Godt nytt år og takk for det gamle!!

Et år til nærmer seg slutten. Jeg må virkelig få si at det har vært et fint år, men ikke minst lærerikt. Dette er et år jeg kommer til å se tilbake på som et veldig lærerikt og ikke minst et spennende år. Dette er et år der mulighetene har kommet til overflaten.

Jeg er virkelig takknemlig for alle mulighetene som har blitt gitt til meg dette året. Noe av det som jeg kanskje setter aller størst pris på er alle de nye menneskene jeg har fått kontakt med og blitt kjent med. En følelse av takknemlighet brer seg over meg. Dette året har gitt meg muligheten til å få jobbe enda mer med det jeg elsker å gjøre, interiør og styling. Gjennom Creative living as har jeg fått kjenne enda mer på hvor gøy dette er og hvor mye dette betyr og alle muligheter dette byr på. 

Maison interiør har hatt leiligheten våres på trykk, noe som er ekstremt gøy. Fra jeg var liten av har jeg alltid sittet å bladd i interiør magasiner og drømt meg bort. Når man selv får hjemmet sitt på trykk på denne måten så er det litt uvirkelig og ikke noe man kanskje hadde forestilt seg. I tillegg til dette så har jeg vært så heldig å bli ambassadør for Maison interiør, noe som er virkelig stas og ganske stort. 

Jeg har opplevd mye dette året og føler meg virkelig heldig som har støtte fra mannen min og resten av familien. Det blir mye jobb ut av dette, men det er gøy, jeg er heldig som er omgitt av de menneskene jeg har rundt meg og en heiagjeng uten like. Jeg håper 2019 byr på end mer av dette og en fin reise videre.

Jeg håper dere har hatt et fint år og vil gjerne ønske alle lesere og følgere et riktig godt nytt år og nye spennende tider.

 

Arv og tradisjon, julens borddekking

Det er jul og det er hyggelig å be inn til selskap. I Norge har vi en sterk tradisjon for å samles rundt måltider og kanskje litt ekstra under høytiden. Jeg elsker selvsagt dette, det å pynte og gjøre det hyggelig betyr minst like mye for meg som å lage god mat. 

Et bord skal i mine øyne være litt mye og ikke bare i julen, men hele året. Jeg er kanskje en av de som vil at alt skal være litt mye hele året sånn generelt. Det skal dekkes med det fineste man har, og ingen ting er for fint for et bord. Jeg elsker å grave litt i skapene å finne frem ting som ikke brukes hver dag. Spesielt i julen, da er det litt ekstra hyggelig å ta frem glassene etter bestemor og tenke å mimre litt. Vi er blitt glad i å kjøpe nytt og fine ting som passer inn i motebildet nå, men jeg mener at det fortsatt er rom for arv og litt eldre tradisjoner. Det er lov å ha tre serviser, selv om man kanskje må ha noe i en kasse i kjelleren.

Som dere har sett tidligere på bloggen så er det rød jul for fullt her, det har jeg savnet de siste årene. Jeg elsker å fylle et bord helt opp, man behøver ikke av den grunn handle seg i hjel på blomster og store kubbelys. Til jul kommer alle sølv lysestakene frem og i år med røde lys. De gamle röhmer glassene blir brukt som vaser til svibler og elegant i mellomrommene er det fullt opp med granbar og vakre julekuler. Det trenger egentlig ikke og legges på så veldig elegant, det er bare å legge på å fylle tomrommet. Dette er ganske greit og ikke så fryktelig dyrt hvis man skal ha et stort bord. Dette gir muligheten til å forskjellige farge uttrykk og. Mange sverger fortsatt til hvitt og grønt til jul og da holder det med å bytte ut duk og lys. 

Min tanke er at man skal ta frem det fineste man har og sette det sammen. Det er veldig hyggelig for familie som kommer på besøk å få se tallerknene etter bestemor i bruk og sølvtøyet etter en grandtante. Dette blir satt pris på og skaper en ekstra stemning, tror jeg. 

Og så vil jeg selvfølgelig ønske dere en riktig god jul videre. 

 

Nå er reportasjen på trykk

Et lite skryteinnlegg er på sin plass. Jeg har lst og fulgt Maison interiør i en del år og alltid vært i overkant interessert i interiør. Som ambassadør for dette vakre magasinet så er det kanskje litt ekstra stas at vår leilighet kommer i akkurat deres julenummer denne uken.

