Drømmen om sommer og friske dufter!

Lengselen etter sommer. Jeg trives godt i hver årstid, alt har noe fint ved seg. I dag må jeg allikevel få meddele min lengsel etter vår og sommer. Når det begynner å spire å gro ute, de deilige luktene og alle de vakre fargene. De store begivenhetene kommer på rekke og rad, påske, 17mai og ikke minst de deilige sommerfestene. Dress i lin,bunad, sommerkjoler og noe godt i glasset. De gode samtalene under et teppe mens man ser utover fjorden på natterstid. Det er mye å se frem til

Jeg har lenge tenkt at jeg ønsker meg en hytte. Stormannsgal som jeg er (ifølge noen) er det nok mer et landsted jeg ser for meg, bugnende av blomster og farger så langt du kan se. Olav kunne ha løpt fritt ute i hagen og de doble dørene fra spisestuen kunne stått på vidt gap mens gardinene flagret ut. Dette er en drøm, men tenk så deilig å få stå i en hage å plukke bær og frukt. Hvor mye blomster og frø man kunne fått plantet i krukker eller ligge i skyggen under treet for å nyte en god bok. Det er mye man skulle ønske. Og jeg må få legge til at jeg tror ikke på de som sier at ikke kan kjøpe lykke;)

Det jeg som så mange andre allikevel kan se frem til er nettopp det å nyte det grønne gresset eller de to overfyldige krukkene med blomster utenfor døren. Blomstene som begynner å springe og den deilige varmen i luften. For ikke å tenke på de nydelige solnedgangene. 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #drømmenomlandet #levvakkert #vakrehjem #nytlivet #landsted #livetibyen #drømmen #interiør #inspirasjon #deterlovådrømme

Mainstream er ut!

Detaljer er avgjørende for meg når vi snakker interiør. Det er detaljene som avgjør stilen, for meg. Tidligere har jeg ofte skrevet om at ting man har skal kunne brukes, og det står jeg inne for fortsatt. Denne gangen må jeg nok legge til at pynt med ting som ikke kan brukes og! 

Jeg må innrømme at jeg har begynt å oppleve stor glede ved ting som er plassert rundt, og som ikke har en eneste nytteverdi. Dette stemmer ikke helt. Jeg har stor tro på at vi mennesker liker å se fine ting rundt oss, og det i seg selv er for meg en slags nytteverdi.

Vi hører stadig oftere at det nå kommer en stilperiode der vi skal være mer personlige. Da tenker jeg som så, hva er det? Jeg tror hele veien folk har tenkt at det er personlig slik de har det hjemme, selv om det innebærer at alle har hatt grå sofa. Nå skal vi følge vår egen stil. Betyr dette at det blir et større utvalg av hva vi kan få kjøpt ute i butikkene? Jeg vet ikke, det blir spennende å se. 

Min tolkning av dette er å kjøre på med seg selv. Stilen min er nok litt mye for mange, og kanskje litt annerledes. For meg har det nemlig hele tiden vært viktig med detaljer og elementer som er fine å se på. Jeg kunne ikke levd uten et hjem med historie. Enten historie man har skapt selv, eller gammel historie som er regelrett kjøpt! Mange tenker at for å få en stil så må man kaste og kjøpe likt som det andre har. Har man sett det flere steder så får man enda mer lyst på nettopp disse tingene. Jeg tenker at man trenger hverken og kaste eller kjøp nytt bestandig. Sett ting du har sammen i nye grupper, og har du noe etter besteforeldre eller foreldre så trenger du ikke lenger å male det hvitt for å få det til å skli inn. Mainstream-interiør går det rykter om at snart er over, så skap dine egne detaljer og bruk farger som nettopp du setter pris på! 

Detaljer er mye forskjellig. For meg er det antikke rammer og kongelige bilder i spisestuen. Mine detaljer kommer aldri til å bli en stor hit som alle skal ha, og akkurat det er jeg glad for. Dette representerer meg og mine interesser. Til slutt må jeg legge til at hvis disse følerne som er satt ut om at main stream er ut stemmer, ja da tror jeg vi får se utrolig mye spennende og stilige interiører fremover. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #mainstream #interiør #interior #levvakkert #personligstil #nytlivet #beyourself #interiordecor #styling 

Vårens nyheter fra Magnor glassverk!

