#hvilket liv!


Foto: Bjørn Wad

Et siste innlegg i anledning året 2017. Det står et nytt år foran oss og jeg håper vi alle kan klare å fylle det med glede og skape nye fine minner sammen. 2017 har for meg vært et fantastisk år med mange fine stunder å se tilbake på. Alle år består selvsagt av opp- og nedturer, og i år så er det de store fine oppturene som kommer til å bli husket. Jeg må få lov til å legge til at hvis 2018 kan fortsette der hvor vi slapp så kommer det til å bli spennende og fylt av mange fine stunder og muligheter. 

Jeg har vært så heldig å blitt kjent med så utrolig mange flotte mennesker dette året, spennende mennesker som har vært fine og en berikelse i mitt liv. Og jeg håper til dels at de føler det samme tilbake. 😉 

Vi fikk oppleve å samle mange mennesker som betyr noe for oss til vårt bryllup 4. juni, en dag som ble større for oss enn vi noen gang hadde trodd. Dette er en av de mange anledningene der vi kjente på hvor heldige vi er, og hvor mange som stiller opp for oss og ville være med å feire og ikke minst skape fantastiske minner sammen med oss. 

Gjennom bloggen har det skjedd mye og jeg har kommet i kontakt med så mange fine mennesker. Spennende muligheter har bydd seg, noe dere kanskje kommer til å se mer av i 2018. 

Til slutt vil jeg si tusen takk for et fantastisk 2017. Jeg vil takke alle som har bidratt, vært rundt oss og vært tilstede i livene våre. Jeg håper vi kan fortsette å skape mange fine minner videre. Uforglemmelige lange kvelder med god mat, drikke og fine samtaler. Jeg håper også på nye muligheter innenfor bloggen og menneskene rundt!

Riktig godt nytt år og takk for det gamle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

#osloliving #levlivet #bryllup #gaywedding #mennesker #fantastiskemennesker #levvakkert #interiør #nyttår #nyemuligheter #vakrehjem #hvilketliv #takk #takknemlighet

En epoke er over

 

 

 

For en jul det har vært! Denne julen har vært så utrolig deilig, med alt fra hyggelige sammenkomster til rolige og deilige dager som har vært preget av bøker og lange turer. Vi kan ikke annet enn å si at vi er takknemlige på alle måter, med så mye fin familie og gode venner. I år har jeg virkelig hatt det julehuset jeg elsker og alltid drømmer om.

En epoke er allikevel over, i morgen pakkes julen bort og jeg har tenkt til å se frem imot nye tider. Det er virkelig på tide å få julen ut, ikke fordi man er nødt til å stresse med det. Folk stresser litt i meste laget og man kan fint ha julen en stund til, men her er vi ferdig. Her hjemme pyntet jeg nemlig til jul allerede andre november i år, og ja det er altfor tidlig! Det er virkelig ikke noe jeg har for vane å gjøre, men dette året hadde jeg en riktig god grunn. Denne grunnen forblir dessverre en hemmelighet en stund til, men spennende blir det så følg med! 

Her kommer en liten oppsummering av alt fra julepynt til aktiviteter denne julen her hjemme hos oss. Til slutt vil jeg legge til at jeg håper dere har hatt en god jul og fått noen fine dager, enten det er på den ene eller andre måten! 

Nå gleder jeg meg til en ny start med mange nye utfordringer og muligheter 😉

 

 

 

 

 

 

 

Processed with VSCO with f1 preset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #nyttår #godtnyttår #vakrehjem #julen2017 #godjul #magnorglassverk #hadelandglassverk #juletre #dekor #juledekor 

Juleluksus!

Jul i alle rom, det er slagordet her. Heldigvis synes ikke alle at det er like gøy å pynte å style like mye som det jeg gjør. Verden kunne blitt et litt ensformig sted. Jeg synes hverdagen fortjener litt oppmerksomhet og hva er vel bedre enn å legge seg og så stå opp igjen til et julepyntet soverom?

Det er godt med et innbydende soverom der man kan slappe av og nyte kvelden. Noe av det beste jeg vet er å legge meg en time før jeg trenger for å ligge i ro å få lest litt i en bok. Det er ikke mange timene i løpet av en dag man rekker å slappe av, men den muligheten får jeg her. Det er ikke mye som er bedre enn deilig sengetøy og masse puter. Spesielt på kalde vinterdager. 

