Romantikken er tilbake!

Det er lov å ha det gøy.

For en stund tilbake postet jeg et bilde på Instagram av en bukett jeg hadde laget, til en hyggelig middag i anledning Thanksgiving. Dette bildet fikk veldig mye oppmerksomhet.

Det beste jeg vet er å dekke bord – og det innebærer blomster. Blomster er hyggelig uansett om man skal kose seg alene hjemme eller om man har invitert til stort selskap. Stikkordet for meg her er “levende”. 

I motebildet for lange perioder har vi hatt ganske stramme buketter og oppsatser med blomster, det har vært mye symmetri og enkle former. For mange har det kanskje vært litt skummelt å lage en bukkert, for det har skullet være så veldig perfekt. Dette har vært en stor trend og lekkert på sin måte.

Hvis man nå sjekker sosiale medier for inspirasjon om blomster og oppsatser, så ser vi noe helt nytt. Hvis jeg skal være helt eksakt så er det en veldig gammel tradisjon som kommer tilbake i tiden, nemlig den overdådige romantiske buketten. Dette får hele meg til å juble innvendig. Dette er nydelig, estetisk, vakkert og en hel del andre ting. Det er så gøy at det skal være litt mye av alt, og det er gøy å se at andre også faller for dette. Man trenger ikke lenger å lage perfekte buketter, men man kan mildt sagt ta frem en vase å sette blomster litt tilfeldig oppi.

Det finnes ingen regler, bare ta frem estetikeren inni deg og start. Du kan bruke tørkede planter, klippe opp en gammel eføy som har sett sine beste dager eller sette sammen forskjellige buketter du har hatt stående rundt. Finn frem en vakker skål eller suppeterrin som ikke brukes. Du trenger ikke en klar glassvase, men kan godt bruke en keramikk vase med masse mønster. Bruk oasis (som fåes kjøpt i blomsterbutikker) og begynn å stikke blomster inn i den. Noen blomster kan være lange å henge litt ut, mens andre kan være litt kortere, som en slags fyllblomst. Det er lurt å velge blomster som rommer litt og gjør litt ut av seg. La det henge å “renne” utover bordet, mens andre blomster får lov til å stå litt opp, dette skal ikke være en perfekt ball av symmetri. 

Jeg øver meg på dette, hvis man sjekker ut Instagram så får man se oppsatser som bugner langt mer enn dette. Det er helt nydelig og ekstremt gøy. Det er lov å ha det gøy, også med blomster. Alle elementer trenger ikke å være så seriøse bestandig, fyll bordet med en overflod av blomster. Er du så heldig å ha en skjenk eller lignende kan du lage gedigne oppsatser og buketter til å ha der, og noen litt lavere til bordet. Nå er tiden kommet for at man skal kunne kose seg å ha det gøy!