Magnor glassverk kommer som vanlig med mange flotte og fargerike nyheter denne våren. Jeg var så veldig heldig å få muligheten til å bli med inn på bransjehuset i Oslo for å ta en liten titt på hva våren bringer oss. Det er alltid spennende å se hva som kommer av nyheter. Det er ofte slik i interiørverden at man ser de samme tingene mange steder og da er det ekstra gøy når tiden er kommet for noe nytt. 

Finn Schjøll gir oss flere fargesprakende nyheter med utgangspunkt i klassikerne hans og noe helt nytt. Boblen som har vært en stor hit i Norge kommer selvsagt i nye mint farger, og dere som har savnet en rosa vase kan bare glede dere! Fargespekteret er stort og det er noe for enhver stil. Denne våren kommer også noen rektangulære vaser ved navnet Kvarts! Her får du alt fra de klare og gjennomsiktige til lekre farger, noen virkelige sterke farger som viser stilsikkerhet og er litt røffe. 

Halvor Bakke kjører klassisk, men moderne stil. Han kommer med noe så hyggelig som et kaffeservise med tilhørende vaser. Vakkert, elegant og ganske tidløst er noen ord som kan beskrive her. Sette består av kaffekopp m/skål, asjett, vaser i diverse størrelser, kakespade og kakegafler i champagne farge. Koppene og asjettene har et klassisk mønster som ikke er dominerende og avsluttes med enkel gullkant. Tidløst og fint. 

Nyt noen bilder her eller sjekk ut Magnor sine sider på nett 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiørmagasinet #magnorglassverk #finnschjøll #Halvorbakke #interiør #norskdesign #kunst #nyheter #vårnyheter #bransjehuset 

Tulipankurs med Finn Schjøll!!

 

Dronning Margrethe av Danmark driver med det, jeg tipper vår egen dronning, Toppen Bech og ikke minst Finn Schjøll! Binding av buketter er kult og gøy! 

Å binde blomster er ikke noe som har gått ut på dato, det er heller ikke noe du bare må kjøpe som et ferdig produkt. Hvorfor ikke gjøre det selv? Jeg var nemlig så heldig å få lov til å bli invitert med følge til et inspirasjons kurs med Finn! Det ble god stemning rundt bordet og selvfølgelig tulipaner så langt du kunne se! Det er gøy med litt inspirasjon og også på en uhøytidelig måte! Jeg var i tillegg så heldig at jeg fikk invitere med meg noen gode venner Anne-Brith og Veronika! Det var mennesker med fantastisk energi rundt hele bordet og stemningen var høy! Det er så godt å omgi seg med slike mennesker, folk som drar deg opp og ikke ned. 

Tulipaner er ikke overraskende nok en av de mest solgte blomstene i Norge, vi fikk presentert noen tall som selvfølgelig gikk meg hus forbi, men det er mye! Det er så deilig å bli inspirert og få lov til å leke seg rundt et bord med blomster og andre busker, sette elementer sammen til en personlig og deilig bukett! Vi hadde frie tøyler og nøt kvelden med cava, blomster, god mat og fantastiske mennesker. Bukettene kan bli rikelig store og fine uten å bare bruke tulipaner, det er ganske lekkert å blande inn andre blomster eller lyng. Mulighetene er uendelige 

Det var et par ting som vi fikk vite om tulipanen som jeg gjerne deler videre.

1! Bruk så mye vann du vil i vasen, tulipaner drikker masse vann og det bare gjennom bunnen av stilken. 

2! Sett tulipanene kaldt om natten så holder de lenger, de vokser ekstremt fort i varme og lys.

3! Kjøp 30 og gikk 10 😉 Det blir noe helt annet og skal du ha buketter flere steder så sett den største i gangen! Da tror vi nemlig at de andre du har er like store og fine 😉

Ønsker du flere tips så sjekk ut Tullipantips på Instagram!

