Gratulerer med dagen!

Forsidebilde av en av bøkene om kongeparets historie

Som seg hør og bør, i dag er det på så sin plass med aldri så liten gratulasjon! Gratulerer så mye med dagen til kongen og dronningen. 50 års ekteskap, det er en bragd og med tanke på deres sterke historie så er det som et aldri så lite eventyr.

Som mange har fått med seg så er jeg en monarkist uten like kanskje mest historisk, men vårt kongepar her i Norge har noe spesielt over seg. Vårt kongepar gjør en fantastisk jobb, de representerer landet vårt på en spesiell måte. De gjør dette i utlandet og her hjemme. Vi har en konge som er varm og tar opp tematikker i sine taler som andre ikke har gjort, menneskelig og vakkert. Vi har en dronning som er engasjert i både kultur og kunst og er brennende engasjert. Disse flotte menneskene gjør veldig mye for Norge og jobber mye mer enn hva jeg har tenkt til å gjøre hvis jeg noen gang fyller 80. Monarkiet i Norge er for meg noe som knytter mennesker sammen og virker samlende om nasjonen. Og tenk å være gift i 50 år, vi er nok mange som kan være enige om at dette er en bragd i seg selv, og hvis man skal legge til elementer som det offentlige paret de har vært og alt det presset de må ha hatt i mange situasjoner så er det en stor bragd. Nå gleder jeg meg til å se Nrk og deres programmer om gullbryllupet fra 19.45- 20.55! Jeg skulle så gjerne ha vært til stede i byen når de kjørte i sin åpne bil på vei til Gudstjenesten, men noen måtte jobbe.

Nok en gang: Gratulerer så mye med 50 års bryllupsdag til vårt kjære kongepar!!

#gullbryllup #osloliving #heiamonarkiet #Kongeparet #levvakkert

Prikken over i-en

Reklame | Lampegiganten.no

 

Det er mye å ta hensyn til når man skal velge lamper, og spotter er ikke alltid løsningen. Ofte trenger man arbeidslys ved et bord, men jeg vil også at det skal være et hyggelig sted å sitte for å kose seg. Et lite tips fra meg er å sjekke ut lampegiganten.no, dette er en av de største butikkene med et ekstremt godt utvalg av lamper. Her kan du få lamper i alle prisklasser og former. 

Lyssetting er utrolig viktig når du skal møblere. En av de tingene jeg tenker er viktig når man skal lyssette et rom er å mikse. Du har behov for mange varianter spesielt i rom du bruker mye. Når man skal velge lamper så kan det være ganske stilig å velge litt ulikt design, og ikke bare holde seg til en enkelt serie. Jeg synes ofte det ser litt mer møblert ut når ikke alt er helt likt. Det kan være stilig å ta igjen noen av fargene i de forskjellige lampene, men det kan bli litt monotont når man velger taklamper, vegglamper, bordlamper og stålamper som er helt like. For meg handler belysning om så mye mer enn å få lys inn i et rom, det kan prege uttrykket på hele ditt hjem. Lamper innbyr til kos og hyggelige kvelder, samtidig som man trenger de til mer praktiske oppgaver. 

Lamper er et smykke, det er praktisk og skal skape et estetisk uttrykk. Mange lamper ser vi igjen overalt og kanskje har du lyst på noe litt mer spesielt og noe du ikke har sett overalt enda? Da er denne butikken noe du burde sjekke ut.

Når vi velger lamper kommer det jo selvsagt an på stilen vi har hjemme. Noen liker det nordiske og minimalistiske, mens andre har sansen for det litt mer utsmykkede og overdådige. Og alt er mulig. Trikset når man skal sette lys inn i et rom, er å tenke på variasjon. Det er hyggelig med noen bordlamper på et sidebord eller en skjenk, mens en stålampe kan være litt mer praktisk og et designelement som løfter stuen. Jeg liker også en slags pendellampe over et bord eller i en trappeoppgang.

Som du forstår, så synes jeg lamper og lys er noe man virkelig burde tenke over og jobbe godt med. Det kan være lurt å sette av ekstra penger på et innredningsbudsjett til akkurat dette, fordi det er så avgjørende for helhetsuttrykket.

Sjekk ut om dere liker noen av disse lampene. Jeg synes det er utrolig gøy å se så mye forskjellig, og ikke minst litt annerledes enn det man er vant til!

 

#reklame #spons #belysning #lampegiganten.no #lamper #lys #lyssetting #vakrehjem #levvakkert #osloliving

Inspirasjon, nyheter og høst!

