Gjenbruker`n

 

 

Når jeg tar turen til Vestfold og mitt barndoms paradis så er det alltid et sted jeg må en tur innom, selvfølgelig gjenbruker`n. Jeg er en av de personene som saumfarer det jeg kommer over av bruktbutikker, det er jo fantastisk. Gjenbruker`n er oppe hver lørdag mellom 10 og 14 og her har jeg funnet mye av det jeg liker godt. Dette stedet anbefaler jeg til alle som skal innom Sande uansett grunn.

Gjenbruker`n har holdt på i seks år i lokalene til gamle Galleberg skole. Er du skravlesyk og vil treffe noen mennesker så er dette et fint sted å være lørdags formiddag. Her serveres det både kaffe og vafler og fine folk kryr det av. Det er alltid fint å møte mennesker man kan prate med alt om, men det er en enda bedre følelse når du kommer ut med den ene tingen (eller ti) som du virkelig likte. Her kan du finne alt fra sofaer og seksjoner til kopper, kar, klær og bøker. Alt får du til gode priser og det er fin kvalitet på tingene.

Det er mange som har det som hobby at alt hjemme skal være second hand eller brukt. Jeg tenker at alle uansett stil kan bruke noen brukte ting i interiører eller livet generelt. Om man liker stramme rene linjer så kan man lett finne ting i brukt butikker som glir rett inn, man må bare lete litt. For meg er det lett å kombinere som liker å ha ting litt overalt. Noe av det beste jeg vet er de klassiske tingene som vaser, bøker og gamle serviser. På gjenbruker`n finner du alt, men du må kanskje saumfare litt. Det som er spennende med bruktkupp er jo nettopp det at det er ting med sjel og veldig ofte av god kvalitet, de tingene som har havnet her er jo det som har “overlevd”. En ting er at man kan finne mye fint her, men det andre aspektet er miljøet. Det er fint å kunne bruke ting på nytt og at alt ikke skal kastes når vi selv ikke trenger det lenger. Det er mange andre som kanskje kan bruke det? 

Jeg har selv gjort mange flotte kupp her, veldig mye er bøker og jeg har også klart å få tak i deler til serviser jeg har spart på. Leiligheten er full av forskjellige skåler og lysestaker som er kjøpt her. Dette er ting du ikke finner overalt og i tillegg så har jeg fått det til en utrolig god pris i forhold til hva man betaler i en vanlig butikk. Dette er gøy! Selv skulle jeg ønske folk var mye flinkere til å sjekke ut slike steder, dette er med på å skape personlige interiører. Gå inn med en tanke om at møbler kan pusses opp og lysestaker kan kanskje sprayes? Det er muligheter i alt.

De som jobber her jobber som frivillige og er her gratis. Dette er dugnadsånd på sitt beste. Pengene går til barne og ungdomsarbeid i Sande menighet, til fattige skolebarn i Latvia og My Sisters/ presteutdanning i Etiopia. Dette er et fint tiltak for nærmiljøet og et hyggelig sted å møtes. Det er veldig fint å se hvordan noen ildsjeler kan klare så mye og det uten at det handler om seg selv. 

Jeg anbefaler på det sterkeste å ta turen innom og trenger du noen Hadeland glass eller noe fint sølvplett så finner du det også. Det er overraskende mye ordentlig og fine ting du kan finne her. Og til slutt, hvis du har noe fint du skal bli kvitt, så lever det hit på mandager. Alternativet er å kaste! 

Sjekk ut et lite utvalg av bilder.

LES OGSÅ: Tokyo!

LES OGSÅ: Lekre nyheter fra Magnor!

LES OGSÅ: Prikken over i-en!

LES OGSÅ:Inspirasjon, nyheter og høst!

LES OGSÅ: Kjøpt lykke er helt greit!

LES OGSÅ: Grønne fingre og samlemani?

LES OGSÅ: Lag din egen bildevegg!

