Soveroms inspo!

Noen ganger trenger man bare en liten forandring uten å måtte rive ut alt og kjøpe alt nytt. Her hjemme var det på tide med litt ny energi på soverommet. Det er et av de rommene som rett og slett har stått helt stille siden vi flyttet inn. Det var bare et kjedelig rom uten egentlig å være stygt. Det var en følelse av at elementer og farger her ikke passet helt sammen, litt rotete. Ideene har vært mange til dette rommet og så kommer det til det punktet der man bare vil få det gjort.

Rommet trengte litt mer harmoni og farger som gled over i hverandre og passet sammen. Jeg har blitt veldig glad i mørke farger, noe vi for såvidt trodde vi valgte når vi flyttet inn her. Det er ofte en av de fellene det er lett å gå i, man har lyst til å ha det mørkt og kult og så tørr man ikke helt å velge mørkt nok. Det virker ofte trygt og enklere å velge noe som er litt lysere, men så blir det ikke helt det du tenker. Dette gjelder selvsagt hvis det er mørke farger du er ute etter!

Elegant fra Jotun lady ble min favoritt til soverommet. Det å male et rom er egentlig veldig deilig å greit, det går så fort. Tre strøk er gjort på en dag og ikke lukter maling på samme måte som før heller. Det kom en strek med i regningen her som kan være lurt å tenke over på forhånd nemlig at hvite lister som ikke har vært malt på en stund blir relativt fort brune mot mørke vegger. Jeg måtte løse det med å male listene på nytt. Hver detalj er viktig! Det er gøy å se hvordan farger kan binde møbler og tekstiler sammen og fremstå på en helt nye måte.

Nå mangler det riktig nok noen nye møbler, disse har jeg tenkt til å bruke litt tid på å finne. Jeg er fornøyd! Og så utrolig deilig med en kopp kaffe på morgningen i et “nytt” soverom

LES OGSÅ: En Halloween med mening!

LES OGSÅ: Putetrekk, DIY velg og vrak!

LES OGSÅ: Bare to måneder igjen til julaften!

LES OGSÅ: En enkel høstdessert!

LES OGSÅ: Når det begynner å bli kaldt ute!

 

 

 

 

 

 

 

(før)

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiør #mørkefarger #styling #soverom #lunt #love #inspirasjon #interiørinspirasjon 

En Halloween med mening

Det er kommet til denne tiden av året, som er høyt elsket av mange, hatet av noen – og for andre går den (bokstavelig talt) hus forbi. Jeg snakker om Halloween!

Vi har alle forskjellige erfaringer og oppfatninger om hva denne tiden skal være, og hvordan skal dagen markeres. Det er mange delte meninger. Dette er en tradisjon som kanskje ikke har fått feste seg i Norge før det siste tiåret.

Det jeg tenker er viktig rundt akkurat Halloween er å tenke med respekt på mennesker rundt seg. Dette er en utmerket dag til å lære barn – og sikkert en stor porsjon voksne – om at vi er forskjellige. De som vil være med på feiringen kan få være med, og de som ikke er interessert mener jeg skal få slippe. Og det uten å få knuste egg på vinduer og så videre.

Jeg for min del er ikke så utrolig opptatt av denne tiden og gjør derfor ikke så mye ut av den. Fokuser på å bruke dette som en mulighet til å være sosial og ta dere gjerne en fest og ha det gøy! Det er mye man kan finne på uten at man behøver å tigge godteri og drive med ramp hos naboen! Det er gøy å kle seg ut og arrangere en fest og bidra til positivt samspill 🙂

Nå skal ikke jeg lære opp noen om moral eller leke gammel tante her, selv om jeg kanskje ender opp med begge deler. Jeg kunne forsåvidt vært en gammel tante, det hadde funket fint for meg. ;). Jeg tenker det er viktig at man ikke behøver å tømme Nille eller Europris for alt av plastting og gjenstander som bare skal kastes neste dag og ikke brukes igjen.

Og så kommer den delen jeg faktisk synes er morsom og kan være veldig samlende. Alle har lyst til å skjære i gresskar! Min bedre halvdel klarte ihvertfall ikke å la det være i år, han måtte kjøpe et! Og fint ble det, det finnes mange måter å skjære ut og dekorere et gresskar og det synes jeg bare man skal slå seg løs med. Dette er gøy for både voksne og barn, og en fin aktivitet man kan gjøre sammen for litt kvalitetstid. 

