alle disse inputtene vi får gjør nok også at vi er i stand til å forandre stilene våre. Jeg skal ikke snakke for alle, men det er nok det som har preget meg. Det er utrolig gøy å finne ny inspirasjon og som vi alle vet, forandring fryder (til tider). Når jeg startet med å blogge bar leiligheten preg av mye lyse farger og en kanskje litt enklere stil. Mye har skjedd siden da, som dere ser la jeg med et bilde av spisestuen fra ca tre år tilbake, og det er ikke stygt. Det er likevel en stor forandring. Personlig er jeg mer glad i de nye mørke fargene i spisestuen og den lunheten som følger med. Endelig begynner det å bli gardiner rundt her, og her har jeg valgt å sy gardiner i et silkestoff med varm farge. Det er også blitt mye messingdetaljer og andre elementer jeg synes er virkelig stilig. Jeg mangler fortsatt et par detaljer, men for meg er det viktig at hjemmet mitt representerer historie og noe spesielt og at alt ikke nødvendigvis er kjøpt et sted. Fargen på veggen har jeg prøvd å kopiere utifra noe inspirasjon jeg en gang fant i en bok. Etterhvert så kunne jeg virkelig tenkt meg noe tapet her, men alt har også med økonomi å gjøre. Spisestuen begynner å bli litt mer slik jeg ønsker, nemlig et sted for litt glamour og ikke minst et lunt rom hvor man kan ha de hyggelige og fine samtalene rundt et bord. Sjekk bildene 🙂

 

LES OGSÅ: Ny vri med biblioteket!

LES OGSÅ: Lun eplekake en sliten onsdag!

LES OGSÅ: Hvordan velge stuebord?

LES OGSÅ: Høstens lekreste nyheter!

LES OGSÅ: Når Eva solo henter frem barndomsminner!

LES OGSÅ: Sommerminner på sitt beste!

LES OGSÅ: Nytt kjøkken på en helg!

LES OGSÅ: Gjenbruk på fineste måte!

LES OGSÅ: Cliveden! For en opplevelse!

LES OGSÅ: En ferie å se tilbake på!

LES OGSÅ: Det beste sommeren har å by på!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #spisestue #diningroom #Varmefarger #jotun #magnorglassverk #love #interiør #interiørinspo #inspirasjon #forandringfryder #hygge

Er dette “Kitch”?

 

Er det noe jeg har snakket og skrevet mye om så må det være at jeg ikke er så glad i ting som ikke kan brukes til noe spesielt. I dette hjemmet er det virkelig ikke minimalisme som gjelder, men jeg har hatt mest sansen for gjenstander man kan bruke til noe. Jeg må nok revurdere dette utsagnet litt. Jeg kjenner på hele meg at jeg virkelig vil ha en statue eller gipsfigur og det bare for å pynte!

Da går det an å gå litt inn på uttrykket sikkert mange her har hørt om, nemlig “kitch”! Jeg tenker at jeg vet hva det er, men det kan være vanskelig å beskrive det.

Nettopp derfor googlet jeg det for å finne en slags definisjon: kitch er masseproduserte gjenstander som har liten verdi og kunstnerisk kvalitet. Kitch begrepet oppstod i Tyskland på 1800-tallet og ble opprinnelig brukt om billige etterlikninger av kjente kunstverk. I dag blir det sett på som mer på som klisje, uorginalt og populær liksom kunst (wikipedia). Mange bruker ting som dette til å sette sammen i grupper for å dekorere.

Så kommer spørsmålet: Er dette kult? Og hvor går grensen? Man ser jo alle disse bildene av fat, og folk dekorerer med alt mulig forskjellig. Alt fra ananaser, til støpte kongler, til dyr. Personlig må jeg si at det går en grense et sted her. Jeg synes det er vanskelig å sette den grensen, men den er der garantert! Jeg elsker figurer som ser gamle ut, mange av disse er veldig klassiske og har vært brukt i interiør bilde siden 1800-tallet. Disse har virkelig holdt ut gjennom veldig mange interiørepoker. Så har vi også mange slags nye figurer som man kan få kjøpt i mange type kjedebutikker, disse kan også være kule. 