LES OGSÅ: Enkle tips til oppussing av entreen!

LES OGSÅ: Bærekraftige tepper og tradisjonsrikt håndverk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Osloliving #levvakkert #vakrehjem #interiør #gjenbruk #gjenbrukern #seconhand #Vestfold #Sande #lørdagssyssel #miljøbevist

Derfor digger jeg Kalk K design

I går gikk turen til Tønsberg, en vakker by i nydelige Vestfold. Tønsberg i seg selv var ikke grunnen for besøket denne gangen. Det var damen bak Kalk K, Beth Bakke Fon, som var mitt mål for turen. Dette ble et av de hyggeligste møtene jeg har hatt på lenge, varmt og ekte. Dette er en flott dame som gjør noe veldig spennende og stilig. Kreativitet er gøy! Så må jeg legge til at dette er ikke et sponset innlegg, men ren glede over at noen tør å være kreativ!

Beth lager fantastiske lysestaker og vaser. Dette kan vel nesten kalles for glasskulpturer, de er forseggjorte og så utrolig stilige!

Jeg har siklet på disse lysestakene siden jeg fant Kalk K på Instagram (@kalkkdesign). Det Beth lager er unikt og noe absolutt ingen andre har, og det ligger en stor jobb bak dette. 

Lysestakene er nemlig laget av gammelt og gjenbrukt glass som settes sammen i foskjellige farger og fasonger. Her kan du finne glasskupler etter bestemor og vaser etter en annen slektning, askebegeret etter bestefar og noen telysholdere som din mor kjøpte i fjor. Alt er satt sammen på en ny og estetisk måte. Dette tar selvfølgelig tid å lage, det er nemlig ikke bare å lime sammen og så er det ferdig. Først må man ha glass som passer og ikke hvilket som helst glass. For Beth er det mange runder med innkjøp i bruktbutikker som må til. Neste skritt er å vaske alle delene og sørge for at det ikke er noen skader ved disse glassene. Deretter skal de settes sammen til i lekre kombinasjoner. Limkanter skal passe sammen og fargenyanser må gå overens. Dette er et møysommelig arbeid som synes godt på produktene. Det er fantastisk å se hvordan formene glir over i hverandre, noe som er imponerende med tanke på at dette er vidt forskjellige glassgjenstander som settes sammen. 

Dette er produkter ingen andre har, og det synes jeg er ufattelig spennende. Jeg er som dere vet en stor tilhenger av elementer som er litt annerledes. Det er veldig spennende å ha noe som ikke alle andre har. Den andre tingen som er helt fantastisk med dette, er jo nettopp det at det også er gjenbruk (på sitt aller beste). Det som tidligere er blitt sagt om disse lysestakene er at “de er unike og passer overalt fordi de ikke passer inn noe sted”. Dette er veldig fint sagt, de gjør noe spesielt ut av seg og tar den plassen de trenger i et rom. 

Jeg har gledet meg så lenge til å møte damen bak Kalk K design og for et møte det ble, disse lysestakene var helt fantastiske og unike. Lekkert er et samlende ord på inntrykket jeg sitter igjen med. Jeg heier på folk som tør og klarer lage ting som dette. Sjekk bildene under og bli inspirert. Og får du lyst på en lysestake så er det mange fine forhandlere som fører disse lysestakene i butikk, blant annet Milla Boutique her i Oslo, Buskerud storsenter og Gulskogensenteret i Buskerud. 

 

LES OGSÅ: Tokyo!

LES OGSÅ: Lekre nyheter fra Magnor!

LES OGSÅ: Prikken over i-en!

LES OGSÅ:Inspirasjon, nyheter og høst!

