Boutiqe 1854, en hyggelig lørdagshandel!

Nye stoler, jeg er alltid på utkikk etter det ene og det andre. Noe som skinner litt igjennom her på bloggen er kanskje det at jeg er litt i overkant glad i puter, fine stoffer og litt forskjellige stoler. Sosial møblering liker jeg å kalle det. Andre vil kanskje kalle det å fylle et rom til randen. Dronning Alexandra av England (Dronning Maud sin mor) hadde en del av denne type stil (fylt til randen). 

Noe annet jeg liker er å finne spesielle elementer som ikke alle andre har, og så elsker jeg å møte hyggelige mennesker. Da er det bare en ting å gjøre og det er å ta turen innom Boutiqe1854. Denne butikken drives av mennesker som er genuint opptatt av interiør og av de spesielle tingene. Her kan du finne de lekreste småtingene som er med på å forandre alt. Her har kjøpt alt fra speiler til forstørrelsesglass og vannkanner. Jeg har fulgt flittig med denne butikken og fikk med meg noen lekre nyheter altså stoler. Stoler i nydelige farger og stoffer. Formene er virkelig kule og man finner ikke helt de samme over alt, litt retro og mye glam. 

Er du på utkikk etter noe nytt til leiligheten eller huset så er dette stedet å stikke innom. Nettbutikken er også pusset opp www.Boutiqe1854.no og blitt lekker. Jeg har også fått se noen nyheter på sofafronten og litt andre ting. Det blir veldig spennende. 

Noe av det beste jeg vet er og kunne stikke innom butikker der jeg får lov til å leke meg litt. Nettopp det å style stolene litt for å se hva som jeg synes passer og hva jeg kunne tenke meg hjemme. Hva slags stol eller puff jeg ender opp med til stuen er jeg fortsatt spent på, men disse formene og fargene skal det litt til å finne maken til. Og selvsagt fant jeg en byste, og den trenger jeg virkelig! Stikk innom å sjekk 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiør #nettbutikk #oneofthekind #elementer #interior #interiorlove #maison #spesielleting #nytlivet #butikk #oslolove #løkka #grünerløkka #oslo #tingogtang

Fargerik lunsj! #nytlivet

 

I dag slår jeg et slag for lunsjen! Når man inviterer venner og familie hjem så er det fort gjort at det blir en middag eller fest. Hva skjedde med lunsjen? Eller brunsjen om du liker det bedre? Dette er et tidspunkt på dagen som er ypperlig for alt. Man kan slå til med en tre-retters lunsj, man kan ha koldtbord eller ferdigsmurte rundstykker for den del. Og skal man tenke drikke, så kan du velge å vrake her og. Her kan man servere alt fra kaffe, te og mineralvann – til en god champagne! 

Det som er litt gøy med lunsj er at man kan være litt mer leken. Jeg kjører gjerne på med makroner og kabaret, og her blir det fort vin eller champagne. Hvis du har lyst til å legge lista et lite hakk høyere så er det utrolig stilig å servere maten i porsjonsformer. Dropp kabaret i brødform og lag en porsjon til hver gjest. Man kan virkelig leke seg. Og ja, klassikeren kabaret er faktisk godt!

For meg er en lunsj veldig mye mer enn god mat. Det er godt selskap og ikke minst så får man anledning til å dekke et bord. Borddekking er en gøy og en hyggelig handling ovenfor de du har bedt på besøk. Man spiser med øynene som de sier. Denne lunsjen hadde jeg lyst til at skulle være noe litt nytt og ikke bare den klassiske hvite damasken. Jeg synes dessuten at vi nå er inne i en årstid som krever litt farge. Jeg kjenner jeg blir glad av farger, og det er utrolig gøy å pushe grensene sine litt i forhold til hva man føler seg helt trygg på. 

Jeg gikk for lyseblått og gull. Vasene er mikset, alt fra bestemor sine gamle til noen nye fra Magnor glassverk. Det kan være veldig stilfullt å bruke tørkede hortensiaer, det trenger ikke bestandig å være helt friskt og nytt. Makronene fikk spreke farger og noen resteblomster etter en gammel nellikbukett fikk sin siste sjanse til å briljere. Sølvlysestaker er etter min mening påkrevd hvis man har lyst på litt stil. Og skal man drikke champagne så er det veldig gøy å servere av skåler. 😉 Skålene er og fra Magnor glassverk. 