Hvis man i julen skal ha overnattingsgjester så er det ekstra hyggelig med noe julepynt på rommet. Akkurat på et soverom tenker jeg personlig at man kan la sengetøyet være det man pynter med, kanskje en stjerne i vinduet og en blomst. Mye mer enn det trengs egentlig ikke på et soverom. Kid interiør har mye fint og stadig vekk tilbud, eller IKEA. Man trenger ikke nødvendigvis å bruke en formue på sengetøy man bruker kun en måned i året. 

Mange vil kanskje tenke at dette er litt tantete, men på en annen side så er det jo litt det julen er også. Varm og omsorgsfull (forhåpentligvis). Jeg gleder meg hver kveld til å gå legge meg i sengen som er pyntet til jul, det er hyggelig, varmt og godt! Nå er det på tide å slappe helt av og nyte at det snart er fri og deilige dager 🙂

Processed with VSCO with f1 preset

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiør #julepynt #godjul #kidinteriør #nytlivet #sengetøy #soveromspynt #julerom  #pynttiljul #juleinspirasjon #inspo #inpsirasjon #interiør #interior 

Julens gaver!

 

 

Nå står julen virkelig for tur, den er rett og slett fire dager unna. Hvis du fortsatt mangler noen gaver eller ikke vet helt hva du skal kjøpe til de som har alt, så gjør som meg! Det er virkelig hyggelig å gi bort noe hjemmelaget, det ligger både kjærlighet og gode tanker bak en gave som dette. Det er bare å brette opp armene, ta deg et glass rødvin og starte. 

Du kan velge å vrake i hva det er du har lyst til å lage. Alt fra brente mandler til frokostblandinger eller brød. Personlig foretrekker jeg julebakst som julegaver eller vertsgave. For meg handler det om å ta vare på noen tradisjoner og ikke legge alt bak seg. Til gjengjeld har jeg ikke behov for å ha mange bokser med kaker hjemme i julen. Før i tiden var det til jul man slo virkelig på stortrommen og skulle fråtse i alt det beste, man sparte på alt fra sommer og høst for å virkelig kunne kose seg. Tidene har forandret seg og vi har nok en mye større mulighet til å kose oss opp til flere ganger i uken med både sjokolade og noen glass med det ene og det andre. Derfor er det perfekt å kunne gi bort som gaver. I år er det strull, goro og sandkaker som har stått på listen. Dette er deiger som er enkelt å lage og du kan lage litt av gangen. Man trenger riktignok noen forskjellige jern for å lage både goro og strull, men det er noe av det som gjør disse kakene så rike og litt spesielle for alle har ikke dette lenger. Til sandkaker trenger du selvfølgelig former, jeg har vært så heldig å arve mine etter min mor og du får de kjempebillig på loppemarkeder. Oppskriftene finner du på matprat.no det er virkelig ikke vits i at jeg skriver de en gang til her 😉

Dette er noe du kan kose deg med og nyte julestemning og ikke minst nyte følelsen av mestring og tradisjon. Når kakene er avkjølt, putter du de pent ned i cellofan eller en boks og knyter en rød sløyfe! Dette er gaver som er hyggelig å gi og hyggelig å få, tenker jeg!

LES OGSÅ: Mitt bohemske julebord!

LES OGSÅ: Boutiqe1854

LES OGSÅ: Hele huset er pyntet til jul!

LES OGSÅ: Se hvilket varp jeg gjorde på auksjon!

LES OGSÅ: Kabaret er tilbake!

LES OGSÅ: Slik ble stuen ny!

LES OGSÅ: Soveroms inspo!

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #godjul #julebakst #gaver #gavetips #baking #gjørdetselv #goro #strull #sandkaker #kitchen #kjøkkeninspo #kitcheninspo #love #nytjulen #nytlivet #jul 

Her har jeg aldri spist middag

Annonse

Julen består av mange selskapeligheter, og det kan være gøy med litt forandring. Når færre gjester er invitert kan det være hyggelig å sitte i et annet rom med en litt mer intim atmosfære og kanskje det dukker opp noen nye samtaleemner?

Det er en spennende tanke om hvordan vi dekorerer de rommene vi skal sitte og spise i. På slottet og i mange restauranter så er nettopp dekoren lagt opp til at man skal ha noe å prate om uansett hvem man har ved siden av seg. Dette tenker vi ikke nødvendigvis over i våre private hjem. Alle kan sikkert være enige i at det under middagen er viktig å kunne ha en god og hyggelig samtale, selv om den ikke trenger å være så dyp. Nettopp av denne grunn tenkte jeg at det var gøy å dekke et bord i biblioteket. For hva er vel et bedre samtaleemne enn bøker? 