LES OGSÅ: Kjøpt lykke er helt greit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #maisoninteriør #Kalkkdesign #lystestaker #interiør #gjenbruk #kreativt #Vestfold #pynttilhjemmet

Historiske interiører

 

Historisk interiører og nydelige antikviteter, det er en fin måte å oppsummere dette hjemmet på. Haakon Hattevig er en person jeg møtte gjennom Instagram og beundringen har vært stor for alt det han driver med og har gjort. Det som er utrolig gøy og som jeg prøver å lære mye av er nettopp hans dybdekunnskap om historie og forskjellige stilepoker. 

Turen gikk til Moss for å se på samlingen av hvitt og blått porselen, og de andre fantastiske og spesielle antikvitetene. Haakon og jeg har kjent hverandre en stund, og det er morsomt når man finner en venn som synes det er like gøy å grave i antikvitetsbutikker som det jeg synes. Forskjellen på Haakon og meg er nok at jeg kommer hjem med mye rart, Haakon vet hva han kommer hjem med. 

Haakon jobber for tiden med renovering av Torderød gård på Jeløy i Moss, det sier litt om dybdekunnskapen. I tillegg så jobber han som kulturjournalist, foredragsholder og med lokalhistorie i Moss

I dette hjemmet er det svenske møbler som gjelder, det handler om vakre antikviteter og ting som har en historie. Her går det igjen i lekre gråtoner på klassisk vis selvfølgelig kombinert med forgylte speil og prismekroner. Her er det rokokko og gustaviansk som gjelder.

Det er utrolig spennende å snakke med personer som har peiling og kunnskap om historie og ikke minst historiske interiører. Jeg er veldig fascinert av historiske interiører, det er gøy å vite hvordan hele verden var inspirert av hverandre og hvordan de gjenskapte stilene i sitt eget område. Og ekstra gøy er det når man kan sitte ned å ha dette som samtaleemne. Haakon er god til å reise rundt å finne de riktige tingene og han er god på å kjenne igjen stilarter og hvilke tidsepoke de faktisk stammer fra. Det er jo dette som noen ganger kan være litt vanskelig, det å datere møbler og ting å binde de til en tidsalder, da kan det være greit å få litt hjelp. 

Noe av det vakreste jeg kan tenke meg og som strengt tatt passer inn overalt er et blått og hvitt porselen. Og hvis dette blå og hvite porselenet i tillegg er fra 1700 tallet og det Østindiske kompaniet så dør jeg litt. Det er noe av det mest elegante jeg kan tenke meg, selvfølgelig så bugner det over av slikt hos Haakon. Dette er like fint til å dekorere med som til å bruke til et selskap. Som bildene viser står det krukker på skap, boller på bordet og tallerknene henger på rekke og og rad på veggen. Et klassisk uttrykk. Dette er et vakkert hjem med en god miks og en fin måte å sette ting sammen på. Sjekk bildene og bli inspirert! Dette er en dyktig mann som virkelig er god på historisk interiør og jeg gleder meg til å vise dere hva han jobber med på Torderød gård!

 

 

LES OGSÅ: Prikken over i-en!

LES OGSÅ:Inspirasjon, nyheter og høst!

LES OGSÅ: Kjøpt lykke er helt greit!

LES OGSÅ: Grønne fingre og samlemani?

LES OGSÅ: Lag din egen bildevegg!

LES OGSÅ: Enkle tips til oppussing av entreen!

LES OGSÅ: Bærekraftige tepper og tradisjonsrikt håndverk!

LES OGSÅ: Barndomsminner på sitt beste!

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #haakonhattevig #levvakkert #vakrehjem #historiskeinteriører #inspirasjon #antikviteter #interiørinspirasjon 

Lorden av dekor

Bm4j1m4gy9J

Jeg er så heldig at det jeg har lyst til å drive med blir mer og mer realitet, kanskje på en måte jeg ikke hadde planlagt. Dette er kjempegøy, litt skummelt og mest av alt spennende. Inspirasjon er en stor nødvendighet når man skal jobbe med interiør, eller om man bare skal pusse opp et rom hjemme. Jeg tenkte å dele en instagram konto som jeg synes er helt fantastisk. Thelordofdecore_ , dette er bare fantastisk.