Be inn til lunsj og nyt livet 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvekkart #vakrehjem #nytlivet #interiør #interior #styling #lunsj #makroner #kabaret #stil #levlivet 

Menneskets og min beste venn

 

Nå er det snart to år siden vi hentet dette lille vesenet vårt. Jeg har blitt helt hundegal og han betyr alt for oss. Det er nok mange som tenker at vi tar litt av. Da tenker jeg at det gjør andre med sine barn, så da gjør jeg det med mitt. Olav har nemlig blitt som et barn for oss, og vi synes det er greit. Vi har gått rett i alle fellene man kan som hundeeier – og vi liker det. Det ble så godt beskrevet i en artikkel for en stund siden: “Det ditt barn er for deg, er det våre hund er for oss”. . 

Mange tenker at han er bortskjemt. Men når man har gått til det skritt å skaffe seg er dyr, så skal de ha det bra der de kommer. Det er et stort valg å få et dyr i hus – og dette mener jeg ettertrykkelig: Dette valget må man stå for og ta konsekvensen av! Det er altfor mange som ikke tenker seg godt nok om før de skaffer seg et dyr. Et dyr er ikke noe du kvitter deg med for å dra på ferie eller fordi du får barn. Dette gjelder ikke bare hunder, men også katter og kaniner osv. Jeg blir rasende når jeg hører om folk som stapper kattunger i poser og kaster de i veikanten for å la de dø. FY SKAM!  

Dyr skal ha det bra, det er for all del mange måter et dyr kan ha det fint på. Jeg mener overhodet ikke at alle må gjøre det som oss. 

Denne lille karen, Kongen Olav, er vår hjerteknuser. En vi i løper om kapp fra jobb for å komme først hjem til. Vi blir helt ødelagt hvis han ikke spiser på to dager. Slik er vi blitt. Han har selvfølgelig egen pute midt i sengen og kosedyr når han skal sove.

Livet har forandret seg på mange måter, og for oss er det til det positive. Jeg har fått høre tidligere at jeg er mer glad i dyr enn mennesker. Jeg for min del liker å tenke at jeg er like glad i livet og at man skal ta vare på det man har kjært. 

Jeg gleder meg til så mange år til, og kanskje en vakker dag så får vi flere. Enn så lenge handler det om å nyte den hunden vi har, og ikke tenke for mye på fremtiden. 😉

LES OGSÅ: DIY! Stilige barnerom!

LES OGSÅ: Franske makroner som kakebord!

LES OGSÅ: En epoke er over!

 

 

 

 

 

 

 

 

LES OGSÅ: Her har jeg aldri spist middag!

LES OGSÅ: Borddekking og tradisjoner

LES OGSÅ: Se hvilket varp jeg gjorde på auksjon!

LES OGSÅ: Kabaret er tilbake!

LES OGSÅ: Slik ble stuen ny!

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #livsstil #hund #puppy #dog #mennesketsbestevenn #cavalierkingcharlesspaniel

Ut med plast – inn med noe levende

 

Jeg har en liten “greie” som jeg føler at vi må ta et lite oppgjør med. Det er nettopp dette med plastblomster. I en rekke grupper på Facebook om interiør og andre ting, er det veldig mange som lurer på om hvor man får kjøpt “fake” blomster og plastikkplanter. Og de skal selvfølgelig være “naturtro” osv.

Jeg lurer litt på om hva som skjedde med en vanlig levende plante, og forsøke å ta vare på den?

Et hjem skal være levende, og min tanke er at grønne planter skal være med å gjøre et hjem levende. Jeg kan ikke noe for det og jeg får sikkert litt krittikk for det, men stiliserte hjem er ikke min greie. Ting skal ikke bare se fint ut. Det skal leve og dø, og ikke minst kunne brukes. Jeg liker levende matrialer og elementer som gir rommet en levende atmosfære. 

Greia er den at planter og blomster er en slags dyd man må lære seg, og jeg er ikke fullt utlært på noen som helst måte. Det som er gøy er å lære, steg for steg, og øke mestringsfølelsen. Det er så gøy når man først begynner å få det til. Ja, jeg er en pedagog.

Er du en av de som sverger til plastblomster? Kjøp en levende plante først. Det er sånn man starter. Da har man en ting å passe på- Lær deg litt om planten; Hvor mye lys, varme og vann den trenger. Når du kjenner på at dette er noe du mestrer så kjøper du et par til. Etter et par måneder så kan du ha en hel jungel hjemme. Noen kommer til å dø og du blir lei deg. Og sånn er livet. Dette er for det meste gøy, det er morsomt å lære seg teknikker og ferdigheter til å ta vare på disse levende vekstene. Og det aller siste er at det skaper et fantastisk innemiljø. Det er kanskje litt jobb, men det er gøy! 

