Tulipaner i fleng

Reklame | Tulipantips.no

Tulipaner og blomster generelt er alltid hyggelig. Vi er som regel ganske gode til å kjøpe en bukett med blomster om vi skal bort, jeg tenker at det er minst like hyggelig å kjøpe blomster til seg selv og. Hva er et hjem uten litt blomster? 

Når vi spiser grønnsaker og frukt så tenker vi veldig ofte etter sesong. Nettopp det synes jeg kan være fint når det kommer til blomster også. Dette har selvsagt noe med kvaliteten å gjøre, men det er og en fantastisk mulighet til å få litt variasjon i hva du setter på bordet. Akkurat nå er det tulipan sesong og da er det gøy å kjøre på litt ekstra med tulipaner. 

Tulipan løken er importert, men selve tulipanen er dyrket frem her hjemme i Norge. tulipaner kan brukes til forskjellige ting, først og fremst setter vi den på bordet. Kronbladene på en tulipanen er også utmerket til å putte i mat og dekorere med. Kronbladene er nemlig spiselig og har en slags løk smak, tulipaner i Norge er ikke sprøytet med noe så de kan faktisk spises. Dette er ganske lekkert på toppen av en salat. Tulipaner kan også oppebevares ganske kjølig en stund uten at de står i vann, men har de først fått vann er det ingen vei tilbake. 

 Det er noe litt spesielt med den deilige knasende friske lyden av ferske tulipaner. De er virkelig dekorative å gjør mye ut av seg. Tulipaner kan også holde ganske lenge, hvis du behandler de riktig vel og merke. 

Det første du gjør er å skjære tulipaner tvers over, ikke på skrått. La de stå i innpakningen i et par timer når de er ny snittede og trekke vann. Etter å ha stått uten vann en stund trenger de å fylle seg opp igjen, og med støtte rundt stilkene beholder de formen lenger. Fjern blader som stikker ned i vannet, da blir det ikke så fort dårlig bakteriekultur i vannet og blomstene holder lenger. Det neste som er viktig er å alltid ha vann i vasen, fyll opp med masse vann. Tulipaner drikker nemlig like mye vann om de har masse vann eller lite. Tulipaner suger nemlig kun opp vann fra under stilken, hele stilken på en tulipanen har en slags voks som er vanntett. Og til slutt, hvis du ønsker å ha tulipanene en stund så for Guds skyld sett de kaldt om natten, da får de sove og koser seg enda mer dagen etter. 

Personlig så synes jeg det kan være virkelig gøy med tulipaner i litt forskjellige vaser utover et bord. For å få litt større buketter kan man også mikse inn litt andre materialer som kvister eller andre blomster. Her er det bare å leke seg! Om du skal bruke en bukett til borddekorasjon så finn frem noen ting med litt farge og ekstra piff! Det er gøy med litt farger på vaser for å gjøre litt mer ut av settingen. Her med Boblen vase av Finn Schjøll og Magnor glassverk!For mer informasjon sjekk ut Tulipantips her 😉

 

 

 

 

 

 

 

Push grensene

Det tikker titt og ofte inn hyggelige spørsmål og kommentarer. Det mange lurer på er hvordan og hva jeg tenker når jeg styler eller pynter et bord. Jeg har en viss stil og ikke nødvendigvis den type stil alle ønsker i sitt eget hjem. Likevel har jeg tro på at jeg kan komme med noen gode tips om styling. Det handler om å vri det over til sin egen stil.

Maksimalisme – hva hadde verden vært uten? Jeg elsker store blomsterbuketter og omgi meg med vakre ting. Dette utsagnet burde rettes til at jeg liker ting med mening og dybde. Det handler om å finne gjenstander som betyr noe for deg, noe som vekker minner og er noe du selv liker. En minimalist styler selvfølgelig ikke bordet sitt på samme måte som jeg gjør det.

Her hjemme er det relativt store bord og plass til mye. Dette må selvfølgelig tilpasses til hvert enkelt bord. Det er ikke overalt at man kan ha fullt så mange gjenstander.