 

Har dere kjent den deilige lufte ute? Mange er kanskje enig i at sommeren har vært varm og ganske lang i år, og da er det også deilig at den friske luften og en ny årstid er på vei? Jeg elsker høsten og spesielt etter en deilig sommer som denne. Det er så mye å se frem til og glede seg til. Høstsyssler er de beste.

Det er bursdager og sosiale arrangementer på rekke og rad, dette er selvfølgelig kjempegøy. Det jeg allikevel gleder meg aller mest til er høst nyheter, hva kommer i år? Det er alltid gøy med ny inspirasjon og i år kjenner jeg at jeg virkelig trenger det. Ting blir fort en vane og det er enkelt å tenke i samme baner som tidligere. Jeg gleder meg til å se nye former og kanskje noen nye farger? Jeg gleder meg til Bransjehuset med Magnor glassverk, lecruise og en hel del andre produsenter og leverandører. Jeg er virkelig klar for noe nytt. Dette er en deilig del av høsten, det er også noe sjarmerende med å begynne å plante røsling og dugg på plenen om morgenen selv om det forhåpentligvis er en stund til enda. Rødvin og deilige middager står for tur og ikke minst den fantastiske fascinasjonen vi nordmenn har for å dra på fjellet. Høsten handler for veldig mange om å nyte naturen og igjen kommer den store drømmen om hytte tilbake. 

Jeg gleder meg og håper dette blir en givende høst med masse inspirasjon og nye muligheter!

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #maisoninteriør #høst #nyinspirasjon #nygiv #høstinspirasjon

Kjøpt lykke er helt greit!

Endelig! Dette har jeg ventet på lenge og hvem sa forresten at du ikke kunne kjøpe deg lykke? 

Jeg har nettopp kjøpt meg lykke og ikke den typen som går over i morgen. I en tid nå har jeg vært på utkikk etter et gammelt skrivebord/ sekretær i litt engelsk stil. Dette er et klassisk møbel som har preget interiørbildet i mange hundre år. Disse møblene har selvfølgelig sett forskjellige ut gjennom tidene og preget av de forskjellige motebildene som har regjert. Et skrivebord med overskap til utstilling, det er det det er. Her hjemme blir det litt mer utstilling hele veien, det kommer nok sjelden til å bli skrevet brev her. Et klassisk bymøbel, og gleden er stor.

Disse møblene får man tak i som nye fortstatt i forskjellige varianter. For meg så representerer dette møbelet et klassisk og stilfullt hjem, man har sett det i mange ti talls forskjellige filmer og tv serier. Det er et møbel som setter litt preg og i tillegg er det en slags maskulin eleganse over dette. Detaljene er nydelige, sprossene i glasset er virkelig detaljerte og fine. Det er pyntet med lekre knotter og nydelige lister. Dette er ikke et stort møbel, men det gjør mye ut av seg. Disse skapene i denne stilen behøver ikke nødvendigvis være så fryktelig gamle, men de har vært relativt tro mot stilen hele veien. Alt handler ikke om hvor gammelt det er bestandig, noen ganger er det stilen og elegansen som er viktig. Finn.no er et supert sted å lete etter slike objekter som dette, her ligger det litt ute fra litt forskjellige stilperioder. Ha et litt åpent søk for møbler blir lagt under mange forskjellige kategorier. Er du like heldig som meg så møter du noen fantastiske mennesker som er glad for at møblene får leve videre.

Som jeg har skrevet i tidligere bloggposter så liker jeg så godt når det blir litt dybde i et rom. Nettopp derfor skal dette møbelet få stå bak sofaen, det gir litt mer liv når det blir litt lag på lag i et rom. Sjekk bildene og jeg kan skrive under på at kjøpt lykke også er lykke 😉

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #maisoninteriør #interiør #interiørblogg #skatthold #sekretær #nytlivet #klassiskemøbler #bymøbel 

Jeg står ved et veiskille

Endelig kom dagen, nettopp den dagen der temperaturen kom ned på et punkt hvor det er hyggelig å komme seg ut på en ordentlig tur. Dette passet selvfølgelig helt supert ettersom at mitt humør kanskje ikke var helt på topp i dag tidlig. Jeg satt nemlig og skulle legge inn min CV på Linkedin. Vi bestemte oss raskt for en tur ut i stedet. 