Ut med plast og “fake” og kjøp en grønn plante!
Det er nemlig gøy!

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiør #grønneplanter #utmedplast

Rokokko, DIY

Gøy er en nødvendighet. Jeg har det gøy når jeg har noe å gjøre og når jeg får muligheten til å være litt kreativ. Noen ganger skulle jeg ønske at det beste jeg viste var å ligge rett ut på sofaen å se på repriser av serier, men den gang ei! 

I dag fikk jeg hentet noen stil stoler som jeg har kjøpt på finn.no. Jeg synes stil stoler som dette er helt fantastisk. Det er fint å møblere med, og passer fint inn i en miks med litt større lenestoler. Dette kan vel sies å være en stol som virkelig gir muligheten til å møblere et rom på en typisk klassisk måte. Det er formene og størrelsen som tiltaler meg ved disse møblene, og kanskje det at alle kongelige opp igjennom tidene har hatt lignende? Dette er et av de møblene som er blitt et slags ikon og jeg vil virkelig ikke leve uten.

De som tror den skal se slik ut, ja de tar jo selvfølgelig grundig feil. Denne stolen skal selvfølgelig males og trekkes om, jeg tror det skal bli virkelig stilig og mye karakter. Hvordan den kommer til å se ut får dere se senere. Først må jeg finne stoff og farge som passer til. Jeg har gjort dette på noen andre stoler før, og det ble brukbart. Nå håper jeg at jeg skal ha teknikken klar for denne runden. 😉

Et lite tips

Disse stolene florerer det av på brukstider, kjøp og salg, bruktbutikker og andre secondhand steder. Det som er viktig å se etter er kvaliteten på stolene. Det er forskjellige typer rammeverk og dermed forskjellige typer kvalitet på stolene. Noen har ganske tynt på treverk og kan derfor ramle fort fra hverandre. Hvis du vil ha det billig og en stol til pynt kan du velge, men er det en stol som skal brukes så burde du være nøye på dette. 

Nå er jeg spent 🙂

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #DIY #rokokko #stilmøbler #klassisk #konnger #dronninger #nytlivet #hobby #fritidssyssel #omtrekking #møbler #møblement #love #møblere #kreativt #bruktfunn 

Et hjem med ulike soner

Renovering.

Det er noe det drives mye med av her i Norge. Jeg har gjort det mye selv. Det er gøy med forandringer, vi blir påvirket overalt av hvordan andre har det. Det blir også jeg. Vi ser alt det lekre og deilige på sosiale medier; freshe farger og nye mønstre (og jeg elsker det).

Personlig stil har jeg nevnt her på bloggen tidligere. For meg er det ekstremt viktig. Hvis det er noe vi har hørt mye om de siste tiårene så er det nettopp å åpne opp rom. Det kan virke som om alle vil ha store rom som flyter inn i hverandre og skaper en illusjon av “romslighet”. Og jeg må innrømme at det er lekkert, ja det er det.

Jeg kan allikevel ikke se for meg at jeg kunne levd slik. Jeg har prøvd på en måte. Jeg elsker nemlig vegger. Jeg vil ha kunst, speiler og lampetter på veggene. Soner er så viktig i et liv, det å ha muligheten til å gjøre forskjellige ting på forskjellige steder. Dette er absolutt ikke en kritikk av dere som har, eller ønsker åpne rom. Det er kanskje mer en forklaring på hvordan jeg selv fungerer og mine behov. 

Mitt hjem er delt opp i forskjellige rom, med relativt store dører. Jeg har prøvd å ikke ha like farger, men farger som passer til hverandre fra rom til rom. Det skal henge sammen på et eller annet nivå. Forskjellige rom har forskjellige muligheter og forskjellige bruksområder. Jeg elsker bokhyller, gamle ting og personlig stil. Det trengs derfor en hel del vegger her, dette er nok en av grunnene til at vi falt for leiligheten da vi kjøpte den. Det gir muligheten til å ha folk på besøk, og det gir mulighet for private samtaler. Jeg elsker å kunne servere velkomstdrinker i biblioteket og geleide gjestene videre inn til stuen før man går og setter seg i spisestuen for middag. 

Det viktigste av alt for meg er nettopp det å ha muligheten til å kunne være for seg selv uten å måtte være alene hjemme. Jeg synes nettopp dette gir muligheten for å skape et spennende hjem og interiør, fylt med historie og spennende detaljer. 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #soner #vakrehjem #interiør #innredning #styling #inspirasjon #interiørinspirasjon #levlivet #klassisk #hvordaninnrede #personligstil