Bordet er ikke så stort så jeg ville gjøre det litt enklere enn hva jeg ofte pleier i spisestuen. Det ble dekket med Halvor Bakke sine tallerkener “Lerk” fra Magnor glassverk. Disse tallerkenene har et enkelt, men allikevel litt vinterlig preg over seg. Dette passet utmerket til ideen jeg hadde til dette bordet. Tallerkenene er tidløse og i motsetning til mange andre juleserviser kan dette brukes hele vinteren igjennom. Det er kjekt både med tanke på skapplass og at det er gøy å bruke det man har. For å skape litt ekstra vinterstemning festet jeg en fugl på hver serviett. Jeg elsker fugler og synes det gir en litt artig edge på bordet.

Til jul er det også litt hyggelig å sette noen fine kuler på bordet. Mange hadde kanskje valgt kuler i sølv, siden tallerknene er dekorert med sølv. Men jeg synes sølv og gull er utrolig stilig sammen, og jeg bruker gjerne hver anledning jeg får til å bevise det.

Istedenfor en stor bukett med blomster synes jeg at det kan være stilig å bruke en stor blomst. Det er ikke mye som er så enkelt og samtidig så vakkert, som en hortensia plassert midt i vasen “Boblen”. Det er noe med hvordan blomsten kan hvile på den brede kanten rundt vasen. “Lerk”-serviset kan du også få i kaffekopper og grøtboller og mikse og matche. 

Bordet ble jeg litt i overkant fornøyd med. Og så håper jeg at teorien min stemmer om at middagssamtalene blir gode i omgivelser av bøker. 😉

Sjekk bildene under, så lover jeg å fortelle om teorien min funker i praksis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#annonse #sponset #osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiør #tallerkner #servise #dekketbord #borddekking #fugler #servietter #Magnorglassverk #lerk #alba #boblen #Finnschjøll #HalvorBakke #bibliotek #samtaleemne #inspirasjon #inspo #interiorinspo #interiørinspirasjon 

 

Borddekking og tradisjoner

 

Vi elsker jul og vi elsker å ha gjester på besøk! Julestemning for meg er å være sammen med mennesker jeg er glad i. Et juleselskap kan være så mangt, man trenger ikke å legge listen kjempehøyt. De fleste kommer uansett til å se på dette som et flott iniativ og møte opp med et smil. Man kan invitere på alt fra pepperkaker og gløgg til de store middagene, eller hva med bare en liten coctail fest? Mulighetene er mange.

Vi slo til med en lutefisk middag, noe jeg aldri har smakt før. Lutefisk var bedre enn hva jeg kanskje hadde forestilt meg eller rettere sagt enn hva jeg har blitt forespeilet. Det ligger nok allikevel ikke på topp tre. Det er vel kanskje på dette tidspunktet man kjenner på at man begynner å bli voksen når man samler en vennegjeng for lutefisklag. Alt har sin sjarm og det kommer mer og mer av det med alderen. Dette er slike kvelder jeg setter stor pris på. 

Det er så godt å kunne samles rundt et bord, og er det noe jeg virkelig er glad i så er det tross alt å dekke bord. Jeg streber hvert år etter å få et vakkert julepyntet hjem, det er min lille greie. Hvis man skal ha et ordentlig julepyntet hjem holder det ikke med en julestjerne og et juletre, da må man gå hakket videre. I år har jeg prøvd å pynte bedre enn noen gang uten å legge altfor mye penger i det, det gjelder selvsagt bordet også. Jeg er en utrolig stor tilhenger av å bruke det man har fra før av, også julepynt. Når man dekker et bord synes jeg alltid man skal bruke det fineste man har og ikke være redd for tingene. Dette gjelder av alt fra sølvtøy til porselen og glass. Og har du muligheten så bruk tøyservietter, det er elegant og delikat. Har du ikke tøyservietter går det an å bare klippe opp stoff og brette det på en stilig måte. 

