Jul hos cornelia

Er du ute etter noe morsomt? Noe ala jul i New York? Da burde du stikke en tur innom Cornelias hus på paleet! Her er jul med glam kombinert på en utrolig fin og morsom måte. Jeg måtte bare stikke innom, dette er en butikk jeg synes det er veldig hyggelig å stikke innom generelt sett. Det er alltid noe fint å legge øynene på her. Jul er intet unntak. Jeg vil si at dette er butikken for de som vil ha en litt gøy jul, men det som er gøy er at det er gjennomført. Det er høy kvalitet på kulene og pynten. Ofte kan den litt morsomme pynten også se ganske billig ut, men ikke her. Dette er forseggjort og stilig. Tenk å ha et helt juletre fyllt opp av kuler og pynt med cupcakes og makroner? For de som liker denne stilen så er dette butikken for dere. Her finner du rosa og alle regnbuens farger. Du finner også selvsagt også den mer tradisjonelle pynten som går mye i gull, glitter og grønt. Så utrolig mye morsomt og fint. De siste årene har det kommet mer av denne type pynt i Norge også, men hos Cornelia er det virkelig gjennomført. 

Hvis du har planer om å dekke et bord eller pynte en hylle finner du masse her, mye morsomt og mye tradisjonelt og fint. Alt fra dekketøy til bordpynt med leker i for voksne. Fugler, elger og andre dyr. Og om du egentlig ikke trenger så mye, så stikk innom for litt inspirasjon. Hvis du ikke bor i oslo så er det bare å stikke innom Corneliashus på nett for å få litt inspirasjon. Kos dere med alt det fine og morsomme 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #inspo #interiorinspo #julepynt #snartjul #ornament #love #christmas #jul #paleet #corneliashus #høytid #kvaltiet #gjørdetfint #dekkbord #borddekking #stil

Nå er det jul hos Floriss, Paleet!

Nå er det snart jul igjen. Jeg har gått litt rundt i byen for å sjekke ut litt forskjellige typer juepynt og hva som selges hvor? Jeg må jo bare innrømme at jeg gikk amok på floriss, paleet. Det var her vi bestilte de fantastiske bukettene og knapphullsblomstene til bryllupet. Dette er en butikk jeg liker veldig godt og de som jobber her er dyktige, hyggelige og skaper en god stemning. Jeg falt veldig for julepynten de har her i år. Det er mye å velge mellom, fine farger og alt fra dyr til klassiske kuler til å henge på treet. Det er utrolig deilig med de grønne kulene som har kommet for for fullt inn igjen. Man ser de over alt nå og det er deilig. Kulene du finner her er forseggjorte og utrolig fine, jeg vil påstå at dette er prydkuler du kan ha på treet eller pynte et bord med. Hvis du skal fylle et helt tre hadde jeg funnet noe enklere og litt billigere til å henge innerst og kjørt på med disse kulene som praktkuler som virkelig synes. Lekkert!

Jeg elsker fugler som pynt til jul, jeg har det klassiske fugleredet mitt i lysekronen i år som tidligere. For å si det slik ble det oppdatert så det holder etter turen i nettopp denne butikken. Det er så mye vakkert og så mye stemning. Fuglene er forseggjorte, de glitrer og blinker samtidig som du kan ha mange uten t det blir bling. I år har fuglene også kommet i blått! Helt nydelige! Ellers preges julepynten av mye gull og hvitt. Jeg er så glad for at folk bruker mer gull igjen, det er en varm og deilig farge som jeg synes passer så godt til jul og høytid. Hvitt, gull og grønt som kanskje er de mest populære fargene i år er farger som går godt overens og harmonerer godt. Jeg må innrømme at jeg synes det er litt godt at ikke alt må være helt hvitt og sølv fra motebildet sin side. Det er godt med litt farger tilbake i butikken og det gjelder også de rød kulene som er tilbake. 

Floriss på paleet kan også sende hvis du kontakter de. Og trenger du en liten julegave til noen så er det mye smått og gøy å velge mellom her! Sjekk bildene og kom litt i julestemning 🙂

LES OGSÅ: Mitt bohemske julebord!