Før man begynner å style et bord så rydd alt bort først, så setter du på plass en og en ting. Etterhvert finner du fine måter å sette gjenstander frem på. Det er lurt å tenke litt igjennom hva du trenger å ha på et bord. For meg så handler det om stilinntrykk og hva slags atmosfære jeg ønsker. Dette varierer etter årstid, men noen ting er en selvfølge som noen lys og fat til å legge ting på.

Det er også veldig sjeldent at jeg ikke bruker blomster. Det behøver ikke bestandig være en bukett, men det kan også være en plante. Jeg elsker å skape stemning. 

Ikke sett frem ting som er i en serie, bruk forskjellige elementer. Hvis du vil skape et spennende miljø så bruk forskjellige lysestaker og ikke nødvendigvis tre like i samme serie. Bruk gjerne forskjellige høyder på det du styler med, ikke lag et flatt bord. Gjenstandene burde på en eller annen måte høre sammen. Kanskje i form, farge eller i struktur? Jeg tenker at det handler om å finne de litt spesielle gjenstandene å sette frem, let litt inne i gamle skap. Hva er det som betyr noe for deg? Er det en tallerken etter en besteforelder, eller er det noe du har kjøpt på en reise? Jeg synes selv det er gøy å ta frem noen av karaflene og ikke alltid bruke de klassiske gjenstandene på bordet. En bolle byttes ofte ut med en mønsterrik tallerken her i hjemmet. Du kan selvfølgelig også style med bøker eller bokser.

Det viktigste av alt er å skape noe som blir spennende for øynene, en komposisjon der man kan oppleve forskjellige innfallsvinkler – noe som ikke oppleves dødt. Selv om jeg er en tilhenger av å bruke gjenstander med mening så er det selvfølgelig også gøy å sette frem noen nyinnkjøpte ting en gang i blant.

Det handler tross alt om å kombinere og pushe noen grenser. 

Lykke til!

Tulipaner til morsdag?

Reklame | Tulipantips.no

Gratulerer så mye med morsdagen! Dette er ikke en dag jeg har vokst opp med at man skulle feire på noe voldsom måte, men vi lagde alltid kort og serverte frokost på sengen. I voksen alder så tenker jeg at det er hyggelig med en liten oppmerksomhet denne dagen. Det behøver ikke å være mye, men det er fint å vise at man setter pris på andre og denne dagen tilhører mor. 

Mange vil kanskje mene at det er en dag som er lagt opp til stort kjøpepress, men det behøver ikke å være snakk om diamanter og en ny bil. Min erfaring er at en bukett med blomster og en runde med støvsugeren er noe mor setter enormt stor pris på. Setter du på litt kaffe så er du fort verdens beste. 

Jeg holder fortsatt en knapp på en bukett blomster, det blir alle alltid glad for. Og så når vi snakker om solen så er det jo tulipan sesong. Det er noe vakkert med denne blomsten som er så sprø og knasende, den kommer i alle forskjellige mulige uttrykk og er rett og slett vakker. Dette er ikke et dyrt alternativ heller. Hvis vil du kjøpe 10 tulipaner og få en stor bukett så kan man plukke grener og strå ute og putte sammen til de lekreste buketter. 

Noe jeg synes er vakkert og ganske stilig er å bruke vaser i forskjellige høyder, det er virkelig gøy å fylle et helt bord med blomster. Vi trenger ikke å putte en bukett midt på bordet, det kan være spennende og ganske lekkert å spre blomstene ut over bordet i forskjellige vaser og elementer. Dette er en virkelig fin måte å få blomstene til å virke som litt “mer” og, man lurer øye litt. Dette er en virkelig morsom måte å bruke blomster på, det blir ikke så stramt. Dette er lekent og lekkert. Vasene trenger ikke å være like, selv har jeg valgt like vaser denne gangen i forskjellige høyder. Det er ganske lekkert med Halvor Bakke sine Skyline Lux vaser og lykter, jeg elsker kontraster og det klarer jeg å oppnå med disse varme fargene på tulipanene mot det mørke glasset.  Dra blomster utover bordet i forskjellige elementer og kos deg, nyt det. Dette er jeg sikker på at mor setter pris på.