Jeg elsker denne kontoen, den viser bilder av fantastiske hjem og dekoren er det ikke spart på noe sted. Det bugner av sterke farger og spreke mønster på både tapet og stoffer. Møbler i forskjellige stilperioder er å finne i hvert bilde, kombinert med vakre blomster og klassiske stilarter. Det er kanskje det som er undertittelen her, klassiske interiører med en stilig tvist. Dette er veldig mye og det er det som er så fantastisk, her snakker vi himmelsenger med ekstremt mye mønster. Det er vakre gamle mørke møbler, noe er forgylt og selvfølgelig kombinert med fantastiske tapeter. Du finner dusker, bøker, bokser og urner overalt. Vi snakker lysekroner og tallerkner hengende på veggen. Teppene har alle slags mønster og farger. Sofaene er i alle slags stilarter og puter så langt du kan se. Dette er en maksimalisme over alle forventninger. 

Det er så mye inspirasjon å hente og før man begynner å jobbe med et rom så er det lurt å planlegge å finne inspirasjon til hva man ønsker. Min tanke er at man skal ikke gjøre akkurat det samme som andre, men det man kan få tanker og ideer til hvordan man selv ønsker å ha det. Man trenger ikke selv å strekke strikken helt ut, selv om jeg selvfølgelig får veldig lyst. Dette er en konto som inspirerer meg veldig, jeg får så mange ideer og lyst til å gjøre så mye gøy! Sjekk ut bildene!

LES OGSÅ: Tokyo!

LES OGSÅ: Lekre nyheter fra Magnor!

LES OGSÅ: Prikken over i-en!

LES OGSÅ:Inspirasjon, nyheter og høst!

LES OGSÅ: Kjøpt lykke er helt greit!

LES OGSÅ: Grønne fingre og samlemani?

LES OGSÅ: Lag din egen bildevegg!

BmzWq74AFyB
BmuI05bAVcg
 
 
BmpJy6ngrYZ
 
 
BmZkklCA719
 
 
BmDraUOAKIq

#thelordofdecore_ #osloliving #levvakkert #vakrehjem #nytlivet #maisoninteriør #dekor #pynt #livsstil

Tokyo!

 

 

Når Magnor glassverk ber inn til pressevisning så stiller selvfølgelig Osloliving altså meg opp. Dette er en gjeng som er gode på premierer og vet hvordan nyheter skal vises frem. Det er alltid spennende når noe helt nytt kommer på markedet og kanskje litt ekstra gøy når de har kapret Simen Staalnacke som designer. 

Simen har som kjent jobbet med klesdesign og Moods of Norway, da er det litt ekstra spennende å se hva han har gjort ut av et helt nytt servise. Den nye serien har fått navn Tokyo, dette av den enkle grunn at det er en fin forening mellom stramt nytt design og gode tradisjoner er blitt tatt vare på. Litt slik som Tokyo i Japan er, en by og et land med tradisjoner som Simen har tatt til seg. 

Denne nye serien for Magnor glassverk rommer alt fra tallerkner, skåler, bestikk, vinglass, vannglass, vaser og serveringsbolle. Utgangspunktet er basert på en kopp Simen fant i Japan og Japanske tradisjoner. Det er veldig stilig hvordan man kan få til så mange deler og en så stor sammenheng på en form. Hvis man skal sette et stempel eller et uttrykk på helheten så kan man kalle det stilfullt, for det er det det  er. Dette er stramt og enkelt, basert en silhuett. Vinglassene kommer i champagne, vann, øl, rødvin, hvitvin og likør. Dette er enkle, romslige og moderne glass! karaflene tar igjen formene, og skal du dekke et bord så kan du fint ta igjen formen ved å putte et par av vasene på bordet. 