Men hva gjør du med innmaten i gresskaret? Vær så snill å bruk det opp! Du kan lage alt fra supper til cupcakes og sikkert en god drink! I år ble det greskar-cupcakes her! De ble utrolig gode og endte med et lysende gresskar i entreen!

Nyt Halloween og ta noen gode valg, og bruk det som en hyggelig aktivitet til å samle familie eller venner! 🙂

OPPSKRIFT: GRESSKAR-MUFFINS

 • 4 dl. siktet hvetemel
 • 1/2 revet muskatnøtt
 • 2 ts kardemomme
 • 2 ts kanel
 • 2 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 5 dl most gresskar (bruk stavmikser)
 • 2 dl  sukker
 • 1/2 dl brunt sukker
 • 170 gram smør
 • 2 store egg

Stekes på 175 C i ca 25 minutter.

Lag frosting etter egen smak. Vi lagde en frosting med smør, philadelfiaost, melis og litt saft fra en appelsin. En annen frosting fikk sjokoladesmak.

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #halloween #gammeltante #Noeforenhver #greeskar #gjørdetselv #utskjæringen #diy #verdier #sosialt #halloween2017mood 

Putetrekk, DIY velg og vrak!

Dilla, ja jeg har fått helt dilla. Det er utrolig gøy og tilfredstillende. Puter er et must, og jeg er kanskje litt vel i overkant begeistret over det. Når man først skal ha puter, da liker jeg litt fine puter. Puter kan være veldig dyrt, men for min del ganske nødvendig. Nettopp derfor er det så gøy å sy puter selv. Det har kanskje vært en litt klønete prosess med glidelåser og sømmer som ikke har vært helt fine. Øvelse gjør mester eller noe lignende. Jeg må allikevel si meg ganske fornøyd med de siste trekkene jeg har sydd. Jeg kjenner på en mestringsfølelse. 

Det som gjør det litt gøy å sy trekk selv er nettopp det at man får muligheten til å velge stoff og farger og ikke minst design på en helt annen måte. Det blir litt uendelig. Man kan få mye restestoff og avklipp av virkelig god kvalitet til en veldig god pris. Det er ikke mye stoff som trengs til en pute. Man kan velge mellom alt mulig. Jeg er veldig fornøyd med de putene jeg har sydd til meg selv og så må jeg innrømme at Når moren min kommer på besøk og spør pent om noen nye trekk til sine puter, ja det er veldig hyggelig. 🙂 Sjekk ut bildene og drøm dere bort i en verden av puter!

LES OGSÅ: En enkel høstdessert!

LES OGSÅ: Når det begynner å bli kaldt ute!

LES OGSÅ: Jeg fant, jeg fant! Søndagskupp!

LES OGSÅ: Høstferie!

LES OGSÅ: Et deilig avbrekk i hverdagen!

LES OGSÅ: Epepai og barndomsminner!

LES OGSÅ: Stil, forandring og detaljer!

LES OGSÅ: Er dette “kitch”?

LES OGSÅ: Det er så mye å se frem til!

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #puter #putetrekk #DIY #syselv #stoff #kvalitet #glidelås #interiør #styling #velgogvrak 

Bare to måneder igjen til julaften!

 

Her kommer en liten heads up! Og dette er selvfølgelig ikke for å stresse noen, men det er denne tiden på året.

Det er to måneder igjen til selveste julaften, og som de fleste av oss vet kommer det til å gå i ett fremover. Dette er jo noe av det mange av oss synes er veldig hyggelig. For at det skal bli hyggelig for min egen del, så må jeg planlagge litt. Forberedelsene til jul er utrolig deilig, men det gjelder å ha planlagt litt. Jul kan bli dyrt, og det er mye man kan spare penger på ved å forberede seg litt.

Nå høres det ut som jeg tenker at julen starter nå, og det liker jeg virkelig ikke. Julen for meg starter ikke før i desember, men jeg liker å starte planleggingen nå. Det kan bli fryktelig dyrt hvis du ikke har tenkt på adventslys og stjerner i vinduet før første søndag i advent. 

Noe av det man burde få fingeren ut med nå er å gå en tur i skogen og samle naturmateriale hvis dette er din greie. Alt fra kongler til pinner og annet du føler for å være kreativ med. Dette er supert om det får tørke en stund før du skal bruke det.  Og så er det nettopp dette at vi vet ikke når snø og frost kommer, og da kan det være for sent. Dette gjelder selvsagt for de som liker å pynte og lage ting av naturmateriale. Løp ut å samle inn ting fra naturen før det er for sent, dette er vakkert og det kan fort bli dyrt å kjøpe disse elementene i forretninger. 