LES OGSÅ: DIY! Stilige barnerom!

LES OGSÅ: En epoke er over!

LES OGSÅ: Juleluksus!

LES OGSÅ: Julens gaver!

LES OGSÅ: Her har jeg aldri spist middag!

LES OGSÅ: Borddekking og tradisjoner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#oslolviing #levvakkert #vakrehjem #interiørmagasinet #blomster #tulipaner #tulipantips #FinnSchjøll #AnneBrith #deteralltidnoeågledesegover #love #diy #tips #blomsterips 

DIY! Stilige barnerom!

Styling er gøy, men man må også tenke praktisk. Det ser kanskje ofte ut som at mange hjem man ser er strippet for både det ene og det andre som hører hverdagslivet til. Det behøver ikke å være riktig, men man kan kanskje pakke det inn på en litt ny måte? Begynner du å bli lei av korktavlen din? Den er enkel å bytte ut!

Er det en ting vi har lært så er det at de som liker å ha et ryddig inntrykk burde samle ting og elementer et sted (personlig liker jeg litt smårot). Har man tingene overalt kan det fort virke rotete. Det er hyggelig å ta vare på kort og andre lapper eller små bilder og da er dette perfekt.

Jeg har nemlig laget to hus av korktavle, disse er til barnerom og da kan det være gøy å leke seg litt i formene. Disse tavlene kan du få kjøpt i mange interiør butikker, og de som vi ofte tenker på er nok de med bånd rundt som du kan stikke lapper og bilder imellom. Disse koster en del, en liten kommer fort opp i 1500-2000 kr. Dette er noe du fint kan lage selv, og til en mye billigere pris. Hvis man vil lage de selv kan du også velge å vrake i alle slags stoffer, former, prisklasser, nagler eller ikke. Alt er opp til deg. 

Hvis man vil ha det litt stilrent kan det gjøres som jeg har gjort, da får du helt rene flater som du kan dekorere som du vil. 

1 Skjær til en plate i ønsket form og størrelse (kan kjøpes billig på maxbo osv…)

2 lim kork plater oppå denne platen og legg den til press (slik at korken ikke buer seg). Kork plater kan du få kjøpt over alt, jeg kjøpte mine på Ikea.

3 Når korken har tørket så tar du en kniv og skjærer med en tapetkniv etter formen på platen under.

4 Ta et lag med vatt over korken og sørg for at den dekker rundt kantene og stift enkelt bak. Jeg kjøpte vatt på Panduro, vatt gjør det litt rundere i kantene og det blir litt mer sofistikert. NB! Bare et tynt lag slik at det tegnestiftene setter seg fast i korken under.

5 Til slutt tar du ønsket stoff og trekker rundt, her er det viktig å være nøye, dra ordentlig i stoffet slik at det sitter pent og ikke buler. Du stifter stoffet med en brett bakpå platen og vær nøye med stifting. Her er det nøyaktighet som avgjør resultatet. 

Dette er ikke vanskelig og du kan velge det akkurat som du vil, alt fra størrelse til farge og stoff. Det kan være lurt å velge et stoff som ikke kommer til å se hullete ut når du tar ut en stift, som lin. Hvis du får noen stoffrester til overs kan du lage matchende puter! 

LES OGSÅ: Mitt bohemske julebord!

LES OGSÅ: Boutiqe1854

LES OGSÅ: Hele huset er pyntet til jul!

LES OGSÅ: Se hvilket varp jeg gjorde på auksjon!

LES OGSÅ: Kabaret er tilbake!

LES OGSÅ: Slik ble stuen ny!

LES OGSÅ: Soveroms inspo!

LES OGSÅ: En Halloween med mening!

 

 

 

 

 

 

#osloliving #DIY #levvakkert #vakrehjem #gjørdetselv #tavler #korktavler #lin #velgogvrak #interiør #interior #inspirasjon #interiørinspirasjon #barnerom #styling #interiørstyling