Jeg må innrømme at jeg har virkelig lyst på en skikkelig gipsfigur, men jeg tror det må bli innenfor sjangeren av  “greske guder” eller italiensk klassisk stil. Alle har sin stil og jeg ser mange elsker mer av det moderne som man kan få kjøpt mange steder.

Et møblert hjem burde uansett ha en virkelig fin statue eller gips figur synes jeg. 😉

LES OGSÅ: Nytt kjøkken på en helg!

LES OGSÅ: Gjenbruk på fineste måte!

LES OGSÅ: Ny vri med biblioteket!

LES OGSÅ: Lun eplekake en sliten onsdag!

LES OGSÅ: Hvordan velge stuebord?

LES OGSÅ: Høstens lekreste nyheter!

LES OGSÅ: Når Eva solo henter frem barndomsminner!

LES OGSÅ: Sommerminner på sitt beste!

LES OGSÅ: Nytt kjøkken på en helg!

LES OGSÅ: Gjenbruk på fineste måte!

LES OGSÅ: Cliveden! For en opplevelse!

 

 

 

 

 

#osloliving #kitch #levvakkert #møblerthjem #gips #krimskrams #figurer #gips #interiør #dekorasjon #styling #porselen #inspirasjon #usikker 

Det er så mye å se frem til!

Tiden flyr av gårde og det er så mye som skjer, både på jobb, hjemme og her med bloggen og instagram. Det er vel slik mange andre også føler det for tiden? Dette er jo gøy, det værste jeg vet er hvis verden står helt stille. Jeg har mye å se frem til og mye jobb, bloggen er jo jobb jeg ser frem til og som jeg koser meg med. Det er bare å glede seg, for på Osloliving kommer det mye spennende fremover! Men mye er fortsatt mine små hemmligheter.Det er mye som dukker opp på veien, noe av det morsomste er nok alle de fantastiske og kreative menneskene man møter på veien. Mennesker som setter seg fast og gjør en forskjell og gir deg muligheter og gleder. Ikke minst er det så fint å høre historiene til andre mennesker om hvordan de gjør ting og hvordan de tenker og alt det de har å gjøre. 

Jeg har en jobb ved siden av som også krever en del, men som også gir veldig mye. Det er mye å fokusere på å tenke over, da blir slike dager som dette gull verd! 

Når jeg skal hente meg inn og slappe av så gjør jeg det best ved å gjøre noe, jeg skulle til tider ønske at jeg var bedre til å legge meg ned på sofaen og hente meg inn på den måten. Enten må det være en sosial sammenheng ute å går, uten om dette er jeg utrolig glad i å stryke over ting jeg har gjort på listen! Så når jeg nå endelig har fått plantet røsling ute, bakt en pai og dandert noen blomster på nytt så kjenner jeg på en deilig følelse over hva de små tingene gjør for deg! Nå er det kaffetid og virkelig behagelig kveldstid og studering av Maison interiør som står for tur 😉

#osloliving #levvakkert #lovelife #interiør #maison #maisoninteriør #interiørblogg #blomster #leverlivet #planer 

Et royalt besøk

 

 

 

 

Denne uken fikk jeg endelig muligheten til å gjøre noe jeg har hatt lyst til lenge, nemlig besøke Carl Royal! Jeg misunner de som tør å satse, og gjør det de har lyst til. Carl har tatt hobbyen sin flere steg videre.

32-bussen stod og ventet og avgårde bar det til Kværnerbyen. Dette var utrolig gøy, morsomme samtaler om innredning og de litt spesielle og uten om det vanlige elementene. Vi drakk kaffe av krystallglass og hadde veldig hyggelige samtaler om hvordan alt startet, og om drømmene videre.