 

Det som er gøy med tulipanene nå er at de faktisk er dyrket i Norge, løkene er importert hit og så får de vokse og gro her. Kronbladene kan faktisk spises og gjør seg utmerket til en salat. Tulipaner er vakre og veldig spennende blomster. Hvis du i tillegg steller de godt så holder de ganske lenge. Snitt de rett over og ikke på skrått, la de stå i lyset om dagen og sett de kaldt om natten. Hvis du har lyst til å være litt ekstra lur så skifter du vannet ofte, da slipper du at det blir bakterier i vannet og det ser vakkert ut og! Hvis du ønsker flere tips så sjekk ut tulipantips , her finner du masse tips og inspirasjon!

Ja, jeg er en gammel tante

 

Innerst inne i meg selv er jeg en litt eldre dame som setter veldig stor pris på de trivielle tingene. Jeg trenger strengt tatt ikke å gå så veldig langt inn i meg selv heller, det er bare slik jeg er. Og hva er vel bedre enn den klassiske fyrstekaken? Det er helt sikkert mye, men fortsatt er jeg veldig glad i fyrstekake.

Fyrstekake smaker godt og så må jeg nok legge til at det er en estetisk kake med tanke på mønster og forskjellige strukturer. Denne gjør seg godt på et stett fat og synes du det blir litt lite farger så kan man dekorere med en påfugl som siste detalj på verket. Denne smaker godt med et glass portvin, men for de som foretrekker kaffe og te så er jo det et alternativ.  Man får kjøpt mange varianter på butikken av denne kaken, men det er noe med det å servere noe du selv har laget.

Jeg skal ikke ta æren på meg for å ha funnet ut noe oppskrift på egen hånd, men rett og slett brukt en oppskrift fra tine.no . Dette er ikke en vanskelig kake å lage, men tar litt tid. 

Du trenger: 125gr meierismør, 80gr sukker, 2 eggeplommer, 2ss vann 1 1/2ts bakepulver, 225 gr hvetemel (bunnen)

                         150gr mandler, 150gr melis, 2 eggehviter (mandelmasse) 

Stekovnen skal på 190 grader i ca 30-40 min og en rund kakeform

smør og sukker skal vispes hvitt og så rører du inn eggeplommer og vann, sikt deretter hvetemel og bakepulver i røra. Elt deigen og putt den i kjøleskapet. 

Mal mandlene og bland de med melis og eggehvite, pass på at den ikke blir rennende. 

Ta deigen ut av kjøleskapet igjen og klem 2/3 deler av deigen ut i kakeformen som selvfølgelig er dekt av bakepapir;) 

Fordel mandelmassen utover deigen og lag noen lekre striper med deg til å ha på toppen! Til slutt pensler du med et egg.

 

Dette er fantastisk godt og morsomt å servere, en real klassiker. 

 

Klassisk eleganse

Detaljer er avgjørende for meg, og kommer de i messing og tre så kan det nesten ikke bli bedre. Jeg elsker å ransake brukt butikker etter fine skatter. For meg er det ikke viktig at tingene man finner må være mye verd, eller være veldig gammelt. Det som er viktig er at de gjør litt ut av seg og ikke minst at de fremstår som noe litt spesielt. 

Forrige helg gikk turen til hjemstedet Sande for å være med familie, da er det et sted jeg alltid må innom. Gjenbrukern må besøkes, det er alltid hyggelig å gå innom dette stedet. Her prates det og folk kjenner hverandre, du kan til og med kjøpe deg en vaffel. Dette er hyggelig. Jeg kan bokstavelig talt telle på en finger de gangene jeg ikke har kommet ut med noe. Her finner du alt fra bøker og tekstiler til sofaer og lamper. Alt er brukt og denne gangen kom jeg ut med et bord. Det er selvfølgelig det vakreste bordet jeg har sett. 

Brukt kjøp er smart på mange måter, det er en måte å få noe helt spesielt på og kanskje noe litt minneverdig? Jeg falt for dette bordet med en gang jeg så det, jeg sier ikke at det verdt mye eller at det er så gammelt. Det er allikevel et klassisk møbel og har helt nydelige detaljer. Dette bordet er relativt slitt så jeg må gjøre en del med det, noen vil kanskje påstå at jeg har betalt litt mye for det. 400kr var prisen og min påstand da er hva er det egentlig du får for 400kr? Det er ikke spesielt mye. Tegningene i tre og messing detaljene er ekstremt nydelige, jeg falt pladask for detaljene. Her må det pusses og lakkes og det uten å knekke de vakre detaljene i messing. Noen av messing stiftene må og byttes ut slik at alle detaljene stemmer. Dette virker kanskje som litt jobb, men til gjengjeld får jeg et bord som man ikke finner overalt. 

