Sy putetrekk selv!

 

 

Puter er det samme som litt luksus, og for meg er puter en nødvendighet. Det er prikken over Ien. Det er mye inspirasjon å få mange steder, det fører kanskje til at man bytter ut litt oftere enn hva man gjorde før i tiden. Jeg har ikke penger til å bytte ut i et sett for ordentlige puter er ganske dyrt. Dette endte med at jeg lærte meg å sy putetrekk selv. Å sy selv har vært kjempegøy, men også en læringskurve. Man skal være relativt nøye for å fine resultater og jeg har ingen utdannelse innenfor søm, alt er selvlært. Når man først har begynt å klare å lage en fin pute så må man jo også legge til noe for å øke læringskurven. Et skritt av gangen. Det forrige jeg lærte meg var glidelåser, dette tok litt tid å få pent, men teknikken begynner å sette seg. 

Det er noe jeg har hatt veldig lyst på lenge og det er puter med frynser, og disse koster en del i butikkene. Så naturlig nok har jeg nå sydd det også. Og jeg må innrømme at jeg er fornøyd med resultatene selv om det tok litt tid. Frynsene har jeg bestilt på Aliexpress.com, her får du tak i alt! Stoffet er kjøpt på stoff og stil. Jeg er litt rar, for jeg har også hatt et par gardiner liggende fra jeg var 16 år, som jeg ikke har klart å kvitte meg med. Det er et stoff jeg har vært veldig glad i og endelig fikk det sin renessanse! Det ble perfekte puter, og resten skal få bli et vakkert teppe en dag jeg har litt tid 😉

Oppskrift:

1Vær nøye med å klippe, da har du et godt grunnlag, mål opp og pass på at alt stemmer. 

2Ta den ene stoffdelen og fest frynsene nøye (du vil ikke ha noe glipp i frynsene når puten er ferdig. Så syr du frynsene fast i stoffet. Her er det viktig å feste frynsene “foran” på stoffet siden du vrenger puten etterpå. 

3Når frynsene er sydd på syr du på glidlåsen på halve trekket.

4Brett alle frynsene inn på stoffet og tilpass baksiden av stoffet som blir den andre delen av trekket. Sy på glidelelåsen så bitene henger sammen.

5Sjekk en gang til at frynsene ligger “inni” puten før du syr rundt hele trekket.

6Når dette er gjort vrenger du trekket og rufser til frynsene litt og så er det klart til bruk!

Jeg er veldig fornøyd med mine nye puter og gleder meg til å sy flere, både i versjoner av tepper og puter 😉 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #nytlivet #DIY #putetrekk #syselv #interiør #interiørblogg #gjørdetselv #gjenbruk 

Påske, vårens første tegn!

Det begynner å nærme seg den deilige delen av året igjen. Den tiden med noen ekstra fridager og forhåpentligvis noen grønne knupper snart og kanskje noe mulighet til å hente seg litt inn igjen. Påsken er en deilig tid. Det er en tid som betyr mye forskjellig for mange mennesker. For noen er kanskje det religiøse perspektiv det viktigste, men for andre er det noen fine fridager med familie og venner. 

Til jul har jeg godt over 12 kasser med julepynt, men til påske tenker jeg litt annerledes. Påsken er nemlig en liten pose med noen egg, for her er det blomster som står i fokus. Det er så mye billig og vakre blomster man kan få tak i til påske, både i form av potteplanter og kuttede blomster. For meg er påsken nettopp det å ta frem det fineste man har av serviser og be familie og venner på middag og hyggelige stunder.  

Lysekronen er pyntet med egg og noen vaser begynner å bli fylt av løk og litt annet stæsj. Jeg gleder meg til å dekke et vårlig bord, dekke på med serviser av grønt og gult. Lys skal tennes og livet skal nytes! Dette er litt inspirasjons bilder fra forrige påske, jeg har nemlig vært ute å ordnet litt i dag. Noen nye blomster er kjøpt og litt andre detaljer. Det er alltid hyggelig å pynte og styre litt høytider og jeg synes det er spesielt godt når det kan være i form av grønne og vårlige ting. Jeg skulle virkelig ønske at påsken skulle nytes i en hytte på fjellet med familie og venner, jeg kjenner jeg er litt misunnelig på de som skal til fjells. Påsken skal for våres del nytes her hjemme, men det er noen etterlengtede fridager som kommer 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #påske #påskepynt #styling #påskepynt #løkblomster #løk #blomster #fridager #nytlivet #pynt #påskeferie

Kongelig intervju i hjemmet!!

Kongelige elementer og historie er noe som gir meg mye, men at jeg interesserer meg for akkurat det er kanskje ikke det folk bryr seg så veldig mye om. Dere som har fulgt meg litt har kanskje fått med seg at det er en slags gjenganger her hjemme og et av mine referansepunkt. 

 

Jeg har samlet i mange år, og det er mye som fascinerer meg ved selve monarkiet, men også de menneskene det har handlet om. Det litt mystiske og overordnede kanskje. Jeg har samlet på alt fra portretter av kongelige til vaser og andre små gjenstander. Det som er min største glede av samlingen er nok bøkene, det er her den store gleden ligger. Så er det slik at når man leser om bestemte personer som fascinerer deg så danner du deg et bilde av dette menneske. Det er da det blir morsomt når du begynner å finne portretter og andre ting av disse. For meg startet alt med en bok, så leser du deg litt fremover i generasjonene og etterhvert begynner du å studere tiden litt bakover. 

Som sagt er dette min greie, kanskje litt uinteressant for mange. Så en dag ringte de fra hjemmet for å stille noen spørsmål rundt mine Figgjo platter av den norske kongefamilien. Plutselig ble det noen bilder og litt tekst fra nettopp Osloliving! Det er på trykk denne uken, som for meg er ufattelig gøy. Nettopp fordi det viser til en interesse for dette som kanskje er litt sært. For meg er det historie om det moderne Norge, historie om hvordan landene i Europa en gang har hørt sammen. Alt dette forteller så mye. Videre i innlegget her ser dere flere bilder av de forskjellige plattene! I ettertid har jeg også klart å få tak i Prinsesse Ragnhild.

Og til slutt må jeg innrømme at det er litt gøy med et lite skryteinnlegg her på bloggen om å få være med i en del av hjemmet, Norges mest kjøpte ukeblad? 🙂

Sjekk det ut om dere vil 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #platter #figgjo #samling #interiør #interior #styling #hobby #interesse #hjemmet #egmont #historie #Europa #kongelig