Snart vår!!

 

 

Endelig!

Det er den deilige tiden av året der man kan begynne å planlegge vår og sommer. Jeg er ikke nødvendigvis den beste til å planlegge, med mindre det er noe jeg synes er gøy. Misforstå meg rett for det meste må planlegges, men noe har faktisk en større glede over seg enn annet. Og akkurat dette er virkelig gøy!

Det jeg gleder meg til er sesongen som kommer, planter, vår og alt det deilige som hører med. Og i år skal det selvfølgelig bugne som aldri før, selv om plassen er liten. Hver centimeter skal utnyttes. For de som gleder seg til vår og er glad i planter kan fint begynne å planlegge nå. 

I år har jeg lyst til å dykke litt dypere ned i kategorien blomster og planter for denne verdenen er stor. I den forbindelse vil jeg trekke frem en bok av Tonje Bergh. Vakkert og spiselig i krukker og potter! Det er virkelig en spennende verden der ute, og for min del så blir det gøy å ta vakre blomster et skritt videre. Dette er en bok jeg så vidt har begynt å lese, men jeg er virkelig inspirert. Det er så mye vakkert og ikke bare til pynt. 

Dette med spiselige blomster er en stor trend i tiden, og det er ikke bare hipt. Her kan vi tenke på miljø i mange lag. Spiselige blomster er ikke sprøytet. Et annet perspektiv er å la insekter, humler og bier få et sted å få leve. Vi må slutte med at alt skal være grønt og perfekt, vi må få tilbake blomster og et levende miljø. Det er så mye i alt det “uperfekte” som er vakkert. Jeg oppfordrer alle til å la det bugne i alle kasser og bed i år. Dette er også et veldig interresant tema for oss som bor i en by, det er så mye man kan få til og så mye man kan skape. Dykk litt ned i tema og nyt tiden som kommer!

 

Et bilde fra balkongen! Som jeg gleder meg, dette er riktignok ikke spiselig.

 

 

 

 

Jeg er på jobbjakt!

 

Forandring fryder – ikke bare i interiøret men også i livet. For meg går interiør og livet litt hånd i hånd, men denne gangen er det livet som får en forandring og ikke interiøret. Jeg står ved et veiskille, et som jeg har gledet meg til lenge. Det er bare det at forandringer også er skummelt.

 

Jeg har kjent på dette lenge og nå tar jeg tak i drømmen.

Fra høsten av tar jeg permisjon fra jobb. I mange år har jobben min vært å være pedagog i barnehage, og det har vært lærerikt og ufattelig gøy. Det eksisterer ingen anger på alle disse årene, men nå er tiden kommet for å gjøre noe nytt å finne ny energi i livet. Jeg føler meg heldig som kan gå fra en jobb og tenke at det har vært meningsfullt, givende og gitt meg mange fine minner. Jeg er svært takknemlig for denne epoken.

 

Når en dør lukkes så åpnes en annen, og fra august er jeg klar for nye erfaringer.  Dette er kjempespennende og jeg gleder meg. Jeg må også legge til at dette er virkelig skummelt, nå som alt det faste og trygge blir borte. Mange av oss søker til det faste og trygge og det inkluderer meg i aller høyeste grad. Det føles skummelt å gå bort fra alt det vante, samtidig som det er det jeg har søkt lenge. Jeg har lyst på nye utfordringer og ikke minst jobbe med det som er min drøm – interiør. 

 

For hver dag som går så planlegger jeg og tenker over hvordan høsten skal bli – og jeg gleder meg.

Jeg har ingen eksakte planer på nåværende tidspunkt, og jeg er åpen for det meste. Ønsket er selvsagt å jobbe med interiør på en eller annen måte. Tenk å ha en hverdag som innebærer stil, farger og former i kombinasjon med hvordan folk lever livene sine.

Hobbyen skal på en eller annen måte få bli min profesjonelle arena. Jeg jobber med enkeltmannsforetaket mitt, og prøver nå å sette meg inn i en helt ny verden. Drømmen er ikke nødvendigvis å jobbe freelance, men det kommer til å starte der. Det å jobbe er ikke skummelt, men det å få jobb og ikke minst å passe på skatt, moms og fakturering er skummelt. For ikke å snakke om selvangivelse, det er mye kunnskap som skal på plass her.