Små bord som er plassert litt her og der er noe jeg synes mangler litt i interiør bilde for tiden. Enkelte vil påstå at dette vil virke rotete og uoversiktlig, men det er en virkelig klassisk og elegant måte å møblere på. Så frem med litt nips, småbord, portretter og en lampe. Man kan til og med bruke en lekker vase uten blomster. Dette er ikke rotete, men en elegant måte å møblere på. Det handler litt om tenke stil når man gjør det, og kanskje unngå de mest blinkende og glossy elementene. 

Jeg gleder meg virkelig til å få bordet mitt i bruk og gjett om det skal styles med både portretter og porselens lamper 😉

 

6 tips om tapetsering

Reklame | Borgetapet

 

Tapet, mange tenker det er mye. Og ja på en måte kan det kanskje være mye, men på en fryktelig god måte. Tapet kan være tidkrevende å sette opp, riktig nok til du har lært deg teknikken. Og ja du må være nøye, men for et resultat det blir. Dette gir en god tyngde til rommet og maling på flate vegger blir ikke helt det samme igjen.

Jeg var så heldig og kanskje litt i overkant lykkelig over å få et samarbeid med Borge tapet. De har tapeter i alle varianter. Besøk hjemmesiden for å få litt inspirasjon, for å kjøpe tapeten må man sjekke ut sine lokale forhandlere der de selger tapet. Jeg har hatt lyst på tapet veldig lenge, men ikke turt å ta skrittet helt ut. Man ser kanskje for seg at det er mye jobb, at det er vanskelig å få det bra? Det er selvfølgelig mange elementer å ta hensyn til, men vi kan ta livet av et par myter med en gang. Man kan fint ha bilder på veggen selv om man har tapet (det har man alltid hatt) og tapet er ikke det samme som tidligere, altså mye enklere å få opp på veggen. Dog det er litt jobb. 

Tipset jeg fikk var at det var lurt å være to, dette tvilte jeg litt på. Det viste seg at om man bestemmer seg for god stemning når man skal tapetsere sammen så går det fint. Og det var lurt å være to personer for å kunne hjelpe hverandre.

1. Ha alle redskaper klare, du trenger rulle til lim, en god tapet kniv, børste, svamp og vann og en spade til slette tapeten utover.

2. Hvis du ikke har tapetsert før så kan det være lurt å grunne veggene først, slik at ikke skjøtene synes. Hvis du ikke har en lystett tapet må du grunne veggene. 

3. Mål opp første stripe, midt på veggen. Denne må være loddrett for å få et fint resultat i resten av rommet. Vi brukte en lasermåer.  

4. Bruk mye lim og ta limet på veggen. Bruk ekstra lim i kantene så tapeten ikke ramler av, her vil du at den skal sitte godt. Legg deretter tapeten på veggen etter den loddrette stripen. Glatt ut tapeten med børste og sparkelspade. Kutt av oppe og nede med skarp kniv og holde kniven tett inntil lister, gjerne ved hjelp av sparkelspaden. Detaljer er alt.

  1. 5. Når første stripe er oppe så er det bare å fortsette rundt hele rommet. Sørg for at mønsteret passer sammen og vær nøye. For hver tapetstripe som er oppe må du vaske skøtene og resten av tapeten godt med svamp og lunket vann. Bruk aldri klut. Skift vannet ofte!
  2. 6. Vær tålmodig og kos deg med forandringen.
  3. Jeg er ekstremt fornøyd med forandringen og gleder meg til neste rom. Det er mye mønster i min tapet, men når man får det i hele rommet så får du et ryddig uttrykk til slutt. Jeg føler det ga en helt ny tyngde til rommet og ikke minst en karakteristisk dybde.
  4. Sjekk før- og etterbildene under.