I år tok jeg en litt ny vri når bordet skulle dekoreres, jeg valgte å bruke granbar utover hele bordet fremfor masse blomster. Jeg elsker masse blomster, men det kan bli dyrt til et stort bord når du vil at det skal se litt rikt ut. Dekk på med alt av serviser, glass og bestikk først og så legger du granbaret fint utover der det er plass. På toppen av granbaret kan du legge på de fineste julekulene du har eller andre ting som du synes er fint, som engler eller nisser. Her er det bare å styre som man vil, dette ble et billig alternativ for min del samtidig som at jeg synes at det ble vakkert og virkelig en god julestemning av! 

LES OGSÅ: Mitt bohemske julebord!

LES OGSÅ: Boutiqe1854

LES OGSÅ: Hele huset er pyntet til jul!

LES OGSÅ: Se hvilket varp jeg gjorde på auksjon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiør #interior #jul #christmas #lutefisk #borddekking #pynt #dekorasjoner #inspirasjon #interiørinspirasjon #glede #varme #pynttiljul #interiorinspo #finnhadeland #hadelandglassverk #skula #tøyservietter #damask

Julen banket på døren!

Nå er endelig desember her, dette har jeg gledet meg lenge til. Jeg skal være den første til å legge meg langflat å innrømme at det er et par uker siden jeg pyntet til jul. For meg betyr julen mye og mange forskjellige ting. Det er en tid der vi skal ta vare på hverandre og kanskje være ekstra observant over de som ikke har så mye eller så mange å dele minner med. Dette kan være en sår tid for mange, men man skal ikke glemme å nyte sin egen tilværelse samtidig. Man kan nemlig gjøre begge delere samtidig 😉

 

Noe av det hyggeligste og kanskje den beste måten å drive med verdifull tidsfordriv på er for meg å sjekke ut hvordan alle andre pynter og styrer til jul, jeg elsker nemlig å snoke. Det er så mange stiler og elementer man kan velge mellom og det er så ekstremt mange flinke mennesker der ute. Man kan ha det helt enkelt eller kjøre virkelig hardt på med gull, grønt og rødt. Jeg dropper å tenke stil i år og kjører heller på med alt det jeg elsker. Det er noe med at det blir litt kjedelig hvis man alltid skal holde seg innenfor fastsatte rammer. Jeg elsker jul og jeg elsker pynt og juggel (fint juggel). Her i huset pyntes alle rom og vi snakker da helt ned til julesengetøy som legges på loftet og ikke taes frem før neste jul igjen. Noen synes kanskje jeg drar pyntingen litt langt, men hadde jeg fått muligheten til å pynte en ballsal så skulle dere fått se hva det var å dra det langt. 

For meg er det viktig med litt glam og varme i juletiden. Jeg vil også helst ha mye av noen ting istedenfor mye forskjellig, det kan være nettopp derfor jeg begynner å få en ganske stor samling av fugler. Fugler klarer jeg nesten ikke å gå forbi uten å kjøpe. Som tidligere skrevet liker jeg varmen i interiør bildet veldig godt, jeg har kjørt på med mye gull og en del rødt i en salig blanding. Så må jeg bare legge til at jeg har ikke sansen for å ha et nytt “tema” hvert år, vær så snill å bruk det du har! Kjøp gjerne noe nytt i tillegg til det du har fra før av, men bruk sølv kulene dine også! Bland det sammen til en herlig miks! Og når man først skal pynte så synes jeg det er utrolig deilig og bruke blomster og fine kranser i pyntingen. Friske blomster og potteplanter kan utgjøre en utrolig stor forskjell i interiøret og kan noen ganger være pynten i seg selv. 

Jeg gleder meg til mange aktiviteter fremover mot jul nå. Dette er tiden der man kan invitere til hyggelige kvelder med god mat og god drikke, man kan gå på julekonserter med familie og venner eller samles for å bake sammen! Eller som vi har brukt mye av helgen til, nettopp å skrive takkekort 😉

En riktig god førjulstid!

LES OGSÅ: Mitt bohemske julebord!

LES OGSÅ: Boutiqe1854

LES OGSÅ: Hele huset er pyntet til jul!

LES OGSÅ: Se hvilket varp jeg gjorde på auksjon!

LES OGSÅ: Kabaret er tilbake!

LES OGSÅ: Slik ble stuen ny!

LES OGSÅ: Soveroms inspo!

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiør #interior #interiorinspo #inspo #inspirasjon #stue #livingroom #decor #docoration #love #christmas #jul #interiordecor #styling #blogg #interiorblogg #godjul