Jeg har lest interiørmagasiner siden jeg var liten. Den gang hadde jeg aldri trodd at min egen leilighet noen gang skulle komme på trykk i et slikt magasin. Dette er virkelig gøy, og det er så ufattelig hyggelig med alle de fine tilbakemeldingene jeg får på det jeg legger ut i sosiale medier. Det er nå 16 måneder siden redaktøren i Maison interiør, Helle Tjaberg, kontaktet meg om muligheten for å lage en reportasje. Det var en spesiell følelse å bli spurt og jeg satt igjen med tusen tanker etter forespørselen kom.

I oktober i fjor ble bildene tatt her hjemme. Fotograf, stylist og jeg styrte rundt her hele dagen for å få fine bilder til Maison reportasjen. Dette er en verden jeg virkelig beundrer og som jeg synes er virkelig spennende. Det var gøy å se og få være med på prosessen rundt hvordan man jobber med en interiørreportasjer som dette. Det er mye jobb som ligger bak, men spennende å være med på.

Bildene som kommer i årets desemberutgave ble som sagt tatt i fjorårets julehjem. De ble virkelig vakre, om jeg kan få si det selv. Det er en rar følelse at den leiligheten jeg surrer rundt i hver dag, nå er på trykk i et interiørblad. Så har dere lyst på litt juleinsprasjon neste uke så løp å kjøp Maison interiør i butikken. Hvis dere fremover ønsker å få bladet litt tidligere hjem, så kan man jo også abonnere. Det er alltid mye inspirasjon her!

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #egmontpublishing #egmont #maisoninteriør #maisonambassadør


 

Slik ble min jul rød

I år var året, det måtte bare bli rød jul! Tidligere år i vårt hjem har vært preget av mye sølv, hvitt og en del gull til jul. Det siste året har jeg brukt mye varme og dype farger i interiøret. Lengselen etter julen fra barndommen ble for stor, så nå ble det rødt. 

Rødt er jul for veldig mange, det er kanskje en av de mer tradisjonsrike fargene vi bruker til jul. Man kan oppnå nydelig julestemning med hvitt, grønt og mange andre farger, men rødt var fargen for oss i år. Butikkene bugner av julepynt og dekorasjoner, men det å finne virkelig dype røde kuler var faktisk en utfordring. Jeg har kjøpt inn en god del både her og der og til slutt gikk puslespillet opp. 

Rød jul er varmt og skikkelig hyggelig, nesten litt som å komme hjem til bestemor igjen bare med en litt maksimalistisk vri. Mange er redd for at dette blir rotete og litt kaos, men jeg tenker som vanlig at det handler om hvordan man setter farger og ting sammen. Det er viktig at rødfargen blir plukket opp igjen på flere steder, også fra rom til rom.

Helhet er et viktig nøkkelord når det kommer til interiør. Et eksempel er den berømte julestjernen (altså blomsten) som er elsket å hatet. Den kan brukes på mange fine måter, men trenger kanskje ikke å stå midt på bordet med en lysestake på hver side som vi vokste opp med. Det må bugne, så hvorfor ikke finne frem en urne eller champagnekjøler og bruke seks blomster et sted fremfor å sette de rundt omkring? Bruk samme farge på silkebånd, puter og tepper. Hvis du gjør dette og i tillegg har røde julekuler på juletreet så er du virkelig godt på vei til en vakker rød helhet. Man trenger ikke å gå så langt som meg med rødt sengetøy og røde kranser overalt.

For meg så skal julen være litt mye, strengt tatt så liker jeg at det er litt mye hele året. Og da må det virkelig bugne til jul. Det siste året har jeg brukt veldig mye varme farger i interiøret. Det skal poppe litt og jo mer du bruker farger, jo mindre redd blir du av de og. Det kan være litt skummelt å starte med det etter snart ti år uten mye farger i interiøret, men nå er det på vei! Heldigvis. Nettopp på grunn av alle fargene jeg nå bruker hele året, så måtte det bli rød jul også. Jeg er så fornøyd med avgjørelsen, det er virkelig blitt stemning fra ende til annen her! 

LES OGSÅ: Høst inspirasjon!

LES OGSÅ: Le Creuset, ny farge og inspirasjon!

LES OGSÅ: Gjenbruker`n

LES OGSÅ: Derfor elsker jeg kalkk design

LES OGSÅ: Lorden av dekor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#osloliving #levvakkert #vakrehjem #rødju #jul #høytid #julepynt #julestyling #maisoninteriør #maisonambassadør