For min egen del har jeg noen gamle kranser som skal få et nytt liv i år, disse skal bli sprayet nå straks slik at de blir virkelig tørre å fine før de skal pyntes. Dessuten så er det fortsatt ikke for kaldt å stå ute å gjøre slikt nå. Om en måned er det nemlig ettr min mening for kaldt.

Noe annet som også er viktig og koselig for meg, er å gå igjennom oppskrifter og vurdere hva man skal bruke og hva man har lyst til å lage. Det går fint å tenke litt utenom det man vanligvis gjør. Kanskje man skal lage hjemmelaget gløgg eller likør? Eller har du kanskje noen spesiell familietradisjon du har lyst til å lære deg?

Så planlegg, tenk over hvilken stil du vil ha og nyt juleforberedelsene!
Me for Guds skyld spar julebrus og julemarsipanen til desember 😉

 

LES OGSÅ: En enkel høstdessert!

LES OGSÅ: Når det begynner å bli kaldt ute!

LES OGSÅ: Jeg fant, jeg fant! Søndagskupp!

LES OGSÅ: Høstferie!

LES OGSÅ: Et deilig avbrekk i hverdagen!

LES OGSÅ: Epepai og barndomsminner!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #jul #2månderigjen #julaften #christmas #nytlivet #planlegging #naturmatriale #pynt #dekorasjoner #selskapligheter #love #interiør #interior #snartjul 

En enkel høstdessert kult servert

Er du ute etter en god høstdessert eller bare noe godt en sen kveld? Da passer denne perfekt! Denne dsserten er inspirert av klassikeren “Tilslørte bondepiker”. Man kan gjøre den enkel eller lage alt fra bunn av. Jeg synes det er greit med noe midt imellom. Norske epler er noe av det beste jeg kan tenke meg så det er bare å bruke det til alt. 

Kutt opp skrelte epler i små biter, legg de en kjele med litt sukker, sitron, litt vann, og ingefær. La dette koke i fem minutter og bruk stavmikser for å jevne det ut. Dette er godt både til rundstykker og i denne desserten. Legg kjeks i en pose og knus dem til små små biter. Til slutt valgte jeg å ta en enkel løsning og valgte å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem (hjemmelaget er bedre, jeg vet). Så legger du dette lag på lag. Dette er veldig søtt så du trenger ikke å lage for store porsjoner. Her har jeg pyntet porsjonsdessertene med en litt sitronmelisse. 

Det jeg synes er kult, er å servere desserten på en ikke helt tradisjonell måte. Min venn Halvor Bakke har designet noen utrolig fine og stilige cocktailglass som desserten passer perfekt for. Glassene er laget av Magnor glassverk og har en perfekt størrelse, både til drinker og andre desserter. Ekstra kult synes jeg det er å sette glassene på noen fine tallerkener med litt edge. I mitt tilfelle ble det “Sort kløver” fra Egersund fajanse. Det hele synes jeg blir en kul miks, som er helt perfekt for slutten av et hyggelig middagselskap! 

Velbekomme!

LES OGSÅ: Stil, forandring og detaljer!

LES OGSÅ: Er dette “kitch”?

LES OGSÅ: Det er så mye å se frem til!

LES OGSÅ: Et royalt besøk!

LES OGSÅ: Når du liker store ting!

LES OGSÅ: Når Eva Solo henter frem barndsomsminner!

LES OGSÅ: Nytt kjøkken på en helg!

 

 

 

 

 

 

 

 

#sponset #osloliving #levvakkert #vakrehjem #magnorglassverk #HalvorBakke #coctailglass #nyvri #dessert #mat #middagselskap #vaniljekrem #Egersundfajanse #love #foodlove #enkelt #

Når det begynner å bli nakent og kaldt ute!