Hverdagen har hentet meg inn igjen etter fire uker ferie, og jeg var ikke helt klar for det. Misforstå meg rett, for jeg behøver virkelig ikke mer ferie. Ferien har vært nydelig og følelsen av å være uthvilt har kommet tilbake.

Men jeg føler nå sterkt at det er et behov for et lite sceneskifte her. Jeg har nådd en slags milepæl når det gjelder jobb og det jeg har drevet med der. Det er rett og slett på tide å finne på noe nytt!

Jeg har lyst til å bli kjent med nye mennesker å lære nye ting, og oppleve noe annet. Jeg har jobbet mye med meg selv rundt akkurat dette, og det er ikke en prosess som er like enkel. Det er ikke lett å vite akkurat hva man har lyst til å gjøre videre, slik er det for meg akkurat nå og kanskje ved mange veivalg i livet. 

Det jeg er sikker på er at jeg ønsker etterhvert å kunne jobbe mer kreativt og gjerne noe i sammenheng med interiør. Det er det jeg virkelig brenner for! Det er så mye som kunne vært gøy å gjøre, og det ligger så mye spennende i så mye som har med interiør å gjøre. Det som blir utfordrende er nettopp det å finne ut av hvor det er lurt å starte. Hva man trenger av kvalifikasjoner, til hvor man burde starte å søke?

Tiden er inne for å komme seg litt videre i livet, og det er mange følelser man kjenner litt på etter å ha fylt tretti. Jeg vet jeg har vært heldig i den jobben jeg allerede har og er utrolig glad for den tiden jeg har hatt der med kollegaer og arbeidsoppgaver, men lysten på å komme videre er stor. 

Når frustrasjonen små ting lett blir stor, så er det virkelig ingen ting som er som å komme seg ut å kjenne på frisk luft i skog og mark (eller hva man kaller ruta opp til Ullevålseter). Denne dagen endte opp med å bli helt nydelig. Det er nydelige rene farger langs hele stien og er med på å gi perspektiver på alt jeg går og tenker på.

En tur ut kan fikse mye, når man i tillegg er så heldig å få se hvordan Olav nyter å være ute i skogen igjen. Det ble både bading på veien og niste-stopp på Ullevålseter.

Nå gjenstår det bare å fortsette på CV-skrivingen, der jeg slapp i dag tidlig!

 

 

 

#osloliving #interiør #levvakkert #vakrehjem #nytlivet #veiskille #jobbsøking #hjelp #jobb #livetettertretti 

Grønne fingre og samlemani?

  

Du vet når du kjøper en ting og etterhvert så klarer du ikke å gå forbi uten å kjøpe en til? Jeg vet jeg er slik

Jeg trodde imidlertid det begrenset seg til puter, karafler og kongelige portretter. Den gang ei. Det viser seg nemlig at jeg har det samme problemet med grønne planter og andre blomster og. Jeg klarer nesten ikke å gå forbi en bunnpris butikk uten å kjøpe meg en grønn plante. Jeg er en samler, på godt og vondt. Når man drar på ferie så er man selvsagt litt redd for at de ikke skal klare seg. Planter er noe du må ta vare på hele veien for at de skal klare seg og på en eller annen måte blir man litt følelsesmessig knyttet til de, så det er litt trist når noen av de dør. Dette blir selvsagt en stor greie for meg før ferier. Heldigvis har jeg hatt en god venn som sa seg frivillig til å stikke innom for å vanne litt. Hun er ikke den flinkeste til å lete, men veldig god på iniativ. Dette satte jeg selvfølgelig veldig stor pris på og for å vise min takknemlighet så satte jeg alle plantene i et rom. Dette gikk virkelig bra og alle levde når vi kom tilbake hjem.

Jeg elsker å gå å stelle og styre med plantene mine, og jo lenger du har de og jo større de blir jo morsommere er det. Når man klarer å brekke av en gren på en plante og setter den i vann for å overleve og se de grønne bladene komme. Fjorten dager senere er det kommet røtter på grenen og du kan plante den ned i jorden å se den vokse videre, det er ren skjær lykke. Det er alltid noe nytt å lære om planter, og du kan kjenne på mestringsfølelse veldig ofte hvis du undersøker og prøver. Planter er med på å gjøre et hjem mer levende og jeg tror faktisk ikke du kan få for mye planter, selv om jeg kanskje ikke er den rette til å prate om hva som er for mye.

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #egmontinteriør #grønneplanter #grønnefingere #plantasjoen #mestergrønn #kjærlighet