LES OGSÅ: Boutiqe1854

LES OGSÅ: Hele huset er pyntet til jul!

LES OGSÅ: Se hvilket varp jeg gjorde på auksjon!

LES OGSÅ: Kabaret er tilbake!

LES OGSÅ: Slik ble stuen ny!

LES OGSÅ: Soveroms inspo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #jul #floriss #paleet #christmas #love #fugler #pynt #julekuler #ornaments #gull #grønt #hvitt #pynttiljul #høytid

Mitt bohemske julebord

 

Borddekking er noe av det gøyeste man kan gjøre! Det er tilfredstillende, kreativt og du kan bygge opp forventningene dine til en fantastisk hyggelig middag med de som er invitert, og jeg sier bare: Man spiser med øynene sine så legg litt flid i det. Og så må jeg legge til alle behøver ikke å gjøre så mye ut av det som det jeg gjør, men jeg elsker det. Det er så deilig å gå inn i skapene å finne frem serviser glass og pynt til et vakkert bord. Man kan ta frem mye av det man ikke bruker så ofte. Og er det noe du har dårlig samvittighet for at har stått for lenge i et skap så miks og match serviser, noe til forrett og annet til dessert og hvoedrett. 

Vi har en regel her hjemme som min kjære er veldig glad i og det er at det som ikke har vært brukt på et år trenger vi ikke. Det kan skyldes at jeg drar nye og gamle ting i hus stadig vekk. Så jeg ser på det som min oppgave at alt skal brukes i løpet av et år. Middags selskaper som dette er nettopp derfor en gylden mulighet for å få brukt forskjellige glass og serviser. 

Pynt og dekor kan man variere med som man vil, men jeg synes ofte det kan være hyggelig når man kan legge grener og slikt bortover bordet, i dette tilfelle ble det granbar. Jeg har begynt å dra frem litt julepynt, nå har jeg ventet lenge nok. Fugler er noe vi har samlet på det siste året og det er ganske lekkert med noen forskjellige på bordet. De eneste friske blomstene jeg har er svibler som har fått plass i Boblen av Finn Schjøll, det blir naturlig og lekkert. Igjen jeg elsker å pynte bord og skape god stemning for de som kommer på besøk! Og bord til jul er kanskje det som er det morsomste av alt! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #julebord #borddekking #kos #gjester #middagselskap #fugler #julepynt #christmas #forventing #interiør #interior #love

Boutique 1854

Jeg har vært ute på tur, ikke en veldig lang en. Mye tid går med til å sitte på Instagram og følge med på nye spennende bilder og ny inspirasjon. Jeg har lenge fulgt en konto til Boutiqe 1854, mye spennende. Dette har vært en nettbutikk som endelig har fått seg et lokale øverst på gode fine løkka. Jeg må bare legge inn med en gang at dette er ikke en sponset post, men en butikk som jeg tenker mange av dere har glede av å sjekke ut. Her finner du alt fra kult nips til stoler og mer praktiske baderoms artikler. Du kan bestille stoff i meter som matcher puter eller kjøpe en statue eller noen karafler. Grunnen til at jeg skriver om det her er nettopp det at de har elementer som ikke alle andre butikker har. Her får du tak i de små detaljene, de tingene de har tar de bare inne noen eksemplarer av og når disse varene er utsolgt tar de ikke inn mer av dette igjen. Det gir muligheten til å ha noe ikke alle andre har. Dette er selvfølgelig noe jeg liker godt. Det er fint å ha noe ikke alle venner og familie har. Det føles litt mer spesielt! Jeg må innrømme at jeg elsker at det er en butikk som selger de tingene man har lyst til å gå å kjøpe, dette er ting som synes. Den kule puffen i gull velur til bar traller og kult tilbehør. Karafler og fantastiske speiler. Her kan du finne mange detaljer og kanskje den tingen du føler du mangler hjemme? Dette er en hyggelig butikk som man kan kjøpe seg en liten lysestake en lørdags formiddag eller om du virkelig ønsker deg en stol som du ikke vil finne andre steder. 

