Lag din egen bildevegg!

Bilder, det kan være en ganske vanskelig del når man skal møblere et rom. Det er stilig og ser ganske ekslusivt ut med et stort bilde, dette ser vi mye av i interiørbildet for tiden. Man kan lett finne plakater å ramme de inn, de finnes overalt og er relativt billige. Det er mange muligheter. Det jeg liker ved det jeg ser er at det er mer og mer bilder interiøret igjen. 

Hva med alle minnene? Mange har vokst opp i hjem som kanskje på en eller annen måte var overfylt med bilder og fotografier på veggene. Barnebilder, besteforeldre, bryllupsbilder, tanter og onkler og gudene vet ikke hva. Fikk vi en liten stil reaksjon?  Det er en stor sannsynlighet for at vi kanskje fikk forskjellige rammer og bilder så langt du kan se litt opp i halsen. Dette må vi gjøre noe med. Blant alle disse bildene og rammene vanker det minner og historier som vi ikke vil miste. Vi kan fortsatt gjøre det på en litt ny måte. Det er lekkert med et stort bilde, det føles ryddig og stilig. Jeg tenker at stilig kan det også føles med mange bilder og minner, men kanskje ikke så ryddig. Jeg er ingen minimalist så hos oss så tåler det litt ekstra på veggene. Dette er gøy, her henger det bilder etter farmødre, tallerkner fra Fretex og noen fotografier. 

Et lite tips når man skal lage en bildevegg som denne er å holde seg innenfor en sone og skape rette linjer med bildene i utkanten, det føles ryddigere (hvis du er opptatt av slikt). Jeg liker personlig å blande bildene med litt andre ting, det funker fint å putte en liten speile inn i miksen eller noen tallerkner hvis man liker slikt. Du kan ha en slik vegg overalt der du bor, her havnet den over sengen og det ble ganske stilig om jeg skal si noe om det selv. Det er hyggelig å få opp historie og minner på veggen. Alt behøver ikke å matche, rammene trenger ikke å være like fordi det er andre måter å skape balanse på. 

Jeg tenker at nå er det bare å begynne å lete i skuffer, skap, loft og kjellere. Lag deg en slik vegg, du får noe helt unikt og med andre minner enn det andre har. Velg bilder, malerier og andre ting som representerer deg og din stil

Lykke til!!

 

LES OGSÅ:Første inntrykk, lært av Finn Schjøll!

LES OGSÅ: Rød herregård

LES OGSÅ: Dusty

LES OGSÅ: Opplev interiørperlen Rød herregård

LES OGSÅ:Loppemarked #love

LES OGSÅ: Det å være gnien!

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #nordiskehjem #maksimalisme #interiør #bildevegg #innredningstips #egmontinteriør #maison #

Farger, natur og deilig eksteriør- Antiparos!

 

Det har vært sommerferie, og en virkelig etterlengtet en! Det er veldig mange på sosiale medier som er veldig positive til det neste som kommer, nettopp hverdagen. Jeg tenkte at da kan jeg bryte den barrieren for jeg er virkelig ikke klar for noe som helst av hverdag. Livet har vært helt fantastisk i sommer. Det er ikke en uke i Hellas som er grunnen til det, men alle de fine opplevelsene til sammen i sommer med familie og flotte venner. Opplevelsene har stått på rekke og rad både i Norge og utland.

Den første delen av ferien ble tilbrakt på en liten gresk øy, Antiparos. Vi flydde både hit og dit, mellomlandinger og det ene og det andre. Så går du til slutt ut av flyet på Paros og venter på fergen og det var verdt alt venting. Denne lille greske øyen har to formål, det er veldig sosialt og hyggelig og ikke minst skal du slappe av. Det siste (å slappe av) hadde jeg i det minste godt av å øve på. Selv skulle jeg ønske jeg var litt bedre på akkurat det å ligge stille i sola å nyte. Jeg fikk det sånn ca til. Det ble noen late dager med bok og noen turer. 

Det som er så vakkert her er jo de vakre klare fargene for ikke å snakke om sjøluften. Mørklagte kvelder med liv i gatene og vakre trær og busker med nydelige farger som kryper ut i gatene. Blå vinduer og dører på hvert hus, for ikke å snakke om mat og drikke. Fantastiske solnedganger og gode drinker. Dette var en veldig fin måte å starte ferien på. En uke på en strand holder allikevel for min del, da har man fått slappet av og hentet seg godt inn igjen. Hvis man skal være helt ærlige så kunne man fint fått varmen og badingen i Norge i år også. Det er allikevel noe med å komme seg bort og kjenne på noe annet enn det vanlige livet.  Etter en lat uke i Hellas gikk turen hjem, det er jo grenser for hvor lenge man har lyst til å være borte fra dyr og gode venner. 