 

Jeg er heldig i min situasjon, jeg har en mann, familie og venner som støtter meg i å følge drømmen – og det er jeg takknemlig for. Det er viktig og betyr mye når jeg hopper ut i det og starter på en ustø grunn. Jeg gleder meg til livet videre og håper at det dukker opp muligheter, kanskje noen man ikke viste om en gang? Det er mye å sette seg inn i, men dette skal bli gøy! 

 

 

  

Spesial tilpassede møbler?

Møbler, det kan være vanskelig å finne. De skal passe inn og ikke bare stilmessig, men det og selvsagt. Noen har stor plass hjemme og andre har noe mindre. Kanskje har man en egen spisestue eller spiseplass på kjøkkenet? Eller må spisebordet stå i stuen? Vi ønsker uansett å få akkurat det vi ønsker og kanskje oppnå en viss stil. 

 

Det kan være vanskelig å finne det rette stuebordet eller spisebordet som passer akkurat hjemme hos deg til den plassen du har. I mange kjedebutikker er det mye standardmål ute å vanker og drømme møbelet passer ikke nødvendigvis inn. Da kan det være lurt å velge noe som er spesialtilpasset. Det går faktisk an å få spisebord og andre møbler som er laget akkurat for den plassen du selv har. Jeg tenker at stil skal ikke nødvendigvis gå på bekostning av størrelse å plass. Med de rette løsningene kan man oppnå veldig mye av det man ønsker. 

 

Det som er litt ekstra gøy med å spesialbestille et bord er at det er et skikkelig håndverk med akkurat de materialene du ønsker. Man kan nemlig velge å vrake, hva slags farge ønsker du? Man kan velge om man vil ha ben i treverk eller er et eller annet slags metall bedre? Treverk kan lakkeres, oljes i alle forskjellige farger og nesten alt er mulig. Man også få andre møbel i samme utførelse hvis det trengs. 

 

Bildene som er i dette blogg innlegget er et akkurat et slikt bord, laget for å passe inn til et hjem. Bordplaten er av eik som er limt på en plate. Mellomrommene er fuget med marinteknikk, man også velge andre løsninger. Man kan få lakket bordet om man ønsker original platina eller så kan man velge platina etter ønske. Dette er virkelig lekkert og du får et møbel akkurat slik som du selv ønsker og trenger å ha det. Hvert møbel blir unikt

 

Jeg mener at hvis man vil kan alt tilpasses og man kan få nesten hva man vil selv om man ikke har verdens største plass. Hvis du ønsker mer informasjon eller vurderer noe ligende så ta kontakt med Thiscollectedmemory eller Besobyn på instagram! Sjekk det ut 😉

 

 

 

 

 

Fastelaven, tradisjoner og sånt

Det er den tiden av året igjen der hvor alle skal frem med kjøkken maskinen å lage boller. Fastelaven står for tur. Som den eldre damen jeg gir meg ut for å være så holder jeg selvsagt fast ved tradisjoner og har bakt i år og. En liten hemmelighet om meg er at jeg er ikke så veldig begeistret for vanlig krem, så etter litt inspirasjon så ble det blåbærkrem. Det er hyggelig og litt godt å kjenne på at man tar med seg barndomsminner videre inn i livet.

 

Planen var å lage en lang avhandling om hva denne tradisjonen egentlig er og jeg må få lov til å tenke at vi mennesker drar med oss det ene og det andre av tradisjoner som ikke har så mye å gjøre med oss. Fastelaven boller skal være et slags festmåltid dagen før fasten begynner i 40 dager. Helt frem til påske. Det som undrer meg litt er at ifølge wikipedia er dette en tradisjon for romersk katolske kirken, så hvorfor min mor har disket opp med dette i alle år forstår jeg ikke helt. 

Jeg har selvfølgelig ikke tenkt til å slutte med dette, jeg mener hvem slutter med en tradisjon som innebærer krem og boller? Her velges det heller å sees på som et tegn på vår og lysere tider. Dette er jo en fabelaktig anledning til å invitere til kaffe og en liten sosial sammenkomst. 

Personlig så er ikke jeg så ekstremt glad i krem, det blir litt vel mye. Blåbær gjorde susen, det ble litt friskere og ikke minst så er det gøy med litt farge. Bak noen boller og nyt fastelaven. Vi lever i en stressende verden der alt skal rekkes og tidsklemmer på det ene og det andre. Det er veldig greit å kunne stoppe opp litt å bare nyte. Inviter venner eller familie og ta en pust i bakken.

Bolle oppskrifter er det bare å google, gjærbakst er ikke min sterke side så dere skal få slippe oppskriften 😉 Nyt fastelaven der ute!