Serviset heter Tokyo origami og er selvfølgelig basert på et kjærlighets hormon. Dekoren på porselensserviset er origami som er dette kjærlighets hormonet. Her kommer det i dekketallerkener, flat tallerkner, til frokost og det du kan tenke deg. Blåfargen du finner på de eksklusive vasene finner du igjen i serviset. Ingen av tallerknene er i lik fargekombinasjon, men de stramme linjene og ryddigheten er tatt var på ved å bruke det samme mønsteret hele veien. 

Dette er et lekent og samtidig stramt servise som passer godt hjemme hos mange med sansen for det moderne, og en flott nyhet fra Magnor glassverk. Jeg tror spesielt vinglassene er noe mange kommer til å like, for ikke å snakke om bestikket og vasene. Sjekk ut bildene og gled dere til høstens nyheter kommer i butikk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

@

 

#osloliving #magnorglassverk #levvakkert #vakrehjem #nytlivet #SimenStaalnacke #Tokyo ##origami #presselansering 

 

Lekre nyheter fra Magnor glassverk

 

 

Høsten er en morsom tid, nå popper nyheter opp i butikker og nettsteder. Det er noe av det beste med høsten, alle de nye produktene som blir presentert og lansert for oss. Jeg var igjen så heldig at jeg fikk komme innom bransjehuset her i Oslo for å få en liten sniktitt på sesongens nyheter. 

Magnor glassverk har mye lekkert, det som jeg synes er litt ekstra gøy med glass og vaser er at det er et virkelig håndverk. Her er det mennesker som har stått å blåst, rullet, dyppet i vann og enda mer. Hele prosessen kan man jo få lov til oppleve selv på Magnor glassverk, og de er mye dyktigere enn meg på forklaringen. Her har de fine kjente designerne kommet med enda flere nyheter og det som er litt hyggelig er nettopp det at de har bygget videre på tidligere serier de har designet. Dette gir muligeheten til å bygge videre på serier man allerede har samlet på, både av serviser og dekor. Blant designerne har vi Halvor Bakke, Finn Schjøll og Camilla Prytz. Simen Staalnacke har i tillegg kommet med en helt ny serie, men det kommer i en egen post. 

Halvor Bakke har kommet krus i porselens serien CAPE. Dette er gøy, det er hyggelig å ha noen krus til et lekkert servise og ikke alltid små pynte kopper. Det er noe med å la det se lekkert ut i hverdagen også, serviset er forøvrig i rolige og behagelige hvit og berge toner og gullkanter. Lekkert. Noen nye farger er blitt lagt til stormlyktente som gjør at de matcher serviset perfekt. Jeg anbefaler å sjekke det ut.

Finn Schjøll har lekt seg videre med formene fra boblen vase, disse kommer i frost og matte farger. Det nye er små lysestaker som også kan snues på hode og brukes som små runde vaser! Dette er morsomt og ikke minst en hyggelig gave. Finn har selvfølgelig ikke klart å la være å vise oss litt til jul. Her er det dekket opp med dype rød lys og fine kvister og grener fra hagen, alt virker så enkelt når Finn gjør det. 

Camilla Prytz har tidligere designet en rekke porselens dyr for Magnor, stilige pyntegjenstander fra jungelen. I år har hun gått over til et av de dyrene vi nordmenn har god kjennskap til, skogens konge selvfølgelig. Det er gøy når man også får hentet inspirasjon fra vårt eget land og at de elementene vi omgir oss med er fra vår egen natur.

Magnor har også alle de andre gode klassikerne som de er som kjent for. Her er det bare å nyte å kose seg, og det er lov å ønske seg noe nytt! Jeg må få legge til at nyhetene i år er klassiske fine detaljer som jeg virkelig liker!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #Magnorglassverk #Sesongensnyyheter #HalvorBakke #Finnschjøll #CamillaPytz #håndverk #nyheter #boblen #skogenskonge #krus #cape