Barndomsminner på sitt beste!

 

Sommer er også litt tid for mimring. Det eksisterer mange minner rundt sommeren, noen gjør seg på bloggen og andre gjør seg virkelig ikke. Selv er jeg et av de menneskene som har tro på at alt vi mennesker opplever preger oss og er med på å forme oss. Når man tenker slik så er det veldig hyggelig å ha mange fine minner.

I dag tenkte jeg å ta dere med tilbake til min bestemors hage. Hun var en av de damene som lå langs gjerdet å klipte gress med kjøkken saks, alt skulle være perfekt og naboene skulle ikke kunne skimte et gressstrå som ikke gikk i et med det andre. Du kom ikke til et selskap hos henne uten at damasken var fremme. Det bugnet av peoner og friserte grønne busker. Bedene var rensket for ugress og bærbuskene var pakket inn i nett, de var ikke for fuglene. Dette var hennes stolthet og hun ventet hele vinteren på at sommeren skulle komme så hun kunne være ute i hagen sin. Denne interessen for hagen førte til mange hyggelige konsekvenser, etterhvert som hun ble eldre fikk vi muligheten til å dra til henne etter skolen for å klippe gress og diverse i hagen. Dette var strengt tatt ikke en mulighet, men mer en kommando. Uansett så ble det fin kvalitetstid som jeg i senere tid har satt stor pris på. 

Når sommeren kommer så er det spesielt rabarbra grøt som dukker opp av de gode minnene, det fikk vi servert stadig vekk hos henne. Det er fortsatt like godt som den gangen, den perfekte sommer desserten. Det er så hyggelig å kunne gå ut i hagen eller bakgården å plukke ting man kan bruke til å lage mat. Rabarbra grøt er i tillegg utrolig enkelt å lage og store porsjoner er ikke noe problem. 

Oppskrift er fra Matprat , det du trenger er rabarbra, vann, potetmel og sukker. Når alt er klart så er det bare å nyte med litt melk over.

Dette er et av de beste minnene jeg kan tenke meg fra jeg var liten! 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #rabrabragrøt #matprat #barndomsminner #balkong #servering #dessert

Bærekraftige tepper og tradisjonsrikt håndverk!

Reklame | Sukhi

 

Bærekraftige produkter synes jeg det er viktig å ha fokus på. Jeg blir overbegeistret av elementer av god kvalitet, bruk og kast mentalitet er hverken bra for miljøet og det signaliserer dårlige holdninger. Samtidig må vi som forbrukere alltid huske på at bak produktene vi kjøper, er det mennesker som har jobbet og trenger noe å leve av.Hvis dette er noe du er opptatt av er  Sukhi en nettbutikk du burde sjekke ut, her kan du velge å vrake i tradisjonsrikt håndverk. 

Jeg valgte meg to ullkule-brikker i noen nydelige farger. Her kan man velge og vrake i farger, former og størrelser. Mine to brikker er fine til bruk på bord, til kjeler og ildfaste former. Man kan også få de store tepper til å ha på gulvet. Dette er stilig og praktisk. Jeg var så heldig å få velge mine yndlingsfarger i grønt- og blånyanser. Er du enda mer glad i farger enn meg så kan nyte alt fra oransje og lilla kuler og ønsker du noe mer dempet så kan man gå for noe mer naturlig. Dette kan brukes til så mye og er et ordentlig håndtverk. 

Mine brikker kommer fra Nepal, og det er her jeg kjenner at jeg blir brennende engasjert! De som jobber for Sukhi tjener to til tre ganger mer enn en gjennomsnitsarbeier i Nepal. Du kan selv få bli kjent med historiene til de som lager teppene og hvordan de gjør det. Hos Sukhi ligger det videoer og en hel del informasjon, her får du se alt fra opplæring av arbeidere og hvordan dette fungerer. 

Prisene på teppene er fortsatt lave og det til tross for at arbeiderne tjener bedre enn mange andre. Og det er dette som er så fint: De som lager teppene er også de som sender det til kjøperen, det er ikke noen mellomledd her som skal tjene masse penger. Nettopp derfor går en mye større del av potten til arbeiderne. Dette høres så flott ut, og det som gjør det enda bedre er nettopp det at disse kvinnene også har muligheten til å jobbe hjemmefra hvis de trenger det. Det betyr at de også kan ta vare på barna sine samtidig som de får muligheten til å jobbe å tjene penger. 

Hos Sukhi kan du velge blandt mange andre type tepper og matter også. Dette er produkter fra India, Marokko og Tyrkia, i tillegg til Nepal. Alt er håndlaget og derfor helt unikt. Ingen produkter er helt like, og i tillegg så bidrar man til et bedre liv for mange mennesker. 

Er du ute etter et eller to nye tepper så stikk innom nettbuttikken og drøm deg litt bort. Du får kvalitetstepper som er helt unike, og i tillegg er det et bærekraftig produkt. Her finner du nydelige farger og trasisjonsrike produkter. Dette hjelper familier til å klare seg, så ta en kikk!

Sjekk bildene 😉

 

 

 

 

 

#spons #osloliving #tradisjonsrikt #levvakkert #vakrehjem #brikker #bærekraftig #ullkuletepper #suhki #Nepal