Hvis du ikke bor i Oslo så har de også en nettbutikk som det går an å bestille mye fint i. Jeg anbefaler allikevel å ta en tur innom butikken her for personalet og stemningen er på topp! Jeg er veldig glad at det kommer flere av disse butikkene som har mye forskjellig og at tingene er litt annerledes enn hva alle andre har. 

Stilen er kul, men praktisk og god design. Er du ute etter et godt salg så er det Black friday salg her fra torsdag 23 november til og med søndag. Noe jeg synes er enda hyggeligere enn salg er at de inviterer til å se julebutikken den 30 november. Noe lett servering og full mulighet til å kjøpe julegaver og julepynt, stemning er viktig! Dere vet hvor dere finner meg den kvelden 🙂 Sjekk ut noe av de kule tingene de har nedover! 

LES OGSÅ: Putetrekk, DIY velg og vrak!

LES OGSÅ: Bare to måneder igjen til julaften!

LES OGSÅ: En enkel høstdessert!

LES OGSÅ: Når det begynner å bli kaldt ute!

LES OGSÅ: Jeg fant, jeg fant! Søndagskupp!

LES OGSÅ: Høstferie!

LES OGSÅ: Et deilig avbrekk i hverdagen!

LES OGSÅ: Epepai og barndomsminner!

LES OGSÅ: Stil, forandring og detaljer!

LES OGSÅ: Er dette “kitch”?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #spesielleting #Boutique1854 #Løkka #Grunerløkka #Oslolove #love #noe ekstra #interiør #interior #inspiriasjon #inspo 

Hele huset er pyntet til jul!

Jeg elsker jul og det meste denne høytiden drar med seg.

Det er tidlig enda, men juletreet står faktisk ferdig pyntet allerede. Til gjengjeld tenner jeg ikke lysene hver kveld, for å prøve å spare litt på med den ultimate julestemningen. Det er så mye gøy, fint, tradisjonelt og moderne man kan pynte juletreet med nå. Det finnes ingen grenser!

Alle kan ha sin julepyntstil, om det er i form av julekuler eller fugler og kongler. Det finnes så mange muligheter. Mitt råd er å gå for din egen stil – og det du liker! Mitt tips er også å bruke litt tid på å pynte treet, og kose seg med det! Vårt juletre tar omtrent tre timer å pynte, men med julemusikk og et godt glass rødvin så er det en hyggelig ting å gjøre!

Jeg synes at jul skal handle om tradisjoner, og bytter ikke ut mye av julepynten. Men jeg synes det er fint å kunne tilføre juletreet noen nye elementer hvert år. Hver jul bruker jeg å kjøpe meg seks nye kuler som jeg virkelig har lyst på.

Alt behøver virkelig ikke være likt. Jeg har imidlertid noen farger som går igjen og det er er først og fremst for å skape et ryddig uttrykk på treet. Fargene jeg har valgt å gå for på juletrepynten er gull, sølv og hvitt. Dette er farger jeg liker og forbinder med høytid. Vi har syntes det har vært gøy å kjøpe julepynt på reiser og på spesielle steder vi har vært. Og finner vi noe vi liker i en butikk i nabolaget, kjøper vi det selvfølgelig der. 

På vårt juletre finner du alt fra forgylte fotoapparater til fugler og royale kroner. Min tanke er at alt ikke trenger å være så dyrt, jeg har en hel haug med julekuler i plast fra IKEA! Fyll treet med slik billige ensartede julekuler så kan du heller legge ned litt ekstra i de kulene som skal være litt spesielle og skille seg ut på treet. 

Her er mine fem tips til de som liker å ha mye på juletreet:
1. Fyll treet fra innerst til ytterst med kuler (dybde betyr mye).
2. Konsentrer deg om noen få farger du liker. 
3. Bland billig og dyrt, og bruk det du har.
4. Bruk god tid! Nyt det og ikke la deg stresse av julestria!
5. Start i god tid. Det går an å starte nå, slik jeg har gjort. 😉

Jeg er kanskje tidlig ute med pynting, men dessverre er ikke julebaksten i gang enda! Sjekk ut flinke Anne-Brith for å få tips til julekaker i år!! Jeg ble skikkelig inspirert! 😉

Håper du liker bildene fra vårt juletre.