Norske deilige råvarer på sitt beste og kaldt og vått ute. Bladene faller ned, det begynner å bli nakent og ganske grøssent ute. Men det er også nå de norske grønnsakene som er dyrket ikke veldig langt unna av oss er på sitt beste. Det er den tiden på året du har lyst på noe godt og varmt når du kommer hjem. SÅ hvorfor ikke den fantastiske blomkålsuppen? Råvarene her er helt supre og det er en suppe det er like enkelt å lage fra bunnen av som i form av en pose. Man kan fint bruke dette som en deilig hverdagsmiddag eller man kan style den opp litt ekstra å bruke den som en helt fantastisk forrett! Ja takk begge deler. Sprøstek noe god skinke og purre som man kan bruke som deilig pynt på toppen. Mitt triks en litt sliten søndag for å få livet til å bli litt mer spennende er å dekke på med litt sølvtøy og et godt glass vin 😉 

Oppskriften finne du selvsagt på Trines matblogg! Helt nydelig, vi byttet ut bacon med en god skinke isteden. Denne suppen kan du vri og vende på. Den er fin som vegetar, da er det bare å bytte ut kyllingkraft med grønnsakskraft. Nyt kvelden!! 😉

#osloliving #matmedstil #norsk #kortreist? #love #trinesmatblogg #grønnsaker #digg #nytlivet #forrett #diggmat #hverdagsmiddag #nytlivet

Jeg fant, jeg fant! Søndagskupp!

 

Her er litt fakta om meg.

Dette er ikke revolusjonerende nyheter, de som har fulgt meg en stund vet mye av dette allerede. Jeg elsker bruktmarkeder, loppemarkeder og andre former for secondhand-kjøp. Mest sannsynlig har jeg brukt altfor mye tid på dette, men for meg er det helt fantastisk og en deilig følelse å finne de små skattene. For det første kan man gjøre gode kupp på slike steder, du er med på å ta vare på noe, og du finner kanskje noe ikke alle andre har. Dette kan være perfekte gjenstander for de små detaljene og ikke nødvendigvis noe man trenger gjennomført i alle rom i hele huset. 

Jeg tok meg en tur til Sandvika for å kikke og titte litt på et søndagsmarked, som er her hver søndag. Og jeg fant selvfølgelig ganske mange, blant annet en gustaviansk spisestue til en god pris. Denne ble ikke med meg hjem, men det gjorde to lysestaker i messing til å henge på veggen. Messing gir en fantastisk varme og lunhet, og i min spisestue passer dette helt perfekt. 

Jeg skriver nå om litt eldre messing. Det er en ganske stor forskjell på messing som hadde sin storhetstid i forrige messing-epoke, og den man får kjøpt i butikkene nå. Begge er fine, men utformingene er forskjellige. Den messingen som er nå er ofte mye enklere i formene og mer moderne, mens på 90-tallet hadde nok ordet “hyggelig” en litt annen betydning og mye skulle se gammelt ut. Jeg har litt av begge deler. Det som er viktig for meg er å ikke overdrive de gamle messing-gjenstandene, for det kan bli litt for mye hyttefølelse ut av det. Jeg synes det i sitt rette element blir veldig stilig. 

Lysestakene jeg kjøpte er ikke veldig gamle, men jeg synes de skled rett inn i vårt interiør og passer bra her. Det gir en hyggelig varme til rommet, og en litt fornem følelse. Sjekk bildene 🙂

 

LES OGSÅ: Stil, forandring og detaljer!

LES OGSÅ: Er dette “kitch”?

LES OGSÅ: Det er så mye å se frem til!

LES OGSÅ: Et royalt besøk!

LES OGSÅ: Når du liker store ting!

LES OGSÅ: Når Eva Solo henter frem barndsomsminner!

LES OGSÅ: Nytt kjøkken på en helg!

LES OGSÅ: Gjenbruk på fineste måte!


 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #messing #seconhand #love #stylling #interiør #interior #styling #bruktmarked 

Høstferie?

 

 

For mange er det nå noe som kalles høstferie. Det har seg desverre slik at den rammet ikke meg i år, men Olav (hunden vår) har vært så heldig å få lov til bli med nabofamilien på fjellet. De er blitt hans bonus familie, utrolig godt på så mange måter å ha andre mennesker rundt oss som er like glad i dyr som oss. Vi har vært heldige med naboene. Dette er riktig nok tanker som hopper innom en gang iblandt, men den følelsen jeg kanskje føler mest på nå må være nettop misunnelse. 