Det er så stilig når noen tørr å ta steget videre å gjøre akkurat dette her og så mange kule ting. Jeg kunne tenkt meg nesten alt som stod i dette showrommet. Stilige og forseggjorte elementer over alt. Ikke alle møbler er nødvendigvis blitt helt nye, men mange av disse er renoverte og har for eksempel fått nye trekk. Andre ting er malt og reparert, og så er det helt nye ting som man ikke finner så mange andre steder. Prisene her er ganske gode, og er du ute etter et møbel som skiller seg litt ut så er dette stedet å gå!

Jeg for min del har en lang ønskeliste liggende klar og dette i alt fra speil, sofagrupper til figurer. Jeg liker når vi kan bruke ting både på en ny måte og med en ny stil. Dette er møbler med en historie og det er blitt lagt ned mye arbeid i å bevare dette. Jeg digger dette og håper dere andre liker smakebiten!

Ta turen til Kværnerbyen og sjekk ut dette showroomet!

Sjekk gjerne ut både instagram: @Carl_Royal eller nettsiden: CarlRoyal.no

#osloliving #levvakkert #vintage #antikk #carlroyal #showroom #interiør #interior #inspirasjon #antik

Når du liker store ting!

 

Det er noe med det å ordne å styre litt hjemme. Jeg elsker den følelsen av en litt lat dag der man kan gå å stelle litt, både med planter og litt støvtørking. Nå lyver jeg litt, jeg er ikke så glad i å tørke støv. Det som derimot er gøy er å gi noen ting en pause og ta frem litt andre ting igjen. Etterhvert får man mange fine ting som må stå litt i skapene og da er det gøy å bytte på hva man har fremme (det skal jo tross alt ikke stå i et skap). Og det er nettopp da når man bytter litt plass på ting det er greit å tørke støv samtidig så det kanskje kan bli en litt hyggelig opplevelse. 

Når man får inn litt friske blomster i huset, det er nok da jeg får mest energi og prøver å få leiligheten i orden igjen. Nye blomster er litt nytt liv. Da er det hyggelig med noen nye lysestaker og et par andre bøker liggende fremme. Jeg er nok litt i overkant glad i store gjenstander, det gir en ryddig og litt ærverdig følelse. Nå var det på tide å få frem noen store lekre vaser igjen, og for at det ikke skal bli for dyrt med blomster kan man tenke litt utradisjonelt når man danderer de. Skal man fylle en så stor vase med en tradisjonell bukett, ja da trenger du relativt mye blomster (noe som også er utrolig lekkert). Jeg elsker de dagene der man er på butikken og bestemmer seg for å bare ta med seg to pakker med blomster. Da er utvalget ofte ikke helt på topp, men noen ganger finner du noe som du er glad i, og i dag fant jeg Carla liljer. Disse synes jeg er veldig estetiske og vakre, det blir allikevel ikke en stor bukett. Instagram og pintrest er fantastiske forum for å få noen nye ideer for alt kan jo gjøres på en annen måte enn det man er vant til. Jeg endte opp med å tvinne blomstene, dette synes jeg ble en utrolig kul skulptur til å ha på stuebordet. Det er gøy å gjøre ting litt annerledes og bruke blomster på en ny måte (som alt annnet). Bruk vasen og form blomstene etter den? Det er gøy å ha prøvd 😉

LES OGSÅ: Hvordan velge stuebord?

LES OGSÅ: Høstens lekreste nyheter!

LES OGSÅ: Når Eva solo henter frem barndomsminner!

LES OGSÅ: Sommerminner på sitt beste!

LES OGSÅ: Nytt kjøkken på en helg!

LES OGSÅ: Gjenbruk på fineste måte!