LES OGSÅ: Putetrekk, DIY velg og vrak!
LES OGSÅ: Bare to måneder igjen til julaften!
LES OGSÅ: En enkel høstdessert!
LES OGSÅ: Når det begynner å bli kaldt ute!
LES OGSÅ: Et deilig avbrekk i hverdagen!

LES OGSÅ: Nytt kjøkken på en helg!
LES OGSÅ: Gjenbruk på fineste måte!
LES OGSÅ: Ny vri med biblioteket!
LES OGSÅ: Nydekket bord med gamle minner!
LES OGSÅ: Forvandling av spisestuen!
LES OGSÅ: Franske makroner som kakebord!

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #juletre #pynt #christmas #pynt #love #jul #stil #juletrestil #velgogvrak #interiør #pynttiljul #snartjul #decoration 

Se hvilket varp jeg gjorde på auksjon

 

Auksjoner, loppemarked og alt det deilige på jord! Litt svulstig, men det er noe i det. Dette må jeg dele med dere! Når andre sitter å skroller seg gjennom facebook og youtube så skroller jeg meg gjennom blomquist, qxl og finn.no. Det er ikke det at jeg kjøper så mye bestandig, men jeg følger med og drømmer meg bort. Som dere allerede vet så elsker jeg virkelig gamle og historiske møbler og interiører. Og en god blanding er kanskje det aller beste. 

Endelig fikk jeg Speilen som jeg egentlig har lengtet etter. Det som er litt spennende er at disse møblene ikke er helt ekstreme populære nå, så du kan få de ganske rimelig (med mindre de er ekstremt spesielle). Dette møbelet er fra starten av 1900 tallet og det finnes mye av det. For meg så er det et fint handtverk og staselig møbel. Akkurat det jeg vil ha når man stiger inn i et hjem. Dette er klassisk og forseggjort. Det glir rett inn i høytider og festligheter. Akkurat en speile som dette kan passe inn i de fleste hjem, med mindre alt skal være helt nytt og moderne. Speil og konsollbord er noe av det mest klassiske du kan få tak i, man få nye moderne versjoner av det nå og i det gamle bilde har det eksistert i mange århundrer og overlevd utallige stilepoker. 

Hvis du skulle ønske deg noe slikt så sjekk ut blomquist, finn, antikk butikker, loftet til bestemor eller qxl. Jeg fikk mitt veldig billig, det kunne vært som en liten tur på ikea. Jeg er superfornøyd og kunne ikke dy meg starte litt med pynting til jul!

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #konsollbord #interior #interiør #bruktfunn #kupp #klassisk #svulstig

Kabaret er tilbake

Jeg vet egentlig ikke om det er helt sant, er kabaret tilbake? Den har nok et usedvanlig dårlig rykte. Dette føles kanskje litt sånn brukt opp. Når ting går ut på dato og har fått ligge stille i en tiårs tid, det er jo akkurat da jeg tenker at Gud så gøy å ta dette frem igjen! Jeg har derfor fått god hjelp av min mor til å lære nettopp å lage dette igjen! Og de av dere som leser dette som er innom på middag selskaper en gang iblant, vær forberedt! Dette kommer til å bli servert som forrett! 