Jeg kunne godt tenkte meg en ukes tid på fjellet jeg og. Ta på seg turklær,  kjenne den friske deilige luften. Drikke rød vin på kveldene og kaffe og matpakke på tur. Det er mye som virker ekstremt fristende rundt det å ha en hytte, bare de avbrekkende fra Oslo hadde vært så godt. En naturlig liten pause i hverdagen. Så er det den andre delen av å ha hytte som jeg ikke må legge skjul på. Tenk å kunne innredet en hytte på fjellet, langt spisebord med plass til mange. Deilige lune farger, noen utrolig deilige stoler ved peisen. Laftet tømmer er selvfølgelig drømmen og fliselagt bad frister mer enn utedo. Luksus vil mange kanskje kalle det, men skal man først ha ferie så kan det godt være komfortabelt. Store lekre messingstaker på veggene og tunge deilige gardiner og et tjukt deiilig sengetøy selvfølgelig. Jeg ser nok litt for meg en liten kongseter og det er jo ikke noe galt i det. Det er mye å drømme om. 

I mellomtiden så må hunden min få nyte alt jeg drømmer om, her går nemlig hverdagen i full fart og massevis av prosjekter som skal fullføres, både på jobb og her hjemme. Det er vel igrunn flere prosjekter jeg ikke engang har startet på. Nå er det bare å få tent noen lys og sette seg til ved symaskinen! God høstferie til dere som kan nyte det 😉

LES OGSÅ: Stil, forandring og detaljer!

LES OGSÅ: Er dette “kitch”?

LES OGSÅ: Det er så mye å se frem til!

LES OGSÅ: Et royalt besøk!

LES OGSÅ: Når du liker store ting!

LES OGSÅ: Når Eva Solo henter frem barndsomsminner!

LES OGSÅ: Nytt kjøkken på en helg!

LES OGSÅ: Gjenbruk på fineste måte!

 

 

 

#osloliving #levvakkert #love #cavalierkingcharlesspaniel #hytte #fjellet #høstferie #høst #drøm #drømmen #Nytferien

Et deilig avbrekk i hverdagen

 

#SPONSETINNLEGG

Jeg elsker å lage mat hjemme, jeg holder gjerne et middagselskap med 12 til bords. Matlaging er spennende, lærerikt og ofte en hyggelig aktivitet å gjøre sammen. Men så må det jo bare sies at det er helt fantastisk deilig å komme seg ut på en resturant og! Det å slippe rot på kjøkkenet, alle må spise det samme, oppvask osv. Det er utrolig godt å komme seg ut, se mennesker og kjenne litt på livet der ute, fikse seg litt og så er man fort klar for en hyggelig kveld ute med andre fine mennesker. Dette er litt som et lite pusterom i hverdagen for meg, se på interiører forskjellige steder, kjenne på gode smaker og ikke minst noe godt i glasset. Dette kan jeg leve lenge på!

Forrige uke fikk vi til et av disse pusterommene, der ikke TV-en ble altoppslukende hele kvelden. Jeg elsker italiensk mat. Hva er bedre enn gode oster, pasta, pizza for ikke å snakke om parmaskinker og reale gode råvarer?

Vi tok turen til Olivia på Aker Brygge. Det er godt å komme seg til en litt annen bydel enn der man bor (så får man kjent litt på det å bo i byen). Olivia er en veldig hyggelig resturant av mange grunner. Her er det en lun og god atmosfære, som passer perfekt for høst og vinterkos. Prisene her gjør at man kan unne seg dette på en hverdag – og det med god kvalitet på maten. Og ikke mye er bedre enn italiensk rødvin! Interiøret er rustikt, med massevis av sjarme og varme. Folkene som jobber her er pliktoppfyllende, hyggelige og vil yte sitt beste. De er gode på å anbefale vin som passer til maten.

Olivia er absolutt et hyggelig sted for lunsjer på en lørdag eller bare en kaffe, om det er du er ute etter. Jeg anbefaler virkelig dette stedet for de som ikke nødvendigvis bor i Oslo, men som kommer hit enten for en helg eller for å møte noen for en deilig lunsj en dag.

Maten er god her, så kom det meg for øre at Olivia nå har fått inn en fantastisk parmaskinke fra Prosciutto di Parma (som forøvrig har utnevnt Olivia til Parmaspesialist). Dette måtte vi selvfølgelig prøve, både på pizzaer og til forretter.

Noe av det andre jeg liker veldig godt med italiensk mat, er nettopp dette at det er så realt. Det er gode råvarer brukt på en kul, enkel og svært god måte! 

Dette var en deilig opplevelse i en god atmosfære, med god mat og drikke en ellers vanlig torsdag!

Anbefales! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#OSLOLIVING #love #resturant #parmaskinke #Olivia #nytlivet #utåspise #godstemning #kos #innekos #høst #Oslo #vakkert #inspo #inspirasjon #italiensk #akerbrygge #interiør #interior #stemning #sponset