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #Carlaliljer #liljer #friskeblomster #magnorglassverk #styling #interir #interior #hygge #storeting #style #elementer #byttepå #cacalierkingcharles #spaniel #vakkert #stue #livingroom

Når Evasolo henter frem barndomsminner!

I dag hopper jeg en uke tilbake i tid. Som noen vet var jeg på lansering om nyheter fra mange forskjellige merker forrige uke. Det er mye spennende ute på markedet denne høsten, noe er til pynt og annet er veldig praktisk. For slike mennesker som meg så tenker jeg at mye av det som er til pynt for noen er også veldig nyttig for min del. 

Eva solo hadde noen nyheter som jeg bet meg veldig merke i. Eva solo er et merkevare som mange kjenner til og disse produktene får du kjøpt på mange av de kjente kjedebutikkene som man har rundt omkring over hele landet. Det er selvsagt noen nye vakre farger ute å vanker(utrolig lekre). Det jeg fikk veldig sansen for var noen nye karafler, rettere sagt til å lage kaffe i. Eva solo treffer meg rett i hjertet når de tenker miljø nå, en av nyhetene er nemlig kaffefilter som kan vaskes og brukes på nytt og selvsagt det samme for te. Dette vet jeg at jeg skal ha, det er godt om det er en ting man kan slippe å kaste, det er nok annet søppel i løpet av en dag. 

Så var det disse grytene, kobbergryter. Dette bringer meg rett tilbake til barndommen og min mors kjøkken! Her hjemme elsker vi å lage mat å ha gjester på besøk. Da er det gøy med ordentlige redskaper på kjøkkenet, så disse står nok også på ønskelisten. 

Og så må jeg jo slenge med et par bilder fra Lecruise sin utstilling, det er veldig stilig med den litt rustikke og reale følelsen dette merket gir på et bord og ikke minst på et kjøkken 😉

 

 

 

 

 

 

#osloliving #nyheter #høstnyheter #Lecruise #evasolo #etslagformiljøet #barndomsminner #kobber #lunthjem #miljø #kjøkken #redskaper

Endelig er høsten her!

Nå er det høst i luften, den deilige septemberluften. Høsten er en vakker tid og jeg for min del er klar for mange hyggelige opplevelser. August er alltid en måned der livet starter litt opp igjen etter en sommerdvale. August er en måned man møter venner og bekjente igjen, mange hyggelige stunder og mye er blitt gjort. Jobb har startet igjen og man prøver desperat å komme seg inn i gamle rutiner (eller legge seg til noen nye bedre). Jeg for min del har fått gjort en del forandringer og er veldig fornøyd. 

Uansett så ser jeg nå frem til en måned med september. Dette ser ut som å bli en virkelig fin høstmåned med hyggelige middager og mye på agendaen. Jeg elsker høsten, for meg er det kos og mer sosial omgang med gode venner og familie. Nå kan langbordene dekkes igjen, fire tallerkner og glass per hode, kanskje fyr i peisen og gode viner. Nå blir det fokus på god mat, nye planter og alt som hører med hygge. Lange turer med vakre farger og mye inspirasjon, for ikke å nevne den deilige luften. Jeg gleder meg og håper dere gjør det samme. 🙂

LES OGSÅ: Sommerminner på sitt beste!

LES OGSÅ: Nytt kjøkken på en helg!

LES OGSÅ: Gjenbruk på fineste måte!

LES OGSÅ: Cliveden! For en opplevelse!

LES OGSÅ: En ferie å se tilbake på!

LES OGSÅ: Det beste sommeren har å by på!

LES OGSÅ: Slik ble gjesterommet forvandlet!

LES OGSÅ: Hvilket liv!

LES OGSÅ: Hyttedrømmen!

LES OGSÅ: Puffer kan brukes til alt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #høst #september #Høstmåneder #levvakkert #interiør #inspirasjon #love #interiørinspo #høstibyen #sosialisering #mat #levgodt #minner #nytlivet