Når mat og moter som har hatt en pause kommer tilbake i bilde pleier vi å pushe det et hakk videre og forandre på noe. Akkurat det er det jeg tenker at kanskje kabareten trenger og. Man kan fint begynne å bruke annen type mat inni, man kan kjøre på med noen litt sterkere smaker og bruke andre former enn den tradisjonelle brødformer. Jeg valgte å lage porsjonsformer (noe som ikke er helt utradisjonelt), det synes jeg er utrolig stilig. Porsjonsformer er stilig og jeg synes det ser litt mer forseggjort ut, det gjelder desserter og alt. Jeg gleder meg til å eksprimentere litt med dette videre. Jeg må jo bare si at jeg synes dette ser stilig ut og en kul ting å få servert på en tallerken, nå må det bare jobbes videre med smakene. Og så er det alltid hyggelig når man få familie på besøk å stå sammen på kjøkkenet å gjøre ting sammen. Og jeg gleder meg til å dra kunnskapen som jeg nå har lært av min mor et hakk videre! 

Oppskriften er litt for enkel:

                  Finn frem de type skåler du vil servere det fra!

                  Plukk ut de grønnsakene og type mat du vil ha, dander de fint i formen

                  Kok opp 5 dl vann og rør ut en pose med aspik                                                                                                                         (dette pulveret kommer i poser som ser ut som sausposer fra toro)

                  Når vannet med aspik har fått rom temperatur heller du det over i skålene. 

                  La de stivne i kjøleskapet og sett de på hode på en lekker tallerken og da er de klare til servering!

Et lite tips er å ha et par ekstra poser med aspik i bakhånd i tilfelle du får for lite, det er finest når formene blir helt fulle. 

Velbekomme!

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #livsstil #middagselskap #frognrfrue #kabaret #mat #posjonsmat #forrett #borddekking 

Slik ble stuen ny

Fra morgendis til marakesh. Forandring fryder! Det er utrolig greit med litt forandring og et malingstrøk er ikke så ille. Det behøver heller ikke være så fryktelig kostbart, som dere vet liker jeg at alt ikke behøver å være kjempedyrt eller nytt. Noe som er utrolig lurt er å vaske ruller og pensler godt, da kan det ligge i boden og tas frem senere. Dette er ofte det dyreste ved å male og det er ganske mye forsøpling hvis det skal kastes hver gang man har malt et rom. Det handler mer om å klare å samle de møblene og andre elementer som du allerede har. Prøv å tenk helhetlig og ikke velg minty breeze(bare et eksempel) fordi det er en hot farge, men tenk over hva du allerede har og hva er det du er ute etter? Her hjemme nytter det ikke å kjøpe nye møbler hver gang jeg ønsker meg en liten forandring, det er vi alle enige om. Og ikke er det noe jeg ønsker heller for de møblene, maleriene og andre ting er nemlig ting jeg er glad i. 

 

Hvis man er effektiv og har gjort et godt grunnarbeid går det for å male en stue, alt behøver ikke å flyttes ut av rommet. Skyv ting litt ut fra veggen, sørg for å ha maskert ordentlig og kjør på! Jeg har godt for fargen marakesh fra Jotun. Den er brun grå, men ikke for mørk. Den rammet inn fargene vi har fra før av i stuen. Sett av fem timer en lørdags formiddag så rekker du fort to strøk i en ikke altfor stor stue. 

Hvis du ønsker noen forandringer før jul så er det lurt å starte nå, desember er en måned man skal nyte og kose seg med famile og venner på alle mulige måter og da er det ikke noe hyggelig å pusse opp hjemme. Bruk november til det. 

Personlig så elsker jeg den varme deilige atmosfæren som vi nå fikk i vår stue og hvordan mange av møblene plutselig passet så godt inn. Et av de andre hensynene jeg måtte ta når jeg valgte farge her er nettopp det at fargene må harmonere med de andre rommene for å få en helhetlig følelse i leiligheten. Det er flere grunner til at jeg malte stuen nå, men det må forbli en hemmelighet en stund til desverre 😉

LES OGSÅ: En Halloween med mening!

LES OGSÅ: Putetrekk, DIY velg og vrak!

LES OGSÅ: Bare to måneder igjen til julaften!

LES OGSÅ: En enkel høstdessert!

LES OGSÅ: Når det begynner å bli kaldt ute!

LES OGSÅ: Jeg fant, jeg fant! Søndagskupp!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiør #interior #forandringfryder #varmt #atmosfære # varmetoner #jotun #marakesh #stue #livingroom