Det som gir meg energien tilbake på et slikt sted som dette er alle inntrykkene, fargene og stilene. Det er ganske annerledes enn hva man har muligheten til å se her hjemme og man ender opp med å drømme seg litt bort i et middelhavs interiør med litt røffe tekstiler og urner med oliventrær. Fargekombinasjonene er så rene og tydelige både i natur og eksteriør. Man får lyst på en virkelig flott uteplass med klatrende busker og fine lys

Som sagt så er jeg fortsatt i feriemodus og overhode ikke klar for noe hverdag igjen, det er jo så mye annet man kunne ha funnet på 😉 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #nytlivet #Antiparos #Hellas #ferie #latedager #greskeøyer 

Enkle tips til oppussing av entreen!

 

 

Når du er på ferie hos din mor, og du vet det er enkelte ting som burde gjøres. Helt ærlig så var det planlagt og min mor hadde spurt om jeg kunne hjelpe henne med å pusse opp gangen hennes. Da tenkte jeg at det var litt hyggelig å ha det klart til hun kom hjem fra ferie, da fikk jeg i tillegg gjort noen ekstra ting som jeg vet hun ikke hadde vært med på om jeg hadde spurt henne. Det er veldig fint å kunne stille opp for hverandre å hjelpe hverandre, for tro meg denne hjelpen har gått begge veier. 

Dette var ikke noen revolusjonerende oppussing, veldig enkelt og greit. Designet er heller ikke noe ekstraordinært, men ganske realt. Det er noen ting som er viktig og huske på når du gjør ting for andre, for det første så handler det ikke om deg. Tanken var at dette skulle passe innenfor hva min mor liker og i tillegg få det til å høre sammen med resten av leiligheten. Denne renoveringen handlet nok mest om å ta et oppgjør om fortiden. Når vi første er inne på akkurat det så må jeg bare et stille et spørsmål ved laminat som skal se ut som fliser? Hva var greia? Nå er det borte og ny laminat er lagt som går mer i et med stue og kjøkken. En gammel ytterdør ble malt hvit og lister og gulv fikk en overgang. 

Når jeg får i oppdrag å gjøre litt oppussing osv av andre så må jeg sette litt spor igjen etter meg, og jeg lager virkelig ikke helt hvite sjelløse rom. Det er faktisk helt totalt uaktuelt! Jeg skulle gjerne malt hele rommet i en annen farge eller en kul tapet, men det ble en vegg i en mørkegrå aubergine aktig farge. Dette gjør at møblene og rommet går litt mer overens. Min mor har i likhet med meg sansen for gamle mørke tremøbler og litt annet stæsj.

Når man skal pusse opp eller møblere et rom på nytt så er det alltid viktig å tenke over hva et rom skal brukes til. En entre er det første rommet du kommer inn i og setter igjen et inntrykk, i dette tilfelle så er det også den eneste muligheten til å komme seg ut til verandaen og uteområde. Derav trenger man et sted å sette fra seg litt av både kopper, sko osv.. 

Det er ikke så mye som skal til bestandig, jeg tenker at det handler om å binde ting sammen og mikse og matche litt. Og fremfor alt la rommene få et personlig preg! Sjekk ut før og etter bildene!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#renovering #osloliving #levvakkert #vakrehjem #egmontinteriør #bindesammen #oppussing #maling #jotun #forandringfryder

Kongelig fotoshoot!!

 

 

Det er gøy å kunne bidra med noen små ting slik at andre kan få oppfylle det de har lyst til å gjøre! I dag har jeg fått gjøre akkurat det.

Over en ganske grei tidsepoke har jeg samlet på gjenstander med kongelige portretter og kongelig historie. For en liten stund tilbake var jeg med i en artikkel i ukebladet Hjemmet om akkurat dette. I dag har jeg fått muligheten til å bidra enda mer. Jeg er fascinert av historie og kultur, og har derfor samlet meg opp en god rekke bøker og gjenstander om kongelige rundt omkring i Europa. 

Jeg smugtittet litt på en annen blogg her om dagen, og oppdaget at det var en ildsjel som var ute etter å ta bilder av kongelige portretter i private hjem. Hun var interessert i å se hvordan forskjellige mennesker ser på monarkiet og hvordan det “lever” i norske hjem. Jeg sendte derfor en melding og skrev at jeg hadde litt forskjellig hvis det var av interesse. Det er alltid gøy å kunne bidra når noen har lyst til å få til noe. Tanken bak dette er at det skal bli en bok. Det ble et hyggelig møte og mange fine bilder ble tatt og jeg håper det har vært med på å bidra til noe nytt og kanskje noe historisk? 

Grunnen til at jeg deler dette med dere i dag er for å prøve å hjelpe. Hvis dere selv eller at dere kjenner noen med noen gode historier og bilder på veggene har lyst til å bidra så send en melding! Dere kan kontakte Elin selv på tlf: 93256170 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #kongelig #kongeligeportretter #portretter #love #bidrag #KongHaakon #DronningMaud #KongHarald #DronningSonja #KongOlav #KronprinsesseMärtha #PrinsesseRagnhild #prinsesseAstrid